Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ήρθε η σειρά των ψυχικά ασθενών να πληρώσουν την κρίση!


Οι ψυχικά πάσχοντες που παραμένουν στα ιδρύματα, καθώς και όσοι κατάφεραν να επανενταχθούν στην κοινότητα μέσω των προγραμμάτων αποασυλοποίησης, θα καταβάλλουν στο εξής μέρος της σύνταξής τους, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο από την Αυγή:

Θα πληρώνουν για την περίθαλψή τους οι χρονίως πάσχοντες!

"Κλιμακωτό ποσοστό επί της πενιχρής σύνταξης που λαμβάνουν θα κληθούν να καταβάλλουν στο εξής οι χρονίως πάσχοντες οι οποίοι περιθάλπονται σε κάθε είδους νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων, αλλά και οι ψυχικώς πάσχοντες οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενώνες, οικοτροφεία και προστατευόμενα διαμερίσματα αποασυλοποίησης, που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου!

Τα παραπάνω θα ισχύσουν άμεσα, εάν εγκριθούν τελικά από τη Βουλή οι δύο σχετικές προσθήκες - τροπολογίες τις οποίες κατέθεσε χθες αιφνιδιαστικά ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, το οποίο συζητείται στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το ύψος του κλιμακωτού ποσοστού επί της σύνταξης των πασχόντων θα προσδιορισθεί αργότερα με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Τέλος, με άλλη προσθήκη την οποία κατέθεσε επίσης χθες ο Αν. Λοβέρδος στο ίδιο νομοσχέδιο, παρέχεται η δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη των παρεχομένων στους ασφαλισμένους τους ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών κατά την ολοήμερη λειτουργία των ιδρυμάτων, δηλαδή για το χρονικό διάστημα πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων."


Ήδη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητά από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) να αποστείλουν επειγόντως (!) τα "αναγκαία στοιχεία" για το Πληροφοριακό Σύστημα Ψυχικής Υγείας  της χώρας (1, 2)

Όπως θα δείτε παρακάτω, στα "αναγκαία στοιχεία" μετά την ψυχιατρική διάγνωση ακολουθεί ερώτηση σχετικά με το ποσό των συντάξεων και των επιδομάτων πρόνοιας που λαμβάνουν οι νοσηλευόμενοι:


Περιμένουμε να δούμε πόσο θα χρεώσει το δέσιμο και το κλείσιμο σε κλουβί, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ναι, το "κοινωνικής αλληλεγγύης" παραμένει).


Υ.Γ. Τον τελευταίο καιρό, με όλη αυτή τη βιασύνη των υπουργών (πχ. η τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδίως, το διαβιβαστικό έγγραφο με την ένδειξη: "εξαιρετικά επείγον") κάτι μου περνάει από το μυαλό. Δεν θα το γράψω, θα το ζωγραφίσω:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά ντοκιμαντέρ βλέπεις psi-a.Τελικά είσαι ή δεν είσαι υπέρ του ξεπουλήματος της χώρας (μεταξύ αυτών και της ψυχικής υγείας) στους ιδιώτες...;

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, ντοκιμαντέρ; ναι, βλέπω. ξέρεις κανένα καλό να μου προτείνεις;

Την απορία σου δεν την κατάλαβα. Έχω γράψει αλλού ότι είμαι υπέρ και αλλού ότι είμαι κατά;

Υπέρ του ξεπουλήματος στους ιδιώτες δεν είμαι. Όπως δεν είμαι και υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν τα συμφέροντά τους αντί για το δημόσιο συμφέρον (γιατί σαν ιδιώτες λειτουργούν και αυτοί).

Θα μου πεις και εσύ τι σχέση έχει το σχόλιο με τις συντάξεις και τα επιδόματα των ασθενών;

Ανώνυμος είπε...

Κατά την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα από τους διάφορους κρατικοδίαιτους επιχειρηματιες της ψυχικής υγείας...εσύ σφύριζες αμέριμνα...να μην πω ότι τους χειροκροτούσες κιόλας...
Τώρα ήρθε και η σειρά των αρρώστων...σε ένα έδαφος πρόσφορο από καιρό...
"Καληνύχτα" σου Psi-a

ανώνυμος από 31 Μαΐου 2011 10:57 π.μ.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, απ' ό,τι βλέπω σου αρέσει να κάνεις ερωτήσεις (και να βγάζεις συμπεράσματα) αλλά όχι να δίνεις απαντήσεις.

Δε θα σε ρωτήσω, λοιπόν, που βρήκες τα σφυρίγματα και τα χειροκροτήματα, γιατί μάλλον δε θα πάρω απάντηση. Ενημερωτικά, γιατί προφανώς δε με ξέρεις, δε μου αρέσουν ούτε τα σφυρίγματα ούτε τα χειροκροτήματα (μήπως τελικά σε χάλασε που δε χειροκρότησα αυτούς που θα ήθελες;)

Η σειρά των αρρώστων δεν ήρθε τώρα, έχει έρθει πολύ πριν. Πριν εμφανιστούν οι επιχειρηματίες των ΝΠΙΔ, στους οποίους άφησαν χώρο οι επιχειρηματίες των ΝΠΔΔ (σε κάποιες περιπτώσεις είναι τα ίδια πρόσωπα).

Δε σου έχουν πει καλά την ιστορία.

chryssoula είπε...

AYTOS ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ... ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ...ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ .....ΤΟΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ????

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates