Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Ψυχική Υγεία: Εργαζόμενοι και λήπτες υπηρεσιών όμηροι υπουργείου και εργοδοτών (upd)


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΗΠΤΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


Αφού το ΥΥΚΑ έδωσε το προηγούμενο διάστημα μερικά ψίχουλα στους φορείς, από τα οποία κάποια μας δόθηκαν ως χαρτζιλίκι (εκεί έχουν καταντήσει οι κατά πολύ καθυστερούμενοι μισθοί μας), τώρα νίπτει και πάλι τας χείρας του. Για εμάς που τα χρωστούμενα δεδουλευμένα φτάνουν και τους 8 μισθούς δεν υπάρχουν χρήματα. Ακούμε ξανά υποσχέσεις του υπουργείου -μέσω και των ανακοινώσεων του δικτύου ΑΡΓΩΣ- για χρήματα που ζητήθηκαν, που θα συμφωνηθούν με την επιχορήγηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά για τα οποία ακόμα δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία.

ΥΥΚΑ: H κακοδιαχείριση ως άλλοθι για την υποχρηματοδότηση

Το ΥΥΚΑ κατηγορεί τους φορείς για κακοδιαχείριση αλλά εδώ και μήνες, από το καλοκαίρι οι όποιοι έλεγχοι καθυστερούν και κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί. Κάθε φορά όμως που θέλει να τσακίσει κι άλλο τη χρηματοδότηση αναφέρεται στην κακοδιαχείριση. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς υπεύθυνος για τις παράνομες απολύσεις, την αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, την ποιότητα ζωής των ληπτών παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες σωματείων και εργαζόμενων. Οι σωστοί έλεγχοι από το Υπουργείο αποτελούν πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο εφαρμόζει αναδρομικά από 1-1-13 σε όλους τους φορείς το Ενιαίο Μισθολόγιο ρίχνοντας κι άλλο τους μισθούς και κόβοντας σημαντικά επιδόματα (π.χ. μόνο από τα δώρα που καταργούνται χάνονται δύο μισθοί).

Εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία

Το δίκτυο ΑΡΓΩΣ φορτώνει (παραδοσιακά) όλο το πρόβλημα στο Υπουργείο. Το ίδιο όμως δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Κάθε άλλο. Είναι συνυπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση. Ποτέ μέχρι σήμερα και παρά τις καταγγελίες των σωματείων και των εργαζομένων, δεν καταδίκασε δημόσια τις διοικήσεις που αυθαιρετούν εναντίον των εργαζόμενων, αντίθετα τις συγκαλύπτει.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας
 
Η περίπτωση του «Λόγος- Νους»: Η διοίκηση δήλωσε ψευδώς στον ΟΑΕΔ ότι παραιτήθηκαν οικειοθελώς οι εργαζόμενοι που ήταν σε επίσχεση και οι οποίοι...είχαν καταγγείλει τη διοίκηση για μια σειρά αυθαίρετων πρακτικών και για κακοδιαχείριση. Το Υπουργείο μετά από 4 μήνες(!) που γνώριζε τις καταγγελίες έστειλε το ΣΕΥΠ, το οποίο αντί για έλεγχο ζήτησε από τη διοίκηση ένα έγγραφο υπόμνημα σε σχέση με τις καταγγελίες. "Υποψιαζόμαστε" ότι η διοίκηση θα απαντήσει ότι όλα πάνε καλά και πως δεν έχουν καμία σχέση με όσα καταγγέλλονται.

Η περίπτωση του "Περιβολάκι": Σύμφωνα και με το ίδιο το ΥΥΚΑ, η διοίκηση του Περιβολάκι έκλεισε αυθαίρετα και παράνομα 2 από τις 3 δομές. 43 εργαζόμενοι παραμένουν μέχρι σήμερα μετέωροι, ενώ τα παιδιά και οι οικογένειες τους έμειναν χωρίς τις απαραίτητες γι' αυτούς υπηρεσίες.

Στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης, στην Εταιρία Αλτσχάιμερ στη Θεσσαλονίκη, στο Νέστορα, στον Ξένιο Ζευ, στην Έδρα, στην ΠΕΨΑΕΕ, στην ΕΨΥΜΕ, στην ΑΝΙΜΑ και αλλού συνάδελφοι καταγγέλλουν διοικήσεις που πιέζουν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν, ακόμα και απολύουν εργαζόμενους που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους να κάνουν επίσχεση.

Κόντρα στον πόλεμο αυτό υπάρχουν συνάδελφοι σε δομές που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση, να καταγγέλλουν και να εκθέτουν την αυθαιρεσία των διοικήσεων και την ατιμωρησία που απολαμβάνουν από το  Υπουργείο. Επίσης, χωρίς καμία αυταπάτη ότι τα δικαστήρια αρκούν για να λυθούν τα προβλήματά μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Έδρα δικαιώθηκαν στο δικαστήριο, ενάντια στη διοίκηση, η οποία είχε καταγγείλει την επίσχεσή τους ως παράνομη και καταχρηστική.

Νανουρίσματα με κούφιες υποσχέσεις και πάλι

Το Δίκτυο ΑΡΓΩΣ για να καθησυχάσει μια σημαντική μερίδα εργαζομένων ενίσχυε τις κούφιες υποσχέσεις του ΥΥΚΑ με δικές του. Η ασυνέπεια λόγων και έργων του όμως είναι ξεκάθαρη σε οποίον κοιτάξει από λίγο πιο κοντά. 

Πριν ένα μήνα περίπου, στις 21/02*, σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο μιλά για «επιτυχία» του διαλόγου και της πίεσης που άσκησε προς το ΥΥΚΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δηλαδή η χρηματοδότηση των φορέων μας είχε ουσιαστικά εξασφαλιστεί και έμενε μόνο να "πέσουν οι υπογραφές". Μάλιστα είχαν το θράσος να αφιερώσουν την "επιτυχία" τους στους ασθενείς που χάθηκαν σε Κορυδαλλό και Τρίπολη, θύματα της διάλυσης τους συστήματος Ψυχικής Υγείας! 

Αυτή η ανακοίνωση καθησύχασε κάποιους συναδέλφους και τους έκανε να ελπίσουν ότι μια λύση είναι επιτέλους κοντά.

Ένα μήνα μετά όμως, σε νέα ανακοίνωση (20/03)*, το Δίκτυο τα παίρνει όλα πίσω. Η «επιτυχία» μετατρέπεται σε «αρχική αισιοδοξία», η οποία και αυτή τελικά διαψεύστηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων. Λες και είναι η πρώτη φορά που το Δίκτυο έρχεται αντιμέτωπο με το ΥΥΚΑ και τις «δεσμεύσεις» του. 

Στην πραγματικότητα ήταν μια ακόμα προσπάθεια των εργοδοτών να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν τη δική μας πίεση.

Τώρα ζητούν "ενότητα" από αυτούς που διώκανε

Σε νέα ανακοίνωση(27/03)* λένε για νέες προθεσμίες από το ΥΥΚΑ για χρήματα μέρος των οποίων θα δοθεί σε 3-4 μήνες "εφόσον όμως έχουν διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο σύνολο τους". Πάλι υποσχέσεις! Εξηγούμε και λέμε ότι βεβαίως και θέλουμε να έρθουν χρήματα στους φορείς αλλά αμφιβάλουμε τόσο για τη διαφάνεια στη διαχείριση τους όσο και για το αν θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα θυμούνται τους εργαζόμενους και τα σωματεία. Καλούν να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε διαμαρτυρία έξω από το ΥΥΚΑ δείχνοντας τάχα ότι αγριεύουν. Οι διοικήσεις που απειλούν, απολύουν εργαζόμενους σε επίσχεση, εκβιάζουν, εξαπατούν, μας αφήνουν απλήρωτους ενώ βρίσκουν μαγικά λεφτά για αποζημιώσεις, προσλαμβάνουν συμβασιούχους που χρειάζονται δουλειά στις θέσεις αορίστου χρόνου που κάνουν επίσχεση, μας καλούν να ενωθούμε μαζί τους! Από τη μια προσπαθούν να ξεφορτωθούν όποιον αγωνίζεται, εναντιώνονται στις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε ως εργαζόμενοι και από την άλλη μας καλούν σε κοινή συγκέντρωση έξω από το ΥΥΚΑ. Γνωρίζουν τη δύναμη των αριθμών μας και τη δύναμη που έχουν οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις και θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν απέναντι στο ΥΥΚΑ, υπό τον έλεγχό τους όμως.

Οι αγώνες μας μονόδρομος

Βιώνουμε φόβο, απογοήτευση αλλά και πρωτόγνωρη οργή. Οι συνθήκες σε πολλές δομές δεν περιγράφονται γιατί το προσωπικό είναι μειωμένο και εξαθλιωμένο και οι ελλείψεις τεράστιες ενώ και η αδιαφορία των υπεύθυνων για τους λήπτες και τις οικογένειές τους είναι πλήρης.

Ως σωματεία έχουμε ξανά και ξανά εξηγήσει ότι τη σημερινή περίοδο χρειάζονται πολύ πιο δραστικές μορφές αγώνα. Μορφές αγώνα με διάρκεια και με συντονισμό με άλλους κλάδους, ιδιαίτερα της υγείας (στο βαθμό που και αυτοί προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις). Χρειάζεται επίσης αγώνας για τη δημοσιοποίηση της κατάστασης στην ψυχική υγεία και για την έκθεση των υπεύθυνων. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα χέρια άλλων. Εργαζόμενοι, λήπτες και οικογένειες να σχεδιάσουμε από κοινού την ψυχική υγεία που έχουμε ανάγκη.


Καλούμε σε ανοιχτό συντονιστικό Ψυχικής Υγείας 
όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν, 
που κάνουν επίσχεση και που έχουν απολυθεί, 
την Τρίτη 2 Απριλίου 
στο Ε.Κ.Α (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β)
ώρα 11.30πμ


Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.(Σωματείο Εργαζόμενων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευαίσθητων Κοινωνικά Ομάδων)

Σωματείο Εργαζόμενων στο Περιβολάκι
 
Σωματείο Εργαζόμενων Πυξίδα


* οι ανακοινώσεις του δικτύου στο http://syntergpsyex.blogspot.gr/9 σχόλια:

Κ.Σ.Δ.Ε.Ο ΕΔΡΑ είπε...

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ του ΦΟΡΕΑ «ΕΔΡΑ»

Σχετικά με την δημοσίευση του άρθρου την 29/3/013, όπου αναφέρεται το όνομα του φορέα μας , σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε ασκήθηκε πίεση και εκβιασμός προς εργαζόμενους και θεωρούμε ότι είμαστε από τους φορείς που πάντοτε έθετε υπόψη των εργαζομένων κάθε οικονομική κίνηση και οικονομικό προγραμματισμό διάθεσης των εισπραττομένων επιχορηγήσεων, ας καταγγελθεί επώνυμα οποιαδήποτε άλλη άποψη, γιατί είναι άδικη η εμπλοκή του ονόματός μας σε θέματα τέτοια.
Επίσης στην αναφορά ότι οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν στην επίσχεση εργασίας, σας αναφέρουμε ότι δεν δικαιώθηκαν πουθενά , αφού απέσυραν την επίσχεσή τους οι εργαζόμενοι και επέστρεψαν στην εργασία τους μια ημέρα προ του δικαστηρίου, για να αποφευχθεί ο χαρακτηρισμός ότι είναι «καταχρηστική η επίσχεση», μάλλον θα αναφέρεστε στα ασφαλιστικά μέτρα -που ζητήθηκαν και έγιναν μετά από 3 ημέρες- για να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι, αφού αποχώρησαν με προειδοποίηση από την εργασία τους μια (1) ημέρα προ της επίσχεσης και ο φορέας έμεινε χωρίς εργαζόμενους, γεγονός που ο φορέας το αντιμετώπισε και κατ΄ επέκταση το δικαστήριο θεώρησε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να ασκήσουν το εργασιακό τους δικαίωμα και όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης που δεν έγινε ποτέ λόγω υπαναχώρησης των εργαζομένων και επιστροφή τους στην εργασία του.
Η διασπορά ανακοινώσεων, χωρίς αντίκρισμα μάλλον διάσπαση δημιουργεί και οι εποχές μας, απαιτούν πολιτικές ενότητας και σύμπνοιας για την επίτευξη των στόχων της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

Εκ μέρους του Δ.Σ / «ΕΔΡΑ»

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.... ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ...
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ(ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ)...ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ 8Α ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ...ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ώρα είναι όντως 11:30 το βράδυ;

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Προφανώς, έγινε λάθος. Το διόρθωσα :)

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟΣ-ΝΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ????????

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 28/03/2013, σελίδα 1

αναδημοσίευση από http://syntergpsyex.blogspot.gr/ για την πληρέστερη ενημέρωση των απλήρωτων εργαζομένων που επιμελώς αποκρύπτουν ο ΑΡΓΩΣ Θεωδορουλάκης και τα αφεντικά του, εντός και εκτός υπουργείου

Την Πέμπτη 28/03 εκπρόσωποι σωματείων συναντήθηκαν με την υφυπουργό υγείας Φ.Σκοπούλη.

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την Ε.Ε. αυτή τη στιγμή το μόνο που δρομολογείται κανονικά είναι η καταβολή στους φορείς του β’ τριμήνου του 2013(9,9εκ.). Επίσης θα δοθούν(ούτε εδώ έγινε συγκεκριμένη χρονική αναφορά) 1,3εκ από το 2% των προμηθειών των νοσοκομείων. ΔΕΝ έχει υπογραφεί σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η υφυπουργός δήλωσε άγνοια για το χρονοδιάγραμμα της υπογραφής και της διάθεσης των χρημάτων από ΕΣΠΑ τα οποία όσο δεν επέρχεται συμφωνία παραμένουν κλειδωμένα.

Το ποσό των 120εκ. που αυτή τη στιγμή αφορά στα ΕΣΠΑ για την αναχρηματοδότηση περιλαμβάνει τόσο τα ΝΠΔΔ(πχ. ψυχιατρικά νοσοκομεία) όσο και τα ΝΠΙΔ της Ψυχικής Υγείας για τα επόμενα 3 χρόνια(2013, 2014, 2015).

Για το αίτημα που έχει γίνει προς το γενικό λογιστήριο άμεσης καταβολής μεγαλύτερου μέρους από τον κρατικό προϋπολογισμό(50 αντί 25%) ώστε να καλυφθεί ένα μέρος των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δικτύου(27/03), δήλωσε άγνοια. Χαρακτηριστικά είπε «...δεν χειρίζομαι εγώ τα λεφτά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται. Έπρεπε να είχε λυθεί το θέμα το Μάρτιο αλλά δεν έγινε τίποτα».
Η υφυπουργός καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης μιλούσε για τα προβλήματα της Ψυχικής Υγείας σα να ήταν αρμοδιότητα κάποιου άλλου δηλώνοντας πλήρη αδυναμία να πιέσει παραπάνω.

Ξέφυγε σε μια στιγμή ότι «...εγώ θα μπορούσα να δώσω και το 100% αλλά δε γίνεται...». Σε ερώτηση των σωματείων γιατί δεν γίνεται είπε ότι τότε δεν θα έμενε τίποτα για το β’ εξάμηνο του 2013 και τι θα κάνουμε αν δεν δοθούν τα χρήματα της Ε.Ε. Άρα τίποτα δεν είναι σίγουρο όσο και αν θέλουν να το παρουσιάζουν έτσι για να κερδίσουν χρόνο. Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής απόφασης να δοθούν άμεσα τα χρήματα όμως δεν προχωράνε σε αυτό και επιμένουν στο βασανιστήριο της σταγόνας.

Για τις καταγγελίες που έχουν γίνει από εργαζόμενους και σωματεία και τους ελέγχους που έχει αναγγείλει το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά τίποτα. Και πάλι σύμφωνα με την υφυπουργό για αυτό φταινε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί(ΣΕΥΠ, ΕΔΟΔΕ) που δεν έχουν προσωπικό. Εξακολουθούν δηλαδή να συνεργάζονται με τους φορείς που έχουν καταγγελθεί και ελέγχουν για κακοδιαχείριση...χωρίς όμως να μπορούν να τους ελέγξουν.

Την ίδια ώρα μαθαίνουμε ότι με απόφαση και υπογραφή Καλλίρη(γ.γ. υπουργείου), όλοι οι εργαζόμενοι εντασσόμαστε αναδρομικά στο Ενιαίο Μισθολόγιο από 01/01/13. Αυτό σημαίνει απώλεια των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος άδειας-δύο μισθοί κάτω δηλαδή-αλλά και απώλεια επιδομάτων(πχ. επίδομα γάμου). Δεν σημαίνει όμως βέβαια την ίδια στιγμή ένταξη στην ενιαία αρχή πληρωμών, δηλαδή έγκαιρη καταβολή μισθών. Έτσι κόβονται αμέσως-αμέσως περίπου 12-13εκ. το χρόνο από την Ψυχική Υγεία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 28/03/2013, σελίδα 2


αναδημοσίευση από http://syntergpsyex.blogspot.gr/ για την πληρέστερη ενημέρωση των απλήρωτων εργαζομένων που επιμελώς αποκρύπτουν ο ΑΡΓΩΣ Θεωδορουλάκης και τα αφεντικά του, εντός και εκτός υπουργείου

συνέχεια προηγούμενου σχολίου

Το υπουργείο δια στόματος υφυπουργού δηλώνει ότι σκοπός είναι να αλλάξει ολοκληρωτικά ο τρόπος υπολογισμού της χρηματοδότησης με πλαφόν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα 40εκ. ετησίως. Τα υπόλοιπα θα έρχονται από το ΕΣΠΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και όπως χαρακτηριστικά είπε η υφυπουργός «...δεν ξέρω παιδιά, να βρουν από την κοινότητα χρήματα, να δούμε και τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που χρειάζεται να είναι πιο ελαστική η εργασία τους, σήμερα δουλεύεις 3 ώρες στον ένα φορέα και άλλες 4 στον άλλο και όπου υπάρχει ανάγκη...». Έτοιμες τις έχουν τις λύσεις για να μειώσουν το κόστος λοιπόν, γιατί ποια κοινότητα μέσα στην κρίση της περισσεύει να δώσει λεφτά πχ. σε ένα οικοτροφείο, άρα θα κόψουν πάλι από τους εργαζόμενους. Οι φορείς Ψυχικής Υγείας θα ζητιανεύουν χρήματα από όποιον λάχει αλλιώς θα «κόβουν» εργαζόμενους. Αυτό θα πει κράτος πρόνοιας!

Επίσης αναφέρθηκε ότι η χρηματοδότηση δεν θα υπολογίζεται ανά φορέα αλλά ανά ασθενή. Πως υπολογίζεται αυτό; Τι θα γίνει με τα Κέντρα Ημέρας που τα κόστη κυμαίνονται σημαντικά; Με τα φάρμακα; Τα ταμεία που χρωστάνε νοσήλια εδώ και πάνω από ένα χρόνο πως καλούνται να ανταπεξέλθουν ως πυλώνας στήριξης ενός συστήματος Ψυχικής Υγείας ενώ είναι καταλεηλατημένα και χρωστάνε παντού; Καμία απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, κανένα παράδειγμα, κανένα σχέδιο. Πάλι φταίνε οι διεφθαρμένες διοικήσεις των οργανισμών που διορίστηκαν από την κυβέρνηση. Μα η υφυπουργός υγείας δεν είναι σε αυτή την κυβέρνηση;

Κλείνοντας, χωρίς να δεσμευτεί για χρονοδιάγραμμα η υφυπουργός είπε ότι με το θέμα του ΙΚΑ θα προσπαθήσουν να δοθεί νέα παράταση ενώ αρνήθηκε να χαρακτηριστούν τα όποια χρήματα έρθουν ως «κατ’ αποκλειστικότητα για μισθοδοσία». Προειδοποιούμε και λέμε ότι απλά και μόνο οι αναβολές καταβολής των εισφορών στο ΙΚΑ φαίνεται μεν ως μια προσωρινή λύση αλλά στην πραγματικότητα είναι μια φούσκα διότι μαζεύονται νέα μεγάλα χρέη δίπλα στα ήδη υπάρχοντα καθιστώντας την αποπληρωμή τους αδύνατη. Δίχως οικονομική διαφάνεια οι φορείς θα επικαλούνται τα χρέη αυτά και δεν θα καταβάλουν καθόλου μισθούς όσο θα συνεχίζεται η πενιχρή αυτή χρηματοδότηση.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς από αυτά έχει αποκρύψει ο Θεοδωρουλάκης;

Ανεξάρτητη, Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων είπε...

4.05.2013

στη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων με την κα Σκοπούλη η τελευταία (μεταφέροντας προφανώς κυβερνητικές αποφάσεις) δεσμεύθηκε προφορικά και υποσχέθηκε αναφορικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Ψυχαργώς ότι θα δοθούν στις ΑΜΚΕ που το εκτελούν :

- 6 εκατ. ευρώ αντί για 3,8 εκ όπως αρχικά είχε εγκριθεί, από το 2% του ΕΟΠΥΥ, τα οποία ήδη έχουν πάρει έγγραφα εγκριθεί απο το Διευθυντή του Υπ. Οικονομικών και βρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

- 10 εκ ευρώ του β΄τριμήνου του, 2013 που υπάρχουν προς κατανομή. Η κατανομή ζητήθηκε απο την Υφυπουργό να γίνει ανά φορέα και ανά δομή του κάθε φορέα. ( απομένει να διευκρινισθεί με σαφήνεια η κυβερνητική βούληση επί του σημείου αυτού που πρέπει να είναι αναλογική και επίκαιρη λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τον αριθμό των ασθενών και των απαραίτητων εργαζόμενων με εξαρτημένη εργασία αλλά προπάντων ΚΑΙ τη φύση του εκτελούμενου έργου)

- επιπλέον 10 εκ ευρώ που αντιστοιχούν στη χρηματοδότηση του γ' τριμήνου του 2013 καθώς είναι γραπτά ομολογημένο από τον γ.γ Καλλίρη ότι χρωστούνται στις ΑΜΚΕ 40 εκ. ευρώ από το 2012. Αναμένεται η απόφαση να υπογραφεί την επόμενη βδομάδα . Καθυστέρησε η διαδικασία εκταμίευσης γιατί η Υφυπουργός ζήτησε να γίνουν αναγκαίες προσαρμογές των προϋπολογισμών ορισμένων φορέων σε ένα ενιαίο μέσο όρο.

Επίσης, ειπώθηκε ότι ο Υπουργός θα βρίσκεται στις 23/04/2013 στις Βρυξέλλες για την υπογραφή νέου επικαιροποιημένου συμφώνου με τον κο ADOR για το περιεχόμενο του οποίου τίποτα δεν αναφέρθηκε.

Επειδή το σύμφωνο αυτό θα καθορίσει το μέλλον της χρηματοδότησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης άρα και εκείνο του προγράμματος ψυχαργώς και τελικά και το μέλλον μας ως εργαζομένων σ αυτό είναι ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ όσων συνέβαλαν από τη πλευρά του Αργώς και των σωματείων των εργαζομένων ( αν κλήθηκαν και οι τελευταίοι) στη διαμόρφωσή του να ενημερώσουν τους 2500 εργαζόμενους στις Μ.Ψ.Υ για το τι περιλαμβάνει.

Η πολιτική του ΥΥΚΑ αναδιπλώθηκε από τους μαζικούς μας αγώνες. Να μην επιτρέψουμε σε κάποιους μέσα και έξω από το υπουργείο να τους οικειοποιηθούν και να τους καρπωθούν.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates