Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Κωνσταντόπουλος και Σαλμάς: χθες και σήμερα !


Τι μας έλεγαν οι Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Μάριος Σαλμάς
, ως υφυπουργοί υγείας και τι μας λένε σήμερα, ως υποψήφιοι βουλευτές;


1. Γιώργος Κωνσταντόπουλος (υποψήφιος βουλευτής Πιερίας)

Τον Οκτώβριο του 2008, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, υφυπουργός υγείας, (απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα για την ψυχική υγεία) δήλωνε ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και υποστήριζε ότι οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας γίνονταν για τους ψυχικά ασθενείς και για τους εργαζόμενους ! Επιπλέον, κατηγορούσε τους (απλήρωτους) εργαζόμενους ότι έπαιζαν παιγνίδια !!!


Το διάστημα εκείνο η υποχρηματοδότηση των μονάδων ψυχικής υγείας είχε φτάσει το 50%, το μέλλον των ασθενών ήταν αβέβαιο και οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι για 4-5 μήνες.



Σήμερα, στην ιστοσελίδα του διαβάζουμε: “Στέκομαι μπροστά σου. Χωρίς έπαρση. Χωρίς μεγάλα λόγια ή αλαζονεία. Είμαι ο Γιώργος, ο γιατρός που γνώρισες πριν από χρόνια...”

Όχι, λοιπόν, κύριε Γιώργο, γιατρέ (και συγγνώμη για τον ενικό, αλλά συστήνεσαι με το όνομά σου). Σε είδαμε μπροστά μας. Στεκόσουν με έπαρση και έλεγες μεγάλα λόγια (που αποδείχθηκαν και ψεύτικα). Τα προβλήματα ξεκίνησαν επί των ημερών σου και, όχι μόνο αδιαφόρησες για την επίλυσή τους, έφτασες στο σημείο να κατηγορείς τους απλήρωτους εργαζόμενους ότι παίζουν παιγνίδια.


2.
Μάριος Σαλμάς (υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας)

Τον Ιανουάριο του 2009, ο Μάριος Σαλμάς, υφυπουργός υγείας, (απαντώντας στη Βουλή σε επερώτηση είκοσι οκτώ βουλευτών για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση) δήλωνε ότι ήταν η πρώτη χρονιά μετάβασης και μεταρρύθμισης της χρηματοδότησης (!) και ότι (οι ερωτώντες βουλευτές) επέλεξαν αυτό το “κρίσιμο σημείο” (που θα γινόταν άμεσα η χρηματοδότηση) για να κάνουν κριτική.

Βέβαια, η υποχρηματοδότηση είχε ξεκινήσει από το 2005 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Άρα αυτό το “κρίσιμο σημείο” του κου Σαλμά έχει διαρκέσει 4 χρόνια και το "τώρα" (που θα γινόταν η χρηματοδότηση) δεν ήρθε ποτέ.



Σήμερα, στο προεκλογικό του φυλλάδιο ρωτάει: ”Επιλέγουμε το δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων ή την ανέξοδη ρητορική;”

Αν, κύριε Σαλμά, οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που θέλετε να κάνετε είναι σαν αυτή “της μετάβασης και μεταρρύθμισης της χρηματοδότησης...”, προφανώς δεν τις επιλέγουμε και (με την ευκαιρία) τι εννοείτε με την “ανέξοδη ρητορική”, κάτι σαν και αυτό που βλέπουμε στο video;

Υ.Γ. Ολόκληρο το video με τον κο Κωνσταντόπουλο είναι εδώ και με τον κο Σαλμά εδώ

2 σχόλια:

χαρη είπε...

δεν είδα (ακόμα) (έχουμε μέλλον - και αύριο ! ) τα βίντεα, psi-a, αλλά πρέπει να σού ομολογήσω ότι μερικές φορές μέ πιάνουνε κάτι ρατσιστικά, να πω ας πούμε :
- Μα με τέτοιες φάτσες τί να περιμενεις απ' αυτούς τούς ανθρώπους, δεν βλέπεις πώς είναι και πώς κοιτάνε ;

δεν το λέω όμως, δεν είναι σωστό

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

χάρη, το video είναι απλώς ένα μικρό δείγμα του τρόπου που μας αντιμετωπίζουν αυτοί οι κύριοι που ζητάνε την ψήφο μας.

ναι, το άλλο μην το λες. δεν είναι σωστό και δεν μπορώ να απαντήσω από εδώ :)

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates