Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πόση κοροϊδία μπορούμε να αντέξουμε;

Απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες είναι οι εργαζόμενοι στις κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας. Τέσσερα χρόνια η ίδια κατάσταση...

Το σύμφωνο της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την ψυχική υγεία, που πρώτος το αγνόησε αυτός που το υπέγραψε (δηλ. ο πρώην υπουργός υγείας Δ. Αβραμόπουλος), το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ε.Ε., η νυν υπουργός υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατηγορούσε τη Ν.Δ. για πλήρη απαξίωση των κοινοτικών δομών και αποτυχία. Σήμερα, είναι να αναρωτιέται κανείς αν ήξερε το θέμα για το οποίο οργάνωσε ολόκληρη εκδήλωση διαβούλευσης στο Ζάππειο. Βέβαια, απελπισμένο κόσμο είχε βρει σε αυτό το χώρο, εκλογές πλησίαζαν ...ξέρετε πως γίνονται αυτά.

Σήμερα, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο (το προς το χειρότερο θα το συζητήσουμε σύντομα) αλλά θα μειωθούν, λέει, και οι αποδοχές των εργαζομένων!

Δηλαδή, με την περικοπή των (χαμηλών) μισθών των απλήρωτων εργαζομένων θα αντιμετωπιστεί η δημόσια κρίση !!!

Εντυπωσιακό σχέδιο. Να το υποστηρίξουμε.

ΥΓ. Η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι γνωρίζουμε το ποσοστό των περικοπών χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ξαναπληρωθούμε.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ο λόγος το Ψυχαργώς να παραμένει παραδομένο εργολαβικά στους ιδιώτες(βλ.ΜΚΟ) αφού η χρηματοδότηση είναι εξ΄ ολοκλήρου κρατική;
Ποιοι κερδίζουν από αυτή τη κατάσταση τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί? Οι εκλεκτοί κάθε φορά ... οι πρασινοφρουροί τώρα ... είναι αστείο να υπάρχουν ολόκληρες περιοχές χωρίς καμιά δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης απλά και μόνο επειδή δεν κατάγεται από εκεί κάποιος κομματικός εκλεκτός ... Σίγουρα μια από τα ίδια θα έχουμε και τώρα, το δημόσιο να αργεί και οι ΜΚΟ (στην πλειοψηφία τους) να κακοδιαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα ...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμοι (ή ανώνυμε αν είσαι ένας), ευτυχώς που το δημόσιο σύστημα υγείας καλοδιαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα, αλλιώς θα είχε καταρρεύσει η οικονομία :)

Να τα λέμε για τους κλέφτες, αλλά για όλους ε; Εκτός αν υπάρχουν καλοί και κακοί κλέφτες. Τα έχουμε πει πολλές φορές από εδώ και για τους μεν και για τους δε.

Ενδεικτικά:
Ετσι χρεοκόπησαν τα δημόσια νοσοκομεία

ΥΓ. Το συγκεκριμένο ποστ είναι για τους εργαζόμενους, οι οποίοι άσχετα αν οι φορείς τους είναι οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι (ευθύνη του κράτους είναι ο έλεγχος) υποφέρουν χρόνια τώρα.

χαρη είπε...

σήμερα τα σβήνουμε όλα (αυτά)(προτείνω) και ξαναρχίζουμε από αύριο

έτσι! μια μέρα χωρίς (άλλες) έννοιες βρε Psi-a!

:)

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

χάρη, δίκιο έχεις αλλά και ο πελάτης (του blog) έχει πάντα δίκιο (λέμε τώρα).

θα περάσω από τα μέρη σου :)

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και πελάτες...
Αν εσύ psi-a συγκρίνεις τους εργαζόμενους του Ευαγγελισμού (ή του κάθε δημόσιου νοσοκομείου) με τους εργαζόμενους στο ''μη κερδοσκοπικό'' Ψυχαργώς τότε μάλλον δεν μας τα λες καλά!
Και αν επίσης το Ψυχαργώς πρέπει να παραμείνει στην εργολαβία επειδή η διαφθορά ζει και βασιλεύει στα δημόσια νοσοκομεία...τότε πάλι δεν μας τα λες καλά...
Ανώνυμος 1

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, το "πελάτες" ήταν χιούμορ και απευθυνόταν σε άλλον πελάτη (αν πας δύο ποστ παρακάτω και δεις τα σχόλια θα καταλάβεις, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά ( εκτός αν σου ζητήσω να πληρώσεις:) )

σε συγκρίσεις εργαζομένων δεν μπήκα ποτέ και ούτε θα μπω. εσύ όμως μπαίνεις. δεν κατάλαβα τι περισσότερο έχουν οι εργαζόμενοι στον ευαγγελισμό; καλύτερο βιογραφικό; εκπαίδευση; εμπειρία; ήθος; ... μάλλον είσαι απληροφόρητος αν πιστεύεις κάτι τέτοιο ή έχεις πληροφορίες από πολύ "στενούς κύκλους".

Κάνε μια περιήγηση στο blog και αν βρεις να υποστηρίζω κάτι από αυτά (που υποστηρίζεις ότι δήθεν υποστηρίζω) μου το λες.

Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Psi-a αν υποστήριζες τους εργαζόμενους θα είχες και ανάλογη θέση με τη δική μου για κατάργηση της εργολαβίας στο Ψυχαργώς. Είναι γνωστό ότι οι ''κύριοι'' των ΜΚΟ-ΝΠΙΔ ψυχικής υγείας συστηματικά εκβιάζουν, απειλούν, απολύουν και εξευτελίζουν το προσωπικό με διάφορους τρόπους. Εσύ για αυτά δεν πήρες ποτέ θέση...απλά παρέθετες στοιχεία.
Ως αναφορά τα τυπικά προσόντα του προσωπικού των ΝΠΙΔ πιστεψέ με ότι σε λίγο καιρό θα απέχουν μακράν από αυτά των υπαλλήλων δημόσιων νοσοκομείων γιατί...έτσι συμφέρει τους ''προέδρους'' των ΜΚΟ-ΝΠΙΔ. Επίσης αγαπήτε δεν σύγκρινα το ήθος κλπ μεταξύ υπαλλήλων ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ...σύγκρινα τα δικαιώματά τους!!! Είναι απλό...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει κάποιοι να παριστάνουν τους επιχειρηματίες, εταιρειάρχες, προέδρους, εργοδότες κλπ με χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό...να επιστρέψουν στα ιατρεία τους παρακαλώ!!!
Αν είσαι με τους εργαζόμενους...πάρε θέση!
Να είσαι με τους εργαζόμενους και να συμφωνείς με την εργολαβία στο Ψυχαργώς...με συγχωρείς δεν γίνεται!
Καλό ΣΚ
ανώνυμος 1

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, οι θέσεις μου φαίνονται στο blog και δεν θα τις επαναλαμβάνω σε κάθε σχόλιο. Για μένα δεν είναι άσπρο - μαύρο τα πράγματα (αντίθετα είναι αρκετά πολύπλοκα) και δεν λύνονται ούτε με συνθήματα ούτε με πόλωση.

Επίσης, ποτέ δεν αρνήθηκα να ανεβάσω οποιαδήποτε θέση (με ενδιαφέρει η πολυφωνία). Αν θες να κάνεις πιο συγκεκριμένες τις γενικές κατηγορίες (εκβιάζουν, απειλούν, απολύουν, εξευτελίζουν) ευχαρίστως να το αναδείξω από εδώ. Προς το παρόν κανένας δεν έχει στείλει κάτι συγκεκριμένο και εγώ δεν είμαι μέσα σε όλους τους χώρους.

Να είσαι καλά

χαρη είπε...

βρε μπελάς που μάς βρήκε...

...ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ομιλώ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΝΤΑΖΟΜΗΝ ΠΟΤΕ οτι εχτές κιόλας συνέβαιναν αυτά τα ωραία εδώ ΩΩΩ (και δεν λέμε "ως αναφορά" γκρχμχχρ...)

Ποτό που μού χρειάζεται τωρα ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ

χαίρε πσ.. (αλληλέγγυα δλδ απλώς :))))))) )

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

γεια σου χάρη, αυτά έχουν οι ζωντανές εκπομπές, όπως ξέρεις :)

...και εσύ δεν τα χάνεις με τίποτα αυτά, άσε που προσφέρεις τη φιλολογική επιμέλεια των σχολίων. btw (για να μην παρεξηγηθούμε) να διευκρινίσω ότι είναι εθελοντική η προσφορά σου και δεν γίνεται καμία εμπορική συναλλαγή στο blog :)

σοβαρά τώρα, έχουμε ένα παραδοσιακά σπάταλο και διεφθαρμένο δημόσιο, τους μη-κερδοσκοπικούς φορείς που, απ' ό,τι ακούγεται, δεν είναι όλοι και τόσο μη κερδοσκοπικοί και τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες γνωρίζουν άνθηση (λόγω της κατάστασης των προηγούμενων).

αυτές τις επιλογές έχει (όταν έχει) ο ψυχικά ασθενής στη χώρα μας και δε φαίνεται να πηγαίνει τίποτα προς το καλύτερο. για τους εργαζόμενους είναι δύσκολες οι συνθήκες και στους τρεις τομείς (για ίδιους και διαφορετικούς λόγους).

και όλα αυτά υπό την εποπτεία της πολιτείας, η οποία ...είναι κάπου αλλού

κατά τα άλλα, η ανακύκλωση κατηγοριών και αφορισμών συμπληρώνει την υπέροχη "εικόνα" του χώρου μας.

αισιόδοξα μπήκε η χρονιά :)

χαρη είπε...

καλή χρονιά σου εσένα :) κι όλα θα φτιάξουνε :)))))))

με φιλια

ps : psi-a αυτά για την περίεργη "στροφή" που πήραν οι μκο - από ένα σημείο και μετά ( ; ) - τα'χα ακούσει παλιότερα, και μού'χαν προκαλέσει και τη σχετική καταθλιψο-απορία (λολ) (το λολ για την αφέλειά μου δλδ)

(το ρίχνω στη "φιλολογική επιμέλεια" (εθελοντικώς, είπαμε!) για να ξεχνιέμαι)

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

χάρη, δεν πρόκειται ακριβώς για "στροφή". απλά εκεί που υπήρχαν δέκα φορείς έγιναν ξαφνικά εξήντα, γιατί το υπουργείο αποφάσισε να μοιράσει δομές ψυχικής υγείας στο λαό :)

μετά χάσανε τη μπάλα...

φυσικά, ποτέ δεν ασχολήθηκε κανένας (από την πολιτεία) με το να αξιολογήσει και να ελέγξει αυτούς τους φορείς. το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και όπως (θρασύτατα) είπε πρόπερσι στέλεχος του υπουργείου "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά".

στην παρούσα φάση καίγονται τα χλωρά, γιατί (όπως φαίνεται) τα ξερά δεν παθαίνουν τίποτα :)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν λέει όμως ο ανώνυμος αναγνώστης είναι τι ακριβώς αντιπροτείνει. Τη δημιουργία κρατικών μονάδων αποασυλοποίησης; Δεκτόν. Αλλά γιάτί δεν έγινε τόσα χρόνια; Τα εργολαβικά συμφέροντα έφταιγαν; Ή μήπως στο σύστημα αυτό οι διαχειριστές βρήκαν πεδίον λαμπρό για τις προσωπικές τους συναλλαγές;

Την ώρα που όλα καταρρέουν γύρω, δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι στην πυρά θα ριχτούν και όσοι έχουν φτύσει αίμα γι' αυτούς τους 10-15 ανθρώπους που είχαν την τύχη να φιλοξενούνται στις μονάδες αυτές.

Τώρα οι μονάδες ψυχικής υγείας πάνε για ομαδικό κλείσιμο, ας είναι όλοι οι υπόλοιποι αισιόδοξοι για την τύχη των ανθρώπων που μέχρι τώρα φιλοξενούνται εκεί-θα είναι σε καλά χέρια, κάτω από την κρατική μέριμνα-ας ξανανοίξουν τα ψυχιατρεία, αρκεί να απαλλαγούμε από τις εργολαβίες!

Το ποιο μέρος παίρνει ο psi-a σίγουρα θα το καταλάβαινε ο ανώνυμος επισκέπτης, αν έμπαινε για λίγο στον κόπο να διαβάσει τα κείμενα του, από το ξεκίνημα της ιστοσελίδας μέχρι σήμερα.

Psi συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου. Και όσο για την παραπάνω ανάρτηση, δεν έχω λόγια. Λυπάμαι και θυμώνω (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά)

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

silentcrossing, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ενημερωθεί μονόπλευρα ή είχαν την "ατυχία" να μπλέξουν με κάποιον "ύποπτο" φορέα (από αυτούς που όλοι καταδικάζουμε) και γενικεύουν την εμπειρία τους.

Προφανώς έχουν χάσει επεισόδια από τα καλά του δημόσιου τομέα (και για να μην ξαναπαρεξηγηθώ, ναι και εγώ θέλω τη δημόσια υγεία αλλά όχι αυτή που υπάρχει ή που υπήρχε). Ας μας πει κάποιος, από το 1984 που ξεκίνησε η μεταρρύθμιση μέχρι το 1989-90 (που δεν υπήρχαν μη-κερδοσκοπικοί φορείς) πόσα χρήματα μπήκαν από την ΕΕ και ποιό ακριβώς έργο έγινε; (εξαιρούνται ελάχιστες μεμονωμένες προσπάθειες). Αν είχε γίνει κάτι τότε δεν θα είχε λειτουργήσει κανένας άλλος φορέας και μακάρι να είχε γίνει!

Τεσπα, ελπίζω να είναι καλοπροαίρετοι (αν και λίγο παρορμητικοί) αυτοί που σχολιάζουν και όχι κατευθυνόμενοι (γιατί ξέρεις ότι με το να δημιουργείς κλίμα για τους άλλους καλύπτεις τα δικά σου, ακόμα και την ενδόμυχη επιθυμία να προσληφθείς στο δημόσιο) :)

Να είσαι καλά και τα ξαναλέμε

υγ. αναφέρομαι γενικά στα σχετικά σχόλια που (κατά καιρούς) μου αφήνουν εδώ και όχι στον συγκεκριμένο ανώνυμο (να μην τα φορτωθεί όλα ο άνθρωπος)

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλή των Παθών μεγάλη Εβδομάδα.
Ας μην εξαντλείται το θέμα σε αντιλογίες.
Απαιτείται ομόφωνη, ομόβροντη συλλογική προσπάθεια
Ο ΠΗΓΑΙΜΟΣ δικός σας σήμερα
http://ligery.pblogs.gr

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Λυγερή, απαντώ λίγο καθυστερημένα λόγω απουσίας. Οι αντιλογίες εδώ μέσα είναι ένα μικρό δείγμα του τι συμβαίνει στο χώρο γενικότερα (φαίνεται ότι είμαστε καταδικασμένοι να τρωγόμαστε μεταξύ μας). Πως να υπάρξει η συλλογική προσπάθεια, που αναφέρεις (και πότε προσπαθήσαμε συλλογικά σε αυτόν τον τόπο);

Για άλλη μια φορά, σε ευχαριστούμε για την ανάδειξη του θέματος από το blog σου και για το συνεχές ενδιαφέρον σου.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates