Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ.

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Για περισσότερο από ένα μήνα 300 συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους να είναι άνθρωποι. Θυσιάζονται για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους, δηλαδή γι’ αυτό που νοιαζόμαστε όλοι. Αγωνίζονται για μια ανθρώπινη κοινωνία ενάντια σε βάρβαρες πολιτικές που τους οδηγούν σε ακραίες συνθήκες εκμετάλλευσης και εξευτελισμού. Ενάντια σε πολιτικές και λογικές που τους αφαιρούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους και κάθε ελπίδα για το μέλλον. Σε αυτόν τον αγώνα προτάσσουν την ίδια τους τη ζωή. Ο αγώνας τους, είναι αγώνας όλων μας. Αγώνας για μια δίκαιη κοινωνία, για έναν κόσμο που χωρά πολλούς κόσμους, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και ίδια δικαιώματα για όλους, για έναν κόσμο που οι άνθρωποι έχουν περισσότερη σημασία από τους οικονομικούς δείκτες. Οι μηχανισμοί / πολιτικές που σήμερα τοποθετούν τον μετανάστη στο περιθώριο, είναι οι ίδιοι που τοποθετούν στο περιθώριο τον φτωχό, τον άνεργο, τον εξαρτημένο, τον ψυχικά πάσχοντα, τον φυλακισμένο/αποφυλακισμένο και γενικότερα όποιον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός παράλογου και ανήθικου μοντέλου ανάπτυξης.

-          Αντιστεκόμαστε στον κυνισμό και τη βαρβαρότητα που επιδεικνύουν οι έχοντες την  εξουσία και τα φερέφωνά τους, απέναντι στον αγώνα ζωής των συνανθρώπων μας.

-          Αντιστεκόμαστε στις βάρβαρες και απάνθρωπες πολιτικές που πλήττουν βάναυσα τις ζωές μας.

-          Αντιστεκόμαστε στην περιρρέουσα αλλοτρίωση, που αποτυπώνεται με απογοητευτικό τρόπο στην απάθεια και την αδιαφορία των πολλών απέναντι στον αγώνα ζωής των συνανθρώπων μας.

Τα μέλη, οι εκπαιδευόμενοι και οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους 300 απεργούς πείνας και απαιτούμε από την κυβέρνηση να γίνουν δεκτά τα αυτονόητα αιτήματά τους. Πιο συγκεκριμένα:

-          Να χορηγηθεί κανονική άδεια παραμονής και εργασίας στους 300 απεργούς πείνας

-          Να αποσυνδεθεί το καθεστώς χορήγησης αδειών παραμονής από τα ένσημα.

-          Να επαναφερθούν σε καθεστώς νομιμότητας όλοι όσοι έχασαν τις άδειές τους για το λόγο αυτό.

-          Να δικαιωθούν όλοι όσοι απορρίφθηκαν το 2005, αφού έγινε δεκτή η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

-          Να θεσπιστεί μια μόνιμη και ανοιχτή διαδικασία πλήρους νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας.


Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
 
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 09/03/2011, στις 19.00,  στην αίθουσα 0.3 της Νέας Πτέρυγας της Φιλοσοφικής Σχολής. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

- Αλέξης Μπένος, Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Α.Π.Θ., Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Α.Π.Θ.

- Ζήσης Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής Γενικής και Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

- Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σωτήρης Λαϊνάς, Ψυχολόγος, συντονιστής του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πολυ ενδιαφερουσα η αλλαγη τακτικης των αριστερων μετα την πτωση της Ε.Σ.Σ.Δ.
Αυτη η αυταρεσκη ανθυποχριστανιζουσα "ηθικη" που κυρηττει την "αλληλεγγυη μεταξυ των ανθρωπων" λιγο ελλειψε να μας πεισει οτι νοιαζονται πραγματικα!

Αλλα ΟΧΙ. Το μονο που συνεβη ειναι οτι στους 300 (ακομα και ο αριθμος θυμιζει προσφατο Χολυγουντ) βρηκαν απλως τους φυσικους τους συμμαχους.
Συμμαχους πολυ πιο θαρραλεους, βεβαια, λογω απελπισιας! Ειναι, το καταλαβαινω, αρκετα δυσκολο για εναν καλοθρεμενο αληθινο ιδεολογο να κανει απεργια πεινας για μια "δικαιη" κοινωνια. Αυτος "αγωνιζεται" περιπατωντας απο τα Προπυλαια ως το Συνταγμα φωναζοντας συνθηματα. Εαν, δε, τυχει να ανοιξει και καμμια μυτη απο κανενα γκλομπ: "Ποιος ειδε το Θεο και δεν τον φοβηθηκε"! Ειπαμε "Λαικος Αγωνας", αλλα οχι και Με Αιματα!
Αλλα θα υπαρχουν παντα οι αληθινοι "της γης οι κολασμενοι" προθυμοι να κανουν τα δυσκολα!

Ολα αυτα βεβαια, αν δεν το ειχαν οι ιδιοι σκηνοθετησει πληρως απο την αρχη!

Ανώνυμος είπε...

Αφού το είχαν σκηνοθετήσει από την αρχή, γιατί δεν το πιάνεις και εσύ από την αρχή;

Πες ότι οι αριστεροί φέρνουν τους μετανάστες στην Ελλάδα... κτλ κτλ

Μισές δουλειές κάνεις

Ανώνυμος είπε...

Και μη σου ξεφύγει και δεν ολοκληρώσεις υπενθυμίζοντας ότι οι Έλληνες κατάγονται από τον Σείριο γι' αυτό και μας επιβουλεύονται όλοι, υποκινούμενοι από κείνους τους ζηλιάρηδες τους Εβραίους... που μέσω του Σόρος πληρώνουν τους αριστερούς για να φέρνουν τους μετανάστες που θα μας κάνουν σε 5 χρόνια να φοράμε όλοι μαντήλα και να λέμε άφεριμ! Βάλε κάπου και τον Τατσόπουλο, την Ρεπούση για να έχει κι άλλη σασπένς το πράγμα. Υπάρχει δε και μια πληροφορία ότι στο υπόγειο του Υπατία κυκλοφορεί ανθελληνική τελουρική ενέργεια απ' όπου παίρνουν δύναμη οι απεργοί πείνας...

Ανώνυμος είπε...

Costas Douzinas (guardian):

These hunger strikers are the martyrs of Greece

Ανώνυμος είπε...

9:34 Οταν θα χρειασθω υποβολεα θα σε ειδοποιησω. Μου ειναι αδιαφορο ποιος τους "φερνει". Το ζητημα ειναι τι θα γινει τωρα, που βρισκονται εδω!

9:55 "Τελουρικη", "Συνωμοσιες Εβραιων" και "Σειριοι" βρισκονται
στην φαντασια αυτων που διαβαζουν Λιακοπουλο και Αδωνι! Δειχνεις να τα γνωριζεις πολυ καλα, οπoτε δεν θα αμφισβητησω την αυθεντια σου.
Συνεπως ΣΥ ΕΙΠΑΣ!
Αλλα θα ελεγα να προτιμας τα βιβλια που πωλουνται σε ΚΑΝΟΝΙΚΑ
βιβλιοπωλεια!

9:59 Πολυ ενδιαφερον αρθρο! Εαν τους αγαπαει τοσο πολυ η ομογενεια της Αγλλιας, τους της στελνουμε ΠΕΣΚΕΣ!

Το τελευταιο τουρικιστι για να δειξω οτι αντιθετα με τον 9:55, δεν εχω καποιο κομπλεξ ανωτεροτητας εναντι των Τουρκων και γενικοτερα οσων φορουν μαντηλα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν λεω μπορει οι αριστεροι να ειναι αμετοχοι! Απλως σε ολα τα παρομοια αρθρα παρατηρειται το ακολουθο;

"Μεσα απο τις λεξεις
Ερχεται ο Αλεξης (Τσιπρας)"

πχ. αυτος ο ανωνυμος
"Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας."

Μμμμμ! ΥΠΟΠΤΟ!

Παντως, μετα απο την "περιρρεουσα" ευθυμια που δημιουργηθηκε με τα προσφατα σχολια, πιστευω οτι το ζητημα παραμενει:

Πρεπει το κρατος να ενδωσει σε εναν καθαρο εκβιασμο, οσο "αγωνιστικα δραματικος" και εαν ειναι αυτος;

Ανώνυμος είπε...

Είναι ενδιαφέρον το πως μαζεύονται, σαν τις μύγες, οι φασίστες γύρω από τέτοιες αναρτήσεις.

Σ΄ αυτή και την προηγούμενη ανάρτηση, για παράδειγμα, να είναι αναγνώστες του blog αυτοί οι ανώνυμοι σχολιαστές ή να έπεσε σύρμα;

Ή να κάνουν περιπολίες οι "αγανακτισμένοι πολίτες" στο διαδίκτυο;

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθωντας την συνηθη τακτικη των ομοιων σου, προσβαλλεις χωρις να γνωριζεις και κανεις πολλες ασχετες ερωτησεις χωρις ποτε να δινεις μια απαντηση σε τιποτε σοβαρο! Το Ποιος μαζευεται Που ειναι ευθυνη του ιδιοκτητη του blog και οχι δικη σου!

Οσο για "τις μυγες" θα επρεπε να το περιμενεις. Ειναι γνωστο που θα τις βρεις συνηθως μαζεμενες! Σε οτιδηποτε σαπιζει και βρωμαει εντονα! Ειναι η φυση τους τετοια! Εαν παρατηρεις πολλες γυρω σου, ειναι ωρα για μπανιο οχι για παρανοια!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 10:08: Εσύ πάλι γιατί προσβάλλεσαι; Σε αφορά αυτό που γράφει ο Ανώνυμος 6:59; Μήπως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται; Για φασίστας, πολύ εύθικτος είσαι... Εκτός αν νομίζεις ότι δεν είσαι. Αυτά που γράφεις όμως αποκαλύπτουν αυτή την πτυχή σου. Μήπως πρέπει να το ψάξεις; Μήπως είσαι φασίστας και δεν το ξέρεις; Επειδή όμως μάλλον τέτοιος είσαι και μάλιστα σε διατεταγμένη υπηρεσία (ένας προηγούμενος, που μπορεί να είσαι και πάλι εσύ, παραδέχθηκε ότι κάνει αυτό που καταμαρτυρεί ο 6:59 εθελοντικά - τον έχουν πιάσει κώτσο γιατί άλλοι το κάνουν επί πληρωμή), δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείται κάποιος μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Κατσε για να καταλαβω!
Εαν δεν αξιζει να ασχολειται καποιος μαζι μου γιατι εγραψες ολο αυτο το σοφο πλην μαλλον ασυντακτο κειμενο; Μηπως δεν εισαι καποιος και δεν το ξερεις;

Επι της ουσιας εχει κατι να πεις;
Δηλαδη, ενα κρατος που πρεπει να φροντισει για το 100% και οχι για το 5%, και πολυ λεω, πρεπει να υποκυπτει σε καθαρους εκβιασμους;
Μιλω για αυτο το 5% που το μονο που το χαρακτηριζει δεν ειναι ΤΙ ΕΙΝΑΙ αλλα τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Οτι δεν ειναι Φασιστες δηλαδη, εαν μπερδευτηκες.

Γιατι εαν σε καθε ερωτηση η απαντηση σου ειναι
"ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ!"
η συζητηση θα θυμιζει μαλλον συνεδρια σε ψυχιατρειο.
BTW. Αυτο πιθανον θα με εκανε να αναρωτηθω Γιατι βρισκεσαι Εσυ Εδω (κυττα τον τιτλο του blog: psi-action) Δεν ειναι πχ. "ΜΗ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΣΙΑ"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 10:48. Θα στο πω αλλιώς μπας και το καταλάβεις. Γνωρίζεις την παροιμία "θέλ' η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει"; Ε, κάτι τέτοιο συμβαίνει και με σένα. Δεν λέω, εν συγκρίσει με συναδέλφους σου κάνεις φιλότιμες προσπάθειες (και μάλιστα εθελοντικά), αλλά δεν αρκεί. Προδίδεσαι. Και με κάθε καινούριο σχόλιο, προδίδεσαι ολοένα και περισσότερο. Σαν τις μύγες: από τα μυγοχέσματα που αφήνεις.
Α! και κάτι επί της ουσίας. Κάποιοι, σαν κι αυτούς που υπογράφουν αυτό και το προηγούμενο κείμενο ονειρεύονται μια καλύτερη κοινωνία. Εσύ ονειρεύεσαι μια καθαρή κοινωνία. Αυτή είναι η διαφορά. Ότι δεν διακρίνουν όλοι τους ανθρώπους σε καθαρούς και μιαρούς, όπως εσύ. Γεια σου.

Ανώνυμος είπε...

Συγχυσθηκες λιγο!
Ηρεμησε και τα λεμε αργοτερα!

Αν παλι το "Γεια Σου" το εννοεις:

"Αντιο, Στο καλο! Θα κλαψω μα θα ξεχασω"

Α ΝΑΙ! Πως ξερεις τι ονειρευομαι;

Ξερεις, εχεις ασχοληθει μαζι μου περισσοτερο απο οτι Εγω ο Ιδιος προσφατα!
Ευχαριστω, βεβαια, αλλα φοβαμαι οτι δεν ηρθα για αυτο, εδω!
Υπαρχουν και sites Γνωριμιων για αυτην την αναγκη!

Ανώνυμος είπε...

PROS Anonymous 10:58

ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ;
ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ Γ... Ο ΚΟΣΜΟΣ;

ΤΟΥS ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι αληθινά αγανακτισμένοι πολίτες (χωρις εισαγωγικά) παραπονιούνται για την κατάσταση, τους αποκαλείτε φασίστες!
Πολλοί από εμάς ήταν αριστεροί, πολύ πριν βγείτε εσείς από τον δοκιμαστικό σωλήνα και αρχίσετε να κατηγορείτε τον κόσμο οτι δεν συμφωνεί με αυτά που ονειρευόστασταν όσο ήσασταν μέσα σε αυτόν (τον σωλήνα).
Σε δύσκολους μάλιστα καιρούς. Οταν οι αριστεροί ηγέτες έρχονταν απο "το βουνό" και όχι από τις επιχειρήσεις του μπαμπά τους!

krncthl είπε...

ΠΑΡΑΓΡ. 1 ΦΡΑΣΗ 2.

ΑΥΤΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,

ΕΓΩ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ,

ΑΥΤΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ,

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟ! ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ, ΑΝΟΜΟΙΑ ΤΙΜH, ΑΡΑ: ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΝΟΜΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑTA!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΣΦΑΛΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ¨ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ", ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ.

ΠΑΡΑΓΡ. 5 ΦΡΑΣΗ 1.
ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ" ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ; ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ!
Η
"Orders? You Giving Me Orders? Amigo, the Only Thing in This World That Gives Orders Is Balls. You Got That?"

Ανώνυμος είπε...

Ωχούουουουου!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates