Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η απάντηση της ΕΠΑΨΥ για την απόλυση του Α. Βασιλικόπουλου


Πολλές δικαιολογίες είναι πάντα λιγότερο πειστικές από μία, είχε πει ο Aldοus Huxley, και το αποδεικνύει η επιστολή που ακολουθεί με την οποία η ΕΠΑΨΥ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:


Σχετικά με την απόλυση του Α. Βασιλικόπουλου 

Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ένα θέατρο του παραλόγου σχετικά με την απομάκρυνση του Αχιλλέα Βασιλικόπουλου από την θέση του Επιστημονικά Υπευθύνου του Κοινοτικού σπιτιού «Θέτις». Προς σεβασμό σ’ όλα τ’ άτομα που δέχονται υπηρεσίες από την ΕΠΑΨΥ και τους υπόλοιπους εργαζομένους της απαιτούμε να σταματήσει η διαστρέβλωση που υποκινεί συκοφαντίες και ανώνυμη λασπολογία. Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που ακολούθησαν ανακοινώσεις εργαζομένων στο χώρο της ψυχικής υγείας σχετικά με την απόλυση του κ. Α. Βασιλικόπουλου από την πλευρά της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. δηλώνουμε τα ακόλουθα: 

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ιδρύθηκε το 1988 και έκτοτε δραστηριοποιείται αδιάκοπα με σκοπό την προσφορά ενός μοντέλου παροχής ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Έχει την ευθύνη 17 δομών Ψυχικής Υγείας. Το έργο της έχει αναγνωριστεί και υποστηρίζεται επίσημα τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από Συλλόγους Οικογενειών για την ψυχική υγεία, Δημοτικές Αρχές ανά την Ελλάδα, εκπροσώπους κοινωνικών τοπικών συλλόγων, διεθνών επιστημονικών εταιρειών κ.α. Όλοι χειραγωγούμενοι και παραπλανημένοι; 

Παρ’ όλες της προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτήν την προπαγανδιστική εκστρατεία σπίλωσης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. προκειμένου να συσκοτιστούν οι πραγματικές σχέσεις και οι αιτίες που οδήγησαν την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στην απόλυση του Αχιλλέα Βασιλικόπουλου, αυτές δεν μπορούν και να εξαφανιστούν. 

Στο τέλος του 2010 η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας (Δ.Ψ.Υ.) και της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) ανέλαβε την επιστημονική και διοικητική ευθύνη 3 κοινοτικών σπιτιών/ ξενώνων και 2 προστατευόμενων διαμερισμάτων, καθώς η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. αδυνατούσε να τις διαχειριστεί. Από τους 45 εργαζόμενους των δομών αυτών που αναλάβαμε σε πολύ σύντομο χρόνο και με άπειρες γραφειοκρατικές δυσκολίες, η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. έλυσε τη συνεργασία έπειτα από 12 μήνες μόνο με μία ψυχολόγο (λόγω συμφωνίας για υπερβολική αμοιβή με την προηγούμενη διοίκηση) και με τον κ. Βασιλικόπουλο. Κατά την διάρκεια των 16 μηνών που λειτουργούμε τις δομές αυτές, όλοι οι εργαζόμενοί τους έχουν συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας, σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με ξένους εμπειρογνώμονες και σε διάφορες άλλες δράσεις και προγράμματα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Ο κ. Βασιλικόπουλος στάλθηκε με πρόταση του κ. Στυλιανίδη σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Τεργέστη. Αυτό είναι το κλίμα επιβολής και εκφοβισμού; Η αλήθεια είναι ότι προχωρήσαμε στην διακοπή της συνεργασίας με τον κ. Βασιλικόπουλο, καθώς επί 16 μήνες υπήρχε μόνιμο πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ της δομής «Θέτις» και της διοίκησης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και αδυναμία της δομής να λειτουργήσει ως μέρος ενός οργανισμού, γεγονός που οφειλόταν κυρίως στην επιλεκτική μεταφορά των μηνυμάτων της διοίκησης από τον κ. Βασιλικόπουλο προς το προσωπικό της δομής και στην αντικειμενική αδυναμία του να βοηθήσει ώστε να λειτουργήσει η δομή σύμφωνα με τα πρότυπά μας. Και βεβαίως η δεκαετής εμπειρία του κ. Βασιλικόπουλου στον χώρο, δεν μπορεί να αναιρέσει την έλλειψη επιστημονικής του κατάρτισης, αφού έχει κάνει σπουδές φυσιοθεραπευτή και όχι ψυχολόγου, γεγονός που εξηγεί και την εμμονή του να λειτουργεί η δομή αυτόνομα, ώστε να συγκαλύπτονται οι ελλείψεις. Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις του ιδίου και των εργαζομένων της δομής με την διοίκηση της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. με διάφορες θεματικές, κατά την διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε από κοινού το πρόβλημα (χωρίς όμως ο ίδιος να αναγνωρίζει καμία προσωπική ευθύνη και χωρίς να προτείνει κανένα τρόπο υπέρβασής του) και έγιναν προτάσεις και δόθηκαν συστάσεις, ο κ. Βασιλικόπουλος όχι μόνον δεν έκανε καμία προσπάθεια να τις ακολουθήσει προς επίλυση του προβλήματος, αλλά τις τορπίλιζε και η απομάκρυνσή του από την δομή ήταν πλέον μονόδρομος. 

Αυτή είναι η αλήθεια και η προσπάθεια απόδοσης της απομάκρυνσής του δήθεν στην έκφραση της αντίρρησής του τον Φεβρουάριο 2012 στην πρόταση της διοίκησης για κάλυψη ατομικών αναγκών από τα επιδόματα και τις συντάξεις των ενοίκων (που τελικά αποσύρθηκε από την διοίκηση) δεν έχει καμία βάση και γίνεται εκ του πονηρού. Σημειωτέον ότι η πρόταση έγινε δημοσίως, ενώπιον των Επιστημονικά Υπευθύνων και λοιπών εργαζομένων και ήταν ένα από τα πολλά σχέδια που επεξεργάστηκε η διοίκηση της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και συζήτησε με τους εργαζόμενους, ενόψει της περικοπής του 55% της χρηματοδότησης και τον κίνδυνο αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών όπως διατροφής, θέρμανσης κλπ. των ενοίκων και επιστροφής τους στα άσυλα, τα δε άλλα σχέδια ήταν περικοπή μισθών, περικοπή προσωπικού, συγχώνευση ή κλείσιμο συγκεκριμένων δομών, μείωση ενοικίων κλπ. Ούτε ήταν ο κ. Βασιλικόπουλος ο μόνος που εξέφρασε την αντίρρησή του για την πρόταση αυτή. Τουλάχιστον άλλοι τρεις Επιστημονικά Υπεύθυνοι και αρκετοί εργαζόμενοι διαφώνησαν με τη δυνατότητα και νομιμότητα της πρότασης και παρόλα αυτά εξακολουθούν να εργάζονται στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και ευελπιστούμε ότι θα συνεργάζονται μαζί μας για πολύ καιρό ακόμα. Ο κ. Βασιλικόπουλος προσπαθεί να συγκαλύψει τις επιστημονικές του ελλείψεις και την αποτυχία του, υποκινώντας συκοφάντες και ρίχνοντας λάσπη στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ., ενός οργανισμού με αναμφισβήτητα μεγάλη ιστορία και διαδρομή στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει, αυτός και οι υποστηρικτές του ότι αυτοί είναι που αγωνίστηκαν για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και ότι αυτοί έχουν το αποκλειστικό copyright στο σύνθημα «όχι στο κλείσιμο των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης». 

Αλλά εμείς δε θα σταματήσουμε τον αγώνα που δίνουμε χρόνια τώρα σε επιστημονικό, θεσμικό, πολιτικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό επίπεδο (κι όχι σε συνδικαλιστικό όπως οι συκοφάντες μας) σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη συνέχιση της λειτουργίας και την ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά νομικές και θεσμικές ευθύνες και ελεγχόμενοι για περισσότερα από 1850 άτομα που δέχονται υπηρεσίες ανά έτος από την ΕΠΑΨΥ και 210 εργαζόμενους, αναπτύσσοντας συνεργασίες και δράσεις και καταθέτοντας προτάσεις. Η λασπολογία, η διαστρέβλωση μιας διαφωνίας, η ιδεολογικοποίηση μίας σύγκρουσης, με δυο λόγια η κουλτούρα των άκρων οδηγεί στην ήττα της σκέψης και την πλήρη παραμόρφωση της πραγματικότητας. 

Προς απογοήτευση όλων αυτών που επισταμένα ηρωοποιούν πρόσωπα πετώντας λάσπη σε οτιδήποτε διαφοροποιείται, δηλώνουμε ότι όλοι εμείς που εργαζόμαστε στις γραμμές ενός οργανισμού με μεγάλη ιστορία και διαδρομή στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση δεν συμφωνούμε με τις θέσεις που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο αλλά και στον τύπο χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο όχι μόνο ψευδές και παραπλανητικό αλλά και διατυπωμένο εκ του πονηρού για την συστηματική έκθεση και προσβολή της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. 

Οι αγκυλώσεις, η προκατάληψη και ο καλυμμένος αυταρχισμός ανήκουν σε άλλες εποχές. Μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό που δημιουργικά κάνουμε εδώ και 25 χρόνια: Την ανανέωση του λόγου και της πρακτικής της κοινωνικής ψυχιατρικής και την σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικά προβλήματα. 

Το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ


Τα κείμενα διαμαρτυρίας για την απόλυση του Α. Βασιλικόπουλου:
 

Δελτίο τύπου των εργαζομένων στο Κοινοτικό Σπίτι "Η Θέτις" 

Διαμαρτυρία πρώην εργαζομένων στο Κοινοτικό Σπίτι "Η Θέτις"

Καταγγελία για την απόλυση από το Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ) 

Καταγγελία για την απόλυση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ)

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συσπείρωσης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιτροπής (πρώην) Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής 
 

88 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα της ειδικότητας:

Το ύφος και την ποιότητα της ηγεσίας

από την Τελική Έκθεση των ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Dr Bob Grove, Dr John Henderson, Dr Stefano Marturini (Μάρτιος 2002)

"Αυτός ίσως είναι ο σημαντικότερος παράγοντας από όλους. Η ηγεσία πρέπει να είναι ισχυρή αλλά όχι με αυταρχικό ή προστακτικό τρόπο. Το έργο της ηγεσίας είναι να ενδυναμώσει τους άλλους και να διαπλάσει τις σχέσεις που πρέπει να έχει το προσωπικό με τους ενοίκους.

Η ηγεσία πρέπει να είναι ανοιχτή και να στηρίζει το προσωπικό, διαθέτοντας αφειδώς χρόνο για συζήτηση και επίλυση προβλημάτων. Πρέπει επίσης να αναπτύξει ομαδικό πνεύμα, διασφαλίζοντας ότι αναγνωρίζεται η συμβολή του προσωπικού ως ίσης αξίας. Για να επιτευχθεί ο αποϊδρυματισμός, η συμβολή του μάγειρα και της καθαρίστριας μπορούν να είναι εξίσου σημαντικές με αυτές του ψυχιάτρου ή του ψυχολόγου. Όλοι έχουν τα εργαλεία του αποϊδρυματισμού στη διάθεση τους. Η κοινή ενασχόληση στην κουζίνα μπορεί να διαμορφώσει αυτοπεποίθηση, αυτάρκεια και αυτο-έκφραση πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι μια συνεδρία, όσο ικανός κι αν είναι ο θεραπευτής.

Με τη σωστή ηγεσία, η ατμόσφαιρα ενός ξενώνα μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα - και μόνιμα. Ο σοφός ηγέτης επιτρέπει στο προσωπικό να αναπτυχθεί και να αναπτύξει τις δεξιότητες του, έτσι ώστε όταν θα φύγει να μην υπάρχει κρίση διαδοχής. Αν και σήμερα κυρίως οι ψυχίατροι αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Άλλοι επαγγελματίες μπορεί να είναι εξίσου ή περισσότερο αποτελεσματικοί, αφήνοντας τους ψυχιάτρους να ασκούν τα ειδικά καθήκοντα τους σε μια ευρύτερη περιοχή."

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η ανώνυμη λασπολογία; Κυκλοφόρησαν δύο κείμενα με υπογραφές εργαζομένων και άλλα δύο με υπογραφές σωματείων!

Εφόσον ο κ. Βασιλικόπουλος εργάζεται 14 χρόνια στο ΘΕΤΙΣ (και δεν ξέρουμε αν έχει και προηγούμενη προϋπηρεσία) γιατί η ΕΠΑΨΥ αναφέρεται σε "δεκαετή εμπειρία";

Ανώνυμος είπε...

Με το να απομονώνουμε προτάσεις και να βγαζουμε συμπεράσματα μόνο απο αυτές δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Πιστεύω ότι για να γίνει ένας ουσιώσης διάλογος πρέπει να σχολιαστεί όλη η ανακοίνωση της ΕΠΑΨΥ , και όχι μία πρόταση σε ένα κείμενο 2-3 σελίδων. Δεν είμαι δικαστής ούτε μεροληπτώ , και βασικά δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση απλά από τη στιγμή που είμαστε άνθρωποι του χώρου και πρεσβεύουμε κάτι το διαφορετικό , πρέπει να δούμε όλη την ιστορία και όχι μόνο μικρά κομμάτια. Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που η "λασπολογία" και η "ειδικότητα" είναι τα βασικά "επιχειρήματα" της απάντησης δεν είναι απομονωμένες προτάσεις

Ανώνυμος είπε...

"...Οι αγκυλώσεις και ο καλυμμένος αυταρχισμός ανήκουν σε άλλες εποχές..." Δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Ευχόμαστε όλοι από καρδιάς στην ΕΠΑΨΥ να μπορέσει να θυμηθεί αυτό που πραγματικά κάποτε έκανε: τη σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικά προβλήματα...

Ανώνυμος είπε...

Τους πήρε 2 εβδομάδες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;; Τόσο πολύ;
Το κείμενο είναι επιεικώς απαράδεκτο...
Επιπέδου "Νεόπλουτης Κατίνας με εξουσία"..
Τι μας λένε; ότι π.χ. έστειλαν εκπαιδευτικό ταξίδι ένα εργαζόμενο τους στην Τεργέστη; Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Ότι θα έπρεπε ο εργαζόμενος Αχιλέας Β. να μπει στη λογική της συναλλαγής και της άκριτης υπακοής στη Διοίκηση της ΕΠΑΨΥ επειδή η εταιρεία τον έστειλε για εκπαίδευση; Αυτή την άποψη έχει για την εκπαιδευση η ΕΠΑΨΥ; Οτι είναι "δωράκι" στους εργαζόμενους;; Η΄ επιστημονικό καθήκον τόσο του Φορέα όσο και του εργαζόμενου;;
Προφανώς μεταφέρουν (μοιραία) την ηθική της εξαγοράς συνειδήσεων που επικρατεί στα γραφεία των Υπουργων και στο πεδίο των υπηρεσιών. Αμα συνηθίσει κανείς σε σχέσεις συναλλαγής και αριβίστικες λογικές δεν ξεμαθαίνει εύκολα...

Που ακριβώς αναφέρεται το κείμενο όταν λέει συκοφαντίες;; Αφού η ίδια η εταιρεία παραδέχεται την "αναγκαιότητα χαρατσιού στις συντάξεις εξαιτίας των περικοπών" όπως λέει. Δηλαδή πόσο πιο καθαρά να πει ότι τον απέλυσαν τώρα που μπορούν να εφαρμόσουν το χαράτσι νόμιμα;; Η μήπως υπήρχε ποτέ περίπτωση να το παραδεχτούν;

Επιπλέον τί είναι πάλι τούτο περί ειδικότητας και ανεπάρκειας;;;
Εδώ έχουν γραφτεί κείμενα και κείμενα για την υπέρβαση των ρόλων , για την πολίτιμη εμπειρική γνώση στην αποκατάσταση για την ουσιαστική εμπλοκή των εργαζομένων στις αποκαταστασιακές διαδικασίες. Δηλαδή στην Τεργέστη είναι όλοι Ψ......;;
Επιπλέον πόσοι Ψ.......;; με πολλά τυπικά προσόντα είναι τελειως 'απαίδευτοι' και "απονευρωμενοι" σε ό,τι έχει να κάνει με αποκαταστασιακές διεργασίες;
Αυτά είναι στοιχειώδη
Επόμενα, βέβαια, είναι όλα αυτά αφού επιχειρείται με αυτό τον τρόπο και η πλήρης μνημονικοποίηση της αποκαταστασιακής διαδικασίας και η επιχείρηση απαξίωσης του συγκεκριμένου εργαζόμενου αλλά και κάθε εργαζόμενου που αντιστέκεται.
Γνωστές τακτικές
Αλλά αυτοί είναι ασυγκράτητοι!! Και πολύ θυμωμένοι...
Δηλαδή τι θέλουν να τους απαγγέλουν κάθε πρωί "ω καλή μου εταιρεία
σε ευχαριστώ
που μια ακόμη μέρα
με άφησες να εργαστώ..."

Μάλλον αυτό.

ΤΕΣΠΑ

Τι να πει κανείς;

Υ.Γ.

Φαίνεται ότι μια Εταιρεία του "μεγέθους" της ΕΠΑΨΥ δίνει περισσότερη σημασία στα ανώνυμα σχόλια που συνήθως περνάν απαρατήρητα παρά στις επίσημες ανακοινώσεις... ΚΑΛΟ ΚΟΛΠΟ αποπροσανατολισμού.
ΑΠΟΡΙΑ: "Γιατί όλες οι Διοικήσεις Φορέων έχουν μία εμμονή με το μέγεθος τους;"

Ανώνυμος είπε...

...θα έχουμε την άγρια φιλοσοφία , αμαθείς για την επιστήμη , διεφθαρμένοι για την άνεση...

χαρη είπε...

επειδή προσωπικά δεν είμαι ειδική στα τής Ψ, αλλά έχω κάποια σχέση με τη γλώσσα, απομονώνω - από μια πρώτη ανάγνωση:

"θέατρο του παραλόγου": κλασική χρήση τού όρου από (ημι;)αμόρφωτους που το κολλάνε σε ό,τι τούς φαίνεται απλώς ξένο - και δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον/την αποπάνω "ανώνυμη/ο" για κάποιες διατυπώσεις, όπως : "Αμα συνηθίσει κανείς σε σχέσεις συναλλαγής και αριβίστικες λογικές δεν ξεμαθαίνει εύκολα"

"Προς σεβασμό" (προφανώς θέλει να πει "από σεβασμό"... θα μού πει κάποιος δικαιολογημενα τώρα "ψύλλοι στ' άχυρα", αλλά και η γλώσσα, και η γνώση της (μια που μιλάμε και για επιστήμονες, που *παρατονίζουν* τις σπουδές τους) κάτι δείχνει - πολύ περισσότερο κάτι δείχνει για μένα αυτή η γνωστή τακτική στην ελ κουλτούρα τών "επωνύμων" να κρύβουν την ανεπάρκειά τους στον τομέα τής σκέψης πίσω από καθαρευουσιανισμούς στον τομέα τής έκφρασης)

"...να σταματήσει η διαστρέβλωση που υποκινεί συκοφαντίες και ανώνυμη λασπολογία..."

εγώ συκοφαντία δεν είδα πουθενά μέχρι τώρα σε ό,τι γράφτηκε : πληροφορίες περί ενός γεγονότος είδα - και καθόλου από ανώνυμους : όλα τα βλογ που γράψανε (τού δικού μου συμπεριλαμβανομένου) έχουν ονοματεπώνυμα

αλλά επειδή πήρα κι εγώ αυτό το γράμμα, πρέπει να κάνω μια προσθήκη και στο δικό μου ποστ - θα τα ξαναπούμε κι από δω

ένα τελευταίο μόνο : στην ψυχανάλυση ειδικά έχουνε υπάρξει κείμενα - και μάλιστα τού ιδρυτή της - για την σαφέστατη δυνατότητα εξάσκησής της από "μη γιατρούς" : τώρα πώς οι κύριοι τής επαψυ προσπαθούν να δικαιολογήσουν μια απόλυση με βάση τις μη-ιατρικές σπουδές ενός ανθρώπου που είχε διοικητικά καθήκοντα - και τα πήγαινε τόσο καλά ώστε να διαμαρτύρονται για την απόλυσή του ακόμα και *πρώην* συνεργάτες του - αυτό μόνο τα αγνά ήθη τής ελληνικής φεουδαρχικής γραφειοκρατίας μπορούν να το ξέρουν

Ανώνυμος είπε...

“...Το χρέος μας ως ειδικών είναι να πληροφορούμε την κοινή γνώμη για το πού απευθύνονται αυτές οι δομές. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, αντί να θεραπεύεται, καταπιέζεται. Άρα το χρέος μας ως ειδικών είναι να πληροφορήσουμε την κοινή γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο διοικούνται αυτές οι δομές. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι βιάζεται αντί να θεραπεύεται. Αλλά οποιοδήποτε σκάνδαλο δεν αλλάζει από μόνο του τα πράγματα - το πολύ πολύ να πουλήσουν περισσότερα φύλλα οι εφημερίδες... Έχω την εντύπωση ότι πολύ λίγα πράγματα άλλαξαν με αυτές τις καταγγελίες. Το θέμα είναι ότι όταν καταγγέλλουμε αυτές τις συνθήκες, πρέπει ταυτόχρονα να αλλάζουμε την πραγματικότητα της επαγγελματικής μας ζωής και δράσης. Η καταγγελία πρέπει να γίνεται στην πράξη, να είναι πραγματική, δηλαδή πρέπει να είναι μια πρακτική δραστηριότητα αλλαγής.” (Franco Basaglia, 1979)

Έλεγε ο F. Basaglia, Ιταλός μεταρρυθμιστής, ο οποίος ξεκίνησε τη δράση του στη Γκορίτσια και συνέχισε στην Τεργέστη, όπου τέθηκαν οι βάσεις για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και αποϊδρυματοποίηση στον ιταλικό χώρο.

ΓΙΑΤΙ ο Έλληνας μεταρρυθμιστής Σ. Στυλιανίδης προτείνει να πηγαίνουν εργαζόμενοι για εκπαίδευση στην Τεργέστη, αν δεν θέλει να φέρνουν τέτοιες ιδέες στην ΕΠΑΨΥ, έναν “οργανισμό με αναμφισβήτητα μεγάλη ιστορία και διαδρομή στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση”;

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι καταγγελίες ήταν επώνυμες. Τα δικά σας ονόματα δεν κυκλοφόρησαν:

Το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ:

Παναγιώτης Χονδρός, Πρόεδρος

Νίκος Συμεωνίδης, Αντιπρόεδρος, Γενικός Διευθυντής

Γιώργος Χαδούλης, Γενικός Γραμματέας

Άννυ Κοτροκόη, Ταμίας,

Στέλιος Στυλιανίδης, Τακτικό Μέλος, Επιστημονικός Διευθυντής (Αν. Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (WAPR), Αντιπρόεδρος Ομάδας Εργασίας για την Αναθεώρηση του «ΨΥΧΑΡΓΩΣ 2011 – 2020»)

Ανώνυμος είπε...

Όσο και αν ενοχλεί το κείμενο απάντηση της Ε.Π.Α.Ψ.Υ θα πρέπει να αξιολογηθεί απ'όλες τις πλευρές με τον ανάλογο σεβασμό και όχι με φανατισμό, δογματισμό αλλά και προκαταλήψεις.Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ έχει τη δική της ιστορία και σε καμία περίπτωση δεν έγινε Coca Cola και πολυεθνική όπως θέλουν να την παρουσιάζουν κάποιοι. Σαφώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα. Αν αυτό ισχύει για το Δ.Σ της Ε.Π.Α.Ψ.Υ άλλο τόσο θα πρέπει να ισχύει και για τον Αχιλλέα. Για να οδηγηθεί αυτή η εργασιακή σχέση σε αδιέξοδο μάλλον απ'ότι φαίνεται έχουν συμβάλλει κ οι δύο πλευρές και ας επιδιώκουν μερικοί να το εμφανίσουν μονομερώς ως ευθύνη του εργοδότη. Σε κάθε περιπτώση, έως ότου να αναρτηθεί η απαντητική επιστολή της Ε.Π.Α.Ψ.Υ τα γεγονότα έδειχναν ότι υπήρξε κατάφωρη αδικία ενάντια στον Αχιλλέα. Ωστόσο μετά την ανακοίνωση της άλλης πλευράς κρατώ τις επιφυλάξεις μου.Όταν χωρίζουν οι δρόμοι το σίγουρο είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν ευθύνεται μόνο ο ένας.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια φωνή ποιο αμερόληπτη και αντικειμενική. Έχω υπάρξει εργαζόμενη στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ και εκτιμώ ότι αυτά περί διαφωνίας κ αποπομπής δεν αποτελούσαν τακτική των ανθρώπων που διοικούν το συγκεκριμένο οργανισμό. Τουναντίον θα έλεγα η δημοκρατία περισσεύει σε σημείο δυσανάλογο με το κλίμα της εποχής. Ωστόσο, η απόλυση του Αχιλλέα τον οποίο δεν έτυχε να γνωρίσω προσωπικά δεν μπορεί παρά να λυπεί κάθε εργαζόμενο. Είμαι σίγουρη ότι με όπλο την εμπειρία αλλά και τις ικανότητες του θα μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει έργο. Οι εργαζόμενοι που αγαπούν αυτό που κάνουν βρίσκουν τρόπους να προσφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά κανένας δεν μας είπε τι έκανε ο (μη έχοντας θεσμικό ρόλο) Αχιλλέας το μεσημέρι της Παρασκευής με τρεις εργαζόμενους του Θέτις στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας????????????? Ξέρει η πάπια που'ναι η λίμνη!!!! Το παρασκήνιο καλά κρατεί! Όπως επίσης ο Φαρισαισμός κ η Υποκρισία. Α, και ο ύπνος του Δικαίου....
Με εκτίμηση
Αυτονομία ή........

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη/ε 7:08 δεν είναι Αρλεκιν..
Λύση εργασιακής σχέσης είναι. Και υπάρχει πάντα αυτός που απολύει και ο Χ άλλος που απολύεται.
Δεν εξισώνονται αυτά.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα ο εργαζόμενος που απολύθηκε δουλευε 14 χρόνια και ήταν πολύ καλός. Όσο για το αν θα βρεί τρόπο να προσφέρει [7.26] εννοείται ότι θα προσπαθήσει με όλα τα εφόδια που έχει και δεν είναι λίγα από όσο φαίνεται. Αυτό δεν αναιρεί το άδικο της απόλυσης.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10.15 είναι άλλο η Ανωνυμία στο διαδίκτυο και άλλο το να "φοράς κουκούλα" στην Ανωνυμία.
Θα μπορούσες να πας κατευθείαν στην Διοίκηση και να δώσεις τις πληροφορίες που έχεις μήπως τους ξέφυγε τίποτα.
Καλύτερα στον ύπνο του Δικαίου παρά ...
Από την άλλη η Δ/ση Ψυχικής Υγείας ανήκει στην ΕΠΑΨΥ κλπ και δεν το ξέραμε;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7:36 π.μ. φαίνεται να ξέρεις από ...λίμνες. Άρα θα γνωρίζεις, εκτός από αυτούς που μπήκαν μια φορά, ποιοι άλλοι μπαινοβγαίνουν μόνιμα εκεί.

Γιατί δεν ρωτάς τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας γιατί ήταν οι εργαζόμενοι εκεί; Για να σε βοηθήσω, Αριστοτέλους 17 είναι η διεύθυνση :)

Το να σχολιάζεις ανώνυμα ποιος πολίτης μπαίνει σε μια δημόσια υπηρεσία, ξέρεις ποιες εποχές θυμίζει. Μήπως τις νοσταλγείς;

Βαρβαρότητα τη λένε τη λέξη που ψάχνεις!

Ανώνυμος είπε...

"Αυτή είναι η αλήθεια", "Η αλήθεια είναι"...

Γιατί υιοθετείτε πολιτικάντικη γλώσσα κύριοι της ΕΠΑΨΥ; Μην υποτιμάτε τους αναγνώστες, δίνοντας έτοιμη την "αλήθεια".

Ιδιοκτήτες εταιρείας είστε, όχι της απόλυτης αλήθειας. Γράψτε την άποψή σας και ο καθένας μας μπορεί να σκεφτεί μόνος του τι είναι αληθές και τι όχι.

Εγώ θα έλεγα ότι το ύφος της επιστολής δεν φανερώνει το περίσσευμα της δημοκρατίας που διάβασα πιο πάνω.

Γιάννα Λ. είπε...

_ Το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ ήθελε να απαντήσει δείχνει βεβαίως ότι θορυβήθηκε...καπου,κάτι κατάλαβε ότι δεν πήγε καλά με την απόφαση που πήρε,κάτι δεν έγινε όπως το είχε υπολογίσει...πολύ απλά!Εκτέθηκε με κακό τρόπο και ακριβώς αυτό έπαθε.
_Η ύπαρξη μιας εταιρείας για χρόνια στο χώρο ψυχικής υγείας λέει κάτι από μια πλευρά αλλά και από μια άλλη δεν λέει τίποτα...στενάχωρο(για μερικούς) αλλά αληθινό.
_Το ότι ένας στα αλήθεια σοβαρός εργοδότης με όραμα και νοιάξιμο για τους ψυχικά ασθενείς ανθρώπους δεν απολύει τον Αχιλλέα είναι απλό και ξεκάθαρο.Απλά δεν το κάνει(για όσους γνωρίζουν την ποιότητα δουλειας και την εντιμότητα του Αχιλλέα και άσχετα με το αν τους είναι συμπαθής ή αντιπαθής.)
_Ως προς τα τυπικά προσόντα,που θέλησε τόσο να τονίσει και να ξανατονίσει ο συντάκτης του κειμένου...δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται θλιβερός και ότι αναδεικνύει όλη την στενότητα του πνευματός του,την δυσκολία του να αποκομίσει κάτι πιο ουσιάστικό από την παρουσία τόσων χρονων της εταιρείας στο χώρο και την αντίφαση των γραφουμενών του;και καλά αυτός ο ένας,οι άλλοι;Με τις ετικετούλες βολευόμαστε καλύτερα,ε;
_Καλύτερα θα προστατευόταν το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ αν δεν απαντούσε και ακόμη καλύτερα αν δεν απέλυε τον Αχιλλέα αλλά το ΔΣ τα θέλει όλα,και να δρα αυθαιρέτως και αντίθετα με ότι λέει το ίδιο ότι πρεσβευει και να βγαίνει και "λάδι",παράλογο;.Τώρα το κειμενάκι με τα μπλα μπλα και ιδεώδη μοιάζουν με προεκλογικό λόγο που ετοιμάζει ο παρατρεχάμενος για το "παγκόσμιο" αφεντικό του...ΤΙ ΘΛΙΨΗ!...και χαίρονται κιόλας που καθαρίσαν τόσο ωραία το ζητηματάκι που τους τάραξε λίγο τη μακαριότητα...μεγαλύτερη η ΘΛΙΨΗ...Χαρείτε! μια χαρά τα καταφέρατε!επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

"Αυτή είναι η αλήθεια και η προσπάθεια απόδοσης της απομάκρυνσής του δήθεν στην έκφραση της αντίρρησής του τον Φεβρουάριο 2012 στην πρόταση της διοίκησης για κάλυψη ατομικών αναγκών από τα επιδόματα και τις συντάξεις των ενοίκων (που τελικά αποσύρθηκε από την διοίκηση) δεν έχει καμία βάση και γίνεται εκ του πονηρού".

Εσείς του ΔΣ της ΕΠΑΨΥ που δεν είστε πονηροί και λέτε την αλήθεια, για ξεκαθαρίστε:

1. Πότε διατυπώθηκε για πρώτη φορά η πρόταση για την παρακράτηση των συντάξεων; Όχι φλου απαντήσεις, πότε ακριβώς, με ημερομηνία.
2. Πότε ακριβώς και για ποιο λόγο αποσύρθηκε από τη διοίκηση ;
3. Τελικά πόσο χρονικό διάστημα πέρασε από την πρόταση μέχρι την απόσυρση της πρότασης;

Γιατί σας πήρε σχεδόν ένα χρόνο για να αποσύρετε την παράνομη πρόταση;

Ο οργανισμός με την "μεγάλη ιστορία και διαδρομή" θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζει ότι η "κάλυψη ατομικών αναγκών" δεν είναι ούτε τα ενοίκια, ούτε το πετρέλαιο, ούτε η αμοιβή του γιατρού, ούτε η αγορά του πιεσόμετρου, ούτε... εκτός αν θέλετε να πληρώνουν και τους μισθούς σας οι ασθενείς.

Ας βγουν οι "τουλάχιστον άλλοι τρεις Επιστημονικά Υπεύθυνοι", που διαφώνησαν με την παρακράτηση των συντάξεων, να το επιβεβαιώσουν. Για να δούμε και ποιοι είναι και αν υπάρχουν.

Για να μην πω να βγουν οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι που συμφώνησαν με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ παρακράτηση των συντάξεων (γιατί ήταν παράνομη το περασμένο καλοκαίρι που προτάθηκε). Αυτοί βέβαια που να βγουν και τι να πουν.

Το επικοινωνιακό παιγνίδι έχει και τα όρια του και εσείς τα ξεπεράσατε!

Ανώνυμος είπε...

Αντί να μάθουμε το όνομα του υπεύθυνου που διαφώνησε θα ήταν πιο χρήσιμο να μάθουμε τα ονόματα των υπεύθυνων που συμφώνησαν με την παράνομη παρακράτηση των συντάξεων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σοβαρές θέσεις αυτές της επιστολής. Γιατί δεν μπόρεσε ο θεραπευτής-Υπεύθυνος να 'κλείσει', αφού δεν άντεχαν άλλο να τον έχουν στη "χημεία" τους, όπως έπρεπε και για τους ανθρώπους και για τον ίδιο? γιατί τέτοια αγωνία και με ποιόν αντικαταστάθηκε? ο αντικαταστάτης του δεν αναρωτήθηκε ποιός θα μου παραδώσει?

Επίσης μια που μιλάνε για ειδικότητες, το Δ.Σ. της ΕΠΑΨΥ απο τι ειδικότητες αποτελείται? τι έχουν σπουδάσει αυτοί οι άνθρωποι? που είναι τα βιογραφικά τους? πως πήραν αυτές τις θέσεις?

Υπομονή φίλε Αχιλλέα

Όντως Θλίψη και Κρίμα........

Ανώνυμος είπε...

Στο παρακάτω βίντεο (από το 2:45 και μετά) ο καθηγητής Στέλιος Στυλιανίδης μιλάει για την "δήθεν λειτουργία" και την "δήθεν προσωπικότητα"

Ζώντας σε μια δήθεν κοινωνία

Τι ωραία που τα λέει για την αντίφαση λόγου και πράξης του πολιτικού προσωπικού της χώρας και αυτών που είναι γύρω από το πολιτικό προσωπικό. Τυχαίο;

Δάσκαλε που δίδασκες...

Μαριάννα είπε...

Διαβάζοντας την απάντηση του Δ.Σ. της ΕΠΑΨΥ αισθάνθηκα βαθιά ικανοποίηση γιατί δεν πήγε χαμένος όλος αυτός ο ντόρος που έγινε για την απόλυση του Α.Β. (πραγματικά θυμώσανε και εκτεθήκανε με το να το δείξουν συντάσσοντας ένα κείμενο απείρου κατινιάς και χαμηλότατου επιπέδου...δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω σε κάθε κομμάτι...ευτυχώς ήταν και Σαββατοκύριακο και είχα την ευκαιρία να τους χλευάσω με πολλούς φίλους που συνάντησα...και αυτό μου είναι αρκετό...).

Να αναφέρω, απλώς, επίσης, ότι χαιρετίζω την κίνηση να "ανεβεί" στο συγκεκριμένο blog το εν λόγω κείμενο και τη θεωρώ υπόδειγμα διαφάνειας και ισχύος της παροιμίας "καθαρός ουρανός...". Και τόσα πολλά σχόλια...Ακόμα και τα αρνητικά έχουν την αξία τους...Αυτό σημαίνει σε αφήνω να διαφωνείς μαζί μου και να το εκφράζεις ελεύθερα...

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω ότι, τουλάχιστον από όσο μπορώ να γνωρίζω, είναι το μόνο blog που ανέβασε την απάντηση της ΕΠΑΨΥ

Γνωρίζω ότι η ανακοίνωση-απάντηση εστάλη και σε άλλα blogs με τη σημείωση: “Παρακαλούμε για λόγους δεοντολογίας, να δημοσιεύσετε και τη δική μας άποψη”.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα της ΕΠΑΨΥ ανέβηκε μόνο η δική τους άποψη, χωρίς κάποια παραπομπή στα κείμενα διαμαρτυρίας.

Καταλαβαίνετε τι συμπεράσματα θα βγάλει ο αναγνώστης που θα διαβάσει, εκτός των άλλων, τα περί "ανώνυμης λασπολογίας", αγνοώντας ότι τα κείμενα διαμαρτυρίας ήταν επώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν!!!! Θα μας ενημερώσει επιτέλους κάποιος αν τελικά θα κοπούν τα 250 εκ του ΕΣΠΑ από τους ευρωτρομοτροικάνους κάτι που σημαίνει ότι όλοι θα πάμε σπίτι μας...Α και όλοι εσείς που γράφετε για την εξουσία κ το Δ.Σ της Ε.Π.Α.Ψ.Υ μήπως τα'χετε μπερδέψει λίγο? Χρωστάνε όπως όλες οι διοικήσεις των ΝΠΙΔ σε όσους μιλάνε ελληνικά κ πρώτα απ'ολα σε μας τους εργαζόμενους. και εσείς δεν ασχολείστε με τίποτε άλλο παρά με την ανακαλύψη στο πρόσωπο του Στυλιανίδη του νέου Βιντέλα,Φράνκο και Πινοσετ της ψυχικής υγείας. Μήπως έχει καεί καμιά φλάντζα και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι? Γιατί αν ο Στυλιανίδης είναι οι πιό πάνω τότε κάποιοι άλλοι θυμίζουν Πολ Ποτ και τα τσιράκια του κόκκινους χμερ...Κ επειδή εργάζομαι στην ΕΠΑΨΥ τα τελευταία 4 χρόνια γνωρίζω πολύ καλά το τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται αυτή η διοίκηση στους εργαζόμενους γιαυτό μαζέψτε τη γλώσσα σας που κοντεύει να ακουμπήσει το πάτωμα...Κ καθώς κάποιοι θα σπεύσουν να μιλήσουν περι ανωνυμίας μου, όλα θα γίνουν επώνυμα όταν θα μας πει ο jack collector ποιός είναι...Μήπως Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ προηγούμενε σχολιαστή, βαρκούλες δεν αρμενίζουν, γιατί πολλοί από εμάς που γράφουμε εδώ έχουμε φάει τη φετινή χρονιά έξω από το Υπουργείο...Και αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εκφράσεις την απορία σου από το να μας πεις αν "έχουμε κάψει φλάντζες";;;Κρίμα, σκέφτομαι, να εκφράζεται κάποιος έτσι,ειδικά όταν όλοι έχουμε παρόμοια προβλήματα αυτή την εποχή...Ας μου επιτραπεί η "κακία" ότι όσοι εδώ έχουν σχολιάσει υπέρ της διοίκησης της επαψυ το έχουν κάνει με τέτοιο τρόπο...

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν είναι υπέρ καμίας διοίκησης αλλά κ η υπερβολή έχει τα όρια της! Κ το σύνολο εκείνων που δικαίως η αδίκως είναι ενάντια στην εν λόγω διοίκηση έχουν υπερκεράσει κάθε όριο...Μονά ζυγά δικά τους. Όσο για το δρόμο και τις διεκδικήσεις μέσω αυτού μην το διεκδικείτε μερικοί κατ'αποκλειστικότητα! Είχε τη δική του ιστορία και μάλλον ξεπερνά τα στενά όρια της Ελλάδας και της φαντασίας μας...Καλή πρωτομαγιά και χωρίς παρωπίδες....

Ανώνυμος είπε...

Κ αυτή η ευαισθησία για τη φλάντζα! Τι να πω? Χωρίς φλάντζες δεν κινείται το αυτοκίνητο! Αν έθιξα κάποια ευαίσθητη χορδή της αισθητικής σας περί εφηρμοσμένης γλωσσολογικής έκφρασης ζητώ ταπεινά συγνώμη. Δεν θα επαναληφθεί...Από τούδε και στο εξής θα εγγράφω πάσα μου σκέψη με βάση την ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα, έτσι για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:10 π.μ., σε λάθος μέρος ψάχνεις για ενημέρωση για το ΕΣΠΑ, ρώτα την εταιρεία σου που ξέρει από ...ΕΣΠΑ. Μάλλον ξέφυγες λίγο ε; Στο διαδίκτυο πολλοί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και είναι νόμιμο δικαίωμά τους. Αν σε ενοχλεί μπορείς να συσπειρωθείς με τον Γεωργιάδη και τον Καρατζαφέρη που έχουν παρόμοιες ιδέες.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:40 π.μ., ποιος "είχε τη δική του ιστορία και μάλλον ξεπερνά τα στενά όρια της Ελλάδας και της φαντασίας μας"; Θέλεις να γίνεις πιο σαφής;

Ανώνυμος είπε...

Να εξηγήσει κάποιος στη Διοικηση της ΕΠΑΨΥ ότι ένα blog ή site δεν είναι εφημερίδα που διατηρεί ουδέτερη στάση (λέμε τώρα)και για λόγους δεοντολογίας πρέπει να δημοσιεύσει όλες τις απόψεις.Ούτε οι διαχειριστές του δημοσιογράφοι...
Μπορεί κάποιος να παίρνει θέση ή και να έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση ή να διατυπώνει μέσα από το blog του τη δική του άποψη για τα πράγματα. Βέβαια το Psi action δεν έχει αυτή την πολιτική δημοσίευσης και απο παλιά δημοσιεύει ενα μεγάλο εύρος κειμένων και πληροφοριών. Αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά του που το έκαναν ιδιαίτερα προσφιλές σε πολλούς εργαζόμενους ή ενδιαφερόμενους για θέματα ψυχικής υγείας. Και η διαδραστικότητα του επισης. Όλα αυτά είναι μερικά από τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου blog. Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοδήποτε blog θα δημοσίευε ένα κείμενο εξόφθαλμα άδικο (έως ανόητο) που κάνει προσωπική επίθεση χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση. Ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για όσα έχουν γραφτεί για την ΕΠΑΨΥ. Ακόμη είναι άλλο προσωπα δημόσια που διαχειρίζονται την πολιτική ψυχικής υγείας στη χώρα και συμμετέχουν σε κέντρα αποφάσεων (μελη δ.σ.ΕΠΑΨΥ)να δέχονται σκληρή κριτική και άλλο να στοχοποιούνται απλοί εργαζόμενοι. Οι πολιτικές αυτών των κέντρων εξουσίας είναι που προκαλούν το κοινό αίσθημα και όχι η αντίσταση των εργαζόμενων σε αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Με τον Καρατζαφέρη κ τον Μπουμπούκο όχι! Μ' έναν Θ.Κλάρα θα ήθελα να συνυπάρξω.... Εσύ βέβαια που με στέλνεις στο ΛΑ.Ο.Σ έτσι απλά μάλλον θα ταίριαζες με όλους τους εσωκομματικούς αντίπαλους του Αρη, εκείνοι που μέχρι και σήμερα τον αποκαλούν μιζέρια κ δηλωσία και που τον αποκατέστησαν μόνο πολιτικά μετά από 75 χρόνια. Οι ίδιοι που υπέγραψαν τη βάρκιζα και αμνήστευαν τους εαυτούς τους ρίχνοντας στο λάκκο με τα λιοντάρια χιλιάδες αγωνιστές. ΟΙ ίδιοι που πρόδωσαν τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη αλλά κ πολλούς αγωνιστές στις πρώην λαικές δημοκρατίες που για την μεν ελλάδα ήταν μιάσματα κ ανεπιθύμητοι ενώ για κάποια κομματόσκυλα φραξιονιστές και κακοί κομουνιστές.... κ.ο.κ Αντε λοιπόν να δείς αν έρχομαι που θα με στείλεις στο Καρατζαφέρη στραβάδι χωρίς να με ξέρεις. Μάθατε ένα ποίημα και το τσαμπουνάτε. Ξεστραβωθείτε πρώτα κ μετά κολλήστε ταμπέλες.....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7:54 μ.μ. που από τη μια θα ήθελες να συνυπάρξεις με έναν Θ. Κλάρα και από την άλλη ο καημός σου είναι "αν τελικά θα κοπούν τα 250 εκ του ΕΣΠΑ" και χάσεις τη θεσούλα σου ή βρίσκεσαι υπό σύγχυση ή προσπαθείς να προκαλέσεις σύγχυση. Το θέμα της ανάρτησης είναι πολύ συγκεκριμένο και όσο και να αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση δεν αλλάζει κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτηση είναι απλή και ουσιαστική: Γιατί αφού δεν συνέτρεχε κάποιος "σοβαρός λόγος απομάκρυνσης" δεν έγιναν τα πράγματα όπως ήταν θεραπευτικά σωστό? τους ανθρώπους της δομής (θεραπευτές και ασθενείς) τους σκέφτηκε κανείς? εκτός αν κάποιοι θεωρούν οτι οι θεραπευτές είναι απλά αναλώσιμοι και οι συνάδελφοι τους και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις δομές δεν θα καταλάβουν αν βρεθεί κάποιος άλλος στη θέση του θεραπευτή/συναδέλφου τους και θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεπηρέαστοι. Αν είχατε εσείς στην οικογένεια σας έναν ασθενή,που βασική προσπάθεια είναι η εγκαθίδρυση μιας σχέσης εμπιστοσύνης και μιας αίσθησης ασφάλειας, θα θέλατε να του 'στερηθεί'με αυτό τον τρόπο ο θεραπευτής του? και να ρισκάρει κανείς και πιθανές υποτροπές? και αυτό δεν είναι υπερβολή,έχοντας δουλέψει χρόνια σε τέτοιες δομές και σε διάφορες εταιρείες έχω δει διάφορα. Γιατί λοιπόν έγιναν όλα με τέτοια αγωνία?

Ανώνυμος είπε...

Μα γι' αυτό αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση και έχουν μπλέξει τον jack collector, τους κόκκινους χμερ, τον Άρη Βελουχιώτη, το ΕΣΠΑ και ποιος ξέρει τι άλλο. Για να μην απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα και σε όλα τα άλλα που έχουν τεθεί αυτές τις μέρες στα σχόλια.

Όπως δεν πρόκειται να απαντήσει κανένας στο βασικό ερώτημα: "γιατί τους πήρε σχεδόν ένα χρόνο για να αποσύρουν την παράνομη πρόταση;"

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε από 2:10 π.μ. και 7:54 μ.μ., πριν αποκηρύξεις (και καλά) τον Καρατζαφέρη και τον Μπουμπούκο και αντί να ζητάς να ξεστραβωθούν οι άλλοι,

για ξεστραβώσου εσύ και δες αυτό
Περί "χημείας" και σύγχρονης "αλχημείας"

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εσείς που βρήκατε την "Κακιά" ΕΠΑΨΥ που απολύει κόσμο θα μιλάγατε καθόλου αν αυτή η απόλυση δεν ήταν για τον Κο Βασιλικόπυλο αλλά για κάποιον απλό φροντιστή? Και οι συνάδελφοι του Κου Βασιλικόπουλου που δήλωσαν ονομαστικά την αντίίθεσή τους γιατί δεν παραιτούνται αφού η ΕΠΑΨΥ είναι τόσο ¨κακιά¨ και δεν τους κάνει για διευθύνουσα αρχή , όπως η ΕΨΥΠΕ παλαιότερα , που παρέδωσε το Θέτις στο Υπουργείο? Γιατί κοροιδευόμαστε? Η ΕΠΑΨΥ είναι ενα ΝΠΙΔ , που έχει αναλάβει από την Δ/νση Ψυχικής Υγείας αυτές τις Δομές , και καλώς ή κακώς έχει τη αρμοδιότητα να προσλάβει και να απολύσει όποιον επαγγελματία θέλει. Δεν μπορώ να καταλάβω την συζήτηση που γίνεται , αν και εργαζόμενος σε ΝΠΙΔ Ψυχ/κης Αποκατάστασης και πιθανώς αύριο το πρωί απολυμένος ή οτιδήποτε.

Σχετικά με το θέμα των παρακρατήσεων των συντάξεων εσείς σημαιοφόροι του κλασσικού αριστερισμού της σημερινής Ελλάδος ( το καλσσικο "είμαι αντίθετος στα πάντα αλλά δεν προτείνω απολύτως τίποτα ,και όταν μου δίνεται η ευκαιρία να αναλάβω κάτι το αρνούμαι") , αν ένας από εσάς έχει εργαστεί σε Οικοτροφείο-Ξενώνα , γνωρίζει ότι με τη σημερινή οικονομική κατάσταση του Ελληνικού Κράτους η επιλογή είναι μονόδρομος , γιατί και ο κάθε ένοικος ( που συνήθως ξεχνάτε να ρωτήσετε ) θα προτιμούσε να έχει ζεστό το δωμάτιό του και ας του κρατούσαν ένα ποσό από τη σύνταξή του. Το μόνο πρόβλημα για σας είναι ότι η ΕΠΑΨΥ το πρότεινε ανάμεσα σε όλους τους εργαζομένους , χωρίς να το επιβάλλει ,και χωρίς να πει ότι αν δεν γίνει αυτό θα κρατηθούν 50 ευρώ από τον κάθε μισθό όπως συμβίνει-λογικό- σε άλλες εταιρίες.Αλλά εκεί δεν μιλάτε , γιατί ο νόμος το επιτέπει να μειώνονται οι μισθοί!και από την άλλη , το θέμα είναι ότι ο νόμος δεν το επιτρέπει να παρακρατηθούν οι συντάξεις από τους ενοίκους των Δομών , που υποτίθεται είναι ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ! Αστείο πολύ , αφού δεν νοείται αποστιγματισμός , κοινωνική αποκατάσταση και επανένταξη στοην Κοινότητα για ψυχικά ασθενείς με πληρωμένα τα πάντα , χωρίς να συμβάλλουν σε τίποτα από την καθημερινή τους διβίωση ( προσωπική άποψη). Σε ποιόν πλανήτη συμβαίνει αυτό?Στον Κοι.ΣΠΕ γιατί οι ασθενείς- εργαζόμενοι πληρώνουν συνδρομή ?Ειναι πολύ εύκολο να κρίνεις , και να μην προτείνεις , ούτως ή άλλως αυτό γίνεται πάντα .Όπως και για τα 180000 ευρώ του ΕΣΠΑ για το συνέδριο. Τι θέλατε λοιπόν? Να μη γινόταν το συνέδριο?Σύμφωνοι. Έχετε καταθέσει τεχνικά δελτία και δεν σας τα ενέκριναν επειδή έδωσαν αυτά τα χρήματα για το συνέδριο? Όχι. Απλά ουρλιάζετε.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν επιτέλους όλοι και ας κοιτάξουμε την δουλειά και τα πραγματικά μας δικαιώματα και μην κυνηγάμε φαντάσματα , γιατί αρκετά με την παράνοια επιτέλους.Και σταματήστε να χτυπάτε οτιδήποτε και οποιονδήποτε.
Ο Κος Βασιλικόπουλος σαν εξαίρετος επιστήμονας όπως είναι , θα βρει σίγουρα μέρος όπου θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ανώνυμος είπε...

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στους κάμπους πέφτει χιόνι. Έχετε δίκιο. Για όλα φταίει ο Στυλιανίδης. Στέλιο αλήτη ταγματασφαλήτη. Γερμανοτσολιά που ξεπούλησες τη ψυχική υγεία στους ευρωνταβατζήδες κάνοντας χημικές αντιδράσεις. Αφήστε τη χημεία και πιάστε τη βιοχημεία.Η καλύτερα τη φυσική. Μπροστά σου ο Augusto, ο Videla και ο Franco μοιάζουν δημοκράτες και γι'αυτό οι κόκκινοι ΧΜΕΡ της ψυχικής υγείας παραμονεύουν. This is Cambodia! ΥΓ: "φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ'ευτελείας και φιλοσοφούμεν ανευ μαλακίας (μαλθακότητας-όπου άλλοι την είχαν άθλημα και άλλοι την έκαναν πρωτάθλημα)" Επιτάφιος, Θουκιδίδης

Ανώνυμος είπε...

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στους κάμπους πέφτει χιόνι. Έχετε δίκιο. Για όλα φταίει ο Στυλιανίδης. Στέλιο αλήτη ταγματασφαλήτη. Γερμανοτσολιά που ξεπούλησες τη ψυχική υγεία στους ευρωνταβατζήδες κάνοντας χημικές αντιδράσεις. Αφήστε τη χημεία και πιάστε τη βιοχημεία.Η καλύτερα τη φυσική. Μπροστά σου ο Augusto, ο Videla και ο Franco μοιάζουν δημοκράτες και γι'αυτό οι κόκκινοι ΧΜΕΡ της ψυχικής υγείας παραμονεύουν. This is Cambodia! ΥΓ: "φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ'ευτελείας και φιλοσοφούμεν ανευ μαλακίας (μαλθακότητας-όπου άλλοι την είχαν άθλημα και άλλοι την έκαναν πρωτάθλημα)" Επιτάφιος, Θουκιδίδης

Το 40ο σχόλιο ! είπε...

Για το σχόλιο που έγινε στις 2 Μαΐου 2012 12:41 π.μ.


Παρατηρώ ότι δεν έπιασαν τόπο οι επιθέσεις προς τον Αχιλλέα Β. και τώρα έχουμε :

1. το γνωστό και παλιό κόλπο :

θα μιλάγατε για την απόλυση αν δεν ήταν αυτός και ήταν κάποιος άλλος ;

( για ευνόητους λόγους , η σύγκριση γίνεται με τον “απλό φροντιστή” )

2. πολιτική διαφήμιση :

“αν ένας από εσάς έχει εργαστεί σε Οικοτροφείο-Ξενώνα, γνωρίζει ότι με τη σημερινή οικονομική κατάσταση του Ελληνικού Κράτους η επιλογή ( της παρακράτησης των συντάξεων ) είναι μονόδρομος”

( και άλλος μονόδρομος ; έλεος )

3. πάλι το γνωστό και παλιό κόλπο :

αν δεν παρακρατούσαμε τις συντάξεις θα κρατούσαμε 50 ευρώ από τον κάθε μισθό !

( που μεταφράζεται : ή οι ασθενείς ή εσείς , διαλέξτε )

( εδώ έχουμε ένα ψέμα : “ο νόμος το επιτρέπει να μειώνονται οι μισθοί” !!! )

4. μια “προσωπική άποψη” :

“δεν νοείται αποστιγματισμός , κοινωνική αποκατάσταση και επανένταξη στην Κοινότητα για ψυχικά ασθενείς με πληρωμένα τα πάντα , χωρίς να συμβάλλουν σε τίποτα από την καθημερινή τους διαβίωση”

( εδώ έχουμε άλλο ψέμα γιατί όλοι γνωρίζουν πως οι ασθενείς ήδη πληρώνουν με τις συντάξεις τους τις ατομικές τους ανάγκες και η πρόταση ήταν να συμμετέχουν στα λειτουργικά έξοδα )

5. το κόλπο : όλα ή τίποτα

“για τα 180000 ευρώ του ΕΣΠΑ για το συνέδριο. Τι θέλατε λοιπόν? Να μη γινόταν το συνέδριο?”

( no comments )


Αγαπητέ σχολιαστή,

Τι πολιτικάντικα κόλπα είναι αυτά ; Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη των αναγνωστών .

Ανώνυμος είπε...

- μπλα , μπλα , μπλα
- μπλα , μπλα , μπλα
- και;
- α! μπλα , μπλα , μπλα

Ανώνυμος είπε...

Καλά, μην ζορίζεσαι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να σχολιάσεις αν δεν έχεις κάτι να πεις! Θα δείξουμε κατανόηση :)

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους τους "Ανώνυμους". Όλοι διαβάσαμε όλα τα κείμενα. Ολοι διαβάσαμε όλα τα σχόλια. Ολοι έχουμε διαμορφώσει άποψη. Σωστή ή λάθος. Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι διαβάσαμε και γράψαμε είμαστε ενήλικες και επαγγελματίες. Αρχίζει ο σχόλιασμός και ξεφεύγει και μυρίζει προσωπική αντιπαράθεση. Ο καλός και κακός Αχιλλέας. Η καλή και κακή ΕΠΑΨΥ. Η κάθε πλευρά έχει τη θέση της και τα επιχειρήματά της για τα πολύ σοβαρά θέματα που ανέκυψαν. Και είναι πολλά αυτά. Φτάνει. Γιατί αν συνεχίσουμε όλοι μας και μάλιστα με αυτό το άθλιο επίπεδο σχολιασμού, όλο αυτό λίγο θα απέχει από κάκιστη φυλλάδα. Και δεν αρμόζει σε κανέναν. Φαντάζομαι σε αυτό τουλάχιστον να συμφωνούν όλες οι πλευρές.

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι με τον "καλό και κακό Αχιλλέα και την καλή και κακή ΕΠΑΨΥ". Δεν έχεις καταλάβει, ή δεν θέλεις να καταλάβεις, ότι δεν εξισώνεται ο εργοδότης με τον εργαζόμενο. Δεν πρόκειται για δυο ίσες πλευρές. Για ΑΠΟΛΥΣΗ μιλάμε όχι για ασυμφωνία χαρακτήρων.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (10:01 π.μ.) θέλεις να πεις ότι η απάντηση της ΕΠΑΨΥ απέχει από κάκιστη φυλλάδα και τα σχόλια έριξαν το επίπεδο;

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τον Αχιλλέα Β. που απολύθηκε για την «αταίριαστη χημεία» του, διαβάζω για ακόμα μια εργαζόμενη της ΕΠΑΨΥ που απολύθηκε «για να ανανεωθεί ο αέρας στο οικοτροφείο».

Τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου στην ΕΠΑΨΥ

Τώρα που η ΕΠΑΨΥ έχει καλή χημεία και καθαρό αέρα ποιος την πιάνει...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Οι αναγνώστες του blog γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν (επώνυμα ή ανώνυμα) τα θέματα των αναρτήσεων.

Όμως κάποιος ανώνυμος αναγνώστης μάλλον έχασε την ψυχραιμία του και προσπαθεί να καταργήσει την ανωνυμία του blog.

Αναγκάζομαι να διαγράψω το συγκεκριμένο σχόλιο και να ενεργοποιήσω την αναθεώρηση των σχολίων. Τα επόμενα σχόλια θα γίνονται ορατά μετά από έγκριση.

Διαβεβαιώνω τους αναγνώστες ότι θα εγκρίνονται όλα τα σχόλια, εκτός από αυτά που δεν σέβονται στοιχειωδώς το χώρο που τα φιλοξενεί.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά, να αναγνωρίσω τη δημοκρατικότητα που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο blog καθώς εκφράζονται απόψεις που έρχονται σε αντιπαράθεση. Όμως νισάφι πια! Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Ξέρω πως τα ονόματα του ΔΣ της ΕΠΑΨΥ, είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ όπως όλοι οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία. Όσο δε για το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα προς χρηματοδότηση, να οι προσκλήσεις είναι ανοιχτές για όλους και πως ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΦΟΡΕΙΣ που να υποβάλλουν προς χρηματοδότηση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Φυσικά εμάς μας ενοχλεί το cost-effectiveness καιη "κακή αξιολόγηση" και θα προτιμούσαμε να πάρουμε τα ρούβλ... εχμ... τα ευρώ και να τα διαχειριστούμε μόνοι μας...
Ακόμα, να αναφέρουμε πως τα χρήματα με τα οποία έχει στηθεί η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον είναι Ευρωπαϊκά. Είναι υποκριτικό και ανόητο όταν χρησιμοποιούμε ως κατηγορία τη συνεργασία των φορέων με μέλη της Ε.Ε. Για αυτούς που ξεχνούν γρήγορα, να παραπέμψω στο 2009 και στο Σύμφωνο Σπίντλα που στήριξε ουσιαστικά την Ελληνική Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Σπίντλα ήταν Ευρωπαίος Επίτροπος τη θέση του οποίου έχει ο Λάλζο Άντορ που πρόσφατα παρευρέθη στο «ειδεχθές» συνέδριο για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση την ευθύνη για το οποίο είχε ο κ. Στυλιανίδης. Ο ίδιος άνθρωπος, ήταν το 2009 στις Βρυξέλλες συμβάλλοντας καταλυτικά στην επίσκεψη του Σπίντλα στην Ελλάδα και στην έξωθεν στήριξη της καταρρέουσας ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Κλείνοντας το θέμα του Συνεδρίου, να παραθέσω απλώς κάποια λίγα στοιχεία που ίσως να δίνουν και μια πιο ανοιχτή ματιά στους φωνασκούντες. (1) φιλοξενήθηκαν 250 εργαζόμενοι της δημόσιας υγείας καλύπτοντας και τα μεταφορικά τους έξοδα, (2) στους προμηθευτές του έργου βρίσκονται 2 Κοι.Σ.Π.Ε. και στο χώρο (δωρεάν) έκθεσης προϊόντων υπήρχαν 9 Κοι.Σ.Π.Ε. με τα έξοδα καλυμμένα δε θα συνεχίσω με περισσότερα στοιχεία γιατί ξεφεύγουμε από το θέμα. Η ΕΠΑΨΥ, ανέκαθεν λειτουργούσε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και αυτό αποδεικνύεται από τις συνεχείς κινήσεις της για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ και ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των φορέων ΨΥ. Δεν είναι τυχαία η συνεργασία της με τον Π.Ο.Υ., τη WAPR και άλλους διεθνείς φορείς. Η ΕΠΑΨΥ ήταν από τις πρώτες εταιρείες που είχε κινήσει από το 2000 διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας ISO. Το περιστατικό με τον κ. Βασιλικόπουλο έχει διαστρεβλωθεί και έχουν γίνει γενικεύσεις που δεν αρμόζουν. Σέβομαι την εργασία και την εμπειρία του κ. Βασιλικόπουλου, αλλά σέβομαι και την ιστορία της ΕΠΑΨΥ και του κ. Στυλιανίδη. Τα πράγματα δεν είναι ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ και ελπίζω να έχουμε ωριμάσει λίγο από το αριστερίστικό δίπολοι οι «κακοί εργοδότες» και οι «καλοί εργαζόμενοι». Η δυναμική των δύο μερικές φορές ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ. Αυτό δεν ακυρώνει την αξία κανενός μέρους. Η διαφωνία δε βρίσκεται μόνο στο θέμα των συντάξεων (που έλαβε οσιομαρτυρικές διαστάσεις) αλλά και σε βαθύτερα αίτια επικοινωνίας που μετά από ένα εύλογο διάστημα 1 χρόνου δεν είχαν λυθεί. Εάν θυμάμαι καλά, δεν ήταν η μόνη δομή που προσαρτήθηκε στην ΕΠΑΨΥ και οι υπόλοιπες ακολούθησαν διαφορετική πορεία. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΠΑΨΥ αναλαμβάνει διαχείριση δομής μετά από άλλον φορέαν, να υπενθυμίσω την κατάσταση με Οικοτροφείο ΨΚΑ του οποίου ανεκλήθη η άδεια και η ΕΠΑΨΥ εκλήθη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα… Τότε ωστόσο δεν έγινε κάποιο θέμα. Δεν ετέθη κάποιο ζήτημα. Ζήτημα τίθεται μόνο για αυτά που μπορούν να ερμηνευτούν με όρους «αυταρχικός εργοδότης απολύει καλό εργαζόμενο». Οι δομές δε δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τους εργαζομένους και τα δικά τους συμφέροντα, αλλά τους ΛΗΠΤΕΣ υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Μία εταιρεία σαν την ΕΠΑΨΥ θεωρώ ότι ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία της, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους άμεσα ωφελούμενους. Αυτά. Και μη σκάτε, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ σύντομα δε θα υπάρχουν και ας ευχηθούμε στους εργοδότες και εργαζόμενους να μείνει τίποτα όρθιο, αλλιώς μας βλέπω να τσακωνόμαστε σε αδειανά κτήρια ΨΚΑ και σε γεμάτα άσυλα.
Φιλιά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα όλα τα σχόλια, εξαιρώντας μερικά, όλα γυρίζουν γύρω απο μια προβληματική, αυτή της αξιολόγησης-αξιοκρατείας, ποιός αποφασίζει και για ποιούς λόγους. Ποιός μπορεί ή δεν μπορεί να κρίνει. και τελικά αν αυτοί που κρίνουν και αποφασίζουν είναι σε θέση να το κάνουν. Αυτό συνδέεται με τις πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις περι βασικών αρχών 'περάσματος' απο ένα θεραπευτή σε άλλο κτλ.
Το θέμα δεν είναι το ΕΣΠΑ, ούτε η ΕΠΑΨΥ,ούτε η ΕΨΥΠΕ, αλλά το σύστημα που είναι σε όλους γνωστό πως λειτουργεί και δεν μιλάω περι αριστερών ή δεξιών θέσεων.
Δεν υπάρχει,απο όσο ξέρω καμία ουσιαστική και αντικειμενική αξιολόγηση,εξωτερική σε κανένα φορέα. Αν αυτό είχε συμβεί τότε θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα γινόταν. Με την έννοια ότι όλοι πρέπει να κρίνονται και να αξιολογούνται και οι εργαζόμενοι (θεραπευτές και διοικητικοί) αλλά και οι έχοντες τα ηνία των φορέων για να μην βολεύονται, να κρίνονται και να αξιολογούνται και να αλλάζουν αν δεν κάνουν.
Δεν είναι δύσκολο να γίνει, αλλά θα ξεβολέψει πολλούς. Πως έγιναν οι επιλογές προσώπων σε φορείς, πως έγιναν οι επιλογές φορέων, κτλ. Αν το Υπουργείο καλέσει εξωτερικούς και αντικειμενικούς αξιολογητές, τους δώσει ελεύθερη και όχι ωραιοποιημένη και μαγειρεμένη πρόσβαση σε διοικητικό και κλινικό επίπεδο στους φορείς,και τα αποτελέσματα δημοσιοποιούνται σε όλους μας κάθε φορά για να τα βλέπουμε, τότε και μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για αξιολόγηση. Αλλιώς όλα τα άλλα είναι βεγγαλικά και επιφανειακές και επικοινωνιακές φανφάρες για να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε αλλά ουσιαστικά δεν κάνουμε τίποτα.
Όσο για την ιστορία όλων, αυτή είναι που μερικές φορές μας κατατρέχει και δεν μας αφήνει και να προχωρήσουμε....Η ιστορία,που μερικές φορές γράφεται και όπως θέλουμε, δεν απαλλάσσει κανένα...κάθε μέρα όλοι πρέπει να κρινόμαστε, είτε έχουμε 1 μέρα είτε 10 αιώνες στο χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και αναφέρεσαι τόσο πολύ στο συνέδρειο,που δεν αναφέρεται καν στο βλογ, θέλεις να μας πεις εαν απο του 600 που παρεβρεθησαν οι 250 είχαν όλα τα εξοδα καλυμμένα και αρκετοι απο αυτους (φανταζομαι) στο 5αστερο ξενοδοχειο;
Ολα αυτα ενω αν πας σε ένα νοσοκομειο για εξεταση ουρων πολυ πιθανο να σου δωσουν κυπελακι γιαουρτιου; (εχει γινει) Το θεωρείς τόσο φυσικο να γίνεται εν μεσω της βαθυτερης κρίσης που γνωρισε η ευρωπη μεταπολεμικά;
Πολυ "ευδαιμονικός καταναλωτισμός", ακόμη και τωρα, μου μυριζει..
Οι εννέα ΚΟΙΣΠΕ ειναι επιπλεον από τους 250 εργαζόμενους ή απλως αναφερονται έτσι για εντυπωσιασμό..; Γιατί τότε από τους 600 οι 300 (περιπου λεμε) είχαν πληρωμενα εξοδα για ναερθουν απο επαρχία.
Και τελικά γιατί να μη δημοσιοποιηθούν ακριβως τα στοιχεία αυτά χωρίς ονόματα βεβαίως... Μπορεί να βγαλει η ΕΠΑΨΥ η το δικτυο Αργώς μία σχετική ανακοινωση με αναλυτικό απολογισμό(όχι επειδή θα μπορούσε να υπαρχει παρανομία) αλλά για να κατανοήσει κανείς πως χρειάστηκαν τόσα ευρώ για να ειπωθούν πράγματα που θα μπορούσαν να ειπωθούν ,ίσως πολύ πιο σοβαρά , με τους ίδιους καλεσμένους από το εξωτερικό και με πολύ λιγότερα χρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Για την απόλυση του Α. Βασιλικόπουλου γράφτηκαν πολλά. Οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει τις επιστολές διαμαρτυρίας και την ανακοίνωση της ΕΠΑΨΥ και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στο διαδίκτυο ακόμα και τα ανώνυμα σχόλια έχουν την αξία τους. Μπορεί να μην γνωρίζουμε από ποιον προέρχονται αλλά μας δίνουν πληροφορίες. Ανώνυμος σχολιαστής δεν είναι μόνο αυτός που προβοκάρει αλλά και αυτός που φοβάται ή δεν επιθυμεί για οποιονδήποτε λόγο να πει επώνυμα την άποψή του. Ο καθένας μας μπορεί να φιλτράρει τις πληροφορίες, όπως μπορεί να φιλτράρει αυτά που διαβάζει στο διαδίκτυο γενικότερα.

Το μόνο κακό είναι ότι η ΕΠΑΨΥ φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της μόνο την άποψή της και αυτό δεν ξέρω πόσο δημοκρατικό είναι. Τι θα μαθαίναμε για τη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν υπήρχαν τα blogs;

Εγώ δεν θα σχολιάσω την ενέργεια τις ΕΠΑΨΥ να απολύσει τον Α. Βασιλικόπουλο. Θα γράψω τις απορίες μου για τα ουκ ολίγα θολά σημεία της ανακοίνωσης.

α) Τι σχέση έχει η παροχή εκπαίδευσης με την απόλυση; Χρειαζόταν η αναφορά στο εκπαιδευτικό ταξίδι; Στο κάτω κάτω γιατί η ΕΠΑΨΥ επένδυσε στον προς απόλυση εργαζόμενο;

β) Η ΕΠΑΨΥ ανακάλυψε τα «ελλείμματα» του εργαζόμενου μετά από 16 μήνες; Τις επιστολές διαμαρτυρίας τις υπογράφουν καμιά τριανταριά επαγγελματίες (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κτλ) που συνεργάστηκαν μαζί του. Όλοι άσχετοι ήταν και δεν κατάλαβαν αυτά τα «ελλείμματα»;

γ) Η πρόταση του ΔΣ για τις συντάξεις έγινε τον Φεβρουάριο του 2012; Μόνο ένα μήνα πριν νομιμοποιηθεί; Άλλα γράφουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι. Ποιον να πιστέψουμε;

δ) Γιατί η πρόταση του ΔΣ για τις συντάξεις αποσύρθηκε από το ίδιο το ΔΣ; Μόνο επειδή δεν συμφωνούσαν λίγοι από τους 210 εργαζόμενους; Τόση δημοκρατικότητα;

ε) Το συμπέρασμα ότι ο Α. Βασιλικόπουλος υποκινεί συκοφάντες και ρίχνει λάσπη στην ΕΠΑΨΥ τεκμηριώνεται; Αν όχι, θα ήταν καλύτερα να αποφευχθούν τέτοιοι χαρακτηρισμοί γιατί η ΕΠΑΨΥ κινδυνεύει να κατηγορηθεί για το ίδιο.

στ) Η συνεχής αναφορά στο μέγεθος της εταιρείας (πόσες μονάδες έχει, πόσους εργαζόμενους κτλ) σε τι χρησιμεύει; Οι μεγάλες εταιρείες έχουν πάντα το δίκαιο με το μέρος τους; Από που προκύπτει αυτό;

Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση της ΕΠΑΨΥ γράφτηκε εν θερμώ και χωρίς πολλή σκέψη. Γιατί;;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΡΩΗΝ) ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

"Ο αποκτηνωμένος κρατικοδίαιτος ΜΚΟ-ΕΠΑΨΥ απολύει εργαζόμενο που αντιστέκεται στο μαρασμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Αχιλλέα Βασιλικόπουλο.

Τελικά φαίνεται ότι δεν είναι μόνο ο χημικός ιμπεριαλισμός που κυριαρχεί στις πρακτικές των ΜΚΟ είναι και η ασύδοτη υφαρπαγή των ελάχιστων πόρων που δικαιούμαστε."


ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΠΡΩΗΝ) ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ
ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

http://www.psyspirosi.gr/2012-05-03-21-50-39.html

Ανώνυμος είπε...

Ομάδα Psyspirosi, ξεχάσατε να προσθέσετε στους χαρακτηρισμούς στον ΜΚΟ-ΕΠΑΨΥ και το "Φιλομνημονιακός, Νεοφιλελεύθερος, Συνεργάτης της Τρόικας και του ΔΝΤ, ύψιστος σκοτεινός άρχων στο χώρο της ψυχικής υγείας, της υγείας αλλά και της απεργίας" .

Εάν ξεμείνετε από εκφράσεις, μπορείτε να συμβουλεύεστε πάντα και τον Gustav Le Bon για οδηγίες. Το ίδιο έκανε και ο Μουσολίνι και πρόκοψε.

"Στις ομαδικές προσπάθειες υπάρχει μια απερίσκεπτη τάση για συναίνεση και συλλογική παρανόηση σοβαρών θεμάτων, μέσα σε ένα κλίμα εύθυμης συντροφικότητας." G. Le Bon

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω σχόλιο στις 6.47 είναι αναδημοσίευση
της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΡΩΗΝ) ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από την ιστοσελιδα της www.psyspirosi.gr.

Δεν πρόκειται για ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ . Στην ιστοσελίδα της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σταλθηκε η ανακοίνωση για δημοσίευση και αναρτήθηκε.
(Εκτός αν προτιμάς και εσύ και πολλοί άλλοι να φιμωθεί ο λόγος τους για άλλη μία φορά.)

Η (ΠΣΨΜ - psyspirosi.gr) υπογράφει όλες τις ανακοινώσεις της με τρόπο που δεν χωρά παρεξήγηση...
Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο ίδιο σχόλιο δεν θα τα σχολιάσω .
Θα σου συστήσω μόνο να διαβάσεις το εξαιρετικό και πολύ εύστοχο δοκίμιο του Σοπενχαουερ "Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο" εκεί θα καταλάβεις ποια από τα "επικοινωνιακά" τεχνάσματα που περιγράφονται εκεί χρησιμοποιείς και εσύ και πολλοί άλλοι.
Είναι διαχρονικά και σίγουρα δεν τα ανακάλυψε το MEGA

Ανώνυμος είπε...

Ένα παράδειγμα που δεν νομίζω να κοστίζει για να αποφεύγονται αυθαιρεσίες απο κάθε πλευρά. Ας υπάρχει, έξω υπάρχει δεν ανακαλύπτουμε τη φωτιά, ένας mediator που είναι αντικειμενικός και έξω απο τα μέρη που συγκρούονται. Μια ΜΚΟ αποφασίζει να απολύσει κάποιον. Ενημερώνει πριν κάνει οτιδήποτε την εποπτεύουσα αρχή και μετά αυτή διορίζει ένα αντικειμενικό και έξω απο δυναμικά επαγγελματία του χώρου ο οποίος παίρνει υπόψιν του όλες τις πλευρές, επιχειρήματα διοίκησης, εργαζόμενου, συνεργατών-συναδέλφων, ασθενών. Και αφού έχει όλα τα στοιχεία, αλλά εγγράφως και ξεκάθαρα, δίνει την εισήγηση του στην εποπτεύουσα αρχή και η οποία καταλήγει στο δίκαιο ή όχι της σκέψης της εταιρείας και στην απόλυση ή όχι του εργαζομένου. Απο μόνο του αυτό το σύστημα θα εμπόδιζε καταρχήν τις αυθαιρεσίες και την χωρίς ουσιαστικό λόγο κινητοποίησης του, μέσω μιας πρότασης για απόλυση. Γιατί εκεί όλοι θα λογοδοτούσαν αν τα επιχειρήματα τους ήταν αίολα και αβάσιμα.
Το Δίκτυο και οι Εργαζόμενοι θα μπορούσαν να συστήσουν ένα τέτοιο μηχανισμό...με αξιόλογους ανθρώπους που υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Κατεβαίνει κάποιος εκ των δύο στις εκλογές;

koumparos είπε...

Σεβασμό επιτέλους σε μια μεγάλη κι ιστορική ΜΚΟ της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Οι ημίθεοι αυτοί Σκαπανείς επί 20 και πλέον χρόνια γνωρίζουν κι οδηγούν τη Μεταρρύθμιση σε ασφαλή λιμάνια. Καθηγητές Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ψυχολόγοι βαμμένοι με τον ιδρώτα των χρηστών, χαρισματικοί Διοικητικοί, εντολοδόχοι θεραπευτές, θιασώτες της Μεγάλης Ιδέας. Ήρθε ο Καιρός που ο Οδηγός θα τραβήξει μπροστά για τη Χώρα των Ημίθεων. Τιμή και Δόξα.
Οι Γόνοι μιας νέας γενιάς Αθανάτων στη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση μονοπώλούν επ ωφελεία ημών των αδαών χρηστών το χώρο αυτό.
Στο δρόμο όμως για τη δόξα εμφανίζονται και παράπλευρες απώλειες. Ας μη χαλάμε τη ζαχαρένια μας για τέτοιες περιπτώσεις. ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ για όλους εμάς.
Ευχαριστούμε Αφέντι Τσουτσουλομιτι.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίζω την απόφαση της ΕΠΑΨΥ να εκδημοκρατίσει την ιστοσελίδα της και να συμπεριλάβει τα κείμενα διαμαρτυρίας των εργαζομένων για την απόλυση του Α. Βασιλικόπουλου (τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μόνο η άποψη του ΔΣ της ΕΠΑΨΥ).

Εύχομαι, για το καλό των εξυπηρετούμενων και των εργαζόμενων, μετά από τη δυσάρεστη αυτή ιστορία η ΕΠΑΨΥ να ξαναθυμηθεί το ρόλο της ως μέρος του δημόσιου συστήματος υγείας και να αφήσει την φιλομνημονιακή - φιλοπασοκική πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι για τον επιστήμονα που έχασε την δουλειά του. Τώρα βάλτε στη θέση του μια νοσηλεύτρια ή ένα φροντιστή. Ωχ τι έγινε τώρα, άκρα του τάφου σιωπή !!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟ Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΑΨΥ "ΛΥΣΑΞΕ" ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ "ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ"!!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΚΥΡΑ!!ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ;;ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΠΙΑ ,ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥΣ!!ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ξεφύγαμε από το θέμα, το οποίο δεν είναι η ειδικότητα, ασχέτως αν η ΕΠΑΨΥ το 'ριξε εκεί για να θολώσει τα νερά. Το θέμα είναι η απόλυση και ο λόγος που έγινε! Οι ίδιες αντιδράσεις και αλληλεγγύη θα πρέπει να υπάρξουν σε οποιαδήποτε ανάλογη περίπτωση. Καιρός να καταλάβουν οι διοικήσεις ότι οι φορείς δεν είναι μαγαζιά τους και ότι υποχρεούνται να υπηρετούν τη δημόσια υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Το αν είναι άκυρα τα λεγόμενά μου μπορείς να το δεις από τον αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει την δουλειά τους και δεν μίλησε κανείς σε ΕΠΑΨΥ και άλλες ΜΚΟ. Αν έχεις πρόβλημα να καταλάβεις από που προκύπτουν όλα αυτά τότε σίγουρα δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εμπάθεια αλλά συμπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

http://www.epapsy.gr/content.php?id=332&lang=

Χωρίς σχόλια....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:43 μ.μ, γιατί χωρίς σχόλια;

Μήπως ξέρεις πόσοι από τους 132 που υπογράφουν έχουν δει έστω και μια φορά στη ζωή τους τον άνθρωπο που κατηγορούν; Γιατί δεν βάλανε και τους συγγενείς τους να υπογράψουν για να ανέβει ο αριθμός των υπογραφών;

Σε ποιες εποχές έχετε μείνει ρε άνθρωποι; Δεν έχει πάρει κανένας σας χαμπάρι ότι αυτοεξευτελίζεστε με τα στημένα κείμενα και το φοβισμένο πλήθος που τα υπογράφει;

Αυτοί που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν το κείμενο των "εργαζόμενων" απολύθηκαν ή να περιμένουμε λίγο ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; Έδωσαν στους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση υποταγής και πίστης και αυτοί το υπέγραψαν;

Τώρα ας σκύψουν το κεφάλι μέχρι να τους το πάρουν και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Στη λίστα με τους 132 που έβαλαν την υπογραφή τους για να υποστηρίξουν τη διοίκηση (βλ. σχόλιο 9:43 μμ) βρίσκουμε από τους παρατρεχάμενούς της μέχρι εργάτες και εργάτριες (καθαρίστριες, μαγείρισσες, γενικών καθηκόντων κ.α.). Οι πρώτοι υπογράφουν για την καρέκλα τους και για να χωθούν στις κλίκες της ψυχικής υγείας και των πανεπιστημίων και οι δεύτεροι από φόβο να μην χάσουν το μεροκάματο. Δεν γίνεται να μοιραστούν την ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους, είμαι ο Ανώνυμος 9:43. Το "χωρίς σχόλια" σήμαινε ότι δεν χρειάζεται κανείς να σχολιάσει μια τόσο λυπηρή και άλλων εποχών εξέλιξη.Κοινοποίηση χρειάζεται παντού. Τι άλλο να πει κανείς.Όταν οι άνθρωποι γίνονται αριθμοί.... Τουλάχιστον υπήρχαν κάποιοι/ες που δεν υπέγραψαν ελπίζω.Υπομονή σε όλους μας....

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί δεν υπέγραψαν τη δήλωση υποταγής και μπράβο τους !!! Από τους 210 εργαζόμενους της ΕΠΑΨΥ υπέγραψαν οι 132. Όσοι γνώριζαν τον Αχιλλέα Β. και είχαν συνεργαστεί μαζί του δεν υπέγραψαν και αυτό μιλάει από μόνο του. Εκτός από 2-3 !!! Όμως σε ποιά παρόμοια ιστορία δεν υπάρχουν κάποιοι σαν αυτούς τους 2-3;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που, όπως τελικά μαθαίνουμε από την συζήτηση που έχει ανοίξει και συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι της ΕΠΑΨΥ είναι 210 και όχι μόνο οι 132 που υπέγραψαν το κείμενο «συνέργιας» και «συν-κατασκευής» με τους εργοδότες τους κατά του Αχιλλέα Βασιλικόπουλου. Δηλαδή, πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων δεν υπέκυψε στην έμμεσο ή άμεσο εκβιασμό - στο φάσμα της απόλυσης.
Παρόλα αυτά, τα δύο τρίτα υπέγραψαν. «Ταυτίστηκαν με τον επιτιθέμενο»…. Υπέγραψαν (ή εξαναγκάστηκαν, άμεσα ή έμμεσα, να το κάνουν) κείμενο που ταυτίζεται με τον εργοδότη κατά συναδέλφου τους, ο οποίος βρισκόταν σε διαφωνία. Ανάμεσά τους αναγνωρίζει κανείς και άτομα που «αλλιώς» ξεκίνησαν (αυτό που λέμε, «πού είσαι νιότη μου πούλεγες….»).
Και για τον πιο αδαή, το «κείμενο των 132» είναι ένα κείμενο της εργοδοσίας, γραμμένο από την εργοδοσία (είναι γνωστή η “γλώσσα” των ιδιοκτητών της ΕΠΑΨΥ). Και είναι πραγματικά να θαυμάζει κανείς το βαθμό στον οποίο έχει φτάσει ο εκφυλισμός των πάλαι ποτέ «μεταρρυθμιστών», που, έχοντας υποστεί με την απόλυση του Βασιλικόπουλου μιαν ανεξίτηλη ήττα, καταφεύγουν σε πειθαρχικού και φασιστικού τύπου πρακτικές, επιχειρώντας να χρησιμοποιήσουν τους εργαζόμενους σαν ένα «σώμα πιστών και ακολούθων» ενάντια στον διαφωνούντα εχθρό της «αγίας οικογένειας». Δεν έχει ξαναγίνει μέχρι τώρα - να ξεσηκώνει και να «συντάσσει» ο εργοδότης τους εργαζόμενούς «του» υπό μορφήν πλήθους, κατά του διαφωνούντος. Είναι δείγμα των καιρών και είναι σε αυτο το εργασιακό τοπίο , της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων, που ανοίγονται μπροστά μας, όσο βουλιάζουμε στην κρίση και στις συνέπειες του μνημονίου, στο οποίο η ΕΠΑΨΥ πράγματι πρωτοπορεί - και σε τίποτα άλλο.
Υπάρχει όμως και μια ευθύνη των εργαζομένων - και δεν εννοούμε τους κολλητούς της εργοδοσίας.
Ποιά ήταν η διαφωνία του Αχ. Βασιλικόπουλου; Υπερασπιζόταν στοιχειώδη και αυτονόητα, μέχρι πρότινος, δικαιώματα των ασθενών. Διαφώνησε στην αυθαίρετη (μέχρι τότε, αλλά τώρα πια ψηφισμένη και από τη Βουλή) παρακράτηση των συντάξεων των ενοίκων των οικοτροφείων.
Καταλαβαίνει κανείς τον εκβιασμό των εργοδοτών στον οποίο αναγκάζονται να υποκύπτουν πολλοί εργαζόμενοι για μη να μη χάσουν μια θέση έστω και κακοπληρωμένης εργασίας, μέσα σε συνθήκες μαζικής ανεργίας και καθώς επαπειλείται το κλείσιμο πολλών εκ των δομών ψυχικής υγείας, λόγω της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης.
Αλλά μέχρι πού θα φτάσουν ; Ποια άλλα δικαιώματα (ή και εισοδήματα), εκτός από τις συντάξεις, θα «συναινέσουν» να παραβιαστούν (και να παρακρατηθούν, δηλαδή, ληστευθούν) και πόσο συνένοχοι θα γίνουν της μεταφοράς πάνω και ενάντια στους ενοίκους «των αντίξοων οικονομικο – κοινωνικών συνθηκών, προσπαθώντας να φέρουν κάτι από αυτήν την πραγματικότητα στο πεδίο δουλειάς τους και συνεπώς να εργαστούν πάνω σε πραγματικές και όχι ιδεατές/ φαντασιωσικές λύσεις»; Μήπως σε λίγο θα τους πουν οι εργοδότες ότι και ο μισθός τους (ή μέρος του) θα βγαίνει από την παρακράτηση των συντάξεων; Μέχρι ποιο σημείο αυτής της «μη ιδεατής» και «μη φαντασιωσικής» πραγματικότητας θα είναι διατεθειμένοι ή εξαναγκασμένοι να προσαρμοστούν; Μήπως βάζοντας το χεράκι τους, με όποιο τρόπο κι΄ αν το κάνουν («μετά χαράς», «αμέριμνα», ή «για να τα έχουν καλά με τη Διοίκηση») στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ασθενών και συντασσόμενοι με την εργοδοσία κατά ενός συναδέλφου που αγωνίστηκε στην κατεύθυνση της υπεράσπισης αυτών των δικαιωμάτων (και αυτό είναι η ουσία της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και όχι τα φληναφήματα της επιστολής), ανοίγουν το δρόμο στην καταστρατήγηση και των δικών τους δικαιωμάτων (με τους εκβιασμούς για «μείωση μισθού ή απόλυση» και εν συνεχεία, απόλυση κοκ) και έτσι, οδεύοντας μ΄ αυτή τη νοοτροπία, όταν φτάσει εκείνη η ώρα, δεν θα υπάρχει πια κανείς να τους υπερασπιστεί;

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να υπάρχουνε εργαζόμενοι -εν καιρό μνημονίου-οι οποίοι να παίρνουν σε τέτοιο βαθμό το μέρος των αφεντικών τους;Είναι δυνατόν να έχουν ενσωματώσει σε τέτοιο βαθμό έναν κυρίαρχο λόγο που απαιτεί απο αφεντικά και "δούλους" συστράτευση για την εθνική σωτηρία...;;;Από πότε οι εργαζόμενοι κατέχουνε εταιρείες και αναφέρονται σε αυτές σε πρώτο πληθυντικό;Ελπίζω κάποιοι να αντιληφθούν το ρόλο τους προτου η εταιρική τρομοκρατία χτυπήσει και την δική τους πόρτα!Όσο για κείνους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα γίνουν χαλίφιδες στη θέση του χαλίφη, χάνοντας την αξιοπρέπεια τους και πατώντας επι "πτωμάτων" ,γνωρίζουν και οι ίδιοι την σχετική λαική ρήση...

Ανώνυμος είπε...

Εκπλήσσομαι από τη διαστρέβλωση που επικρατεί στη συζήτηση... Πριν εκφραστούν οι εργαζόμενοι της ΕΠΑΨΥ, αναρωτιόμασταν "πού είναι και δε μιλάνε", τώρα που εκφράστηκαν και δε μας αρέσει, είναι "δούλοι, φερέφωνα, τρομοκρατημένοι,φιλόδοξοι κ.λπ.".
Τι να πω... Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...

Α! Και να κάνω και μια πρόβλεψη: Και αυτό εδώ το σχόλιο θα διαστρεβλωθεί...

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ακριβώς αναρωτιόσασταν «πού είναι και δε μιλάνε» ?

Τι πάει να πει: «το σχόλιο θα διαστρεβλωθεί» ? Μήπως ό, τι δεν σε βολεύει το ονομάζεις διαστρέβλωση ? Τα κείμενα και τα σχόλια τα διαβάζουν όλοι, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και σχολιάζει ανάλογα. Δεν σου αρέσει η διαδικασία ?

Ακολουθώντας τη δική σου λογική θα μπορούσα να πω ότι εσύ διαστρεβλώνεις τη συζήτηση που γράφεις ότι οι εργαζόμενοι εκφράστηκαν μέσα από αυτό το κείμενο, αφήνοντας ασχολίαστο το γεγονός ότι «εκφράστηκαν» για κάποιον που δεν γνωρίζουν ! Ή το θεωρείς λεπτομέρεια ?

Ανώνυμος είπε...

Όταν η προπαγάνδα, με τη λογική του δόγματος Γκαίμπελς: “πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει”, παίρνει κωμικές διαστάσεις:

Παρατηρώ ότι η λέξη “διαστρέβλωση” επαναλαμβάνεται στο κείμενο της ΕΠΑΨΥ, στο κείμενο των 132 εργαζομένων της ΕΠΑΨΥ μέχρι και σε “ανώνυμα” σχόλια που υποστηρίζουν την ΕΠΑΨΥ (όλως τυχαίως; υποτίθεται ότι οι συντάκτες των κειμένων είναι διαφορετικοί)

Από την ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΠΑΨΥ:
“απαιτούμε να σταματήσει η διαστρέβλωση”,
“η διαστρέβλωση μιας διαφωνίας”

Από την ανακοίνωση του προσωπικού της ΕΠΑΨΥ:
“χρησιμοποιώντας διαστρεβλώσεις”,
“δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας την αμφισβητήσει και, ακόμη παραπέρα, να τη διαστρεβλώσει”

Από σχόλιο “ανώνυμου”στις 4 Μαΐου 2012 (1:20 μ.μ.), πλήρως ενημερωμένου για τις δραστηριότητες της ΕΠΑΨΥ:
“Το περιστατικό με τον κ. Βασιλικόπουλο έχει διαστρεβλωθεί”

Από πρόσφατο σχόλιο άλλου “ανώνυμου”, λίγο πιο πάνω:
“Εκπλήσσομαι από τη διαστρέβλωση”,
“αυτό εδώ το σχόλιο θα διαστρεβλωθεί”

Έλεος, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον κανένα συνώνυμο :)

Ανώνυμος είπε...

Διαστρέβλωση = Παραποίηση.

Εμένα με εκφράζει πάντως, δεν ξέρω για εσάς. Στον φίλο που σχολιάζει το πόσες φορές αναφέρεται η διαστρέβλωση ένα έχω να πω: Παραποιείς κάθε έννοια της παραποίησης ώστε να πετύχεις τους σκοπούς της δικής σου παραποιημένης και παραποιητικής (αυτό μου αρέσει) ματιάς.

Και ένα τελευταίο: Η διαστρέβλωση έχει γίνει ιδιαίτερα της μόδας με το ΣΥΡΙΖΑ (Γλέζος, Στρατούλης κ.λπ. σε δηλώσεις τους). Βέβαια εξηγήται γιατί έχουν προσληφθεί από την ΕΠΑΨΥ κατά πως φαίνεται...

;-)

Peace out.

Ανώνυμος είπε...

A! Κι άλλο ένα τώρα που μου ήρθε! Μαντέψτε ποιος κερδίζει το βραβείο των περισσότερων φορών που αναφέρει τη "διαστρέβλωση"!! Ο φίλος των 12.24! Να ζητήσεις από την ΕΠΑΨΥ να σε προσλάβει... Μπορείς να αναλάβεις τη φιλολογική επιμέλεια των ανακοινώσεων...

Φιλικά πάντα.
;-)

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμος 12:42 μ.μ.

Δεν εκφράζει μόνο εσένα. Είπαμε, "όλως τυχαίως" σας εκφράζει όλους!

Να, είδες που το βρήκες το συνώνυμο; Κανόνισε τώρα να γράφεις συνέχεια "παραποίηση". Ήδη το έγραψες τέσσερις φορές σε μια παράγραφο :-)

Σύριζα προσλαμβάνει τώρα η ΕΠΑΨΥ; Από Πασόκ έως Λάος νόμιζα. Άρχισε η προσαρμογή στα νέα δεδομένα; Αυτό θα πει ευελιξία!

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμος 12:48 μ.μ.

Έλα τώρα, αυτό δεν μετράει, copy paste από τα κείμενα της ΕΠΑΨΥ ήταν.

Η ΕΠΑΨΥ έχει άτομο για τη φιλολογική επιμέλεια των ανακοινώσεων; Ε, πες το. Γι' αυτό λοιπόν οι ομοιότητες, θα επιμελήθηκε και το κείμενο των εργαζομένων.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η επαψυ αυτή την στιγμή -δεδομένων των χειρισμών της- θα ήθελε πολύ να αποπροσανατολήσει τον κόσμο από την εως τώρα υπάρχουσα κριτική που στόχο έχει να αναδείξει πόσο σύμμαχος του σκοταδισμού είναι, και να χωρίσει τους εργαζόμενους σε δυο στρατόπεδα,να τους οδηγήσει σε μία μικροεμφυλιακή σύγκρουση η οποία θα εκτονώσει το κλίμα προς όφελός της και εις βάρος των εργαζομένων!!Τα δεδομένα λοιπόν για να τα πάρω απο την αρχη είναι τα εξής:η επαψυ πριν απο λίγο καιρό απόλυσε έναν άξιο συνάδελφο με μεγάλη προσφορα στον χώρο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης γιατί αντέδρασε στο μέτρο να παρακρατηθούν οι συντάξεις των ασθενών για λειτουργικά έξοδα των δομών πριν ψηφιστεί αντίστοιχος νόμος στη βουλή. Η εταιρεία δεν συζήτησε ΠΟΤΕ με τους εργαζόμενους για αυτό το μέτρο, ίσα ίσα που ανακοίνωσε ότι μέρος των συντάξεων θα παρακρατηθουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. Αναγκάστηκε μετά απο πιέσεις να αποσύρει την πρότασή της. Μετά απο λίγες μέρες απολύθηκε ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ο συνάδελφος.ΕΠΙΣΗΣ:αφού οι εργαζόμενοι της "θέτιδας" πράξαν το αυτονόητο, δηλαδή χρησιμοποίησαν κάθε νόμιμο μέσο για να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους με το γεγονός της απόλυσης(περιγράφοντας τα γεγονότα και ΜΟΝΟ), όπως αντίστοιχα έπραξε και το σεψαεκο, πρώην συνάδελφοι και άλλα σωματεία, η επαψυ δημοσίευσε ένα κείμενο με το οποίο λασπολογεί εις βάρος του κυρίου βασιλικόπουλου και των εργαζομένων στην "θετιδα".Ακολουθεί το κείμενο των "εργαζομένων" στην επαψυ το οποίο κινείται στην ίδια γραμμη με το πρώτο. Μάλιστα διαγνώσκει και παθολογία στην θεραπευτική ομάδα του προαναφερόμενου ξενώνα!!Η επαψυ απ ότι φαίνεται θα συνεχίσει τον "πόλεμο" χρησιμοποιώντας μέσα ξεθαμένα απο το χρονοντούλαπο της ιστορίας για να φοβήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της.Μόνο που υποτιμά την αξιοπρέπεια πολλών απο εμάς και νομίζει ότι τα δεσμά του φόβου είναι αιώνια. Δεν είναι όμως....

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που εξελίσσεται έτσι η κουβέντα. Μπορεί να είμαστε απλήρωτοι, αλλά τουλάχιστον ξεσπάμε κάπου... Για την ψυχική υγεία ρε γ****ο!

Ανώνυμος είπε...

Να και ένας που χαίρεται.

Μπράβο ρε φίλε, δηλαδή εσύ ξέσπασες τώρα και ξέχασες τους μισθούς που σου χρωστάνε;

Ό,τι να 'ναι!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέχασα τους μισθούς που μου χρωστάνε, απλώς επειδή έχω πάάάάρα πολά θέματα που συνεχώς μου το θυμίζουν (όπως όλοι μας) αποφάσισα να χαίρομαι και λιγάκι. Συγγνώμη κιόλας... Δε χαίρομαι με την απόλυση ενός συναδέλφου, ούτε με τη δύσκολη κατάσταση την οποία περνάμε απλώς βλέπω τα πράγματα με λίγο διαφορετική ματιά. Και διαπιστώνω, ότι σε περιόδους τέτοιες, το να εκφράζεσαι βοηθάει... έστω κι αν αυτό σημαίνει να διαφοροποιήσαι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος για την απόλυση κάποιου εργαζόμενου απο την ΕΠΑΨΥ,γιατί ο πρώτος η ο τελευταίος θα είναι. Πόσοι και πόσοι πέρασαν απο την εταιρία και πόσοι ακόμη θα έρθουν και θα φύγουν. Ακριβώς έτσι είναι. Η ΕΠΑΨΥ και καθε ΜΚΟ που έχει αναλάβει ως φορέας την υλοποίηση ενός προγράμματος είναι υπεύθυνη και για την ποιότητα παροχής των επαγγελματιών υγείας, αν κάποιος δεν πληρή τις προυποθέσεις η δεν συμβαδίζει με τις αρχές και τους κανόνες της υπευθυνης αρχής και επιμένει, δημιουργόντας εντάσεις τόσο στους συναδέλφους όσο και στους ασθενής καλό είναι να έχει τα κότσια να φεύγει μόνος του.Και οχι να το τραβάει με όλα τα επακόλουθα που προαναφέρω. Τον συγκεκριμένο απολυμένο κύριο δεν είχα την τιμή να τον γνωρίζω άρα δεν ξέρω και το προφίλ του για να κρίνω.Το μόνο που γνωρίζω καλά για τα 12 χρόνια που συνεργάστηκα είναι η ΕΠΑΨΥ η οποία πρόσφερε και προσφέρει πολυτιμες υπηρεσίες στους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Μπορεί να διαφώνησα αρκετές φορές με το πρόγραμμα που ενίοτε εφαρμόστηκε αλλά αν δεν δοκιμάσουμε και κάτι καινούριο πως θα ξέρουμε την επιτυχία η οχι.Εχω κρατήσει τις καλύτερες αναμνήσεις απο την εργασία των τόσο χρόνων μου στην ΕΠΑΨΥ.Εμαθά τόσο πράγματα, έλαβα μεγάλη συναισθηματική πληρότητα απο την δουλεια μου με τους οικότροφους, μεσα απο την δουλεια μου έμαθα να χείριζομαι καλυτερα ζητήματα της προσωπικής μου ζωής και τέλος όλα αυτά χαρη στην ΕΠΑΨΥ.Το μόνο μελανό σημείο ήταν οι καθυστερησεις στις πληρωμές κάτι που δεν άντεξα και αποχώρησα.Λυπάμαι για την διασταση που δίνεται στο συγκεκριμένο ζήτημα απλά φαντάζομαι οτι είναι αποτέλεσμα κακοσυνδικαλισμού.Πολύ απλά τα πράγματα ο κυριος απολυμένος θα έπρεπε να αποχωρήσει μόνος του αν δεν του ταίριαζε και αν πάλι είχε αποδείξεις για ενέργειες εις βάρος των ασθενών πρωτα να παραιτηθεί και μετά να το καταγγηλει.Αλλωστε είδα στην ΕΠΑΨΥ πολλούς ανθρώπους που όταν ήρθε η ώρα να φύγουν έκαναν τα αδύνατα δυνατά να απολυθούν για την αποζημίωση, με λίγα λόγια συμπεριφέρονταν δυκολεύοντας τους πάντες για την υλική απολαβη..ντροπή αλλα έγινε πολλές φορες!
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ!


ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ "ΘΕΤΙΣ"

Ανώνυμος είπε...

Εάν η πλειοψηφία των 132 εργαζομένων της ΕΠΑΨΥ σκέφτεται όπως ο ανώνυμος στις 4:37 μ.μ. μου λύνονται αρκετές απορίες για το λόγο που υπέγραψαν την ανακοίνωση.

Ανώνυμος είπε...

τότε αμα είναι να παραιτούμαστε κάθε φορά που διαφωνούμε ανώνυμε του 4:37, δεν μένει παρά να πάμε σε κανα μοναστήρι και να το ρίξουμε στην καλογερική!!και όταν εκφράζεσαι για το τι έχουν δεί τα μάτια σου σε σχέση με το πως κάποιοι άνθρωποι επεδίωξαν την αποζημίωση τους, καλό θα ήταν όλα αυτά που έχεις δεί να μην τα μετατρέπεις σε χυδαία υπονοούμενα για ανθρώπους που όπωσ ανέφερες δεν γνωρίζεις και δεν έχεις συνεργαστεί ποτέ μαζί τους!!Και να σου πω και κάτι άλλο;Δεν σε πιστεύω ότι τώρα πια δεν δουλεύεις για την επαψυ!Στάζεις τόσο δηλητήριο και μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι κάθησες και εψαξες όλα τα σχολια στη δεύτερη σελίδα του πσι ακτιον για να πείς τις ανοησίες σου!Ο κύριος Βασιλικόπουλος (και τα λεω αυτα γιατί συνεργάστηκα μαζί του)προσπάθησε μέχρι την ύστατη στιγμη της απόλυσής του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ασθενών. Και πολύ φοβάμαι πως αν είχε παραιτηθεί από τότε που αρχισαν οι διαφωνίες η επαψυ δεν θα είχε πάρει πίσω ποτε την απαράδεχτη και παράνομη πρόταση της περι παρακράτησης των συνταξεων των ασθενων για λειτουργικα έξοδα των δομών. ανώνυμε εσύ επέλεξες να παραιτηθείς(που όπως προανέφερα δεν σε πιστεύω) επειδή δεν άντεξες την καθυστέρηση του μισθού σου και αυτο αν ισχύει το σέβομαι.Να σεβαστείς και συ όμως κάποιους που δεν φευγουν παρόλο που όντως είναι αφόρητη η κατάσταση με τις μισθολογικές καθυστερησεις , και συνεχιζουν να αγωνιζονται για τα δικαιώματα των ασθενων έστω και σε τετοιες συνθηκες τρομου που η επαψυ εχει επιβαλλει στους εργαζομενους της!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, χαλαρώστε και μη γενικεύετε! Κι εγώ εργαζόμενος της ΕΠΑΨΥ είμαι και δε ζω σε κανένα κλίμα τρόμου. Εάν βέβαια αυτό εξυπηρετεί τις διωκτικές φαντασιώσεις σας, τότε πάω πάσο. Ο άνθρωπος στο 4.37 εξέφρασε μια πραγματικότητα της ΕΠΑΨΥ γιατί το θέμα έχει ξεφύγει και μια εταιρεία όπως η ΕΠΑΨΥ βάλλεται αναντίστοιχα προς τη βαρύτητα του θέματος. Τέλος, είναι δικαίωμά σας να μην πιστεύετε τα λεγόμενα κάποιου, όπως δικαιώμά μας να μην πιστεύουμε ότι ο κ. Βασιλικόπουλος απολύθηκε "υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των ασθενών".

Ανώνυμος είπε...

Αφού όλοι όσοι διαμαρτύρονται (και έχουν συνεργαστεί με τον κ. Βασιλικόπουλο) έχουν διωκτικές φαντασιώσεις (ευχαριστούμε για τη διάγνωση), δεν μας λες εσύ για ποιο λόγο πιστεύεις ότι απολύθηκε; (γιατί στο σχόλιο λες τι δεν πιστεύεις, όχι τι πιστεύεις).

SAVE STELIOS είπε...

Ρε πως τα φέρνει η ζωή...

Λίγους μήνες αργότερα η διοίκηση της ΕΠΑΨΥ το 'ριξε ...στην αντίσταση

...και οργανώνει καμπάνια με το σύνθημα "ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ - SAVE MENTAL HEALTH"

http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%85%CF%80.html

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates