Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Επιστολή από το Σωματείο εργαζομένων στην ΠΕΨΑΕΕ

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ (Σ.Ε.Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)

Κιλκίς 8 Κορυδαλλός, Τ.Κ. 18120, Τηλ & fax: 210 4968988, e-mail: sepepsaee@yahoo.gr


Αθήνα, 31 Αυγούστου 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 26/8/11 ο Υπουργός των  Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έλαβε απόφαση σύμφωνα με την οποία μειώνεται ο κωδικός στον γενικό προϋπολογισμό (ΚΑΕ 2544) που αφορά τα ΝΠΙΔ για το 2011 από 82 εκατ. Ευρώ  σε 45 εκατ. ευρώ. Αυτό συνεπάγεται ότι για το υπόλοιπο του έτους οι φορείς θα χρηματοδοτηθούν αντί για 37 εκατ. ευρώ μόνο με 90 χιλιάδες ευρώ (δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 1500 € ανά φορέα!!!!!)

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι το κλείσιμο των φορέων ψυχικής υγείας, η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και η κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Όπως γνωρίζετε τα ΝΠΙΔ έχουν την ευθύνη λειτουργίας 210 Μονάδων Ψυχικής Υγείας (83 οικοτροφεία, 16 ξενώνες, 32 προστατευμένα διαμερίσματα, 42 κέντρα ημέρας, 13 κινητές μονάδες, 2 κέντρα Αλτσχάιμερ, 6 κέντρα ημέρας αυτισμού, 16 άλλες εξειδικευμένες μονάδες και προγράμματα).

Στις μονάδες αυτές φιλοξενούνται περίπου 1500 ψυχικά πάσχοντες, παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε πάνω από 35000 άτομα ετησίως (κυρίως στα πλαίσια της λειτουργίας των κινητών μονάδων) και απασχολούνται με όλες τις μορφές εργασιακής σχέσης (πλήρης ή μερική απασχόληση, παροχή υπηρεσιών) περίπου 3050 εργαζόμενοι.

Ως Σωματείο εργαζομένων στην ΠΕΨΑΕΕ θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στη ψυχική υγεία προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις και να διεκδικήσουμε την ακύρωση αυτής της απόφασης.

Προτείνουμε:

-όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση,1/9/11 στο Υπουργείο Υγείας ( Αριστοτέλους 17) στις 10.00 π.μ.

-εκπρόσωποι όλων των επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων και εργαζομένων φορέων ψυχικής υγείας να συναντηθούν άμεσα προκειμένου να προτείνουν και να προγραμματίσουν επόμενες κινητοποιήσεις.

Επειδή το κλείσιμο των μονάδων δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στις οικογένειές τους καλούμε επίσης όλα τα σωματεία ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τους συλλόγους των οικογενειών να συμμετέχουν στην κινητοποίηση προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο των δομών και την κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. Σ.Ε.Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος, Μυτιληναίος Βασίλης                                                  
Η Γραμματέας, Κοτσίνη Ήβη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates