Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Για τους 300 απεργούς πείνας μετανάστες -από το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ

Αθήνα, Φεβρουάριος 2011

Όταν έστω κι ένας άνθρωπος αναγκάζεται να θέσει σε κίνδυνο τη συνέχεια της ύπαρξής του προκειμένου να του αναγνωριστεί το δικαίωμα να εγγραφεί (ή να εξακολουθήσει να παραμένει εγγεγραμμένος) στο κοινωνικό σώμα, τότε δεν μπορεί κανείς να αδιαφορεί.

Αυτή τη στιγμή 300 μετανάστες θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους κάνοντας απεργία πείνας και ζητούν να σταματήσει επιτέλους η σύνδεση της ύπαρξης τους με την αγωνία της κάθε φορά “νομιμοποίησης” της παρουσίας τους στην Ελλάδα. (Οι περισσότεροι έχουν πολλά χρόνια νόμιμης και παραγωγικής παρουσίας στη χώρα μας μέχρι να απολέσουν -λόγω οικονομικών και άλλων συγκυριών- τη δυνατότητα συνέχισης της νομιμότητας αυτής της παραμονής).

Η πράξη αυτή δείχνει με δραματικό τρόπο μια πραγματικότητα που εμείς, εργαζόμενοι υπό διάφορες ιδιότητες (μισθωτοί, εξωτερικοί συνεργάτες, εθελοντές, εκπαιδευόμενοι) στο Κέντρο Ημέρας Βαβέλ (μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες) βιώνουμε καθημερινά: την ευάλωτη θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στη χώρα μας ως μετανάστες.

Ήδη γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ολοένα και περισσότερων περιπτώσεων ατόμων και ολόκληρων οικογενειών που πεινούν όχι λόγω απεργίας αλλά λόγω ανεργίας, εγκλωβισμένες σε μια πραγματικότητα που πολλές φορές προσλαμβάνει επιθετικά χαρακτηριστικά έναντι αυτών των ανθρώπων και συρρικνώνει την ύπαρξή τους στα όρια μιας εύθραυστης επιβίωσης. Ταυτόχρονα, τα φαινόμενα αυτά επισημαίνουν την ανάγκη να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αλλά και τα παιδιά τους στη χώρα μας. Το αυτονόητο είναι ότι οι λύσεις αυτές δεν μπορεί να είναι κατασταλτικές και εχθρικές προς ανθρώπους που επί χρόνια ζουν, εργάζονται και προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο. Ακόμη λιγότερο εχθρικές μπορούν να είναι απέναντι σε ανθρώπους που καταφεύγουν στην Ελλάδα -πρόσκαιρα ή μονιμότερα- αναζητώντας ασφάλεια και μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Αντίθετα, οι λύσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να προάγουν την ανθρωπιά μας. Οι τριακόσιοι μετανάστες απεργοί πείνας πρέπει να είναι οι τελευταίοι που χρειάζεται να διεκδικήσουν το αυτονόητο: το δικαίωμα να ζήσουν με την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε κάθε άνθρωπο.

Εργαζόμενοι/ες, συνεργάτες, εθελοντές/τριες, ασκούμενοι/ες στο Κέντρο Ημέρας Βαβέλ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;
ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ,ΕΑΝ ΕΝΙΟΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ;

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΛΠ. ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΔΕ!
ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;
ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΟΗΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΒΑΡΚΑΡΗ". ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΞΟΔΕΥΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΠΛΙΣΜΟ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΑΝ, ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!
ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΚΡΥΒΡΕΚΤΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ Passive Agressive "ΦΩΣΚΟΛΕΙΑ" ΦΕΡΣΙΜΑΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ!
ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ!
ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΑΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ! ΔΕΝ ΑΠΟΔΗΜΗΣΑΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο: Έχετε ειδικό σύστημα που σας ειδοποιεί για τις αναρτήσεις; Τα (πανομοιότυπα) σχόλιά σας έχουν τα ανασύρετε από κάποια δεξαμενή ή έχετε άλλον τρόπο να τα αναπαράγετε; Σας πληρώνουν για να παραφυλάτε πότε θα αναρτηθεί σχετικό θέμα ή το κάνετε από μόνοι σας γιατί ούτε για ψάρεμα δεν είσαστε ικανοί να πάτε; Τέλος: υπάρχει ειδικός λόγος που γράφετε πάντα με κεφαλαία;
Όταν θα γίνεις επώνυμος, θα συζητήσουμε κι επί του περιεχομένου...

Ανώνυμος είπε...

Σύγγνώμη για την παρείσφρηση του "έχουν" εκεί που δεν κολλάει.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά να μην τους πληρώνουν για να γράφουν τα ίδια και τα ίδια, εθελοντές είναι.

Το επιχείρημα: "εάν όλοι αυτοί ξόδευαν αυτά τα χρήματα για να αγοράσουν οπλισμό, θα είχαν ρίξει τα καθεστώτα που τους καταπίεζαν" είναι τουλάχιστον αφελές. Χαμπάρι δεν έχει πάρει ο ανώνυμος πως "τα καθεστώτα" που τους καταπιέζουν είναι όλος ο δυτικός κόσμος και δεν θα τον "έριχναν" με λίγες χιλιάδες ευρώ.

Δεν πιστεύω ότι ο ανώνυμος θα διαβάσει τα σχόλια. Έχει μάθει να φωνάζει και όχι να συζητά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΟΤΙ ΣΕ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ "ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ" Η ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ;

AYTO TO "ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΦΕΛΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΣΑΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ Η ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ;

ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ. ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΔΗΛΑΔΗ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΘΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
...ΚΑΙ ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΔΩΘΟΥΝ, ΒΕΒΑΙΑ!

ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ; ΠΧ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΟΧΙ;
ΕΠΙΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ" -ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ!

ΠΟΙΑ "ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ". ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο φασίστα: Έχεις πλάκα. Έκανες ένα απλό νομικό ερώτημα; Αναπαρήγαγες τα ίδια χυδαία φασιστικά "σχόλια" που αναπαράγονται συλλήβδην σε οποιαδήποτε ανάρτηση αναφέρεται σε μετανάστες. Πρωτοτύπησε τουλάχιστον λιγάκι. Έστω και σε χυδαιότητα... (Η ανάρτηση που "σχολίασες" δεν είναι καθόλου ανώνυμη, έχει το θάρρος να υπογράφει τις απόψεις της, οι φασίστες πάντα κρύβονται πίσω από την ανωνυμία). Άντε να τρολάρεις αλλού. Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

NAI! ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΕΣ ΤΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΨΕΥΤΟΗΘΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!

ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑ-ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΣΧΟΛΙΑ" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΤΡΟΛΑΡΕΙ"! ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (4:33 μ.μ), στη διαδικτυακή επικοινωνία θεωρείται ότι κάποιος φωνάζει όταν γράφει με κεφαλαία. Έτσι έχει επικρατήσει.

"Στα έξι δισεκατομμύρια ανθρώπους, που είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός, τα τρία δισεκατομμύρια μπορούν να ξοδέψουν, όχι περισσότερα από δύο δολάρια ημερησίως, ενώ 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερα από ένα δολάριο”.

Αυτό σημαίνει ότι μια μειοψηφία καλοπερνάει σε αυτόν τον κόσμο και “τυχαίνει” αυτή η μειοψηφία να είναι ο λεγόμενος “δυτικός κόσμος” στον οποίο εντάσσεται και η Ελλάδα. Λες ότι δεν έχουμε καμιά ευθύνη γι' αυτό, αν κατάλαβα καλά;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ! ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝΟΥΣ!

ΟΧΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ "ΤΥΧΑΙΝΕΙ", ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ!


ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΤΡΟΛΑΡΩ";

Ανώνυμος είπε...

Για την ερώτηση "τι πάει να πει τρολάρω", κάνε copy-paste στον browser σου αυτό:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_%28%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%29

και δοκίμασε να κόψεις τα κεφαλαία!

Ανώνυμος είπε...

Α Μαλιστα!!! Οποιος διαφωνει μαζι μας απλως τρολλαρει η ειναι φασιστας!
Πολυ Τσιπρο-ειδης σκεψη!
Λοιπον αφου βρισκεις οτι εχω πλακα και δεν σου αρεσει η επιχειρηματολογια μου, ας εξετασουμε την δικη σου:
Το επιχειρημα οτι πρεπει να τους ενσωματωσουμε στο εθνος μας επειδη εργασθηκαν εδω, μερικα χρονια και δεν εχουν που να πανε ξερεις τι μου θυμιζει:
Θυμισου στο Λυκειο -ειμαι σιγουρος οτι εχεις βγαλει και Λυκειο εκτος απο Wikipedia- τα φτιαχνεις για μια περιοδο με την ασχημουλα της ταξης. Απο ενα συνδυασμο λυπησης και προσωρινης ανυπαρξιας εναλλακτικης. Απλως για να μην πας
για ψαρεμα.
Λες οτι αυτοματα εισαι υποχρεωμενος να την παντρευτεις; Να ζησεις στο ιδιο σπιτι μια ζωη και να κανεις παιδια μαζι
της. Απο ενοχη, δε, για τα εγκληματα των εφηβων στις εφηβες; Εαν σκεπτεσαι ετσι κατι θα εχεις πιει μαλλον!
Εγω εκοψα τα κεφαλαια. Εσυ κοψε το ποτο η οτιδηποτε αλλο!
Εαν εισαι γυναικα (λογω anonymous), που δεν φανταζομαι, συγνωμη για το σεξιστικο του παραδειγματος.

krncthl είπε...

ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ" Η ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ Η ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ!

ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΡΑΦΗ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ, ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ "ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ", ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!
ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ "ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ" ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ "ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ" ΓΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟ!

ΔΥΟ "ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ" ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ 5 ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!

krncthl είπε...

Ooops!

ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΤΗΝ Anonymous ΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ!

ΕΤΣΙ ΕΓΡΑΦΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates