Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες στο ΕΚΕΨΥΕ


Στις 12 Σεπτέμβρη συντάχθηκε η επιστολή, με την οποία οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν 
ότι η συνεργασία τους με το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. λήγει στις 16 Σεπτέμβρη:


Απάντηση εργαζομένων στον Προϊστάμενο Διοικητικού:


Η ενημέρωση που λάβαμε από εργαζόμενους στο Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών αποφάσισε και έπαυσε αιφνιδιαστικά τη συνεργασία του με 62 ειδικούς συνεργάτες, όπως ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ειδικούς παιδαγωγούς.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν σε δομές του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. σε όλη την Ελλάδα και με το θεραπευτικό και υποστηρικτικό τους έργο εξυπηρετούσαν τις ανάγκες πολλών και διαφορετικών ομάδων του πληθυσμού. Ειδικότερα, εργάζονταν σε τέσσερις (4) στεγαστικές δομές ψυχικά πασχόντων στην Αθηνά και τη Λιβαδειά, στο ειδικό σχολείο «Στουπάθειο» για παιδιά με προβλήματα νόησης, σε Υπηρεσίες Ε.Ε. και Αποκατάστασης, στη Θεραπευτική Μονάδα για αυτιστικά παιδιά, σε Κέντρα Ημέρας στην Αθήνα και στον Πειραιά για ψυχικά πάσχοντες, στη Μονάδα Εφήβων Πάτρας, στα Ιατροπαιδαγωγικά τμήματα Αθήνας, Αιγάλεω, Βόλου, Κρήτης, Ζακύνθου, στα Συμβουλευτικά Ενηλίκων Πειραιά, Πάτρας, Θεσσαλονίκης, στη βιβλιοθήκη και τη Διοίκηση του Κέντρου.

Η συγκεκριμένη πράξη είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί και σε κάποιες περιπτώσεις να διακοπεί η εύρυθμη λειτουργία αυτών των μονάδων, οι οποίες ήταν ήδη υποστελεχωμένες, ενώ το μόνιμο προσωπικό που δεν έχει συνταξιοδοτηθεί αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των εξυπηρετούμενων σε αυτές.

Να σημειωθεί τέλος, ότι δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος, ώστε οι επαγγελματίες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις Υπηρεσίες και βέβαια το σημαντικότερο να πραγματοποιηθεί με όσο το δυνατόν ομαλότερο τρόπο το κλείσιμο της 3ετούς και πλέον θεραπευτικής δουλειάς με τους εξυπηρετούμενους."

   

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η φιλοσοφια του εκεψυε καταργηθηκε απο απο τον κο αγγελοπουλο ψυχιατρο τον κο μουστακη ταμια και τον κο γκιτικα συνδικαλιστη της κλαδικης στις 16 9 2011.με κομματικα κριτηρια πεταξαν εργαζομενους στο δρομο και ασθενεις στα τρελαδικα διαμελιζοντας τους αδιαφορωντας για το αποτελεσμα της αποφασης τους.η ελλειψη συναισθηματος και η σκληροτητα δηλωνουν ψυχικη νοσο εγκληματικης μορφης και ακαταλογιστου απο την διοικηση.τελικα η τρελα δεν εχει αντιπαλο και κολλαει..λυπαμαι και θυμωνω που αποτυχατε. σαν τελος να πω για τα αναφερομενα ατομα οτι η τρελα ειναι επιλογη /το χρημα ματαιο/ και η εξουσια πονοκεφαλος. μια νοσηλευτρια /θεραπευτρια του ξενωνα στο περιστερι

Ανώνυμος είπε...

κυριοι προισταμενοι του εκεψυε κε αγγελοπουλε κε μουστακη και κε γκιτικα που μας πεταξατε στον δρομο εργαζομενους και ασθενεις θα σας πω οτι οποιος σκαβει λακκο πεφτει μεσα και οποιος σηκωνει πετρα τον τρωει το φιδι.δεν εχω λογια για την σταση σας.μας εκμεταλευτηκατε σαν τις πουτανες και μας αδειαζετε χωρις ευχαριστω η συγνωμη.η κα ζουνη μαλιστα τηλεφωνικα ζητησε να ενημερωσουμε τους ασθενεις του ξενωνα στο περιστερι οτι η παραμονη τους στο δαφνι ειναι προσωρινη και θα επιστρεψουν ολοι μαζι στον ιδιοκτητο ξενωνα στην αγ.παρασκευη μολις ολοκληρωθει η ανακαινηση του με καινουργιο προσωπικο.τους ενημερωσαμε αλλα δεν το πιστεψαν.

Ανώνυμος είπε...

η κατασταση στον ξενωνα ειχε γινει αφορητη η γενικων καθηκοντων εκανε την καθαριστρια και η καθαριστρια ηταν γ.καθηκοντων απο χρονια σφαγη καθε μερα.συνθηκες και νομοι της πιατσας με καρφωματα και κακιες.σπαταλες γκομενοδουλειες καφενειο τουρισμος και πολυ τηλεφωνο.χωρια η κλοπη των 5500 ε που κουκουλωθηκε εδω και5 χρονια.υπηρξε και αλκοολικια αλλα ευτυχως την διωξανε.και οι αρρωστοι θεατες και κλειστα στοματα.δικιο και το κλεισατε γλυτωσα κι εγω.αυτο δεν ηταν δουλεια μαρτυριο ηταν.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε (10:42 μ.μ.), γίνονταν όλα αυτά που περιγράφεις και εσύ παρέμεινες αμίλητος για χρόνια, περιμένοντας να κλείσει ο ξενώνας λόγω περικοπών;;;

Αλλά ακόμα και αν δεν ήθελες να μιλήσεις, γιατί δεν έφευγες να γλυτώσεις από το μαρτύριο;

Ανώνυμος είπε...

κατι ξεραν ολοι απλα τωρα δοθηκε η ευκαιρια με προφαση τις περικοπες να κλεισει ο ξενωνας και να δικαιωθει ηθικα το εκεψυε με ολα αυτα τα γεγονοτα.καιη φυγη δεν ειναι λυση εγω δεν εκανα κατι απλα επρεπε να συμβιωσω.δυστυχως η λεξη τιμωρια δεν υπαρχει εκει ειναι ολα θεμα χρονου.ηταν καλη δουλεια αλλα δεν υπηρχε προγραμματισμος και οριοθετηση απο ανωθεν λουφα και παραλλαγη

Ανώνυμος είπε...

ολο το εκεψυε πλεον πασοκοκρατειται.ουτε απεξω δεν ειναι να περνας.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ στο Ελληνικο Κεντρο Ψυχικής Υγιεινης που δεν σεβάστηκε και δεν τήρησε την συΜφωνία που έκανε πριν 20 περίπου χρόνια, όταν έφερε τους αρρώστους από το Ψ.Ν.Λερου. ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ αρκετά χρήματα για την επανένταξη και αποκατάσταση τους.Σήμερα "λόγω περικοπών" τους δίνει σε μια εβδομάδα χωρις δεύτερη σκέψη, σε έναν άλλο φορέα φυσικά με την ηθική ικανοποίηση οτι έκανε το καλύτερο για αυτούς. Ειναι λυπηρό

Ανώνυμος είπε...

λοιπον εμαθα χθες οτι ετοιμαζουν το κτιριο στην αγ παρασκευη να υποδεχτουν τους ασθενεις που εδιωξαν απο το περιστερι.γινεται ανακαινιση και θα μεταφερθει η οικοσκευη εκει και ο ξενωνας θα λειτουργησει με νεο προσωπικο.το πασοκ αυτα κανει και εκανε και θα κανει και χειροτερα.αλλα εγω εφτυσα αιμα 5μιση χρονια εκει μεσα και το ευχαριστω ηταν μια κλωτσια και να δημοσιευτει το ονομα μου στο ιντερνετ.τετοιοι ειναι οι πασοκοι.δεν ξερουν απο ευχαριστω και συγνωμη.ξερουν μονο να εκμεταλευονται να κοροιδευουν και να κλωτσανε.κοινως νταβατζηδες.

Ανώνυμος είπε...

κυριε αγγελοπουλε και κυριε μουστακη ποτε θα μας εξοφλησετε??

Ανώνυμος είπε...

εγω ενα πραγμα εχω να πω.καποιοι απο το κεντρο με σκοπο να γεμισουν τις τσεπες τους απομυζωντας λεφτα αστρονομικα πηγαν στη λερο εφεραν καποια δυστυχα ανθρωπακια στην αθηνα στο ονομα της αποασυλοποιησης και της επανενταξης και ετσι αρχισε το μεγαλο φαγοποτι.δεν εγινε καμια θεραπευτικη δουλεια απλα συντηρηση με κυριο στοχο οι αρρωστοι να περνανε καλα κι εμεις καλυτερα.οταν το κρατος εκανε περικοπες οι τυποι αυτοι απελυσαν τα ανθρωπακια και αυτους που τα φροντιζαν.ολα για το χρημα γινονται.κι εσεις που το κανατε αυτο τα πτυχια σας αν εχετε να τα πατε στον καδο.

Ανώνυμος είπε...

πηγα και ειδα τον παππου στο ψνα και στενοχωρηθηκα παρα πολυ κε προεδρε του εκεψυε..εγκατελημενος στο ρευμα σε αναπηρικο καροτσακι και ξυπολητος με τα ποδια στο πατωμα..και το χειροτερο απ ολα ειναι οτι τον σηκωνει απο κατω οταν πεφτει μια αρρωστη που τον λυπαται..αθλιο τελος..

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Με αφορμή το τελευταίο σχόλιο, θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον γνωρίζει που μεταφέρθηκαν οι ένοικοι των μονάδων που έκλεισαν να μας ενημερώσει (στο mail του blog). Είναι πολλοί που αναρωτιούνται, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ο παππους εφυγε απο τον ματαιο τουτο κοσμο..τελικα..ο σωσων εαυτο..σωθητο..εφυγε σαν γαμπρος απο τον ξενωνα..και κατεληξε σε καδο απορριματων..τελικα,ζουγκλα η ζωη..τα υπολοιπα περι αποασυλοποιησης και ψυχικης νοσου,,ειναι μια τρυπα στο νερο..αν δεν εχεις συγγενεις να σε κοιταξουν,σε εφαγε το μαυρο φιδι.!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε ακομη ζωντανοι..στην σκηνη...σαν ροκ συγκροτημα..κι αν μας αντεξει το σκοινι..θα φανει..στο χειροκροτημα! Αφιερωμενο στην κυρια με την γουνα..

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates