Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
                                             
Αθήνα, 10-2-2011

Το Σωματείο εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας από τις 25 Ιανουαρίου 2011 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ζητούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Διεκδικούν δηλαδή ό,τι και οι έλληνες εργαζόμενοι, ό,τι όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Δυστυχώς, οι πόλεμοι, η φτώχια και η πείνα τους έδιωξε από τις πατρίδες τους. Για πολλά χρόνια αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας τους, (π.χ. έργα Ολυμπιακών Αγώνων) και τώρα σε περίοδο κρίσης είναι όχι μόνο οι πρώτοι που απειλούνται αλλά και αυτοί οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι φταίχτες για την κρίση.

Η προπαγάνδα ότι οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές, ότι είναι οι μόνοι που εγκληματούν, πρέπει να απαντηθεί από όλους εμάς, που παρακολουθούμε για χρόνια μια σειρά «διακεκριμένων» να κατηγορούνται για μίζες, για καταλήστευση των ταμείων των εργαζομένων, για ξεχαρβάλωμα του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας, για ανυπολόγιστες οικολογικές καταστροφές κ.ο.κ. χωρίς ποτέ να έχουν τιμωρηθεί ή λογοδοτήσει. Οι ίδιοι μάλιστα που κατηγορούν τους παράνομους μετανάστες με νόμους καταργούν όσα για πολλές δεκαετίες θεωρούνταν αδιαπραγμάτευτα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα, όπως μείωση μισθών, συλλογικών συμβάσεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, απελευθέρωση απολύσεων. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια του ΔΝΤ, της Ε.Ε. των συγγενών κομμάτων της δήθεν αντιπολίτευσης αλλά και την αμέριστη υποστήριξη των επιχειρηματικών κύκλων νομιμοποίησαν τα παράνομα αψηφώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Οι παραπάνω βουλιάζουν τη χώρα σε αιώνιο χρέος, όπως έχουν κάνει σε μια σειρά χώρες που τους «βοήθησαν» με δάνεια που ήταν αδύνατο λόγω των υπέρογκων τόκων να αποπληρωθούν, με μόνη συνέπεια τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μεταναστών όπως όλων των εργαζομένων, γιατί ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι κοινός απέναντι σε αυτούς που πράγματι μας εκμεταλλεύονται προς όφελος των λίγων και εκλεκτών του πλανήτη.  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ -ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΑ ΗΔΗ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΤΟ Δ.Ν.Τ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΛΙΓΟ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ "ΚΑΚΟΥ" ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ "ΚΑΛΟ" ΑΥΤΟΜΑΤΑ!

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ -ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ- ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ "ΚΑΚΩΝ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ" "ΜΗ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ" "ΚΑΚΩΝ".
ΛΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΗΘΙΝΑ "ΗΘΙΚΟΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΤΑΣΣΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛ. ΑΓΩΝΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΙΑ (2004)! ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Η ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ;

ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΛΕΕΙ "ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ". ΕΣΥ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ; OTI ΔEN EINAI "OI ΜONOI";
AYTO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ. (ΤΟ "ΑΣ ΠΟΥΜΕ" ΤΟ ΕΝΝΟΩ)

ΥΠΕΡ;;;

ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ TOY ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΓΙΑΤΙ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΑ ΙΔΙΩΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ -ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ- ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ;

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

anonime, prokeitai gia deltio typou somateiou, an den to prosekses, kai oxi gia diko mou keimeno. ara den mporo na apantiso ek merous tous;

...kai siggnomi gia ta greeklish, alla den exo ellinikous xaraktires edo pou eimai

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΑ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ! Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΜΙΛΩ:

SWMATEIO MPOUXTISMENWN APO LAIKISMOUS kai AEOROLOGIES kati KOURASMENWN ARISTERISTWN

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ
Σ. Μ.Α.Λ.Α.Κ.Α

ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΟΣΟ ANONYMOUS ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates