Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

“Παντού γραμμένα τα δικαιώματα των ασθενών”, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ας το εφαρμόσουμε !



“Παντού γραμμένα τα δικαιώματα των ασθενών” έγραφε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Μασαχουσέτη, όπου προσκλήθηκε να μιλήσει στο Harvard (ή, έστω, στο Xarvard), ανεβάζοντας στο twitter φωτογραφία από έναν τοίχο του Lahey Hospital στον οποίο έχουν αναρτηθεί τα δικαιώματα των ασθενών.

Μπορεί να γελάσαμε με τον τρόπο που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας την πρόσκλησή του από το γνωστό Πανεπιστήμιο, η οποία τελικά ήταν πρόσκληση από λέσχη φοιτητών. Μπορεί να απορήσαμε με τον τρόπο που επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία τους οι εμπλεκόμενοι με την πρόσκληση. Μπορεί να αγανακτήσαμε που πληρώνουμε (εκτός των άλλων) και τις βόλτες του Άδωνη. Μπορεί να αισθανθήκαμε εξαπατημένοι (για ακόμα μια φορά) που ενώ ασχολούμασταν με το Xarvard μπήκε λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μπορεί η ανησυχία για τη διάλυση της Υγείας στην Ελλάδα να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Μπορεί να γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει "γραμμένα" τα δικαιώματα των ασθενών...

Μπορεί επίσης να γνωρίζουμε ότι τα σοβαρά προβλήματα στη δημόσια Υγεία δεν αναφέρονται μόνο σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Όμως, η ιδέα του υπουργού Υγείας δεν είναι κακή: Ας υπάρχουν παντού γραμμένα τα δικαιώματα των ασθενών. Γιατί είναι σημαντικό, ειδικά σε μια περίοδο συστηματικής καταπάτησης των δικαιωμάτων των ασθενών, να μην τα ξεχνάμε.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με τα βασικά (και θα επανέλθουμε):



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates