Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ποιος Ψεύδεται ;



Κάποιος ψεύδεται και θα αποκαλυφθεί σύντομα! Αυτό μόνο μπορούμε να πούμε μετά από τα "παράξενα συμβάντα" των τελευταίων τριών ημερών. Παρακολουθήστε με προσοχή τη σειρά των γεγονότων:

  1. Την Τρίτη 27/01/2009, πληροφορηθήκαμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη σε αναστολή της χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία –Πρόνοια», μέχρι την πλήρη διευθέτηση του ζητήματος της βιωσιμότητας των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. http://www.protothema.gr/content.php?id=22768 Μάλιστα, το Yπουργείο Υγείας «χρέωσε» την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Συνήγορο του Πολίτη και και ιδίως στη δημοσιοποίηση σχετικής με το θέμα επιστολής του. http://psi-action.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html
  2. Την Τετάρτη 28/01/2009, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε Δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει: "Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 η προγραμματισμένη από χθες συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας κ. Μαρίας Τροχάνη με τον αρμόδιο διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κίντζελε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αναστολή χρηματοδότησης της ενδιάμεσης πληρωμής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια», αφού έλαβε υπόψην της, την πολιτική και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον τομέα αυτό." http://www.mohaw.gr/i-psychiatriki-metarrythmisi-tha-prochorisei
  3. Σήμερα 29/01/2009, το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας "Αργώς", εκπρόσωποι του οποίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:
  4.  

    Δελτίο Τύπου
    29 Ιανουαρίου 2009

    Σχετικά με την διακοπή των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΥΥΚΑ (28/01/09)

    Με μεγάλη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι, αντίθετα με αυτό που διατυπώνεται στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η διακοπή των χρηματοδοτήσεων παραμένει έως ότου υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ενημέρωση αυτή έγινε επίσημα από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την διάρκεια της Στρογγυλής Τράπεζας που οργάνωσε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Τζαμπάζη με θέμα «Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ε.Ε.: Η περίπτωση της Ελλάδας» και στην οποία συμμετείχαν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων ψυχικής υγείας και εκπρόσωπος του ΥΥΚΑ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την υλοποίηση όλων των στόχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια» και γι’ αυτό προέβη σε αυτή την πολύ σημαντική, διοικητικού χαρακτήρα, ενέργεια. Έως τώρα το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε διακηρύξεις και πρωτοβουλίες, αλλά δεν έχει επιδείξει κανένα αποτέλεσμα.

    Θεωρούμε επιτακτικό το Υπουργείο να δημοσιοποιήσει την αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να πληροφορηθούμε έγκυρα, επιτέλους, για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που προκύπτει και για το αν η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσείς της απέναντι στην ΕΕ και αν εγκαλείται γι’ αυτό τον λόγο.

    Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ε.Ε., τόσο κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο, όσο και σήμερα, αποσαφήνισε ότι σε οποιαδήποτε δράση ελέγχου της οργάνωσης και των δαπανών των φορέων που υλοποιούν το έργο, θεωρεί το Δίκτυο και τα ΝΠΙΔ που αποτελούν τα μέλη του ισότιμους εταίρους που θα συμμετέχουν μέσω αντιπροσώπου στην ειδική μονάδα ελέγχου που προτίθεται να συστήσει το ΥΥΚΑ.

    Μπροστά στην κατάρρευση των δομών ψυχικής υγείας που διαπιστώνεται σε πολλά επίπεδα και στον κίνδυνο απώλειας πόρων για την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής σε μία περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, το Υπουργείο απαντάει για άλλη μία φορά με ψεύδη, αδέξιους χειρισμούς και υπεκφυγές. Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Είναι κάτι που το απαιτούν οι ασθενείς, οι συγγενείς τους, οι εργαζόμενοι στις δομές, οι τοπικές κοινωνίες, οι εθνικοί και διεθνείς επιστημονικοί φορείς και πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


    Τι συμβαίνει τελικά ? Ψεύδεται το Υπουργείο Υγείας ? Κάτι άλλο συμβαίνει ?

    Ένας τρόπος υπάρχει για να μάθουμε την αλήθεια, γι' αυτό:

    Δεν θέλουμε δελτία τύπου, ούτε δηλώσεις. Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να δημοσιοποιήσει άμεσα τη σχετική αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

    4 σχόλια:

    Λυγερή Βασιλείου είπε...

    Η εξουσία μοιάζει με την ξεστρατημένη γυναίκα.
    Οσο καιρό είναι κρυφή ,κρατάει και κάποια προσχήματα.προσέχει τουλάχιστον να μην την πάρουνε χαμπάρι τα παιδά της, οι φίλοι της ο στενός της περίγυρος.΄Ετσι όμως και την ξεμπροστιάσει κάποιος και δημοσιοποιηθεί η δραστηριότητά της
    τότε δεκάρα δεν δίνει πιά για την γνώμη της κοινωνίας.Γυρίζει γυμνή στους δρόμους και προκαλεί με την γύμνια της τους περαστικούς ,οι περισσότεροι των οποίων συχαίνονται να την βλέπουν.
    Μόνο κάποιοι "πεινασμένοι" επιβήτορές της την διεκδικούν μετά μανίας.

    Τι να πω παιδιά.Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και εάν ψεύδεται το Υπουργείο είναι ακόμη χειρότερα.
    Γιατί η διακοπή της επιχορήγησης από την ΕΕ σε όλα τα επίπεδα του
    " Υγεία και Πρόνοια "δεν αφορά μόνο τις Δομές, θα φέρει μεγάλη αναταραχή. Δεν βλέπεις που στις ειδήσεις δεν λένε κουβέντα?
    Ίδωμεν ! Μακάρι να αφυπνιστούν έστω και τώρα ποτέ δεν είναι αργά.
    http://ligery.pblogs.gr
    http://lygeri.pblogs.gr

    Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

    Λυγερη:

    Κρυφή κατάφερνε να παραμένει σε όσους δεν γνώριζαν το θέμα. Για τη δραστηριότητά της φωνάζουμε και εμείς και εσείς εδώ και καιρό.

    Όσο για τις ειδήσεις, το περιμέναμε. Είναι γνωστή η ασυλία του Υπουργού σε αυτή την απίστευτη χώρα. Είναι και οι "νταβατζήδες" στη μέση που θα έδιωχνε ο Πρωθυπουργός, αν θυμάστε. Το Υπουργείο βέβαια θα σκεφτεί μια απάντηση και τότε θα το "ανακαλύψουν" το θέμα και οι ειδήσεις. Στη διπλωματία είναι καλύτεροι από εμάς. Επαγγελματίες βλέπετε.

    Πάντως το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου είναι κολακευτικό για την...Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
    http://www.mohaw.gr/omilia-ypoyrgoy-sto-zappeio

    Να δούμε το επόμενο.

    Ανώνυμος είπε...

    Πιο πετυχημένο ποστ από αυτό της προηγούμενης αναγνώστριας δε θα μπορούσα να φανταστώ...Πάντως, όσο και αν με θίγει και με πληγώνει προσωπικά το πρόβλημα, η Ε.Ε. δε μας χρωστάει τίποτα, ας μην γινόταν η κακοδιαχείριση. Τι περίμενε δηλαδή ο έμπιστος του πρωθυπουργού μας υπουργός όταν οι φίλοι και κουμπάροι έτρωγαν και έπιναν σαν να μην υπήρχε αύριο; Ότι θα υπάρχει για πάντα θέση στο μαντρί για το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης; Υποθέτω ότι το πρόβλημα θα λυθεί αργά ή γρήγορα, με το γνωστό ελληνικό τρόπο που είδαμε πρόσφατα και στις κινητοποιήσεις των αγροτών: θα δώσουν από τα λεφτά που έχουν υποθυκεύσει για τις επόμενες γενιές, πάλι σαν να μην υπάρχει αύριο. Ας μη φοβόμαστε συνάδελφοι, για 2-3 ψήφους παραπάνω η ξεστρατημένη γυναίκα (που αναφέρει και η προλαλήσασα) θα κάνει όσες βίζιτες χρειαστούν...

    Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

    silentcrossing:

    Τι να προσθέσουμε ? Αν η "λύση" που θα δοθεί στοχεύσει μόνο στο να "κρύψουμε" την κατάσταση από την Ε.Ε. και να μην χαθούν οι ψήφοι, σίγουρα δεν θα είναι λύση και θα το ξαναβρούμε μπροστά μας σύντομα.
    Δυστυχώς, δεν ελπίζουμε και πολλά. Τη διάθεση τους την είδαμε και τις συνέπειες τις ζούμε.

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

     
    2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
    Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates