Τρίτη 10 Μαΐου 2011

"Όχι λουκέτα στα σχολεία μας! Κάτω τα χέρια σας!"


Εδώ και μια βδομάδα το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» παραμένει κλειστό. Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι, στα σπίτια τους οι σπουδαστές, σε αδιέξοδο οι γονείς. Από το 1979 το «Μαργαρίτα» παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση σε νέους και νέες με νοητική υστέρηση. Σήμερα, εκατό σπουδαστές παρακολουθούν τα προγράμματα κατάρτισης και άλλοι τριάντα, απόφοιτοι, υποστηρίζονται στο χώρο της εργασίας τους...


Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε, αλλά τα γράφουν καλύτερα, και μάλιστα με δυο λόγια, οι ίδιοι οι σπουδαστές και οι γονείς τους στο τελευταίο -έκτακτο- τεύχος της Μαργαριτούπολης (το περιοδικό των σπουδαστών του «Μαργαρίτα»). Δυστυχώς, είναι αδύνατο να αναδημοσιευθούν όλα:

Μαριάντζελα, σπουδάστρια στο εργαστήρι γραφειακής στήριξης


Ελλάδα, ώρα μηδέν.

Το « Μαργαρίτα», που τόσα μας έχει προσφέρει, κινδυνεύει να κλείσει, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ του εδώ και μήνες, αν και δεν πληρώνονται δεν έχουν κάνει καμία έκπτωση στη δουλειά - προσφορά τους. Αλλά ως πόσο; Ο γιος μου, ξυπνώντας κάθε πρωί (είναι αυτιστικός, του είναι δύσκολο να ξεφύγει απ' το πρόγραμμα του) ντύνεται να πάει στο σχολείο. Ως πότε θα είναι κλεισμένος στο σπίτι;
Εδώ βρήκαν οι καθ' ύλην αρμόδιοι να εξασκήσουν τον «ανθρωπισμό τους»; Έχει αφαιρεθεί από κάποιο άλλο παιδί το δικαίωμα της μόρφωσης και της προοπτικής για μια καλύτερη ζωή ή μήπως είναι η αρχή του τέλους γι' αυτά τα παιδιά;

Συνειρμικά, ο Λιαντίνης με το θάνατο του αυτό ήθελε να διαδώσει, ότι δηλαδή πετάτε ό,τι χρήσιμο και δημιουργικό στο σύγχρονο ΚΑΙΑΔΑ !!!

Χ. Μ. και Λ. Ζ., γονείς


Είμαι μαθητής στο εργαστήρι Μαργαρίτα από το 1988. Χάρις σε αυτό έμαθα να κυκλοφορώ, να ψωνίζω, να παίζω υπολογιστές, ζωγραφική, μουσική, χορούς, αυτόνομη διαβίωση γιατί οι γονείς μου έχουν πεθάνει και μένω μόνος μου. Πάω στην εκκλησία και παρακαλώ την παναγίτσα, το κράτος που έκοψε τα χρήματα να κάνει κάτι για μας τα ΑμεΑ και για να πληρώσουν τους δασκάλους μας που κάνουν τόσα για μας.

Γιώργος, σπουδαστής του Μαργαρίτα


Το Μαργαρίτα είναι ένα από τα καλύτερα ειδικά εργαστήρια όπου εκπαιδεύονται εκατό σπουδαστές και έχουν βγει στην ελεύθερη αγορά πάνω από τριάντα.

Η αναλγησία και η αδιαφορία της κυβέρνησης να μην πληρώνει εδώ και πολλούς μήνες τους εκπαιδευτές και να κινδυνεύει το ίδρυμα να κλείσει, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής των γονιών, των σπουδαστών και της κοινωνίας.

Μόνο ο Χίτλερ έκλεινε τα σχολεία των ατόμων με αναπηρία και στη συνέχεια τα οδηγούσε στα κρεματόρια.

Μήπως αυτό θέλει η κυβέρνηση για να απαλλαγεί από την παρουσία τους;

Λ. Ψ., μητέρα 



Το Μαργαρίτα είναι όλη μας η ζωή. Αυτό να το ξέρετε πολύ καλά εσείς οι Πρωθυπουργοί που θέλετε να γίνει το δικό σας. Το Μαργαρίτα δεν πεθαίνει γιατί είναι αθάνατο σχολείο και αντέχει σε χιόνια!

ΌΧΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!

Το Μαργαρίτα έχει πολύτιμη δύναμη και η δύναμη αυτή είναι το δέσιμο μεταξύ των σπουδαστών και των εκπαιδευτών γιατί εμείς είμαστε όλο το χρόνο και τις μέρες μαζί. Είμαστε ένα σώμα, μια ψυχή, ένα μυαλό. Για μας το Μαργαρίτα είναι θρησκεία. Είναι τα πάντα το Μαργαρίτα για μας. Είναι τα πάντα. ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Το μέλλον μας είναι το Μαργαρίτα και τώρα εσείς θέλετε να το κλείσετε. Θα κλείσουμε και εμείς τα γραφεία σας και δεν κάνουμε καθόλου πλάκα. Φτάνει πια!

Κατερίνα, σπουδάστρια στο εργαστήρι Υφαντικής

Φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates