Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων

 

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2013

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να ενημερώσω όποιον ενδιαφέρεται για τα ακόλουθα:

Στις 14 Αυγούστου 2012 με το υπ' αρ. πρωτ. Υ5β/οικ. 79011 έγγραφό της η Δ/νση Ψυχικής Υγείας απέστειλε στους φορείς που έχουν στην ευθύνη τους μονάδες ψυχικής υγείας πίνακα που περιελάμβανε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ημερομηνία προσέλευσης, ΑΜΚΑ, κλπ) και ζήτησε να επιστραφεί συμπληρωμένος με ταυτόχρονη κοινοποίηση στη “Μονάδα Υποστήριξης του υπουργείου υγείας ...” (ΜΥΠ), έργο που υλοποιούν δύο ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη αγορά, μια κερδοσκοπική (Διαδικασία ΑΕ) και μια μη κερδοσκοπική (Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου). Καμία από τις δύο δεν έχει σχέση με την υπόθεση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης ή την ψυχική υγεία εν γένει.

Γνωρίζετε ότι η διαβίβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία. Ακόμη και όταν αυτός που ζητά τη διαβίβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων είναι δημόσια αρχή ή δικαστήριο πρέπει να γνωρίζει σε αυτόν που τα κατέχει βάσει ποιου νόμου ή δικαστικής απόφασης τα ζητά, το λόγο και το σκοπό της διαβίβασής τους, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ενδεχόμενη επεξεργασία τους καθώς και το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και άλλα στοιχεία ταυτότητας του υπεύθυνου επεξεργασίας. Όποιος ζητά και γίνεται αποδέκτης αλλά και όποιος διαβιβάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χωρίς να έχουν τηρηθεί όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία έχει πειθαρχικές, ποινικές και αστικές ευθύνες. Είναι ευνόητο ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η διαβίβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε εταιρείες της αγοράς για τις οποίες μάλιστα δεν είναι γνωστό αν κατέχουν άδεια τήρησης αρχείου και επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από την αρμόδια Αρχή.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο φορέας για τον οποίο εργάζομαι ζήτησε με έγγραφό του προς τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας να ενημερωθεί, όπως επιβάλλει η σχετική νομοθεσία, για τα ακόλουθα: (α) ποιος ο λόγος και ο σκοπός που η Δ/νση ζητά αυτά τα δεδομένα (β) ποιος (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, κλπ) θα τα διαχειριστεί (γ) ποιος ο τρόπος και ο σκοπός της επεξεργασίας, (δ) βάσει ποιου νόμου ή δικαστικής απόφασης νομιμοποιείται να ζητά αυτά τα δεδομένα (ε) αν τόσο η Δ/νση Ψυχικής Υγείας όσο οι επιχειρηματίες στους οποίου θα έπρεπε να κοινοποιηθούν τα δεδομένα είχαν εφοδιαστεί με σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή. Επίσης ζητήθηκε η διαβεβαίωση πως ο φορέας δεν θα παρανομήσει αν συμμορφωθεί στην εντολή της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας.

Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ (γεγονός που δεν εκπλήσσει καθώς η Δ/νση Ψυχικής Υγείας τον τελευταίο καιρό αποφεύγει να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα, αίτημα κλπ της έχει απευθυνθεί).

Εχθές κυκλοφόρησε άλλο έγγραφο από τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας με το οποίο οι φορείς εντέλλονται να συμπληρώνουν και να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στη Δ/νση Ψυχικής Υγείας και τη ΜΥΠ πίνακες με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών προκειμένου να επιχορηγούνται για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Σας καθιστώ γνωστό ότι με έγγραφό της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει ενημερώσει εγγράφως από τις 30/05/2013 τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας πως δεν νομιμοποιείται να ζητά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν αποκτήσει νομική βάση για κάτι τέτοιο, πρέπει να ενημερώσει την Αρχή και να λάβει σχετική άδεια. Οποιοσδήποτε δεν έχει άδεια συλλογής, διαχείρισης, επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων παρανομεί αν τα κατέχει, τα επεξεργάζεται κλπ. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι και ο ΑΜΚΑ είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο καθώς επιτρέπει την ταυτοποίηση του κατόχου του. Η Δ/νση Ψυχικής Υγείας παρά τη σχετική επισήμανση της αρμόδιας Αρχής συνεχίζει να παρανομεί και να εκθέτει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως όσοι από τους φορείς συμμορφώθηκαν αβασάνιστα στην εντολή της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και έστειλαν τον περασμένο Αύγουστο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χρηστών των υπηρεσιών τους παρανόμησαν. Ακόμη περισσότερο παρανόμησαν αν τα κοινοποίησαν στη ΜΥΠ. Οι φορείς που από τούδε και εφεξής αποστέλλουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε μηνιαία βάση απαντώντας θετικά στη νέα εντολή της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας θα συνεχίσουν να παρανομούν.

Ελπίζω να κινητοποιηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (εργαζόμενοι, χρήστες, οικογένειες) αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που τους δίνει ο νόμος ώστε να μπει φρένο στην αυθαιρεσία των πρόσκαιρων, ευκαιριακών ή μόνιμων “αρμοδίων” του υπουργείου υγείας.

Νίκος Γκιωνάκης
Ψυχολόγος
Επ. Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας Βαβέλ («Συν-ειρμός» ΑμΚΕ Κοιν. Αλληλεγγύης)
  

65 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άρα να δηλώνετε οτι θελετε και να πληρωνεστε όσο θέλετε. ουστ ρε λαμογια. τα παραπανω παπατζιλικια απαντουνται πολυ ευκολα. μονο ενα επιχειρημα... ο χ ξαδελφος αγραμματος που εχεις και δουλευει στο ξενώνα μπορει να βλεπει τα προσωπικα δεδομενα και να κανει και πολλα αλλα ενιοτε... αυτός που σε πληρωνει δεν μπορει... ουστ δις.-

Ανώνυμος είπε...

α! κάποτε ήσουν και εσύ ΜΥΠ κ. Γκιωνάκη.... μην ξεχνιόμαστε.... και μόλις έφυγες από τη ΜΥΠ πήρες και ένα εκατομυριο το χρόνο προικα από τη δεξια που βρίζεις - ενα κεντρο ημερας και μια κινητη μοναδα...

Unknown είπε...

Ανώνυμε των 3:58 προσπερνώντας τις βουκολικές ιαχές σου σε ενημερώνω ότι αυτός που πληρώνει μπορεί να "βλέπει" τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αν έχει σχετική άδεια. Πάντως, αν το ζητούμενο είναι ο έλεγχος της πιστότητας και της ακρίβειας των δηλούμενων στοιχείων, υπάρχουν (δοκιμασμένοι) τρόποι αυτός ο έλεγχος να γίνεται χωρίς να χρειάζεται η αποκάλυψη ευαίσθητων δεδομένων. Το θέμα είναι ότι μπροστά στην ανάγκη ελέγχου παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα και νόμοι (επαναλαμβάνω πως όλα αυτά λύνονται με μια άδεια από την Αρχή Προστασίας και όχι με καταφυγή σε αυθαιρεσίες).
Ανώνυμε των 4:02 μήπως το ξενύχτι επηρεάζει την ικανότητά σου να κατανοείς το γραπτό κείμενο; Δεν νομίζω να έβρισα καμιά "δεξιά" ούτε καμιά "αριστερά" (υφυπουργός της "αριστεράς" ήταν άλλωστε στα πράγματα όταν έγιναν αυτά που αναφέρω). Ως προς τις προίκες, αυτές έχουν καταργηθεί δια νόμου από καιρό. Δεν καταλαβαίνω πάντως πώς συνδέεται η προτροπή περί αποφυγής της λήθης ως προς τη θητεία μου στη ΜΥΠ (η ΜΥΠ στην οποία θήτευσα δεν έχει κάποια σχέση με την τωρινή ΜΥΠ) με το λόγο περί "προίκας" και τη διαχείριση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Εκτός αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι απλά ο αποπροσανατολισμός της συζήτησης.
Και μια απορία: η παράθεση αυτού του τύπου "σχολίων" (για κάποιο λόγο πιστεύω ότι αμφότερα προέρχονται από το ίδιο άτομο)ποια ασυνείδητη ανάγκη του συντάκτη τους άραγε να ικανοποιεί;

Ανώνυμος είπε...

εκει ανοικεται στο μηχανισμο στηριξης του κρατους και εισται υποχρεωμενη να δειξετε ολα τα χαρτια σας!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 4:26μμ, δεν βγαίνει νόημα!

που εκεί; ποιοι ανήκουν; ποιοι/ποια είναι υποχρεωμένοι/η;




Ανώνυμος είπε...

άστον να ξεμεθύσει πρώτα...

Ανώνυμος είπε...

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι λόγος 'Δηθεν'μαιμούδες με ΑμΚα δύσκολο...τόση αντιπάθεια για τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας γιατί? μήπως σταμάτησε να βρέχει? και τι να κάνουμε τις ομπρέλλες μας . Ψυχολόγοι!!κάντε καμιά συνεδρία στους εργαζόμενους στις μονάδες που είναι απλήρωτοι εδω και ενα χρόνο και αφήστε το δια λογου θεραπεύειν και την τσέπην φαρδαίνειν ...!Επιστημονικά Υπεύθυνε Αχχχ!!!! αυτές οι επιχορηγήσεις.....?????

Ανώνυμος είπε...

όταν ένα κείμενο-τόσο πραγματικό γίνεται αντικείμενο τέτοιας προσωπικής επίθεσης ίσως εκτός του αποπροσανατολισμού της συζήτησης να δείχνει και το μένος απέναντι στη σκέψη. σε μισώ γιατί αυτό που κάνεις μου προκαλεί σκέψη δηλαδή. έχετε δίκιο, όλοι έχουμε ευθύνη για τον εαυτό μας και για τον άλλο.
ζητούν και διαγνώσεις σε ένα πλαίσιο πλήρους αδικίας και ανομίας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμοι, που ξέρετε πολλά για την πολιτεία του "ώτου του σκώπτοντος", του γνωστού δηλ. νυχτόβιου αρπακτικού γκιώνη, γνωρίστε και κάποια άλλα ηθολογικά χαρακτηριστικά του.
Για πολλά χρόνια ο piccolo γκιώνης της συστημικής μηχανής ήταν στα μέσα και στα έξω, στο Υγείας. Εκεί δηλαδή που τώρα διακηρύσσει ότι πρέπει να μπει φρένο στην αυθαιρεσία κτλ. κτλ. Αλλά τώρα είναι επί τα εκτός των τειχών το ναρκισσοπούλι και καθώς δε διαθέτει την εξυπνάδα της ξαδέρφης του της γλαύκας, αποφάσισε να τραγουδήσει και σε όπερα. Να αναγνωριστεί και ως πρωταγωνιστής. Να γίνει από γιουσουφάκι και αφέντης σε σωματείο. Άρχισε λοιπόν να σφυρίζει έναν σκοπό για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών. Καλεί τους πάντες σε αντίσταση εναντίον των πατρόνων του. Πολλοί λένε ότι ο ώτος ο σκωψ δεν το κάνει από ευαισθησία προς τους αρρώστους, αλλά για να κρύψει τις πομπές του ίδιου και του σιναφιού του. Το κάνει για να υποχρεωθεί το υπουργείο να παραιτηθεί από την αναζήτηση έγκυρων στοιχείων που να αποδείχνουν ότι πραγματικά 35.000 άρρωστοι εξετάστηκαν στις κινητές μονάδες που αρμενίζουν στο Αιγαίο και κοστίζουν πολλά χρήματα.
Επιπλέον, το νυχτόβιο αρπακτικό αναγορεύεται αυτάρεσκα και σε εισαγγελέα, δίνοντας συστάσεις για το τι πρέπει να κάνουν αυτοί που κατ' αυτόν "παρανόμησαν", με το να υπακούσουν στις εντολές της προιστάμενης δημόσιας υπηρεσίας.
Θηρευτή της βόλεψης, μέλος των προηγούμενων (αξιοκρατικά συσταθεισών; ) ΜΥΠ, σιώπησε, προτού γίνει "γης Βαβέλ".

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΗΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑμΚα ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΠΕΙ Η 'ΜΑΣΑ'. ΜΑΘΕ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΔΕ ΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΚΕΨΗ! ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΕΤΟ!ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΄'ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΙΑΖΟΥΝ' ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ''ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ''ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ ΤΗΣ ΄ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑΣ'

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΗΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, Συμφωνώ μαζί σου, αν και το νυκτόβιο αρπακτικό που περιγράφεις ,εμένα μάλλον 'ΟΡΝΙΘΑ'και μάλιστα ξεπουπουλιασμένη μου μοιάζει.Υπάρχουν πολλές στο χώρο της υγείας και μάλιστα της ψυχικής εκεί βρήκαν κοτέτσι να στεγαστούν γιατί πιο πέρα υπάρχουν οι αλώπεκες οι λυράτες....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το να είσαι κότα και να χαρακτηρίζεις τον άλλο όρνιθα, δεν είναι λίγο περίεργο;

Μεγάλη μαγκιά το να κατηγορείς και να βρίζεις ΑΝΩΝΥΜΑ κάποιον που λέει τη γνώμη του ΕΠΩΝΥΜΑ !

Ανώνυμος είπε...

Ρίξε μιά ματιά στη κωμωδία του Αριστοφάνη λοιπόν που σκοπός ηταν να προκαλέσω τον 'γέλωτα' αν και το κλάμα θα επρεπε.λοιπόν Αετέ εάν ενοχλήθηκες εγω με μεγάλη μαγκιά! ζητώ συγγνώμη. Οσο αφορά το ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΝΩΝΥΜΑ τι σημασία έχει αν με λένε Γιώργο Πανταλέων Βαγγελιώ η Τερψυχώρη αν εχω αριθμό η στάμπα.Φιλαράκο εγω τη ψυχούλα μου την έχω καθαρή εσύ πως θα την παραδώσεις .

Ανώνυμος είπε...

Και γω καθαρή την έχω την ψυχούλα μου. Ή μήπως λερώθηκε επειδή θεωρώ ανέντιμο να βρίζεις ανώνυμα κάποιον που γράφει τη γνώμη του επώνυμα;

Δεν έχει σημασία αν σε λένε Βαγγελιώ η Τερψιχόρη. Έχει όμως σημασία αν ενοχλήθηκες επειδή σχετίζεσαι με τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας ή τη Διαδικασία ΑΕ και αντί να σχολιάσεις την επιστολή
κατηγορείς αυτόν που την έγραψε.

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς είπε...

Διαπιστώνουμε ότι κάποιοι εργαζόμενοι που δεν ανέχονται το άδικο σχολιάζουν ανώνυμα κάποια συμβαίνοντα στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις και σε τέτοιους χώρους είναι αναμενόμενο, αρχικά, τα σχόλια να είναι ανώνυμα, γιατί ο φόβος κρατάει τα ζωντανά και υπήρξαν δεκάδες άδικες απολύσεις εργαζομένων από φορείς. Το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων ασφαλώς κάτι λέει στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του ψυχαργώς. Όμως, ανώνυμα σχολιάζουν και πολλοί επικριτές αυτών των σχολιαστών, παρότι κατακρίνουν την ανωνυμία.

Όμως είναι σημαντικό να διαπιστώνεται η αλήθεια ή το ψέμα αυτών που συμβαίνουν στους εργασιακούς μας χώρους. Στη συνέχεια θα υπάρξουν και επώνυμα σχόλια και θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Ρωτάμε λοιπόν τους υπεύθυνους και τους αρμόδιους για να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει σε σχέση με τα επισήμως γραφούμενα και τα διαπιστούμενα:

Για τον πληθυσμό των ψυχικά ασθενών π.χ. των Κυκλάδων (πόσοι άραγε είναι; ποιες οι επίσημες διαγνώσεις τους) δεν είναι υπερβολή να υπάρχουν τουλάχιστον δυο κινητές μονάδες, με ίσως και τριάντα εργαζόμενους, (σε πόσες θεραπευτικές ομάδες;) με προϋπολογιζόμενο κόστος λειτουργίας τους για το 2013 τουλάχιστον 337.354 ευρώ;

Πως μπορεί να λειτουργεί αποδοτικά μια κινητή μονάδα σε νησιωτικό σύμπλεγμα όταν τα λειτουργικά της έξοδα (πλην μισθών) ανέρχονται στο 20% του προϋπολογισμού της; (έχουν αποσταλεί τα παραστατικά των μετακινήσεων στο ΥΥΚΑ ή και αυτά αποτελούν ευαίσθητα ατομικά δεδομένα;)

Ποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες διαμορφώνουν και επιτρέπουν τις ευρείες αποκλίσεις των προϋπολογισμών των κέντρων ημέρας;

Ποιες ειδικές κανονιστικές αποφάσεις διέπουν την οικονομική και διοικητική λειτουργία αυτών των μονάδων;

Ποιες είναι οι ειδικότητες των εργαζομένων σ' αυτές τις μονάδες, πόσοι από αυτούς εργάζονται με εξαρτημένη μορφή εργασίας, πόσοι διαμένουν μόνιμα στον τόπο εργασίας τους;

Με ποια αποδεικτικά στοιχεία εγκυρώνονται οι ψυχιατρικές πράξεις που ενεργούνται ως προς το σύνολό τους και το είδος τους; Πώς ελέγχει το ΥΥΚΑ το αληθές των αποστελλόμενων στοιχείων;

Κάθε επικεντρωμένη στα ερωτήματα απάντηση θα είναι χρήσιμη στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του ψυχαργώς, που δεν είναι με την παλιά ή με την νέα Δ/νση Ψυχικής Υγείας, με την παλιά ή με την νέα Μ.ΥΠ, για να σχηματίσουν ελεύθερα τη δική τους άποψη.

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σχολίασα ένα ανώνυμο σχόλιο, ίσως θα πρέπει να διευκρινίσω για τον/την Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ ότι δεν κατέκρινα γενικά την ανωνυμία αλλά το γεγονός ότι κάποιος/α βρίζει ανώνυμα κάποιον που γράφει επώνυμα. Ελπίζω να είναι κατανοητό τώρα.

Χωρίς να ξέρω τι γίνεται πχ, στην κινητή μονάδα των Κυκλάδων νομίζω ότι τα ερωτήματα που βάζεις εδώ θα έπρεπε να τα βάλεις στο υπουργείο. Τι κάνει τόσα χρόνια το υπουργείο; Δεν ελέγχει; Δεν εποπτεύει; Αν έχεις στοιχεία καλό θα είναι να κάνεις επώνυμα καταγγελίες.

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο; Νομιμοποιείται η Δ/νση Ψυχικής Υγείας και η ΜΥΠ να ζητούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; Μήπως γνωρίζεις; Γιατί το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κανένα σχόλιο δεν αναφέρεται στο περιεχόμενο του κειμένου !!!

Απορία: Τι είναι το Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ ;

Υ.Γ. Το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων θα έπρεπε να λέει κάτι σε όλους, όχι μόνο στους εργαζόμενους του ψυχαργώς.

Ανώνυμος είπε...

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ; Σας συγχαίρω για την επινοητικότητά σας κύριε καθηγητά της προβοκάτσιας!

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς είπε...

Ανώνυμε της 15/7-10:55 μ.μ., η σπουδή σου να απαντάς σε σχόλια πιστεύουμε ότι δεν προκύπτει από ανία ούτε πως αποτελεί εργολαβική σου υποχρέωση. Ακίνδυνες ασκησούλες επί χάρτου εκτελείς από υπαρξιακή ανάγκη. Συνέχισε την καλή διαγωγή. Θα σε προσέξουν τα αφεντικά αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ανταμείψουν τις υπηρεσίες σου.

Με υπόθεση εργασίας ότι είσαι και συ εργαζόμενος στο ψυχαργώς αγνοείς τι λέγεται για το πάρτυ που γινόταν μεταξύ χορηγών και κάποιων επιχορηγούμενων του ψυχαργώς; Και εμείς αγνοούμε το τι πραγματικά συνέβαινε και θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια με τα ερωτήματα που θέσαμε. Το τι έκαναν συγκεκριμένα πρόσωπα θέλουμε να μάθουμε, να επιβεβαιώσουμε όσα διαβάζουμε σε ανακοινώσεις σωματείων σ' αυτό εδώ το μπλογκ, στα πρακτικά της βουλής, σε συνεντεύξεις πολιτικών και σε όσα ακούμε από πρόθυμους διαδρομιστές να διαδίδουν. Μετά από αυτές τις εξηγήσεις καταλαβαίνεις ότι η υπόδειξή σου να κάνουμε επώνυμα καταγγελίες αποτελεί ανιαρή επανάληψη προτροπών του συστήματος και μας επιτρέπει να σε κατατάξουμε στους αχθοφόρους του.

Ρωτάς αν η "Δ/νση Ψυχικής Υγείας και η ΜΥΠ νομιμοποιούνται να ζητούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα". Σου υπενθυμίζουμε ότι εργαζόμενοι και μόνο είμαστε, έχουμε μεν ίδια άποψη αλλά όχι νομική και σε καλούμε να απευθυνθείς για την όψιμη αυτή αγωνία σου στον συνήγορο του πολίτη ή σε όποιο αρμόδιο εθνικό ή ευρωπαϊκό όργανο. Όταν τόσοι ιδιωτικοί φορείς κατέχουν (κακώς) ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία του καθενός μας, μήπως προδίδει ιδιοτέλεια και φανατισμό το να τίθενται τέτοια ψευτο-ερωτήματα.

Απορείς τι είναι το Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Y/Ψυχαργώς, Αρκτικόλεξο. Αν συμμετείχες στις διεκδικήσεις των εργαζομένων θα μας είχες γνωρίσει. Πάντως είμαστε συνειδητά αδέσμευτοι εργαζόμενοι, που δεν θέλουμε να τάχουμε καλά και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ και να εκλιπαρούμε να παίρνουμε τους μισθούς μας. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας και σε θέλουμε μαζί μας αν η σκέψη σου είναι ελεύθερη. Εσύ θα το κρίνεις το τελευταίο.

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς

Ανώνυμος είπε...

Καλοί μου άνθρωποι, τα αφεντικά με έχουν προσέξει τόσο πολύ που με κυνηγάνε πολλά χρόνια.

Τόσα λάθος συμπεράσματα για λίγες φράσεις που έγραψα; Μπράβο σας, έχετε ταλέντο. Πως ακριβώς το αξιοποιείτε;

Άκου: "Αν συμμετείχες στις διεκδικήσεις των εργαζομένων θα μας είχες γνωρίσει" !

Σιγά ρε παιδιά! Ποιοι είστε εσείς οι αγωνιστές και πρέπει να σας ξέρουμε όλοι; Μήπως έχετε καβαλήσει το καλάμι;

Σας κάνει τόσο κόπο να εξηγήσετε τι είναι το Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ; Σας ξέρουν όλοι εκτός από μένα;

Ο ανώνυμος της 15/7-10:55 μ.μ.

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς είπε...

Ανώνυμε που αγωνιάς

Ασφαλώς θα μας ήξερες αν είχες ελεύθερο νου και μπορούσες να κρίνεις και να στοχάζεσαι.

Πολλές φορές και δυο λέξεις αρκούν για να αντιληφθεί ο σκεπτόμενος το ποιόν του άλλου. Αν π.χ. εσύ άκουγες συστηματικά κάποιον να φωνάζει ζήτω ο φασισμός, θα τον θεωρούσες δημοκράτη; Να βουτάς λοιπόν τη γλώσσα σου στο μυαλό σου και ύστερα να γράφεις, υπεύθυνα, τις θέσεις σου, τις αντιθέσεις σου, τα δήθεν ευρηματικά σχόλιά σου, για να υπάρξει νέα και ρωμαλέα σύνθεση/στάση που θα κινήσει την ιστορία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Αντιπαρερχόμαστε τα φληναφήματα των σχολίων σου και τις ύβρεις της συγκεκαλυμμένης επιθετικότητάς σου. Θα σου απαντούμε, όμως, κάθε φορά, που θα εκφράζεις θέσεις, αν το μπορείς το τελευταίο.

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/κυρία της/του ΠΑΚ-ΕΨΥ/Ψυχαργώς υπάρχετε πουθενά αλλού πέραν των σχολίων αυτής της ανάρτησης; Μπορείτε να μας δώσετε συντεταγμένες ώστε να γνωρίζει ο καθείς με ποια συλλογικότητα (;) που προσκαλεί μάλιστα όσους θέλουν να συμπορευτούν μαζί της έχει να κάνει;

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθείτε να υποβαθμίσετε δρώντας παραπλανητικά μια οργάνωση που υφίσταται και δρα. Αν εσείς δεν τη γνωρίζετε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, αντιθέτως, το δικό σας πεδίο γνώσεων και λήψης πληροφοριών προφανώς είναι απόλυτα περιορισμένο και επικεντρωμένο σε συγκεκριμένους ιδεολογικούς χώρους. Δεν γνωρίζετε την ανεμπόδιστη και αντικειμενική σκέψη και απέναντι στα αδιάσειστα επιχειρήματα της Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς απαντάτε με ερωτήματα άνευ βάσεως, στερείστε πλήρως αντεπιχειρημάτων, γιατί η λογική σας σκέψη (αν υφίσταται) είναι βασισμένη σε σαθρά θεμέλια. Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα στη ζωή, αγωνιστές δεν είναι μόνο οι συχνά λοβοτομημένοι, ''αριστεριστές'' ή συντηρητικοί ούτε αυτοί που σφετερίζονται προοδευτικές ιδέες που ανήκουν σε άλλους για να σαγηνεύουν τα πλήθη. Δεν έχετε αντεπιχειρήματα, παραδεχτείτε το. The game is over, όλα στο φως. Τί φοβάστε; Μην μάθει το κράτος τα ονόματα των ασθενών σας (...) ή θέλετε να κρύψετε τις πιθανές βρωμοδουλειές σας; Μήπως δηλώνατε τους διπλάσιους και βάλε ασθενείς για να παίρνετε περισσότερο χρήμα; Ντροπή σας, η εποχή των ''χρυσών αγελάδων'' στην ταλαίπωρη Ελλάδα πέρασε ανεπιστρεπτί. Τέλος με τα κομματόσκυλα, τέλος με τους παρωπιδικούς λαοπλάνους.

Ανώνυμος είπε...

Ok, καταλάβαμε...

Ανώνυμος είπε...

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ που ξεφύτρωσες από το πουθενά και μας λες ιστορίες :

ή κάνεις πλάκα ή τα 'χεις παίξει εντελώς.

Το καλύτερο είναι ότι σου μιλάς στον πληθυντικό.


Ο ανώνυμος της 15/7-10:55 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έχει συντελεσθεί ότι προφήτευσε(;) ο Όργουελ.
Κάποιοι μιλούν (και γράφουν εδώ) μόνο με το λαρύγγι χωρίς καμιά συμμετοχή του εγκεφάλου.
Δυστυχώς, σε πολλούς τέτοιους η Πολιτεία έχει εμπιστευθεί τη φροντίδα των ψυχικά ασθενών και την πρόληψη της ψυχικής αρρώστιας.

Ανώνυμος είπε...

«Στο επιμύθιο του αριστουργήματός του «1984» ο Όργουελ αναφέρει ότι το απολυταρχικό καθεστώς που περιγράφει στο μυθιστόρημα, αποφάσισε να επιβάλλει στους πολίτες να μιλούν μόνο με αρκτικόλεξα, για να χαθεί το συναισθηματικό φορτίο των λέξεων κι έτσι οι «υποτελείς» θα ήταν πιο άβουλοι, πιο πειθήνιοι, πιο απαθείς.»

Ανώνυμος είπε...

"Προσπαθείτε να υποβαθμίσετε δρώντας παραπλανητικά μια οργάνωση που υφίσταται και δρα". Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

Ανώνυμος είπε...

Τα μυστικά και "αδιάσειστα επιχειρήματα" της Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ θα αποκαλυφθούν μόνο σε όσους είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τη "νέα και ρωμαλέα σύνθεση/στάση που θα κινήσει την ιστορία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης".

The game is over, όλα στο φως.

Η Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ άνοιξε και σας περιμένει. Οι εγγραφές άρχισαν. Τρέμετε αντίχριστοι!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα σχόλια του τύπου που υπογράφει ως "ΠΑΚ-ΕΨΥ" μου θυμίζουν χρυσαυγήτικη φρασεολογία;

Ανώνυμος είπε...

Λες το Π από το Π.Α.Κ να είναι "Πατριωτικό";

Ανώνυμος είπε...

Το τρολλ, που υπογράφει Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ, κατάφερε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να ασχολούμαστε με το ποιος είναι, αντί να σχολιάζουμε το θέμα της ανάρτησης.

Ως τρολλ πέτυχε το σκοπό του, μπράβο του.

Το ερώτημα είναι αν ήρθε από μόνος του ή τον έστειλαν.

Ανώνυμος είπε...

χρυσαυγιτες λετε να ειναι? τοτε προσκηνο μαζι τους!!καλως ηρθατε στην ψυχιατρικη μεταρρυθμιση!!

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς είπε...

Τα ερωτήματα που θέσαμε εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.
Το επαναλαμβάνουμε και ζητούμε από τους κάθες συμφέροντος υβριστές μας να τα απαντήσουν.
Αν τολμάτε κάντε το.

Για τον πληθυσμό των ψυχικά ασθενών π.χ. των Κυκλάδων (πόσοι άραγε είναι; ποιες οι επίσημες διαγνώσεις τους) δεν είναι υπερβολή να υπάρχουν τουλάχιστον δυο κινητές μονάδες, με ίσως και τριάντα εργαζόμενους, (σε πόσες θεραπευτικές ομάδες;) με προϋπολογιζόμενο κόστος λειτουργίας τους για το 2013 τουλάχιστον 337.354 ευρώ;
Πως μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά μια κινητή μονάδα σε νησιωτικό σύμπλεγμα όταν τα λειτουργικά της έξοδα (πλην μισθών) ανέρχονται στο 20% του προϋπολοφισμού της; (έχουν αποσταλεί τα παραστατικά των μετακινήσεων στο ΥΥΚΑ ή και αυτά αποτελούν ευαίσθητα ατομικά δεδομένα;)
Ποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες διαμορφώνουν και επιτρέπουν τις ευρείες αποκλίσεις των προϋπολογισμών των κέντρων ημέρας;
Ποιες ειδικές κανονιστικές αποφάσεις διέπουν την οικονομική και διοικητική λειτουργία αυτών των μονάδων;
Ποιες είναι οι ειδικότητες των εργαζομένων σ' αυτές τις μονάδες, πόσοι από αυτούς εργάζονται με εξαρτημένη μορφή εργασίας, πόσοι διαμένουν μόνιμα στον τόπο εργασίας τους;
Με ποια αποδεικτικά στοιχεία εγκυρώνονται οι ψυχιατρικές πράξεις που ενεργούνται ως προς το σύνολό τους και το είδος τους; Πώς ελέγχει το ΥΥΚΑ το αληθές των αποστελλόμενων στοιχείων;

Όσο για τα φρονήματά μας και τις συντεταγμένες μας ζητήστε τα από τους μυστικούς συνεργάτες σας.

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς

Ανώνυμος είπε...

"Όσο για τα φρονήματά μας και τις συντεταγμένες μας ζητήστε τα από τους μυστικούς συνεργάτες σας." γιατί δεν τα έχω ακόμη διαμορφώσει ώστε να τα εκφράσω...

Ανώνυμος είπε...

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς, εκτός του ότι πιστεύετε ότι σας γνωρίζουν όλοι, τώρα μας λέτε ότι σας παρακολουθούν και μυστικοί συνεργάτες;

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς είπε...

για τον παραπάνω ανώνυμο
όταν θα φθάσεις να κατανοείς την ελληνική γλώσσα και άρα τα λεγόμενά μας, απάντησε θαρρετά στα ερωτήματα που έχουμε θέσει (αν γνωρίζεις την αλήθεια των πραγμάτων) ή ψάξε τουλάχιστον να την ανακαλύψεις έστω και μέσα στά όσα γράφουν φωλεοδύτες τρωκτικά ή νυχτόβια αρπακτικά του συναγελέου χώρου.
Μπες όμως στον κόπο να διαβάσεις και πάλι τα σχετικά σχόλια και ίσως καταλάβεις ότι κάποιοι αναστατωμένοι της συνομοταξίας αντί να απαντήσουν στα ερωτήματά μας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, τα προσπερνούν από ντροπή, νομίζουν ότι ξεπλένονται από συν-αμαρτήματα με φληναφήματα που εκστομίζουν και αντί απαντήσεων ζητούν να μάθουν τις συντεταγμένες μας και τα πιστεύω μας. Για την ταμπακέρα τίποτα. Σ' αυτούς, κε κουφιοκεφαλάκι, συστήσαμε (κατά το συνήθειο τους) να ζητήσουν τις απαντήσεις που θέλουν από τους μυστικούς συνεργάτες ΤΟΥΣ.
Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς

Επιστολή από «ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ» είπε...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ»
Αθήνα, 24/7/2013

Προς τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας
Κα Φ. Κουλούρη

Κοιν: Υφυπουργό Υγείας κα Ζ. Μακρή

Αγαπητή κα Κουλούρη

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την κατάφωρη αντίθεση μας σε ότι αφορά την διακίνηση και επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας που λαμβάνουν υπηρεσίες από μονάδες ψυχικής υγείας.

Συγκεκριμένα αυτά τα δεδομένα καταλήγουν σε δύο ιδιωτικές εταιρείες που δεν έχουν καμία σχέση με την ψυχική υγεία και την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και που τα κατέχουν χωρίς νόμιμες διαδικασίες και χωρίς να έχουν τηρηθεί όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Καταλαβαίνουμε πως το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει να ασκήσει με κάποιο τρόπο έλεγχο για την σωστή λειτουργία των μονάδων ψυχικής υγείας προκειμένου να τις χρηματοδοτεί. Ο τρόπος ελέγχου όμως που έχει διαλέξει η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας -δηλαδή με την διακίνηση και επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ψυχικά πασχόντων από τις μονάδες ψυχ. υγείας- δεν είναι ο ενδεδειγμένος.

Εμείς σαν σωματείο ληπτών προτείνουμε αντ’ αυτού ο έλεγχος των δομών να πραγματοποιείται από εκπροσώπους, στελέχη της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας των δομών αυτών, με επιτόπου επισκέψεις στις μονάδες ψυχ. υγείας χωρίς καταγραφή και διακίνηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ληπτών υπηρεσιών ψυχ. υγείας από τους ελεγκτές.

Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα φροντίσει να μην μετατραπεί σε φιάσκο η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, εξασφαλίζοντας από την μια την καλή και ασφαλή λειτουργία των δομών ψυχ. υγείας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό τομέα και από την άλλη την όσο το δυνατόν ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους λήπτες.

Με εκτίμηση

για το Δ.Σ. του σωματείου «Αυτοεκπροσώπηση»


Ο Πρόεδρος, Λεονάρδος Σκόρδος


ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Είναι ύποπτη όλη αυτή η λογική τήρησης ''προσωπικών'' δεδομένων, σε μια εποχή που επιβάλλεται η διαφάνεια. Μόνο υποψίες εγείρονται και τίποτε άλλο σχετικά από αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης πιθανών παρανομιών. Ειδάλλως, κάθε σώφρων άνθρωπος θα χαιρέτιζε την προσπάθεια καταγραφής των πραγματικών ασθενών. Όσες δομές λειτούργησαν και λειτουργούν καθαρά, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Οι υπόλοιποι απλώς προσπαθούν λυσσασμένα να κρύψουν τις παρανομίες τους, καπηλευόμενοι δήθεν ανθρωπιστικά δικαιώματα. Αυτό μονάχα μου έρχεται στο νου και τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Ύποπτοι οι ψυχικά πάσχοντες που διαμαρτύρονται για την διακίνηση και επεξεργασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τους !

Ύποπτες οι οροθετικές γυναίκες που διαμαρτύρονται για την διαπόμπευσή τους !

Όλοι αυτοί οι ύποπτοι δεν αφήνουν τις κυβερνήσεις σωτηρίας να κάνουν τη δουλειά τους.

Ανώνυμος είπε...

Θα ξεκινήσω με μια υπόθεση εργασίας. Δέχομαι ότι ο πρώτος συντάκτης του σχολίου ''περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων'' καθώς και όλοι οι συνομολογούντες σχολιαστές κατέθεσαν τις προσωπικές τους απόψεις για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των ψυχικά ασθενών από συγκεκριμένες υπηρεσίες, (που κατονομάσθηκαν) κατέχονται από ιδιαίτερη ευαισθησία και το έπραξαν συνειδητά (ταγμένοι στην υπηρέτηση των αναγκών του ψυχικά αρρώστου και στην πρόοδο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης) και χωρίς ιδιοτέλεια.
Προκειμένου, όμως, να πεισθούν κάποιοι άπιστοι αναγνώστες για την ειλικρίνεια των όσων υποστηρίζουν αυτοί οι σχολιαστές, θα ήταν χρήσιμο να μας πουν ρητά:

1. ποια στοιχεία των ψυχικών αρρώστων θεωρούν ότι δεν πρέπει να δίνονται σε, κατά τους νόμους ελέγχουσες, υπηρεσίες;
2. η (συγκεκαλυμμένη) προτροπή τους προς τους υπευθύνους υπαλλήλους να μην αποστέλλονται τα αιτούμενα στοιχεία αφορά το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα;
3. ποια στοιχεία έχουν δοθεί και με ποιους παραβατικούς τρόπους ώστε να εγκαλούνται η Δνση Ψυχικής Υγείας για δυνητικές βλάβες που πιθανόν έχουν ή θα υποστούν ψυχικά άρρωστοι;
4. ο οικονομικός και διοικητικός έλεγχος των στοιχείων περίθαλψης των ψυχικά αρρώστων στις διάφορες ψυχιατρικές υπηρεσίες (δημόσιες και μη) βάσει ποιων στοιχείων γινόταν, κατά την τελευταία 10ετία;
5. σε πόσους ''διαυγείς'' διαγωνισμούς έλαβε μέρος ο κ. Γκιωνάκης ή το σωματείο του προκειμένου να τους εγκριθεί το σύνολο των ψυχιατρικών υπηρεσιών που ίδρυσαν και λειτουργούν χρηματοδοτούμενοι από το Ελληνικό Δημόσιο;
6. είναι αληθές ή αναληθές ότι ο κ. Γκιωνάκης, επί 10ετία και πλέον ''ακίνητο'' μέλος επιτροπών της Δνσης Ψυχικής Υγείας, ήταν ή και εξακολουθεί να είναι μέλος εταιρικού σχήματος που διεκδίκησε προ ετών ανεπιτυχώς τη "Μονάδα Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας"; Μήπως ο κ. Γκιωνάκης όψιμα ξιφουλκεί παρελκυστικά κατά της σημερινής ηγεσίας της Δνσης και της σημερινής ΜΥΠ, κατ΄ εντολήν των αφεντικών του, γιατί απλά τους ζητούνται να καταθέσουν οικονομικά και διοικητικά αποδεικτικά στοιχεία για τους αρρώστους που ισχυρίζονται ότι φροντίζουν;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κατά τύχη οι άπιστοι αναγνώστες σχετίζονται με την Δνση Ψυχικής Υγείας ή με την Διαδικασία ΑΕ ?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε της 28 Ιουλίου 2013 - 9:48 μ.μ.,

μάλλον είστε πολύ έξυπνος ώστε να γνωρίζετε ότι οι άπιστοι αναγνώστες σχετίζονται τη μια με την Δνση Ψυχικής Υγείας, την άλλη με την ΜΥΠ, την τρίτη με τους εξωγήινους κ.ο.κ. Αφήστε τις αερολογίες και τις ανυπόστατες εικασίες και απαντήστε επιτέλους στα ξεκάθαρα ζητήματα που τέθηκαν. Φοβάστε κάτι και προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τη συζήτηση; Απαντήστε εντός πλαισίου και μην κάνετε σβούρες που προδίδουν τον αιφνιδιασμό και τη σύγχυσή σας.

Ανώνυμος είπε...

Σβούρες κάνεις εσύ ανώνυμε 29 Ιουλίου 2013 - 5:01 μ.μ. που αποφεύγεις να σχολιάσεις το περιεχόμενο της επιστολής και μιλάς μόνο για τον συντάκτη της.

Έχετε προηγούμενα; Σου χάλασε κανένα χατήρι; Έχει προσωπικό όφελος; Νιώθει πικρία γιατί τον άφησαν έξω από τη ΜΥΠ; ...Να σου πω, δεν με νοιάζει. Βρείτε τα μεταξύ σας. Εμένα με νοιάζουν αυτά που γράφει η επιστολή και τα βρίσκω λογικά. Εσύ τα βρίσκεις παράλογα;

Βλέπω ότι, εκτός από τον συντάκτη της επιστολής, διαμαρτύρεται και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Μήπως και αυτό «ξιφουλκεί παρελκυστικά κατά της σημερινής ηγεσίας της Δνσης και της σημερινής ΜΥΠ κατ΄ εντολήν των αφεντικών του»;

Αχ, ενοχλείται η καημένη η Δνση Ψυχικής Υγείας, που έχει διαπλακεί με τόσους και τόσους ιδιοκτήτες των ΜΚΟ, και τώρα με τα μνημόνια ζει τα χρόνια της αθωότητας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν απαντάς στις ερωτήσεις; Η επιστολή αερολογεί. Απάντησε σταράτα στις παραπάνω ερωτήσεις που τέθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα παρατέθηκαν πολύ πριν την ανάρτηση της ''επιστολής''. Γιατί δεν τα απαντάτε; Τί φοβάστε; Τί έχετε να κρύψετε; Ξεγυμνώνεστε ηθικά με τη στάση αυτή.

Ανώνυμος είπε...

YΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΛΑΚΩΝΕΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΙ? ΠΟΙΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ??? ΜΗ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ .ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΒΡΑΚΙ ΦΟΡΑΤΕ!!!ΤΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ....ΑΝΤΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

«Τα ερωτήματα παρατέθηκαν πολύ πριν την ανάρτηση της επιστολής» ! Μου λες ότι προηγήθηκαν τα σχόλια από την ανάρτηση; Αυτό, ξέρεις, δεν γίνεται. Σε ποιες ερωτήσεις να απαντήσω; Για τον Γκιωνάκη; Σου είπα ότι δεν με αφορούν τα προσωπικά σας. Αυτό είναι το θέμα σου τελικά και όχι τα προσωπικά δεδομένα.

Ανώνυμε 12:42 π.μ. Ευαίσθητα δεδομένα δεν είναι μόνο το βρακί σου και δεν μιλάμε για τα δεδομένα των εργαζομένων. Διάβασε πρώτα και μετά σχολίασε.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδερφοι μη παίζετε και σεις το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού που σχεδίασαν κάποιοι όμιλοι ΜΚΟ "περιφερειακής ανάπτυξης και σία" τώρα που χάνουν τα προνόμια. Σταματείστε να τους απαντάτε και να κρατάτε στην επιφάνεια τα ηθικά ψευτο-διλήμματα που έθεσε ο λαγός τους για να μπερδευτούν οι θέσεις των εργαζομένων στο ψυχαργώς και έτσι οι ΜΚΟ να αποφύγουν την ένταξή τους σε ένα ενιαίο σύστημα χρηματοδότησης που δεν τους συμφέρει.
Σίγουρα κανένας εργαζόμενος δε συμφωνεί να βγαίνουν στο παζάρι τα ευαίσθητα δεδομένα των αρρώστων. Αλλά ο λαγός που πρωτοξεκίνησε το θέμα και τα γιουσουφάκια των επιχειρηματικών ομίλων δεν λένε ποια είναι αυτά; και πώς βγαίνουν στη φόρα όταν δίνονται στο υπουργείο; από τους υπαλλήλους του θα βγουν; αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν; ή από τους υπαλλήλους της ΜΥΠ που δεν ελέγχουν πια; να πουν ξεκάθαρα από ποιους φαντάζονται πιθανή διαρροή και να προτείνουν έστω και τώρα δοκιμασμένους τρόπους αποφυγής τέτοιων κινδύνων, (τρόπους που εφαρμόζονται από την παγκόσμια ψυχιατρική κοινότητα και αποδίδουν), κάτι που δεν έκαναν όταν για χρόνια είχαν εργολαβικά αναλάβει να μεταρρυθμίσουν την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
Ακριβώς επειδή δεν πρότειναν (ως όφειλαν από τις θέσεις που κατείχαν) κάποιο πρακτικό και αποδεκτό σύστημα ελέγχου που θα διασφάλιζε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των αρρώστων, η πρόσφατη προβολή τέτοιων ευαισθησιών (δεν ξεχνιούνται εύκολα οι αναίτιες απολύσεις εργαζομένων από ΜΚΟ-επιχειρήσεις και τα όσα φημολογούνται για τις συντάξεις των αρρώστων) και η όλη στάση τους αποτελεί αρχή κρυφής πίεσης (από τα έξω και από τα μέσα) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στην αρμόδια διευθύντρια και στη ΜΥΠ για να διατηρήσουν τα αξιώματα (αν και παρωχημένα κομματικά ενεργούμενα), την πρωτοκαθεδρία στις επιτροπές και τα προνόμιά τους.
Ο χρόνος θα αποδείξει ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.
Μη παρασύρεστε συνάδερφοι στον ψευτοδιάλογο που επιθυμούν και τους βολεύει να κάνουν όταν αδιαφορούν για τα προβλήματά μας και μας απολύουν χωρίς δεύτερη σκέψη όταν δεν τους κάνουμε τα χατήρια και ξεσκεπάζουμε τα κόλπα τους.
ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εσεις οι βολεμενοι που τρωγατε μεχρι τωρα με χρυσα κουταλια βουλωστε το επιτελους. Οι εργαζομενοι, που εις βαρος μας, κανατε τις δουλειες σας, μπουχτισαν πια. Κανεις απο σας δεν βοηθησε ουσιαστικα ποτε τους εργαζομενους, που στην ουσια μονο αυτοι και ελαχιστοι αλλοι ευαισθητοποιημενοι ανθρωποι πονεσαν και πονουν τους ασθενεις. Σας επιασε τωρα δηθεν η λυπη για τα ''ευαισθητα προσωπικα δεδομενα''. Τοσα χρονια τι κανατε; Τοτε ερεε το χρημα και το βουλωνατε; Σε ποιον τα πουλατε μωρε αυτα; Για βλακες μας περνατε; Δεν μας εχετε με το μερος σας, γιατι σας ξερουμε. Αφηστε επιτελους να λειτουργησει κατι υπευθυνα και λογικα σ' αυτο το κρατος και χωθειτε στις τρυπες σας, για να μη σας χωσουνε στις φυλακες. Σας επιασε ο πονος δηθεν, φαταουλες.

Ανώνυμος είπε...

Προς: Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς
Η Δ.Ψ.Υ. έστειλε σήμερα σχετικό έγγραφο για τα προσωπικά δεδομένα. Υποθέτω ότι θα το έχετε λάβει.
Τώρα για τις ερωτήσεις:

1. Στις Κυκλάδες λειτουργούν 3 Κινητές Μονάδες και όχι δύο. Αν ρωτάτε να έχετε και τα σωστά δεδομένα. Καλύπτουν ΒΑ Κυκλάδες, ΝΑ Κυκλάδες και Δυτικές Κυκλάδες. Οι πληθυσμοί που καλύπτουν, οι διαγνώσεις και γενικά το έργο τους μπορείτε να το βρείτε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια που έχουν παρουσιαστεί καθώς και απο την Δ.Ψ.Υ. που έχει όλα τα στοιχεία απο την έναρξη λειτουργίας τους, με λεπτομερή καταγραφή δεδομένων, διαγνώσεων κτλ.. Οι εργαζόμενοι είναι χωρισμένοι σε κλιμάκια που καλύπτουν όλα αυτά τα νησιά, εκτός αν πιστεύατε ότι θα βρίσκατε εσείς επαγγελματίες που θα έμεναν μόνιμα σε αυτά τα νησιά-χωριά-απομακρυσμένες περιοχές. Οι ομάδες είναι συνήθως χωρισμένες σε ψυχολόγο, ψυχίατρο και παιδοψυχίατρο. Επίσης για τις Κινητές γενικότερα υπάρχει και ιστοσελίδα http://www.mumhealth.gr/site/ που μπορείτε να πάτε να ενημερωθείτε. Εκεί θα βρείτε και δεδομένα επίσης. Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε και τις παρουσιάσεις που έχουν γίνει στα 5 Συνέδρια Κινητών Μονάδων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ώστε να δείτε την λειτουργία τους και το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρουν. Μπορείτε να έρθετε και στο επόμενο που γίνεται στην Καρδίτσα. Και μετά τις κοστολογείτε και εσείς με ένα ποσό που δεν σας φαίνεται υπερβολικό.

2.Πως μπορεί να λειτουργεί αποδοτικά μια κινητή μονάδα σε νησιωτικό σύμπλεγμα όταν τα λειτουργικά της έξοδα (πλην μισθών) ανέρχονται στο 20% του προϋπολογισμού της;
Τι σημαίνει αποδοτικά? τι έχετε στο μυαλό σας? για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, το πλαίσιο λειτουργίας είναι συγκεκριμένο για τα νησιά, με ανά 15νθήμερο επισκέψεις στα νησιά, όπου οι θεραπευτές διαμένουν 2-3 ημέρες. Τα εισιτήρια τους είναι καταγεγραμμένα και στη διάθεση όλων υποθέτω. Για τις υπόλοιπες Κινητές τα κλιμάκια που καλύπτουν χωριά και απομακρυσμένες περιοχές γίνονται εβδομαδιαίως.

3.Ποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες διαμορφώνουν και επιτρέπουν τις ευρείες αποκλίσεις των προϋπολογισμών των κέντρων ημέρας;
Προφανώς εδώ κάτι εννοείτε για το Υπουργείο? την Διεύθυνση? Αν ξέρετε κάτι γιατί δεν το λέτε? Αφού όλα στο φως θα βγούνε?

4.Ποιες ειδικές κανονιστικές αποφάσεις διέπουν την οικονομική και διοικητική λειτουργία αυτών των μονάδων;
Και εδώ μάλλον ισχύει ότι και το παραπάνω ερώτημα. Αν όχι διευκρινίστε για να υπάρξει κατανόηση και σε εμάς που δεν ξέρουμε. Φτάνουν πια οι ψευτοτσαμπουκάδες και οι ήρωες που δεν μιλούν. τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.










Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια)

5.Ποιες είναι οι ειδικότητες των εργαζομένων σ' αυτές τις μονάδες, πόσοι από αυτούς εργάζονται με εξαρτημένη μορφή εργασίας, πόσοι διαμένουν μόνιμα στον τόπο εργασίας τους;

Αν αναφέρεστε στις Κινητές Μονάδες, έχουν ψυχολόγους, ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές. όχι όλες νοσηλευτές. Οι περισσότεροι είναι με εξαρτημένη μορφή εργασίας και κάποιοι είναι με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Το πόσοι διαμένουν στο τόπο εργασίας τους, αυτό νομίζω απαντήθηκε πιο πάνω.

6.Με ποια αποδεικτικά στοιχεία εγκυρώνονται οι ψυχιατρικές πράξεις που ενεργούνται ως προς το σύνολό τους και το είδος τους; Πώς ελέγχει το ΥΥΚΑ το αληθές των αποστελλόμενων στοιχείων;

Αν μιλάτε πάλι για τις Κινητές, εκεί υπήρχε απο πολύ νωρίς, στις περισσότερες, εγκατεστημένο σύστημα καταγραφής των δράσεων, θεραπευτικών και κοινοτικών. Οπότε όλα τα στοιχεία αποστέλλονταν στο Υπουργείο στους εξάμηνους απολογισμούς και στους ετήσιους. Επιβεβαίωση και ταυτοποίηση θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω στοιχείων των ασθενών ή να ρωτήστε τις τοπικές κοινωνίες για τις υπηρεσίες που παίρνουν. Αλλά οι Κινητές Μονάδες δεν είχαν ανάγκη να "φουσκώσουν" τα δεδομένα τους, καθώς οι ανάγκες των πληθυσμών ήταν και είναι τεράστιες. Εκτός αν εννοείται ότι οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας αδιαφορούσαν για τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και δεν έβλεπαν κανένα. Λίγος σεβασμός στους συναδέλφους και στη δουλειά τους. Αν έχετε προσωπικά με τις διοικήσεις να τα συζητάτε μεταξύ σας.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα χρειάζεται να ειπωθούν σκέψεις και προβληματισμοί και προτάσεις και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι αδειες συναδελφων, τα συνεχη 8ωρα στη δουλεια και οι οικογενειακες υποχρεωσεις δεν με αφησαν χρονο για ενημερωση σχετικα με τα προβληματα μας. Σημερα εκλεψα λιγο και απογοητευτηκα με οσα γραφουν καποια παπαγαλακια ΜΚΟ.
Δεν απειλουνται τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα απο τους εργαζομενους στις μοναδες και στις ψυχιατρικες υπηρεσιες. Αντιθετα απειλουνται τα κερδη των ΜΚαρχων και οι μισθοι των κολλητων τους με τα μπλοκακια αφου πλεον σταματουν οι αριμουλα χρηματοδοτησεις που δινονταν τοσα χρονια. Μπραβο στη νεα διευθυντρια της ψυχικης υγειας, μπραβο στη νεα πολιτικη ηγεσια και σε οσους συνεβαλαν σ' αυτη την αποφαση σταθμο. Τερμα πια οι κατ αποκοπη τυφλες χρηματοδοτησεις των "παιδιων" μας.
Πρεπει ομως για να αλλαξουν τα πραγματα και να εχουν οι ψυχικα αρρωστοι καλυτερη φροντιδα, αυτη τελοσπαντων που δικαιουνται και ευχεται ο εκπροσωπος της αυτοεκπροσωπησης (τυχαια η συστεγαση; δηλωτικη επαγγελματικης συνοδοιποριας;) η νεα πολιτικη και υπηρεσιακη ηγεσια του υπουργειου να απαλαγει απο τους επαγγελματιες συμβουλους παρασιτα που ευλογουσαν τα γενια τους και χοντραιναν.......
Πολλοι υπουργοι μιλησαν για ατασθαλειες. Κανενας ομως δεν καθησε στο σκαμνι. Αν υπηρξαν τι εκαναν για να τις σταματησουν; Συμβιβαστηκαν τα πραγματα; Γιατι; Πως; Στο χερι τους ηταν να ξεριζωσουν το κακο, να παψει ο Γιαννης να κερναει και ο Γιαννης να πινει. Γιατι δεν το εκαναν; Μεγαλες οι ευθυνες τους. Η αρχη για ενα νεο ξεκινημα ας γινει τωρα. Τωρα που η αργοπορια, η αβλεψια και η ανοχη σημαινουν ΑΠΟΥΣΙΑ απο τις απαιτησεις των καιρων και τη βουληση των εργαζομενων για ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η συστέγαση είναι τυχαία γιατί εγώ ανέβασα σε σχόλιο την επιστολή της ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ που βρήκα εδώ:
http://syntergpsyex.blogspot.gr/2013/07/blog-post_25.html

Π.Α.Κ-Ε.Ψ.Υ/Ψυχαργώς είπε...

Ανώνυμε της 1/8/2013, 11. 07 μμ
Από το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής σου υποθέτουμε ότι γνωρίζεις τα σχετικά με όσα συμβαίνουν γύρω από την εκτέλεση του προγράμματος Ψυχαργώς και σ' ευχαριστούμε που μπήκες στον κόπο να καταθέσεις τις απόψεις σου, έστω και μετά από 15 μέρες.
Δεν ξέρουμε ότι η Δ.Ψ.Υ. έστειλε σχετικό έγγραφο για τα προσωπικά δεδομένα καθώς δεν έχουμε προσβάσεις και είμαστε στο σκοτάδι από πληροφόρηση. Θα ήταν χρήσιμο να αναρτηθεί για να πληροφορηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, σ΄ όλη την Ελλάδα, τις απόψεις της.
Ξεκινάς να γράφεις τις απόψεις σου επιτιμώντας μας "Αν ρωτάτε να έχετε και τα σωστά δεδομένα". Μα ρωτάμε για να μάθουμε αγαπητέ/η μας. Ρωτήσαμε για να διαμορφώσουμε τη δική μας άποψη. Κρίνεις ότι δεν θάπρεπε να ρωτήσουμε συναδέλφους, μιας και οι αρμόδιοι διαχειριστές του Ψυχαργώς (και οι από μέσα και οι απέξω) ποτέ δεν δίνουν πληροφορίες;
Το ύφος σου, ο καθολικός τρόπος που εκθέτεις τις απόψεις σου (εξ ονόματος ποιων μιλάς και για τα συμφέροντα ποιων νοιάζεσαι;) και οι θέσεις σου προδίδουν τα κίνητρά σου. Ας σε κρίνουν οι αναγνώστες εργαζόμενοι. Εμείς δεν θα απαντήσουμε σε σχόλια που προδίδουν θυμό και ιδιοτέλεια.
Κανένα λόγο δεν έχουμε να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενά σου, τους ισχυρισμούς σου. Δεν συντασσόμααστε πάντως με αυτά. Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί (το επαναλαμβάνουμε) και εντός και εκτός Βουλής για το πως εκτελείται το Ψυχαργώς. Το Υγείας, το Οικονομικών και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έχουν το λόγο για όσα ειπώθηκαν και που πάντως χρειάζονται μιας επίσημης απάντησης.
Εμείς σαν εργαζόμενοι νοιαζόμαστε να παίρνουμε το μηνιάτικό μας στο τέλος του μήνα και να ζούμε τις οικογένειές μας. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει τα λεφτά που δίδονται να φτάνουν για όλους τους εργαζόμενους και να είναι ανάλογα ίσα. Και για να γίνει και αυτό πρέπει να γίνεται πράξη η ισονομία και ισοπολιτεία που προβλέπει το Σύνταγμα, άρα να υπάρχει ένα σύστημα χρηματοδότησης των μισθών μας και των δαπανών των αρρώστων με ενιαίους κανόνες και επιπλέον με διαφάνεια. Τέτοιο σύστημα δεν υπήρξε και το ζήσαμε όλοι οι εργαζόμενοι. Μισθοί κομμένοι ραμμένοι στα συμφέροντα κάποιων και των εκλεκτών τους και για τους άλλους απολύσεις και περικοπές. Αυτό και μόνο γι αυτό αγωνιζόμαστε να σταματήσει.

Π.Α.Κ.-Ε.Ψ.Υ./Ψυχαργώς

Ανώνυμος είπε...

Προς Π.Α.Κ.-Ε.Ψ.Υ./Ψυχαργώς

Μου κάνει εντύπωση που βγάζετε συμπεράσματα και τόσο βιαστικά μάλιστα, ειδικά αυτό περι ιδιοτέλειας είναι τραβηγμένο απο τα αυτιά...και πάλι προς την κατεύθυνση δημιουργίας εντυπώσεων. Για το θυμό έχετε δίκιο, γιατί έχει παραγίνει τόσα χρόνια να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια...που όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν παίρνει θέση...

Η καθυστέρηση οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι δεν μπορώ να μπω τόσο συχνά στο διαδίκτυο.

Για τα δεδομένα, δεν χρειάζεται να ρωτάτε, μπορείτε να πληκτρολογείστε Κινητές Μονάδες και θα βρείτε πόσες είναι και που. Δεν είναι κανένα φοβερό μυστικό.

Δεν εκπροσωπώ κανένα, αν και αυτό θα μπορούσε να το ισχυριστεί ο καθένας. Συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις περι ισονομίας και δικαιωμάτων μας, ως εργαζόμενοι. Για αυτό και καταλήγω "...Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα χρειάζεται να ειπωθούν σκέψεις και προβληματισμοί και προτάσεις και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις."

Το έγγραφο είναι αναρτημένο στο psychargos και το έστειλαν σε όλους τους φορείς και απο εκεί μας κοινοποιήθηκε (σε εμάς του θεραπευτές).

Τώρα για τη Βουλή, αν ακόμα περιμένετε κάτι απο τη Βουλή, είστε εξαιρετικά αισιόδοξοι.....τόσα χρόνια περιμένουμε απο άλλους να "καθαρίσουν" το χώρο μας? όταν εμείς οι ίδιοι δεν το κάνουμε? Εδώ ο κ.Κακλαμάνης βγήκε και ως υπερασπιστής της διαφάνειας.. Περαστικά μας.

Η διαφάνεια και η εξέλιξη επιτυγχάνεται με εσωτερικές συγκρούσεις και φαίνεται ότι ακόμα και τώρα κανείς δεν θα μιλήσει για να μην κακοκαρδίσει... και μετά μας φταίνε οι άλλοι.

Καλή εβδομάδα.


Ανώνυμος είπε...

http://www.anticor.gr/

Πόσο δίκιο είχες Μανο! είπε...

Όταν κάποιοι εργαζόμενοι «χωρίς πλάτες και κομματικές ρουσφετολογικές διασυνδέσεις μιλούν δημόσια με την ελπίδα ότι θα δικαιωθούν» και καταγγέλουν, τότε «κυβερνώντες και εργοδότες κάνουν τα πάντα για να φοβίσουν και να φιμώσουν κάθε φωνή ανθρώπου που διεκδικεί, που αγωνίζεται και που θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια» και οι εργαζόμενοι «διώκονται»… τους «παραιτούν» …για να «προσλάβουν άλλους. » (δέστε αναρτήσεις, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΛΟΓΟΣ-ΝΟΥΣ, 19/11/12, ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ, 22/1/2013 και ΥΠΟΘΕΣΗ «ΛΟΓΟΣ-ΝΟΥΣ, 03/04/2013)

Όταν, απολύεται συνάδελφος, μετά από 11 χρόνια δουλειάς σε δομή, γιατί διαπιστώθηκε ότι είχε «αντικειμενική αδυναμία να βοηθήσει ώστε να λειτουργήσει η δομή σύμφωνα με τα πρότυπα της διοίκησης», να συμμορφωθεί δηλαδή προς τας υποδείξεις, κυρίως ως προς το θέμα της παρακράτησης των συντάξεων των ασθενών», όταν χρησιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι…«σε περίοδο υποχρηματοδότησης και κρίσης, ανεργίας, ανασφάλειας, απολύσεων και οικειοθελών αποχωρήσεων, για να στηρίξουν τη διοίκηση με τις υπογραφές τους, όταν αυτοί που απέλυσαν τον εργαζόμενο για μιαν εκτός πάσης νομιμότητας παρακράτηση, είναι οι ίδιοι που εν συνεχεία έβγαζαν ανακοινώσεις με τις οποίες έχυναν κροκοδείλια δάκρυα όταν ψηφίστηκε η τροπολογία του Λοβέρδου, (δέστε σχετικές αναρτήσεις του ΣΕΨΑΕΚΟ, 21/2 2012 και της Πανελλαδικής Συσπείρωσης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, 8/5/2012)

Όταν με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Β. Οικονόμου, την Τετάρτη 31/1/2013, η κυρία Σκοπούλη από τα έδρανα της Βουλής «επιτίθεται με αήθη τρόπο στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας,...δε διστάζει να χαρακτηρίσει τη Διεύθυνση συλλήβδην ως φωλιά (διαφθοράς) και εμπόδιο για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ,... θεωρεί πως μόνος λόγος ύπαρξης τμημάτων και διευθύνσεων είναι να απορροφούν κονδύλια του ΕΣΠΑ,...αφήνει υπονοούμενα για την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων... δεν αντικρούει τα λεγόμενα του βουλευτή περί καρκινικής φωλέας που πρέπει να τιμωρηθεί, επομένως φαίνεται ότι τα υιοθετεί» και ούτε η ίδια ή κάποιος αρμόδιος λειτουργός δεν προβαίνει στις απαραίτητες διοικητικές και νομικές ενέργειες για να ανοίξει το απόστημα, (δέστε ανάρτηση ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Φ. ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, 7/2/2013)

Όταν στην εφημερίδα «Παραπολιτικά" δημοσιεύεται, στις 25/6/2013, ρεπορτάζ με τίτλο: Εισαγγελέας για την Εθνική Κατάθλιψη, «το οποίο αναφέρεται στην ύπαρξη 64 οργανώσεων στο χώρο της ψυχικής υγείας, εκ των οποίων οι 45 εμφανίζουν μεγάλες λογιστικές τρύπες και σοβαρές λειτουργικές ανωμαλίες», όταν (εκτός της παρούσας ηγεσίας) όλοι όσοι σαν γραμματείς, υφυπουργοί και υπουργοί (πλην 3 φωτεινών εξαιρέσεων) που πέρασαν τα τελευταία 12 χρόνια από το ΥΥΚΑ χλεύαζαν, λοιδωρούσαν, απειλούσαν με εισαγγελείς συλλήβδην όλους τους φορείς που το κράτος είχε καλέσει και έλεγχε για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα ψυχαργώς, χωρίς τελικά τίποτα να αλλάξει από τα κακώς κείμενα
ΤΟΤΕ
ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ
ΑΛΛΑ
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ
ΟΠΟΤΕ
ΟΥΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
"...Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα χρειάζεται να ειπωθούν σκέψεις και προβληματισμοί και προτάσεις και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις."
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΥΣΙΤΕΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Άλλωστε γεμάτα είναι τα συρτάρια των υπαλλήλων του ΥΥΚΑ από προτάσεις. Ποιος τις κοίταξε; Τι προέκυψε;
Υ.Γ. Πόσο δίκαιο είχες Μάνο όταν έλεγες, αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει με τίποτα Κεμάλ!

Ανώνυμος είπε...

Ποιές ήταν οι 3 φωτεινές εξαιρέσεις? για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι.

"όταν (εκτός της παρούσας ηγεσίας)" καλά ας δώσουμε λίγο χρόνο και σε αυτούς, γιατί μπορεί να μην έχουν βγει ακόμα να λένε τα ίδια, αλλά απομένει να δούμε αν θα ελέγξουν και αυτά που φώναζαν και απειλούσαν ολοι οι προηγούμενοι, αλλιώς είναι συμμέτοχοι.

Αυτά "περί καρκινικής φωλέας και φωλιά (διαφθοράς)" για τους υπαλλήλους της Δ.Ψ.Υ. είμαστε σίγουροι ότι δεν τα ενστερνίζεται και η καινούργια Διεύθυνση της Ψυχικής Υγείας?

ο ανώνυμος της 5-8-2013/1.28 μ.μ. είπε...

Δεν ανέφερα τα ονόματά τους για να μην προσκρούσω στην ταπεινότητά τους. Θα το κάνω όμως γιατί δεν πρέπει να αγνοείται η ιστορία της αποασυλοποίησης, όπως δυστυχώς προκύπτει από το ερώτημα του προηγούμενου ανώνυμου.
Ήταν οι γιατροί Μανώλης Σκουλάκης και Έκτωρας Νασιώκας και ο Καθηγητής Κώστας Στεφανής. Τί το μεμπτό μπορεί να τους προσάψει ο αντικειμενικός και δίκαιος κριτής στον εν γένει πολιτικό και μη βίο τους και ειδικότερα στη θητεία τους στο ΥΥΚΑ;
Και μια υπενθύμιση σχετική με την αμφιβολία σου «απομένει να δούμε αν (σημ. δική μου ...οι σημερινοί...) θα ελέγξουν και αυτά που φώναζαν και απειλούσαν ολοι οι προηγούμενοι, αλλιώς είναι συμμέτοχοι». Αν εννοείς ότι οι προηγούμενοι ήταν και δυνητικά μπορεί να είναι και οι τωρινοί συμμέτοχοι, δηλ. συν-μέτοχοι, θα μπορούσες να κατανομάσεις ή να πιθανολογήσεις σε ποιους χώρους «διακινούνται» οι άλλοι μέτοχοι;
Τέλος για το τελευταίο ερώτημά σου, προσωπικά δεν νοιάζομαι τι ενστερνίζεται ή δεν ενστερνίζεται η «καινούργια Διεύθυνση της Ψυχικής Υγείας» (στην πραγματικότητα μόνο η Προϊσταμένη άλλαξε) αλλά όταν φοβερές καταγγελίες ακούστηκαν μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας από υπεύθυνα θεσμικά χείλη, χρέος μας είναι (αν πιστεύουμε στο θεσμό του κοινοβουλίου) να επιζητούμε να διερευνηθούν οι όποιες καταγγελίες για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί το δίκαιο, ώστε να μην σπιλώνονται με αήθη τρόπο εργαζόμενοι ή σε αντίθετη περίπτωση για να λογοδοτήσουν οι «επίορκοι». Φρόνιμο θα ήταν μάλιστα οι θιγόμενοι να μηνύσουν όσους τους δυσφήμησαν προφορικά ή γραπτά!

Ανώνυμος είπε...

Οπότε υποθέτω ότι οι κ.Σκουλάκης και Στεφανής θα έχουν μηνύσει τον δημοσιογράφο και τον κ.Κακλαμάνη που τους "έδωσε" στο συγκεκριμένο έντυπο? Θα μπόρεσαν μέσα απο την ταπεινότητα που τους διακρίνει να διεκδίκησαν το δίκιο τους.

psi-action.blogspot.gr/2013/06/blog-post_22.html

Και επειδή τελικά την ιστορία ο καθένας την γράφει όπως θέλει, άλλος ένας πρωτοπόρος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας ο κ.Στεφανής. Τόσοι πρωτοπόροι πια και που βρισκόμαστε ακόμα..

http://psi-action.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2302.html

Γενικά το Υπουργείο Υγείας και οι Υπουργοί του έχει μακρύ ιστορικό:

http://knowdame.wordpress.com/old-articles/greek-corrupt-politicians/

Η ταπεινότητα μας έφαγε...

Περαστικά μας.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι ταπεινοί έκαναν τίποτα? Γιατί ψάχνουμε σωτήρες, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται....Εμείς πότε θα αντιδράσουμε?

Ανώνυμος είπε...

http://tvxs.gr/news/ellada/bary-prostimo-gia-tin-parabiasi-prosopikon-dedomenon-pliris-dikaiosi-toy-tvxs

Ανώνυμος είπε...

http://www.athina984.gr/node/253626

Το κλίμα άλλαξε...είναι σαφές.Προς το χειρότερο...

Ανώνυμος είπε...

Οπότε οι κ.Στεφανής και Σκουλάκης,ταπεινά μας χαιρέτησαν και θα υπερασπιστούν την τιμή τους απο Σεπτέμβρη....Μπορεί και να σώσουν την Ψυχιατρική Απορρύθμιση

Unknown είπε...

Με ημερομηνία 1/8/2013 το Υπουργείο Υγείας, με έγγραφο που υπογράφει η υφυπουργός Ζ. Μακρή, δίνει νέες οδηγίες για τη συμπλήρωση των πινάκων με τα στοιχεία που οι μονάδες ψυχικής υγείας πρέπει να στέλνουν σε μηνιαία βάση στο υπουργείο (βλ. http://www.psychargos.gov.gr/Documents2/%CE%9A%CE%97_%CE%9A%CE%9C_%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE%20%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD%2001.08.2013.pdf). Με αυτό το έγγραφο το υπουργείο δείχνει να λαμβάνει υπόψη του το ισχύον νομικό πλαίσιο ως προς το θέμα της διαχείρισης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Αυτά...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates