Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Εκδηλώσεις !


Τις μέρες που η εφηβική σκέψη, ο τρόπος επικοινωνίας και αντίδρασης των νέων απασχολεί την κοινή γνώμη και την καθημερινή μας δράση, η Λυκόφως, η CoYoT και το θέατρο Χώρα παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εφηβικό θέατρο!

Το "Chatroom" του Enda Walsh είναι ένα βραβευμένο κείμενο που ξεπήδησε το 2005 από το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, "Connections". Ένα πρόγραμμα, που διανύει φέτος το 16ο χρόνο ζωής, στο Εκπαιδευτικό και Επιμορφωτικό Τμήμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας παραγγέλνοντας σε καταξιωμένους συγγραφείς νέα έργα, με την προϋπόθεση ότι θα παιχτούν από νεανικές ομάδες.

Το "Chatroom" είναι μια ιστορία εφηβικής περιπλάνησης στον ανεξερεύνητο όσο και γοητευτικό κόσμο του διαδικτύου. Έξι άγνωστοι μεταξύ τους νέοι έρχονται σε επαφή αποκλειστικά μέσω των διαδικτυακών chatrooms, όπου δεν υπάρχουν σύνορα και οι ταυτότητες είναι επινοημένες. Ο Γουίλιαμ, η Έμιλυ, η Εύα, η Λώρα, ο Τζακ και ο Τζιμ είναι οι διαδικτυακές περσόνες που χρησιμοποιούν οι ήρωες του chatroom για να φλερτάρουν, να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους βιβλία και ταινίες, να σχολιάσουν τα νεανικά τους είδωλα, να μοιραστούν τα προβλήματά τους, να εκφράσουν την οργή τους για τον κόσμο των μεγάλων και να "ταρακουνήσουν τον κόσμο".

Χωρίς διδακτισμό, αλλά γεμάτο κατανόηση για την εφηβική ψυχή, το έργο του Enda Walsh εκθέτει με ειλικρίνεια και τόλμη την κατάσταση του να είναι κανείς ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενήλικη ζωή. Με χιούμορ και τρυφερότητα, και πλαισιωμένο με άφθονη νεανική μουσική, το Chatroom φέρνει επί σκηνής ανθρώπινες σχέσεις, δυνατές φιλίες αλλά και σφοδρές συγκρούσεις.


Την Κυριακή 17 Μαΐου 2009 (παγκόσμια ημέρα γραμμών βοήθειας για παιδιά) τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στη Γραμμή-Σύνδεσμο 801-801-1177 της ΕΨΥΠΕ



Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 και ώρα 20.30 στο Θέατρο του Ήλιου (Φρυνίχου 10, Πλάκα), η Ομάδα "Άνεμος" του Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου της ΠΕΨΑΕΕ θα παρουσιάσει την παράσταση "Θεληματικά Άνθρωπος".

"Μία σημαντική ιστορία του καθενός από εμάς, πραγματική ή φανταστική, γίνεται αφήγηση.
Η ομάδα ακούει, νιώθει, καταγράφει.
Η αφήγηση επιστρέφεται στον ένα, στον άνθρωπο -ως ηχώ από την ομάδα- και η ιστορία θεληματικά μεταμορφώνεται, γίνεται χορός, λόγος και φτάνει σε εσάς".

Συμμετέχουν επαγγελματίες και εκπαιδευόμενοι ψυχικής υγείας, χρήστες δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, video artists …ένας ηθοποιός, μία φωτογράφος και ένας μουσικός.

Επιμέλεια παράστασης: Τζίκου Ελένη, Ψυχολόγος - Ειδίκευση σε χοροθεραπευτικές παρεμβάσεις

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - Τηλ. για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 88 18 946, 210 82 57 112 (Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)



Διημερίδα με θέμα “Αυτισμός: Σύγχρονες Απόψεις για την Αιτιολογία – Παθογένεια. Θεραπευτική Παρέμβαση” συνδιοργανώνουν το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας, το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ (Μεσολόγγι) και η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Αχαΐας (Πάτρα).

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας, στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2009.
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο επιστημονικό πρόγραμμα της διημερίδας θα πρέπει να υποβάλλει την περίληψη της εργασίας του μέχρι την 26η Σεπτέμβρη στο e-mail: epsypea1@otenet.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και για δελτία εγγραφής μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ στο παραπάνω e-mail ή στο τηλέφωνο 26310 55661 (fax 26310 55615).


Το Διεθνές Κέντρο Τραυματοθεραπείας οργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης στη μέθοδο EMDR (συνθετική μέθοδος ψυχοθεραπείας για τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το τραύμα και με το άγχος). Οι δύο κύκλοι εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 26 έως 28 Ιουνίου (basic) και 27 έως 29 Νοεμβρίου (advanced) .
Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του International Trauma Center

Υ.Γ. Οι ανακοινώσεις για τις παραπάνω εκδηλώσεις στάλθηκαν μέσω e-mail στο psi-action

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates