Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Οι (θεληματικά) άνθρωποι της Ομάδας “Άνεμος”

 
Η ομάδα «ΑΝΕΜΟΣ» ξεκίνησε τη λειτουργία της το Γενάρη του 2008, στο Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.), μέσα από το «εργαστήριο χορού / κίνησης». Ο «πυρήνας» της ομάδας αποτελείτο από λήπτες, εκπαιδευόμενους και επαγγελματίες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μετανάστες και άτομα από την κοινότητα που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την κίνηση και το χορό.

Κύριος στόχος του εργαστηρίου ήταν και είναι να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες, τις κλίσεις και τα ταλέντα των μελών της ομάδας, ώστε να αποστιγματιστεί η διαφορετικότητα και να έρθουν κοντά άνθρωποι από διαφορετικές ηλικίες και αλλιώτικες κοινωνικές και πολιτισμικές κουλτούρες, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν και θα δημιουργήσουν εξωλεκτικά και αυτή την εμπειρία αργότερα θα την επικοινωνούσαν και στο κοινό!

Με άλλα λόγια, το εργαστήριο εστιάζεται στο υγιές και δημιουργικό κομμάτι της προσωπικότητάς μας και με αυτό συνεργαζόμαστε και δουλεύουμε ως και σήμερα, στο «εδώ και τώρα».

Πέρα από τον «πυρήνα» της ομάδας -τα σταθερά της μέλη, δηλαδή- κάθε νέα σεζόν συνεργαζόμαστε με εκπαιδευόμενους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου –χορευτές, χορογράφους, φωτογράφους, μουσικούς, ηθοποιούς, ζωγράφους, τραγουδιστές- που εμπλουτίζουν με τη δική τους συμβολή τις σχέσεις στην ομάδα, αλλά και το τελικό έργο του εργαστηρίου, που ως τώρα αναδεικνύεται με μία παράσταση.

Το απόσπασμα που αναρτάται στο psi-action.blogspot.com είναι από την παράστασή μας «ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνη του 2009 στο «Θέατρο του Ήλιου», στην Πλάκα. Οι κινήσεις είναι εμπνευσμένες από τις προσωπικές, πραγματικές ή όχι και τόσο (!) ιστορίες των: Αθηνά Ασλιχανίδη, Μαρία Βαγιανού, Κωνσταντίνο Διακώνη, Νίκο Καραλέκα, Μαρία Καρούμπαλη, Μαρία Μπρούμα, Ιωάννη Νταή, Παρασκευά Παφούλια, Μαρία Ρούσση, Γιώργο Σβύρο, Όθωνα Τετενέ, Πάτρα Τζαβάλα και Ελένη Τζίκου.

Τζίκου Ελένη
Ψυχολόγος -Συντονίστρια του «Εργαστηρίου Χορού / Κίνησης»
Συνεργάτιδα της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.


Ευχαριστούμε την κα Ελένη Τζίκου, τα μέλη της ομάδας “Άνεμος” και την ΠΕΨΑΕΕ που μας έδωσαν την άδεια να σας παρουσιάσουμε αυτό το απόσπασμα της παράστασης. Επίσης, ευχαριστούμε την Non Stop Media PC που μας παραχώρησε το υλικό της παράστασης.

9 σχόλια:

ksipnistere είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Επειδή δεν κόβω σχόλια, θα αφήσω τη διαφήμισή σας.

και ...αφού περάσατε από δω, γιατί στον υπότιτλο "το πρώτο ελεύθερο και δημοκρατικό μπλόκ της Ελλάδος"; τα υπόλοιπα είναι υπό κατοχή;

χαρη είπε...

πολύ ωραίο το βιντεο psi-a! (και οι άνθρωποι, και η μουσική!) :)

λυπάμαι που δεν είδα την παράσταση :(


ps: αυτοί οι νεοφώτιστοι μπαίνουν με μια φόρα!
(οι ευφυείς που θα πιάσουν τα κορόιδα) εμένα πάντως όλο αυτό (πέρασα κι εγώ - πρώτη και τελευταία) μού λέει ότι την ιδέα τους για τα μπλογκ δεν την έχουν καν απο τις φυλλάδες - μάλλον από καφενεία

χαρη είπε...

ps (2) : και είναι και ανορθόγραφοι

αυτή η παθητική κατάληξη τών παθών της τον τάραχο...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

χάρη, μπορείς να δεις την επόμενη παράστασή τους προς το καλοκαίρι. φυσικά, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση...

υγ. βλέπω έχεις αναλάβει τους "δύσκολους" πελάτες μου :)

χαρη είπε...

είδες; το'χω αποκτήσει το χούι... :))))

Ilia είπε...

Πολύ ωραίο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό βίντεο...πολύ καλή δουλειά...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ilia και ανώνυμε, σας ευχαριστώ για τα σχόλια !

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates