Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Καταρρέει το κοινωνικό κράτος; Και εσείς τι θα κάνετε κύριε Λοβέρδε;

  

“...δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία, για τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες που το κράτος παρέχει, ενώ από το τέλος του 2012 απειλούνται και οι βασικές υποδομές του ελληνικού κοινωνικού κράτους”, δήλωσε στις 9 Δεκέμβρη 2011 ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.



Την ίδια μέρα, το ρεπορτάζ “Austerity drives Greeks into street” στο CNN (αν το προτιμάτε με ελληνικούς υπότιτλους δείτε το στη zougla) μετέφερε εικόνες από τη νέα γενιά αστέγων που ζει στους “δρόμους της απελπισίας” της Ελλάδας, ενώ έγινε αναφορά και στις περικοπές δαπανών για την Υγεία, οι οποίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες το 2012 !


Ακριβώς την προηγούμενη μέρα, στην ερώτηση: ποιος είναι καλύτερο να είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, σε δημοσκόπηση της Pulse RC για το “Ποντίκι”, ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανιζόταν στην πρώτη θέση.




Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εφάρμοσε τις πολιτικές που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα -και μάλιστα από δύο υπουργεία ιδιαίτερης σημασίας για την κοινωνική λειτουργία του κράτους: το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Γιατί ομολογεί τώρα την αποτυχία ο κ. Λοβέρδος, ως μέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου; Σίγουρα δεν ανακάλυψε ξαφνικά ότι το κοινωνικό κράτος καταρρέει.

Γιατί επιλέγει να σοκάρει -μια μέρα μετά από τη δημοσκόπηση που του δίνει προβάδισμα για την αρχηγία του κόμματος και δυο μέρες πριν από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της επιτροπής των "σοφών" του υπουργείου Υγείας- με την τρομοκρατική φράση: “...απειλούνται οι βασικές υποδομές του ελληνικού κοινωνικού κράτους”;

Για τι ακριβώς μας προετοιμάζει ο κ. Λοβέρδος; Για το δύσκολο έργο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας, που θα αναλάβει ο ίδιος να φέρει σε πέρας ως καταλληλότερος;
 
                                                 
Μετά από όλα αυτά δείτε τον Γ. Παπανδρέου να λέει ότι “...στόχος είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους Έλληνες και από αυτές κρίνεται...” και διαβάστε στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ για το "αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος". Βέβαια, αυτές ήταν δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει δεσμευτεί για το κοινωνικό κράτος, παρά μόνο για την εφαρμογή της πολιτικής που επιβάλλει η τρόικα. Προφανώς, το ίδιο και ο κύριος Λοβέρδος.



Προεκλογική διαφήμιση προσαρμοσμένη στη σημερινή πραγματικότητα
                     

4 σχόλια:

koumparos είπε...

το blog τελευταία έχει γίνει πίνακας αναρτήσεων των κινητοπιήσεων σε Πανεπιστήμιο.
Πολύ κουραστικό να παρακολουθείς και μόνο το δίκαιο αγώνα των λεσβιών του βόρειου Μπαγκλαντές.
Δεν λέω να κοπούν οι διαμαρτυρίες αλλά να περιοριστούν.
Κι αυτή η κλάψα ρε παιδί μου για τα δικαιώματα του ασθενούς από τη μία (βλέπε τσέπη μου-θέση μου στο δημόσιο) και δεν έχω χρήματα από την άλλη αλλά τα τρώω με τους κολλητούς μου...αϊ σιχτιρ
Βρες και κάτι άλλο να ασχοληθείς γιατί στην καλύτερη θα πάρουμε ψυχοφάρμακα ή μπορεί να πέσουμε σε κανένα ψυχολόγο- αστρολόγο και τότε ουε κι αλλοιμονό μας!!!

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

koumpare, επειδή ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, πες μας (ενδεικτικά) ποιες αναρτήσεις σου αρέσουν για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για σένα –και αν δεν μπορούμε να σε εξυπηρετήσουμε θα σε παραπέμψουμε σε άλλο πολυκατάστημα, όπως αυτό του Λοβέρδου που έχει και αθλητικά. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι κανένας δεν ξεκίνησε να παίρνει φάρμακα ή να πηγαίνει σε ψυχολόγο επειδή δεν του άρεσε ένα blog, άρα θα πρέπει να αναζητήσεις αλλού την αιτία.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως ο koumparos να είναι πρώτος (και ν' ακολουθήσουν αναστημένοι χίλιοι νεκροί)

Ανώνυμος είπε...

ο κουμπαρος .. και ο καθε " κουμπαρος" μαλλον ζει σε μια διαφορετικη πραγματικοτητα...
Καθημερινα κυριως ευαλωτες κοινωνικες ομαδες ειναι στον στοχο...
Μεσα σε αυτες ειναι και οι ψυχικα ασθενεις..
Επαγγελματιες ψυχικης υγειας δινουν τον δικο τους αγωνα για προασπιση των δικαιωματων των ψυχικα ασθενων - ειδικης αγωγης αλλα και στις εξαρτησεις σε ΝΠΙΔ αλλα και σε ΝΠΔΔ.
Σε αυτο τον αγωνα παλευουν και για τον δικο τους εργασιακο μεσαιωνα...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates