Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Το Υπουργείο Υγείας θα εξοφλήσει τα χρέη του αυτή την εβδομάδα;


Η ομιλία του Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - όπως αναμενόταν - περιείχε:


και συγχαρητήρια μηνύματα...


“...Πραγματικά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτή τη Παγκόσμια Ημέρα, από το να είμαστε σήμερα κοντά με τα παιδιά του προγράμματος ΑΤΡΑΠΟΣ του ΟΚΑΝΑ, που κατάφεραν να ξεφύγουν από την εξάρτηση, να κερδίσουν το προσωπικό τους στοίχημα και να δώσουν σε όλους μας ένα φωτεινό παράδειγμα.


Τους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια, γιατί με τα επιτεύγματα τους και τη δύναμη της ψυχής τους, μας γεμίζουν ελπίδα, ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί.

Αξίζουν επίσης, συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, που με το καθημερινό τους έργο συμβάλλουν στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη όλων των συνανθρώπων μας, που έχουν αντιμετωπίσει το φάσμα της εξάρτησης...”

και υποσχέσεις...


“...Εμείς, από τη δική μας πλευρά ως Υπουργείο Υγείας, προχωράμε στην υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης, το οποίο υπάρχει, γιατί πιστεύουμε, ότι μονάχα συντονισμένα, με σχεδιασμό και στρατηγική μπορούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα, που όλοι προσβλέπουμε.


Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην ένταξη των μονάδων υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ, στα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Εντάσσουμε για πρώτη φορά προγράμματα του Τέταρτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για τη πρόληψη, την θεραπεία και την κοινωνική ένταξη..."

και υπενθυμίσεις (άλλοι φταίνε για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης)...

"...Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύσουμε ζητήματα υποχρηματοδότησης, που έχουν προκύψει από την αυθαιρεσία και την άναρχη ανάπτυξη, που επικράτησε τα τελευταία 20 χρόνια στο χώρο των εξαρτήσεων.."


και τελικά, είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα...

“...Ο αγώνας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι κοινωνικός, είναι ανθρώπινος, εθνικός και παγκόσμιος.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Από εμάς εξαρτάται, να δώσουμε μια νέα προοπτική στα παιδιά μας και με ενεργητική πολιτική πρόληψης να χτυπήσουμε το πρόβλημα των ναρκωτικών στη ρίζα τους. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα παιδιά. Τα επιτεύγματά τους είναι συγκινητικά. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά..."

Οι συγκινητικές προσπάθειες που κατέβαλε ο Υπουργός Υγείας να πείσει ότι
“είμαστε όλοι μαζί” και “κανείς δεν περισσεύει”, δεν εμπόδισαν τους απλήρωτους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.


Όμως όλα αυτά τα προβλήματα σύντομα τελειώνουν, γιατί όπως διαβάζουμε στον τύπο: “Σχετικά με την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την άμεση καταβολή των χρεών του υπουργείου προς τα Κέντρα του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ορίζοντας την ερχόμενη Δευτέρα ως μέρα καταβολής των χρωστούμενων”. Δηλαδή αύριο !!!

Και μεθαύριο 30 Ιουνίου, θα έχουν καταβληθεί και τα χρέη του Υπουργείου Υγείας προς τους φορείς ψυχικής υγείας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργού Υγείας και του Επιτρόπου Vladimir Spidla !!!

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και αυτή την εβδομάδα θα καταβληθούν τα χρέη του Υπουργείου Υγείας προς όλους τους φορείς και συνεπώς δεν θα υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόληψης.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω αν θα πληρώσει (πολύ αμφιβάλλω)αλλά ξέρω ότι ο διαγωνισμός για τα 3,5 μύρια (διαφήμιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης) προχωράει εν κρυπτώ. Αν και η προθεσμία κατάθεσης προσφορών έχει οριστεί για τις 4 Αυγούστου, η προκήρυξη δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Η μόνη αναφορά είναι στην εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων. Βέβαια, κάποιος που θέλει να πάρει μέρος σε ένα "βαρύ" διαγωνισμό δεν μπορεί να ετοιμαστεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Εκτός αν ξέρει και έχει ετοιμαστεί ήδη...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

για τα 3,4 εκ. ευρώ της καμπάνιας έχουμε αναφερθεί και εδώ:
http://psi-action.blogspot.com/2009/06/spidla.html

κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιός θα τα πάρει και τι σχέση θα έχει με την ψυχική υγεία.

το ότι θα εξοφλήσει τα χρέη του αυτή την εβδομάδα, δεν το πιστεύουμε ούτε εμείς.

prolipsiworkers_admin είπε...

Να διαφημίζεις αυτό που διαλύεις....
Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του Υπουργείου Υγείας...

silentcrossing είπε...

Να υποθέσω ότι οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις ήταν μία ακόμα διαφημιστική φούσκα ή εν τέλει αποδειχτήκαμε κακόβουλοι όλοι εμείς που θεωρύμε τον Αβραμόπουλο ανίκανο και επικίνδυνο για τη δημόσια ζωή; Τις τελευταίες μέρες πάντως που έχει ξεχυθεί στα κανάλια για την τσιγαρο-απαγόρευση κανείς δεν τόλμησε να ρωτήσει τι γίνεται με την ψυχιαρική μεταρρύθμιση...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

silentcrossing, αντιγράφω κάποια αποσπάσματα από το νέο δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης (για να καταλάβεις αν πήραν χρήματα):

"...τρεις μέρες μετά την ορισμένη μέρα καταβολής των χρεών, κανείς από τους υπεύθυνους δεν ξέρει πότε και αν θα δοθούν αυτά τα ποσά, που εκ των πραγμάτων φαίνεται πως εξαγγέλθηκαν προκειμένου να περάσει χωρίς πολλές αρνητικές εντυπώσεις η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών..."

"...Ως εργαζόμενοι έχουμε υποστεί πολλά. Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε και θύματα καταφανούς απάτης, παραπληροφόρησης και κοροϊδίας, εις βάρος και του ελληνικού λαού, που και φορολογείται και δέχεται τις υπηρεσίες μας. Για το λόγο αυτόν προκηρύσσουμε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 9 Ιουλίου και πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια ως το Υπουργείο Υγείας στις 9.30 το πρωί της 9ης Ιουλίου, με αίτημα την άμεση καταβολή της συνολικής οφειλής του Υπουργείου Υγείας..."

Δεν είμαστε, λοιπόν, εμείς κακόβουλοι. Ο υπουργός είναι προβλέψιμος. Δεν έχει τηρήσει καμιά υπόσχεση μέχρι τώρα, αυτή θα τηρούσε; Για τα κανάλια δεν το σχολιάζω, η ασυλία του στα ΜΜΕ είναι επίσης γνωστή (το λόγο δεν έχω καταλάβει, μήπως τους υπόσχεται τίποτα;).

silentcrossing είπε...

Μάλιστα, τα αναμενώμενα δηλαδή. Το δελτίο τύπου το έχεις ολόκληρο; Καλό θα ήταν να δημοσιευθεί σε όσο περισσότερες πηγές γίνεται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα θέμα τόσο σοβαρό δεν είχε ποτέ την προσοχή που θα έπρεπε...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ναι, θα το ανεβάσω το δελτίο τύπου. Μου το έχουν στείλει. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς και στο blog:
http://prolipsiworkers.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates