Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Επιστολή από έναν "αιώνιο" φοιτητή

  

Με αφορμή την πρόταση διαγραφής των "αιωνίων" φοιτητών από τα πανεπιστήμια, θα ήθελα να αναφερθώ σε μια περίπτωση μαθησιακής δυσκολίας.Αντιμετωπίζω Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), όπως και το 3% των φοιτητών ακόμα, και παρουσιάζουμε δυσκολίες στη φοίτησή μας.

Τα άτομα με ΔΕΠΥ, μεταξύ άλλων, έχουν μειωμένη συγκέντρωση και είναι αναβλητικά με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στην παρακολούθηση και τη μελέτη των μαθημάτων τους, παρ' ότι μπορεί να είναι πολύ ικανά και έξυπνα.

Λύση βεβαίως υπάρχει, απλά όχι στην Ελλάδα. Απ' τα δεκάδες διαθέσιμα φάρμακα παγκοσμίως, στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις τρία, εκ των οποίων τα δύο έχουν την ίδια δραστική ουσία και μάλιστα συνταγογραφούνται πολύ δύσκολα για γραφειοκρατικούς λόγους, με την προϋπόθεση πως οι γιατροί είναι ενημερωμένοι για την πάθηση. Οπότε αν δεν σε καλύπτει το ένα διαθέσιμο φάρμακο είσαι σε δυσμενή θέση.

Θα ήθελα να απευθυνθώ στους αρμόδιους φορείς ώστε να κινητοποιηθούν στο θέμα των φαρμάκων, των εξαμήνων φοίτησης σπουδαστών με μαθησιακές δυσκολίες και τέλος, στην ενημέρωση των ειδικών για την πάθηση, η οποία, αν και πασίγνωστη στο εξωτερικό, παραμένει άγνωστη στην Ελλάδα.


Ένας "αιώνιος" φοιτητής

Οργανωτής καφέ ατόμων με ΔΕΠΥ Θεσσαλονίκης

Ιδρυτής διαδικτυακής κοινότητας ατόμων με ΔΕΠΥ adhdforum.gr

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates