Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Νοσηλευτές των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την ψυχική υγεία

 
Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκοµείων 
του Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ.)

Μέλος της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.- Ε.Σ.Υ.

Αθήνα 14/9/2011
Α.Π. 31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ξέφρενο κυνηγητό της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στην ταπείνωση και στην απόγνωση τους έλληνες πολίτες δεν έχει σταματημό. Με αλλεπάλληλες κυβερνητικές αποφάσεις, έχουν τοποθετηθεί στον κάδο των αχρήστων εργασιακά, δικαιώματα και κατακτήσεις, αψηφώντας την ιστορία και τους αγώνες που έχουν γίνει για τη διεκδίκησή τους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία μετά τη μεταπολίτευση, έχουμε οδηγηθεί σε μία πρωτόγνωρη μορφή κρατικής αναλγησίας, όπου καταργεί κάθε έννοια του κοινωνικού κράτους, εκθέτοντας στην απόλυτη φτώχεια μισθωτούς και συνταξιούχους και παράλληλα τη νεολαία, σε μαζική φυγή προς το εξωτερικό, για αναζήτηση εργασίας και για ένα καλύτερο μέλλον.

Η κυβέρνηση με τη μέθοδο της «ρώσικης ρουλέτας», εκμηδενίζει την αξιοπρέπεια και τιμή του μισθωτού και του συνταξιούχου, τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό και θέτοντας τον καθένα σε μία διαρκή αναμονή, πότε θα έρθει η σειρά του να βρεθεί στο στόχαστρο.

Ξεκινώντας με σημαντικές περικοπές στους μισθούς, στα επιδόματα και στις συντάξεις και συνεχίζοντας στην τεχνική της εφεδρείας, σημαντικό ποσοστό προσωπικού οδηγείται σε απολύσεις και αναπόφευκτα στην εξαθλίωση.

Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται φυσικά και για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι ψυχικά ασθενείς, οι εξαρτημένοι από ουσίες, οι χρονίως πάσχοντες κλπ. Τη στασιμότητα στην εξέλιξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, ακολούθησε στις μέρες μας η πλήρης κατάργησή της και ο εφιάλτης της επιστροφής στις ασυλικές μορφές παρέμβασης είναι τόσο κοντινός, όσο ποτέ άλλοτε.

Μπροστά σε αυτή την πολιτική, οι Νοσηλευτές ως επαγγελματίες – επιστήμονες υγείας, νοιώθουμε την ανάγκη να σταθούμε κριτικά απέναντι, αποδοκιμάζοντας κάθε εφαρμογή της.

Συστρατευόμαστε απόλυτα με όλους τους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία, τους χρήστες των υπηρεσιών και τις οικογένειές τους, σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και σε αγωνιστικές διεκδικήσεις όλων αυτών των δικαιωμάτων, που οι κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις έχουν εκμηδενίσει χωρίς ίχνος ντροπής και ενοχής.
   
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 16/9/2011 στις 12:00 στο Υπουργείο Υγείας.

Διεκδικούμε

  • Διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μη εφαρμογή της εφεδρείας – Επαρκής στελέχωση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
  • Ανάπτυξη όλων των αναγκαίων υπηρεσιών ψυχικής υγείας (ΚΨΥ, Κέντρα Ημέρας, Ψυχιατρικής κλινικές κλπ).
  • Αξιοπρεπή μισθό και διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής


Ο Πρόεδρος Γεώργιος Αβραμίδης                            Η Γραμματέας, Μαρία Γιοβάνογλου

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, πάλι: Οι τέσσερις πρώτες παράγραφοι, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου έχουν καμμία σχέση με τον Τίτλο;

OK, o Τσίπρας είναι ο κυριότερος σύμμαχος της Κοινής Υπόθεσης αλλά είναι απαραίτητο να γράφει και το μισό (και παραπάνω) κείμενο;

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Τον τίτλο της ανάρτησης τον επέλεξα εγώ. Για το περιεχόμενο του δελτίου τύπου μπορείς να απευθυνθείς στο ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ.

Επίσης, δεν κατάλαβα το "συγγνώμη πάλι". Τα έχουμε ξαναπεί;

raphssodos είπε...

οι 4 πρώτοι παράγραφοι υπεν-θυμίζουν πως τα προβλήματα είναι κοινά και δεν πρέπει να κοιτάει ο καθένας την πάρτυ του και τον κλάδο του.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, είχα αυτή την τιμή. Είμαι ο anonymous!

Εάν είχες διαβάσει προσεχτικά τις 4 πρώτες παραγράφους, θα καταλάβαινες ότι ο τίτλος είναι ή ελλιπής ή παραπλανητικός! Η "ψυχή" ώς ρίζα λέξης εμφανίζεται μόλις στην 5η παράγραφο.
Μέχρι εκεί, βλέπουμε άλλο ένα από τα ξύλινα, πανομοιότυπα και ανούσια λογύδρια του κ. Τσίπρα ο οποίος, από ότι διάβασα σε προηγούμενη ανάρτηση είναι -προς τιμήν του- ο κυριότερος σύμμαχος των εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία!
Ετσι τα σύνδεσα εγώ στο μυαλό μου! Κακώς, πιθανότατα, αλλά όχι εντελώς απρόκλητα.

Ασε, σε αυτή τη Χώρα έχουμε, οι περισσότεροι, βαρεθεί να ασχολούμαστε με Συλλόγους, κοντρα Συλλόγους, παρα κοντρα Συλλόγους κλπ. Εφόσον σου το έδωσαν, το ανάρτησες και το τιτλοφόρησες, προτιμώ να μιλάμε μαζί!

Ανώνυμος είπε...

raphssode: H παράγραφος δεν είναι λεσβία και η πάρτη δεν συνδέεται με το rave - party.
Η ετυμολογία του υπενθυμίζω είναι "υπ(ο)-"εν"-"θυμίζω" και όχι "υπεν"-"θυμίζω"!
Οταν δεν θα χρειάζεται να σου τα υπ-εν-θυμίζω Εγώ αυτά, θα μπορείς, μάλλον, και εσύ να παίρνεις μέρος σε συζητήσεις "φιλολογικού" χαρακτήρα!

koumparos είπε...

Αχ Ανώνυμε
δεν καταλαβαίνεις ότι το ανάλγητο κράτος κυνηγά τους χρήστες κι εργαζόμενους στην ψυχική υγεία.!!!
Θάρθει εκείνη η μέρα που το κράτος θα στέκεται δίπλα στον πολίτη και τον ψυχικά ασθενή.!!!
Μέχρι τότε πάρτε το 'ντουφέκι σας' !!!!
Βέβαια οι αιτούντες ζητάνε να παίρνουνε λεφτα από το ανάλγητο κράτος
Μερικοί έχουν δουλέψει και γι αυτό το κράτος άλλους καιρούς
Χάλι μαύρο

Ανώνυμος είπε...

Ποτε επιτελους θα σταματησει αυτη η βαρβαροτητα εναντιων των ψυχικα ασθενων ,των οικογενειων τους αλλα κ των επαγγελματιων ψυχικης υγειας??

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε (12:28 μ.μ.), είσαι ο anonymous (;) ανάμεσα σε πολλούς ανώνυμους, πως να σε ξεχωρίσω;

Τέλος πάντων, δεν ξέρω ποιος ανώνυμος είσαι, αλλά αν προτιμάς να μιλάς μαζί μου να μη σου χαλάσω το χατήρι :) Εξακολουθώ όμως να μη μπορώ να απαντήσω εκ μέρους του συντάκτη του δελτίου τύπου, ούτε έχω διαβάσει κείμενα του Τσίπρα για να κάνω τη σύγκριση.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ είπε...

Επειδή έχει γίνει αναφορά σχετικά με το δελτίο τύπου του ΣΥΝΟΨΥΝΟ οφείλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις. Το Δ.Σ. του ΣΥΝΟΨΥΝΟ εκλέγεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς παρατάξεις, συνδυασμούς ή κόμματα. Αντιπροσωπεύει τους νοσηλευτές - μέλη του που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αττικής. Ο συντάκτης του δελτίου τύπου του ΣΥΝΟΨΥΝΟ είναι όλο το Διοικητικό Συμβούλιο (επταμελή) που όπως έχω επισημάνει δεν αποτελείται από συνδυασμούς, παρατάξεις ή κόμματα. Ας μείνουμε λοιπόν στην ουσία και ας μην αποπροσανατολίζουμε την κουβέντα. Θίγονται δικαιώματα των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, των οικογενειών τους και των εργαζομένων. Η ουσία είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές κ.α., θα πρέπει αύριο να δώσουμε τον αγώνα μας. Εργαζόμενοι, χρήστες υπηρεσιών, οικογένειες χρηστών, όλοι.
Υ.Γ. Ανώνυμε, ειλικρινά ελπίζω αύριο να είσαι και εσύ στην κινητοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο Αβραμιδη ολοι οι επαγγελματιες ψυχικης υγειας πρεπει να δωσουμε το παρων!!
Οπως ειπα παραπανω πρεπει να σταματησει αυτη η βαρβαροτητα ...Δυστυχως αυτοι που διαμορφωνουν πολιτικες δεν μπορουν να καταλαβουν οτι η ψυχικη υγεια > ψυχιατρικη μεταρρυθμιση κ.τ.λ δεν ειναι απλα ενα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!
Ειναι μια ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο Αβραμιδη Εάν το κείμενο ξεκινούσε από την πέμπτη παράγραφο και δεν περιείχε τσιπροειδή λεκτικά πυροτεχνήματα, όλοι θα είχαμε μείνει απολύτως ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ. Φρόντιστε, στο "επταμελε" να μένετε στο θέμα, από εδώ και μπρος!
Σοβαρός και Λαϊκιστής μαζί δεν γίνεται!

koumparos είπε...

είχα μια τελευταία ελπίδα ότι οι νοσηλευτές θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν από τον υπόλοιπο συρφετο των μεταρρυθμιστών της κακιάς ώρας.
Σαν αναγκαίο επάγγελμα για την ανακούφιση των ψυχικά πασχόντων. (οι άλλοι εμπλεκόμενοι για διαφορετικούς λόγους είναι αναξιόπιστοι-από άχρηστοι μέχρι ανίκανοι και αδαείς).
Όμως κι αυτοί παπαγαλίζουν αυτά που επαναλαμβανουν οι αποτυχημένοι γιατροί της μεταρρύθμισης κι οι ανεκδιήγητοι ψυχολόγοι της συμφοράς.
Διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μη εφαρμογή της εφεδρείας – Επαρκής στελέχωση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Ανάπτυξη όλων των αναγκαίων υπηρεσιών ψυχικής υγείας (ΚΨΥ, Κέντρα Ημέρας, Ψυχιατρικής κλινικές κλπ).
Αξιοπρεπή μισθό και διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων

Να μπούνε όλοι στο δημόσιο για να εχουν μισθό.
Συνέχιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης ενω η χωρα μας καταστρέφεται κύρια από εσας
Ούτε να σωπάσετε δεν γνωρίζετε

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν καταστράφεται η χώρα, πάντως η Αποστολή (Πρώην Αλληλεγγύη), ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας, μάλλον την βγάζει καθαρή. Την βρήκε κανένας σε κάποια από τις λίστες του κ. Πάγκαλου;
Αν πράγματι εξαιρείται (αν και έχει επιχορηγηθεί πλουσιοπάροχα από το ΕΠ "Υγεία-Πρόνοια" 2000-2006 και λειτουργεί αρκετές μονάδες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο πλαίσιο του "Ψυχαργώς" -Κέντρα Ημέρας, Κινητές Μονάδες, Οικοτροφεία) καλό θα ήταν να είναι γνωστοί οι (τυπικοί και επίσημοι) λόγοι. Κι αν δεν υπάρχουν, αναρωτιέμαι αν έχουν κάποιο (πολιτικό) νόημα η ανακοίνωση του συλλόγου των νοσηλευτών και τα σχόλια που τη συνοδεύουν...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 1:43 Α καλά, αφού το λες, έτσι θα'ναι!

koumparos είπε...

ανωνυμε 1.43 σε ευχαριστω που αναγνωρίζεις οτι οι κουμπαροι ειναι πολλοι
Δεν ειμαι ομως πεπεισμένος αν έχουμε τη κριτική μάζα να καταστρέψουμε το κράτος σας

Ανώνυμος είπε...

... και μετά σειρά θα πάρει το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Τους κακομούτσουνους πότε θα τους καθαρίσουμε, που λέει κι ο Μπορίς Βιαν;

krncthl είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
krncthl είπε...

koumparos "Κρίσιμη" μάζα, critical το λένε οι κουτόφραγγοι lol.

Ανώνυμος 9:06 Το ταχύτερο δυνατόν. Αμέσως πριν από τους εξυπνάκηδες!

Ανώνυμος είπε...

ZHTV O KOUMBAROS!

Ανώνυμος είπε...

KATV TA HERIA APO KOUMBAROS!

Ανώνυμος είπε...

KOUMBARO TVRA GIA PROTHIPOURGO!

" MIA CRITIkkkkI MAZA"

koumparos είπε...

εχετε δικηο για το λάθος- μου ξεφυγε

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια λάθη όχι το δικό μας, ούτε το δικό σου κράτος δεν θα μπορέσεις να καταστρέψεις.
Τέλος πάντων, να μην ξανασυμβεί...

koumparos είπε...

δεν διαθετω δικό μου κράτος!!!
ευχαριστώ δάσκαλε-ανωνυμε 11.07
δεν θα ξανασυμβεί

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates