Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Into the Fire: Τα κρυφά θύματα της λιτότητας στην Ελλάδα

  

Into the Fire: The Hidden Victims of Austerity in Greece
τα Κρυμμένα Θύματα της Λιτότητας στην Ελλάδα


ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 απριλίου 2013


σύνοψη

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση. Μια κρίση όχι μόνο οικονομική. Εν μέσω της αυστηρής λιτότητας, η χώρα έχει κατακλυστεί από μια κρίση ασύλου, τα θύματα της οποίας δεν είναι άλλα παρά οι πλέον ευάλωτοι: οι Πρόσφυγες, -συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων- που άφησαν τα πάντα πίσω στην χώρα τους, με στόχο να βρουν ασφάλεια.

Ερχόμενοι στην Ελλάδα, αφήνονται άποροι και άστεγοι, αδύνατοι να κάνουν αίτηση για να στεγασθούν σε κάποιο άσυλο (ίδρυμα), ενώ επίσης απειλούνται από τις αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις. Εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο: «Αφήστε μας να φύγουμε!»




(επιλέξτε από το "captions" τη γλώσσα υποτίτλων)

διανομή τύπου crowd-sourced

Το ντοκυμαντέρ Into the Fire πρόκειται για ένα πείραμα στον τομέα της διανομής. Καθώς όλοι μιλάνε για το crowd-funding -τρόπος με το οποίο έγινε και η χρηματοδότηση του ντοκυμαντέρ- αποφασίζουμε να προχωρήσουμε αυτό το σκεπτικό ένα βήμα παραπέρα: Όχι μονάχα η παραγωγή, αλλά και η ίδια η διανομή του Into the Fire θα γίνει ως crowd-sourced. Στις 21 Απριλίου το Into the Fire θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε διάφορα website και πλατφόρμες σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Μια ημιτελής ακόμη λίστα συμμετεχόντων οργανισμών και blog είναι διαθέσιμη στο site του ντοκυμαντέρ.

Οι διεθνείς υπότιτλοι έχουν δημιουργηθεί επιτυχώς με την φιλοσοφία του crowd-sourced και την χρήση των social media. Μια ομάδα εθελοντών έχει μεταφράσει το film σε έναν αριθμό γλωσσών, ενώ νέοι εθελοντές συνεχίζουν να συμπληρώνουν την λίστα διαφόρων γλωσσών.

Διαβάστε το ιστορικό παραγωγής, την εκτενή σύνοψη, τις προοπτικές, τα βιογραφικά των συντελεστών και δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ εδώ


χρήσιμοι σύνδεσμοι

Homepage: http://intothefire.org
Παραγωγή: http://reelnews.co.uk
Facebook: http://fb.me/intothefirefilm
Twitter: http://t.co/Moax1smz
 
 

1 σχόλια:

diotima / Vassia Karkayanni Karabelia είπε...

A lire, diffuser, DÉNONCER LA BARBARIE FASCISTE ET RACISTE de l’extrême droite en Grèce, soutenue par les gouvernements des Mnemoniums et leurs patrons de Bruxelles, du FMI, ainsi que Merkel et les cartels des banksters internationaux.
HALTE A LA GUERRE ÉCONOMIQUE

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates