Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» κλείνει τις πόρτες του


Την Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 12.00, οι Εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», με τη συμμετοχή γονέων και σπουδαστών, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το «Μαργαρίτα» και συμβολικό κλείσιμο της Λ. Πεντέλης, με στόχο την γνωστοποίηση της δραματικής κατάστασης και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας:


Εργαζόμενοι Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»
  Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»  Μεσολογγίου 4-6, 152 36 Ν. Πεντέλη

03-05-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» κλείνει τις πόρτες του. Οι εργαζόμενοι προχωράμε σε επίσχεση εργασίας σε μια ύστατη προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών αλλά και να φτάσουν οι φωνές αγωνίας γονιών και σπουδαστών στα αυτιά των υπευθύνων. 

Από τις υποσχέσεις των κρατικών λειτουργών περάσαμε στη φάση του εμπαιγμού με αποτέλεσμα πέρα από τη μη καταβολή ποσού 97.000 ευρώ από την εγκριθείσα από το 2010 κρατική επιχορήγηση,  να μην έχει δοθεί κανένα μέρος της χρηματοδότησης για το τρέχον έτος. Επιβεβαιώνοντας τη ρήση ότι μια κατάσταση είναι απελπιστική αλλά δυστυχώς όχι αρκετά σοβαρή, έχουμε φτάσει στο Μάιο του 2011 χωρίς να γνωρίζουμε το συνολικό ποσό της επιχορήγησης που θα λάβουμε για την κάλυψη των πάγιων - ανελαστικών δαπανών αλλά ούτε καν ποιος φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης έχει την ευθύνη διαχείρισης των σχετικών κονδυλίων.

Οι εργαζόμενοι του Μαργαρίτα έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη μορφή κινητοποίησης και μετά από μια σειρά άγονων και άκαρπων επαφών με κάθε λογής «υπεύθυνους» πραγματοποιούμε επίσχεση εργασίας και επιτακτικά διεκδικούμε:

·  Άμεση χρηματοδότηση του φορέα ώστε να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα μας.
·  Εξασφάλιση χρηματοδότησης των Κέντρων για το 2011 προκειμένου να καλύπτονται οι πάγιες δαπάνες, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε..
·  Να μην μετακυλιστεί το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των κέντρων στις οικογένειες.
·  Ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τα θέματα λειτουργίας, εποπτείας και κοινωνικού ελέγχου με παράλληλη διευθέτηση των ασαφειών του Καλλικράτη.

Οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» στηρίζουν την κινητοποίηση της Πέμπτης 5 Μαΐου στην Περιφέρεια Αττικής, που έχει προκηρυχθεί από την Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2108044812 ή στο e-mail: seeeam@eeamargarita.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλή επιτυχία, αν και δεν βλέπω ελπίδα αν δεν αποκτήσουμε συλλογική κουλτούρα...

Ανώνυμος είπε...

Άραγε οι υπεύθυνοι πώς θα παρηγορούσαν ένα παιδί 20 χρονών που κλαίει ασταμάτητα επειδή κλείνει το σχολείο του; Ρωτάω γιατί εγώ δυσκολεύτηκα...και δεν τα κατάφερα στο τέλος....
Πώς να του εξηγήσω ότι τα χρήματα που θα πήγαιναν στο σχολείο του " Τα φάγαμε όλοι μαζί";
Αν κάποιος από τους υπεύθυνους - ανεύθυνους αυτού του κράτους γνωρίζει την απάντηση, θα χαρώ να την ακούσω...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε (1), ίσως η έλλειψη συλλογικής κουλτούρας να είναι και ένας από τους πολλούς λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Το πρόβλημα είναι πως αυτό δεν αλλάζει εύκολα.

Ανώνυμε (2), οι υπεύθυνοι δεν θα χρειαστεί να παρηγορήσουν κανένα παιδί. Είναι πολύ μακριά από τέτοια προβλήματα. Με τα χρήματα "που φάγαμε μαζί", αλλά βρίσκονται στις τσέπες τους, έχουν εξασφαλίσει λαμπρό μέλλον και στους απογόνους τους.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates