Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ιστορίες καθημερινής τρέλας (updated)


Στην ανάρτησή μας “Κακοποίηση ανθρώπων σε οικοτροφείο και πολλά ερωτήματα” είχαμε αναφερθεί σε μια “παράξενη ιστορία” κακοποίησης ηλικιωμένων ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας στο οικοτροφείο “Αργώ” της Α.Μ.Κ.Ε. “Κλίμακα” που λειτουργεί στην Κέρκυρα.

Αφού, λοιπόν, για κάποιους μήνες διαβάζαμε δημοσιεύματα, επιστολές, έγγραφα κτλ, διαπιστώνουμε ότι ακόμα βρισκόμαστε στο (αρχικό) στάδιο της “διαμάχης” για το που θα μετακινηθούν οι ένοικοι του οικοτροφείου! Θα μείνουν στο ίδιο οικοτροφείο; θα μεταφερθούν σε άλλο οικοτροφείο του ίδιου φορέα; ή σε οικοτροφείο άλλου φορέα; ή μήπως θα μεταφερθούν σε χώρους του ψυχιατρείου; και αν καταλήξουν στο ψυχιατρείο θα βρεθούν σε δομή εκτός ή εντός ιδρύματος; Και κάπως έτσι περνούν οι μέρες, οι βδομάδες, οι μήνες. Μια ακόμα ιστορία που φανερώνει την απίστευτη γραφειοκρατία (ακόμα και σε μια υπόθεση κακοποίησης ανθρώπων), την πλήρη απουσία μηχανισμών ελέγχου της λειτουργίας των δομών, τις διαταραγμένες σχέσεις των φορέων ψυχικής υγείας (και των αρμόδιων επιτροπών) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τελικά τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ψυχικά ασθενείς στη χώρα μας.

Να σας θυμίσουμε ότι οι υπεύθυνοι της Α.Μ.Κ.Ε. “Κλίμακα”, αφού διαπίστωσαν κακοποιήσεις ηλικιωμένων με προβλήματα ψυχικής υγείας στο οικοτροφείο “Αργώ”, προέβησαν σε αναφορά προς την Εισαγγελία Κέρκυρας. Μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες και την απόφαση ότι πραγματικά πρόκειται για κακοποίηση από πρόθεση, οι υπεύθυνοι του φορέα ενημέρωσαν την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας καθώς και την Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές.

Στη συνέχεια η “Κλίμακα”, ακολουθώντας τις συστάσεις της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές. κατήγγειλε τις συμβάσεις των εργαζομένων στο οικοτροφείο “Αργώ” και μετέφερε τους ασθενείς σε άλλα οικοτροφεία της, με σκοπό να επαναλειτουργήσει το συγκεκριμένο οικοτροφείο όταν θα ολοκληρώνονταν οι έρευνες για τις κακοποιήσεις των ασθενών.

Η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Μαρία Τροχάνη είχε εναντιωθεί στην απόφαση του φορέα: “Είμαστε εναντίον, διαφωνούμε πλήρως να καταργηθούν οι συμβάσεις εργασίας όλων των εργαζομένων” είχε δηλώσει τότε. Τελικά, με υπουργική απόφαση (2/7/09) που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ανακλήθηκε η άδεια ίδρυσης του οικοτροφείου “Αργώ” και ανατέθηκε (προσωρινά) η λειτουργία του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Κάπου εκεί είχαμε μείνει τον Ιούλιο και αν δεν είχατε παρακολουθήσει τότε την ιστορία, μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ανάρτησή μας. Ας δούμε όμως και τη συνέχεια.

Η “Κλίμακα” ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας διευκρινήσεις σχετικά με την υπουργική απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, με επιστολές της (6 και 8 Ιουλίου), ζητούσε να ενημερωθεί για τον τόπο μετεγκατάστασης των ενοίκων και πρότεινε να μεταφερθούν οι ασθενείς σε δομές εκτός ψυχιατρείου, ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή τους στο άσυλο. Επίσης, επισήμαινε ότι το Υπουργείο δεν έχει αναφερθεί στα περιστατικά κακοποίησης των ασθενών, δηλαδή στην ουσία του προβλήματος.

Μία βδομάδα αργότερα, η Τομεακή Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Ν. Κέρκυρας – Λευκάδας, με έγγραφό της προς το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι στην υπουργική απόφαση περί ανάκλησης άδειας ίδρυσης του οικοτροφείου “Αργώ” δεν προτείνεται επί της ουσίας κανένα μέτρο που να συμβάλλει στην άρση της δυσλειτουργίας της πολυκλαδικής ομάδας, αλλά την απαλλάσσει από τις ευθύνες της. Επίσης, κρίνει αναγκαίο να διαταχθεί έρευνα ώστε να αξιολογηθεί το πρόβλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες. Στο τέλος, μάλιστα, “υπενθυμίζει” διακριτικά στο Υπουργείο Υγείας ότι η Τομεακή Επιτροπή δεν δύναται να αναλάβει το ρόλο του επιστημονικά υπεύθυνου οποιασδήποτε δομής.

Την ίδια μέρα, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Μαρία Τροχάνη “κατηγορεί” την “Κλίμακα” ότι εκκένωσε το κτίριο (που στεγαζόταν το οικοτροφείο) χωρίς να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και την καλεί να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια με την οποία επιβαρύνεται η ήδη δυσμενής κατάσταση. Το έγγραφο καταλήγει: “Το Υπουργείο λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, που έχει δημιουργηθεί από αποκλειστική υπαιτιότητά σας, έχει ήδη επιληφθεί για τη λήψη άμεσων μέτρων και εντός των επομένων ημερών θα λάβετε ρητές οδηγίες για το χειρισμό της εν λόγω κατάστασης και τον τρόπο υλοποίησης της σχετικής υπουργικής απόφασης, κατόπιν γνωμοδοτήσεως και των αρμοδίων οργάνων”.

Προφανώς τα “άμεσα μέτρα” αργούσαν να έρθουν και ένα νέο έγγραφο της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Ν. Κέρκυρας – Λευκάδας αναδεικνύει άλλο ένα πρόβλημα, αυτή τη φορά στο οικοτροφείο “Νεφέλη” (επίσης της Α.Μ.Κ.Ε. “Κλίμακα”) που φιλοξενεί τους ενοίκους του οικοτροφείου “Αργώ” (μέχρι να βρεθεί μία λύση). Διαπιστώνεται, λοιπόν, ότι το οικοτροφείο “Νεφέλη” δυσλειτουργεί λόγω υπεραριθμίας ενοίκων και το προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τους. Στο συγκεκριμένο έγγραφο, επισημαίνεται τόσο η επιβάρυνση του προσωπικού όσο και ο κίνδυνος επιδείνωσης της ψυχικής κατάστασης των ασθενών και ζητείται από το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει άμεσα την απόφασή του με γνώμονα το συμφέρον των ήδη ταλαιπωρημένων ασθενών. Επίσης, αναφέρει ότι οι αποφάσεις σε καταστάσεις κρίσης δεν μπορεί να είναι τιμωρητικού χαρακτήρα από το μέρος του Υπουργείου Υγείας. Και καταλήγει: “η ολιγωρία σας καθιστά την κατάσταση άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς. Χρειάζονται λύσεις εκτάκτου ανάγκης, διότι αν προκύψουν δυσάρεστες καταστάσεις κανείς δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει αποτελεσματικά”

Την επομένη η “Κλίμακα” με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας εκφράζει την αδυναμία της να συνεχίσει να φιλοξενεί τους ενοίκους του οικοτροφείου “Αργώ” σε άλλες δομές του φορέα (όπως στο οικοτροφείο “Νεφέλη”).

Τελικά, η “απάντηση” ήρθε! Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ανακλήθηκε και η άδεια λειτουργίας του οικοτροφείου “Νεφέλη”, επειδή το οικοτροφείο ήταν υπεράριθμο (!) και γιατί η “Κλίμακα” δεν συμμορφώθηκε με τις συστάσεις της Επιτροπής Κτιριολογικού Ελέγχου και τις εντολές της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας. Με την ίδια απόφαση, ο Υπουργός Υγείας, αναθέτει (προσωρινά και πάλι) τη διαχείριση λειτουργίας (και αυτού) του οικοτροφείου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, απαγορεύει στο φορέα να λειτουργήσει νέα μονάδα και του επιβάλει πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Αν θέλετε επισκεφθείτε και το yalexakis.blogspot.com στο οποίο θα βρείτε και όλα τα (παλιά και νέα) σχετικά έγγραφα.

Δεν ξέρουμε αν καταλάβατε τι συμβαίνει, εμείς δυσκολευόμαστε και θα εκτιμήσουμε κάθε βοήθεια από όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο. Θεωρούμε, όμως, ότι είναι τραγικό να ανταλλάσσονται τόσους μήνες επιστολές και έγγραφα και να μην έχει βρεθεί μία λύση (τουλάχιστον) για τους ασθενείς.

Ελπίζουμε να μην περιμένουμε να βρεθεί η λύση μετά τις εκλογές, αφού ο κος Δημήτρης Αβραμόπουλος και η κα Μαρία Τροχάνη (υποψήφια βουλευτής; μετά την επιτυχημένη πορεία της στο Υπουργείο Υγείας) θα έχουν άλλες ασχολίες κατά την προεκλογική περίοδο.

update 1 : Ελευθεροτυπία (23/09/2009)

update 2 : Με την υπ' αριθμ. Υ5β/Γ.Π.οικ.69791/10.06.2010 απόφαση της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Φ. Γεννηματά ανακλήθηκε η από 28.08.2009 υπουργική απόφαση του κυρίου Αβραμόπουλου (περισσότερα)

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βεντούζα βεντούζα !!!!!!!!!

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

ανώνυμε, μήπως θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος; :)

Ανώνυμος είπε...

Η όλη ιστορία πάντως είναι πολυ πολυ διαφορετικη απο τον τρόπο που παρουσιάζεται απο την πλευρα του φορέα Κλιμακα και διάφορων συνεργαζόμενων (ναι ναι για τον Σκορδίλη της Ελευθεροτυπιας μιλάω)δημοσιογραφων ....
Ολα ξεκίνησαν μετα απο ενεργειες της εν λόγω εταιρείας που περιλάμβαναν μειώσεις μισθων - απολύσεις μόνιμου προσωπικου (στην θέση τους εμπαιναν συμβασιουχοι με ψίχουλα ) και πιεσεις για παραιτήσεις (να μη δώσουμε και τις αποζημιώσεις βρε αδελφε),εντατικοποίηση της δουλειας με διαρκως μειούμενο προσωπικο κλπ.Ολα υπο το κλιμα καθεστώτος τρομοκρατίας
Σε όλα αυτα το σωματείο στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι απάντησε με αναφορα και παρασταση διαμαρτυρίας στο Υπουργειο υγείας .
Η αντίδραση της εν λόγω εταιρειας είναι χαρακτηριστική :
α) Απολύει αμέσα τον Γραμματεα του σωματείου και εργαζόμενο στο Οικοτροφείο Αργω (πήγε περίπατο η συδικαλιστική προστασία ) και μάλιστα χωρίς αποζημίωση !!!
β)Ξεκίνησε σαφάρι υπογραφης δηλώσεων απο τους εργαζόμενους αποκυρήξεως ουσιαστικα του σωμάτειου (και με το δίλημα ιδιαίτερα στους συμβασιούχους -αν θες να επαναπροσληφθεις ,φύγε απο το σωματείο).Αν σας θυμίζει τις δηλώσεις μετανοιας και αποκυρήξεως του κομουνιστοσυμμοριτισμου κατα τις δεκαετίες 40-50 δεν είναι καθόλου τυχαίο
γ)Εγίνε μήνυση στο σωματείο απο κάποιους αγνωστους εργαζομένους της Εταιρείας στην Αθήνα (Το σωματείο είναι στην Κέρκυρα), ότι κάκως έχει στις τάξεις του εργαζομένους της Εταιρείας και θα πρέπει να διαλυθει ή να μην ασχολειται με την εταιρεια κλπ
δ)Χωρισε τους εργαζομένους σε φίλικα προσκειμενους σε αυτη και σε εργαζομένους που συνεχιζαν να είναι στο σωματειο( με αναλογη αντιμετώπιση )
Αυτα και αλλα δημοκρατικα απο έναν φορέα που είναι ενάντια στον κοινωνικο αποκλεισμο (εδω γελάμε ) και ασχολείται με την προστασία ευπαθών ομάδων (Δεν αφήσε κολυμπιθρόξυλο προστασίας με τόσες απολύσεις που κανε τα τελευταια χρόνια )

Ανώνυμος είπε...

PART 2Τελικα για να μπορέσει να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση η Εταιρεία έστειλε την πλείονότητα των εργαζομένων που ταν με το σωματείο ,στο Οικοτροφείο Αργω (μαζί όμως και με τους απαραίτητους πληροφοριοδότες της( ναι ώς εκει έφτασε , ο χαφιεδισμος στο πλήρες του μεγαλείο) και τους υπολοιπους τους κράτησε στο άλλο οικοτροφείο της Εταιρειας στην Κερκυρα κρατωντας το καθαρο απο μιάσματα
Ταυτοχρόνα συνέχιστηκαν οι απολύσεις με τελευταια (πριν απο τα γεγονότα που συνέβησαν στο οικοτροφείο Αργω )την απόλυση εργαζομένου (φιλικου προς το σωματειο) διοτι αφήσε αραχνες στον προαυλιο χώρο ,κατα τον καθαρισμο(τέτοιο κακούργημα )και μάλιστα ξανα χωρις αποζημίωση
Εντωμέταξυ είχε αποφασιστει απο τους εργαζόμενους να κρατάνε όσον το δυνατον πιο τυπικη στάση στην δουλεια ώστε να μην δοθουν τα προσχήμάτα στην Εταιρεια .
Μη έχοντας κάτι άλλο εμπρακτο στα χέρια της η Εταιρεια Κλιμακα ξέκίνησε την ιστορία των κακοποιήσεων
Αρχικα ξεκίνησε με έναν ψυχιατρικο ασθενη ο οποίος ανα διαστήματα είχε σημάδια στα χέρια του. Πήρε φωτογραφίες έκανε αναφορες στην εισαγγελία , ρώτουσε επανειλήμένα τον ασθενη Στο έκανε αυτός?? κλπ Πάνω που ήτανε περιχαρής η Εταιρεία και οι υποτακτκοι της ότι θα ξεμπέρδευαν επιτέλους με το ανυπάκουο προσωπίκο πήγανε την τελευταια φορα που χε σημάδια ο ασθενής στο Γ Νοσοκομείο Κέρκυρας για να έχουν και επίσημη ιατρική γνωμάτευση ...
Και εκει την πατήσανε διοτι διαγνώστηκε δερματίτιδα και αποκλειστηκε το ενδεχόμενο κακοποίησης (δοθηκε δε καιφαρμακευτική αγωγη και εξαλείφθηκαν τα σημάδια )
Φρόντισαν βέβαια να εξαφανίσουν την ιατρικη διαγνωση αλλα για κακη τους τυχη το όλο γεγονος είναι γραμμενο στο βιβλίο συμβαντων του Νοσοκομειου.
Καπως έτσι άδοξα τελειωσε αρχικα η ιστορία των κακοποιήσεων και για αρκετους μήνες όλοι προετοιμάζονταν για τον δευτερο γύρο μιας και το υπουργείο είχε ήδη αρχίσει να κινητοποιε΄ται για να ελέγξει την εταιρεια μετα τις καταγγελίες του σωματειου
Ο δευτερος γυρος και η ευκαιρία για την εταιρεια να απαλλαγει απο τους ενοχλητικους εργαζομενους του οικοτροφειου Αργω ήταν με τον τραυματισμο ασθενους .
Επρόκειτο για μια γηραια ασθενη ,84 ετων με βαρια ανοια που είχε προβλήματα ισορροπίας- αδυναμια βάδισης (και για αυτο το λόγο για να αποκλειστει ο κινδυνος πτώσης ηταν συνέχεια σε αναπηρικο αμαξίδιο)
Η γυναικα αυτη βρέθηκε μια μέρα με υπομασχαλιαιο αιμάτωμα (και με βάση την εκτίμηση του ορθοπεδικου που την εξέτασε είχε ρήξη του μείζονως θωρακικου μυος
Ηταν η μεγάλη ευκαιρια ....
Η εταιρεία εκανε το πάν για να αποδείξει ότι αυτο ήταν κακοποιήση (παρότι δεν υπήρχε καμια μαρτυρία που να αποδεικνυει κάτι τέτοιο- και προσωπικα πιστευω ότι αν θες να χτυπήσεις κάποιον υπάρχουν τοσα σημεια που η μασχάλη είναι το τελευταιο σημειο που θα κανες κάτι τέτοιο).
Το γεγονος ότι δεν βγήκε κάτι απο την ψευτοερευνα που διενήργησε το απέδωσε στο ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που τρομοκρατουν τους υπόλοιπους και για αυτο δεν λένε την αλήθεια . Αυτο ώς ένα σημείο ήταν σωστο (μόνο που αυτοι που τρομοκρατούσαν και πίεζαν ήταν τα τσιράκια της διευθυνσης , που αργοτερα βρέθηκαν να κάνουν και δηλώσεις στον τυπο)
Κανεις τους δεν σκέφτηκε το πιο απλό .Οτι το προσωπικο ανεκπαίδευτο όπως ήταν , με ελαχιστα ατομα (2 τον αριθμο τα απογευματα)στην βάρδια μπορούσε να του διαφύγει μια κατάσταση (είχαν γινει παλαιότερα επιθέσεις απο ασθενείς τόσο σε άλλους ασθενεις όσο και στο προσωπικο) ή ότι κατα την μεταφορα της ασθενους απο και προς το κρεβάτι (που την κρατουσαν 2 -ενας απο τις μασχάλες και ένας απο τα πόδια ή όταν δεν εφτανε το προσωπικο μόνο ένας απο τις μασχάλες )να τραυματίστηκε
Και σε τελικη αναλυση αν έχεις υπόνοιες ότι κάτι έχει συμβει φωνάζεις το προσωπικο που δούλευε σε εκεινη την βάρδια και ψαχνεις να δεις τι έγινε ή ασκεις κυρώσεις. Δεν απολύεις όλους όσους εργάζονται με το επιχείρημα ότι κάποιος απο σας είναι
(Κατι τέτοια έκαναν μόνο οι Γερμανοι οπου άμα γίνονταν καμια επίθεση εναντίον τους εμπαιναν στην κοντινότερη πόλη και εκτελούσαν όλους τους άρρενες κατοικους με το σκεπτικο οτι κάποιος απο αυτους θα ναι)

Ανώνυμος είπε...

PART 3Οχι αγαπητοι μου τετοια διλήματα δεν τεθηκαν ουτε ως σκέψη . Το ζήτημα ήταν πως θα φύγει το συνολο των εργαζομένων γιατι δημιουργούσαν αλλα προβλήματα στην Εταιρεια .Εφεραν γρηγορα, γρήγορα εναν ιδιωτη Ιατροδικαστη , τους έκανε μια ωραια εκθεση ώστε να εχουν τα απαραίτητα πατήματα και άρχισαν να πέρνουν στα κρυφά εναν εναν τους ασθενεις με τη δικαιολογία της εκδρομης και να τους στέλνουν στην Αθήνα κρατώντας παράλληλα σιγήν ιχθύος .
Βέβαια οι εργαζόμενοι είχαν ενημερώσει απο την πρώτη στιγμη το Υπουργειο για τα τεκτενόμενα και τις ενεργειες της Εταιρειας
Μια ωραια νυχτα λοιπον πήρανε και τους τελευταιους για να τους μεταφέρουν στο κοντινο οικοτροφειο Νεφέλη , αδειασαν εντελως το οικοτροφειο και μετα απο λίγες μέρες ήρθε και μια σύσταση απο μια επιτροπή για τα δικαιώματα των ψυχικα ασθενων για να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι .
Βέβαια η επιτροπή ελέγχέται και κατα πόσο πραγματικά συνεδρίασε αλλα και κυρίως για το ότι όταν κρίνεις μια κατάσταση την κοιτας και απο τις 2 όψεις και όχι μονοπλευρα μόνο απο τα στοιχεια και τις υποθέσεις της Εταιρείας
Είναι σαν να υπάρχει επιτροπή για τις αμοιβες των εργαζομένων και να εκδικάζει μόνο με τα στοιχεια και την άποψη του ΣΕΒ. Ολοι θα μασταν καταδικασμένοι να πέρνουμε 200 ευρω το μήνα και να δουλευουμε 18 ώρες την μέρα .
Η συνέχεια είναι γνωστη ,το Υπουργειο που ταν διαρκως ενημερωμένο επένέβει άμέσα και άρχισε να τους πέρνει μία προς μία τις μονάδες( απο τις οποίες έβγαζαν τρελλα λεφτα).
Ετσι αργα και οδυνηρα όπως φέρονταν στους εργαζομένους τους και σε όποιον τόλμαγε να σκώσει κεφάλι τόσα χρόνια .
Ετσι αρμόζει σε ανθρώπους που μέσα σε πλήρη αναλγησία πέταν στο δρόμο μεχρι και γυναικα 62-63 χρονων που δεν έχει καν απολυτήριο δημοτικου. Αυτοι που νιάζονται για τον κοινωνικο αποκλεισμο και αποκλειουν με την σειρα τους πολύτεκνες και υπερήλικες που δουλευουν μπας και συμπληρώσουν κανα ενσήμο
Τέλος (ελπίζω να μην σας κούρασα αλλα ήταν απαραίτητο να τα γράψω όλα αυτα για να πάρετε μόνο μια ιδέα για το τι έχει συμβει)
προσπάθησε να κάνει κάτι η εταιρεία μέσω του τύπου κλπ για αντιπερίσπασμο (ήθελε να προβάλει τον εαυτο της ώς θύμα)μεσω διαφόρων δημοσιογραφισκων (κυριώς του Σκορδιλή της Ελευθεροτυπίας-τρελλα πληρωμένη δημοσιογραφία) αλλα αυτο που βγήκε είναι ιστορία χωρις νοήμα χωρις αρχη -μεση και τελος (φυσικο αφου επρεπε να αποκρυφτουν βασικα πραγματα) όπου φαινεται ενα αλλοπρόσαλο υπουργειο- εργαζόμενοι που μπροστα τους τα SS ειναι ακακα παιδακια και μια εταιρεια ΚΛΙΜΑΚΑ η οποια ειναι το πρότυπο καλής διοικήσης που νιαζεται πάντα για το καλο των εργαζομένων της και των ασθενών της , που ότι κάνει το κάνει για αυτο αλλα παράλληλα την χτυπάνε όλοι -Υπουργειο ΓΣΕΕ -Ομοσπονδίες -ολα τα κομματα του κοινοβουλίου για άγνωστο λόγο και κλαιει για αυτο . Ετσι όπως προβαλαν την ιστορία αυτη, κανεις δεν μπορει να βγάλει νόημα ...αλλα οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν και για αυτο δεν ξαφνιαστήκαμε όταν πήραν και το 2 οικοτροφειο μέσα απο τα χέρια τους (πάει αλλο 1.000.000 Ευρω παιδια) Περίμένουμε απο την νέα κυβέρνηση, οποιου χρώμματος ,να πάρει συντομα και το 3ο και το 4ο... και το 5ο....και το 6ο ...και....και..και
Ετσι σιγα σιγα να φευγουν τα τρωκτικα που λοιμαινονται το δημόσιο χρήμα

Ανώνυμος είπε...

Πέστα χρυσόστομε...πέστα !!!

Ανώνυμος είπε...

Πετάξτε τους ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ έξω από τη ψυχική υγεία. Ότι φάγανε...φάγανε!

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, είναι ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφεις και σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Δεν γνωρίζω την υπόθεση από μέσα, και εδώ προσπαθήσαμε να παραθέσουμε ό,τι σχετικό ήταν διαθέσιμο (δημοσιεύματα, έγγραφα, επιστολές).

Θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε και κάποιο σχόλιο από τον φορέα γι' αυτά που γράφεις. Προφανώς, δεν θα καταλήξουμε εδώ στο ποιός έχει δίκιο ή άδικο, αλλά οι απόψεις όσων γνωρίζουν το θέμα πιστεύουμε ότι αξίζει να διαβαστούν.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπάρχει η πλευρά που υποστηρίζει ότι έγιναν οι κακοποιήσεις και η πλευρά που υποστηρίζει ότι είναι "κατασκευασμένες" για συγκεκριμένες σκοπιμότητες (ή μήπως υπάρχει και τρίτη άποψη;).

Αναρωτιέμαι αν είναι σε εξέλιξη κάποια έρευνα για να διαπιστωθεί τι έχει γίνει, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στο φορέα ή στον/στους εργαζόμενο/νους. Γιατί ο χειρισμός της κατάστασης από το υπουργείο μόνο κάτι τέτοιο δε δείχνει. Είτε ισχύει η μία εκδοχή είτε η άλλη, η υπόθεση είναι σοβαρή και θα πρέπει να διερευνηθεί.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε (2), φαίνεται ότι συμφωνείς με τον προηγούμενο ανώνυμο. Αν γνωρίζεις την υπόθεση θα μας ενδιέφερε κάτι περισσότερο.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε(3), τα γενικά συνθήματα και οι αφορισμοί δεν προσφέρουν στο διάλογο (αντίθετα δημιουργούν κλίμα που δεν βοηθάει και τους υπόλοιπους να συμμετέχουν). Ευχαρίστως, να διαβάσουμε την άποψή σου, αν γνωρίζεις κάτι για το θέμα μας. Αλλιώς, αν αρχίσουμε να γράφουμε ποιοί φάγανε και ποιοί τρώνε θα είναι μακριά η λίστα.

Ανώνυμος είπε...

Κυρίες και κύριοι...θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο όπου με το μακρόσυρτο κείμενό του θέλησε να σας περιγράψει λίγα από αυτά που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος(μκο-κλίμακα) για να βγάλει λίγα ευρώ παραπάνω.
Θα νιώθατε έκπληξη αν θα μπορούσατε να δείτε και τη κατάσταση που επικρατεί και στις υπόλοιπες δομές της συγκεκριμένης εταιρείας, να ακούσετε τους εργαζόμενους, να ζήσετε τους ασθενείς να κουβαλάνε το σταυρό τους για μία φορά ακόμα.
Κύριε του Psi Action βάζεις (΄΄) στη λέξη κατασκευασμένες αλλά δεν βάζεις (΄΄) στη λέξη κακοποιήσεις. Αυτή θα πρέπει να είναι και η θέση σου. Ή δεν έχεις θέση...
Vito Corleone

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε (4), ναι, έβαλα σε εισαγωγικά το κατασκευασμένες, γιατί το μοναδικό στοιχείο που έχω για την πιθανότητα να είναι κατασκευασμένες είναι ένα ανώνυμο σχόλιο. Αντίθετα, για την πιθανότητα να είναι κακοποιήσεις υπάρχουν αρκετά έγγραφα.

Παρ' όλα αυτά, είμαι επιφυλακτικός και δηλώνω ότι υπάρχουν δύο πλευρές (αν πρόσεξες), που σημαίνει ότι λαμβάνω σοβαρά υπόψη και την άποψη του ανώνυμου σχολιαστή. Θέση δεν πήρα και ούτε μπορώ να πάρω, γιατί όπως είπα δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη υπόθεση από μέσα (ούτε με τον φορέα έχω κάποια σχέση, ούτε με κάποιον εργαζόμενο σε αυτόν).

Γενικότερα, για τα θέματα που γνωρίζω παίρνω θέση (αν παρακολουθείς το blog θα το γνωρίζεις) και γι' αυτά που δεν γνωρίζω παραθέτω τις διαθέσιμες πληροφορίες για ενημέρωση όσων μας διαβάζουν (και τα σχόλια είναι πάντα ανοιχτά σε επώνυμους και ανώνυμους για να ακούγεται κάθε άποψη).

Unknown είπε...

Ενα προγραμμα που ξεκινησε με τους καλυτερους οιωνους,με ενθουσιασμό,με προσφορα ψυχής εκτός απο εργασία,απο μερους των εργαζομένων,στα πλαισια της οικονομίας της Αγορας παραχωρήθηκαν σε εργολαβους ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ[αν ειναι δυνατόν]-και προσπαθουν να μας πείσουν να δώσουμε για να σωσουμε την Ελλδα απο την πτωχευση!!!
Εμποριο της ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΨΥΧΩΝ,για να μπορει ο ΜΕΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

taspa, η προσπάθεια για την αποασυλοποίηση, από την αρχή είχε τα προβλήματά της. Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο πρόγραμμα (αμέσως μετά το σκάνδαλο της Λέρου), δηλ. ο κανονισμός 815, αντί να αρχίσει το 84-85 (όπως θα έπρεπε) ξεκίνησε το 1989, και τότε πάλι κάτω από τις συνεχείς πιέσεις από Ε.Ε.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως “ενθουσιασμός” και “προσφορά ψυχής” υπήρξε μόνο από κάποιες μικρές ομάδες, που δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, γιατί πίστεψαν ότι κάτι θα άλλαζαν (και για να μην τα μηδενίζουμε όλα, κάτι έχει αλλάξει) .

Το ελληνικό κράτος ποτέ δεν έδειξε “ενθουσιασμό” για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Ήταν, λοιπόν, στραβό το κλίμα (όπως λέει η λαϊκή παροιμία) το 'φαγε και ο ...νυν υπουργός και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Οι ελάχιστοι μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί που υπήρχαν από την αρχή και υλοποιούσαν προγράμματα ψυχικής υγείας, έγιναν σε λίγα χρόνια δεκάδες (και χάθηκε κάθε δυνατότητα ελέγχου και βρήκαν την ευκαιρία να εισχωρήσουν διάφοροι “έμποροι”). Ο υπουργός όχι μόνο αποποιείται των ευθυνών του για την κατάσταση, αλλά διαφημίζει και τη συμβολή του στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Εκεί φτάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

(1)

ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ Ο ΜΥΘΟΣ…

Αγαπητέ Ανώνυμε,
είναι προφανές πως η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ σου μνήμη δεν έχει σκοπιμότητες ή, όπως θα έλεγε φίλος, δεν είναι ΔΟΛΙΑ (λέμε τώρα), αλλά απλώς δεν ΧΩΡΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ της πυορροούσας χολής, γι΄αυτό επέτρεψε να σου θυμίσω ορισμένα, μόνο:
• ΞΕΧΑΣΕΣ να αναφέρεις την ύπαρξη ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ, η οποία διενεργήθηκε μετά ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ που έκανε ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΑΣΘΕΝΗ σε βάρος της ΚΛΙΜΑΚΑΣ και ΑΓΝΩΣΤΩΝ και εντολής του Εισαγγελέας ΚΑΙ η οποία ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ με αυτή του ιδιώτη, όπως λες. ΞΕΧΑΣΕΣ να αναφέρεις επίσης ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, όποτε χρειάστηκε, αφού το ΓΝΚ φοβόταν να αγγίξει την υπόθεση (όπως άλλωστε και η ΗΓΕΣΙΑ του Υπουργείου),
• ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ σε ΔΥΟ ενοίκους ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, αν και γνωρίζεις καλύτερα από κάθε άλλον, έστω αν εδώ το κρύβεις με επιμέλεια, πως τα ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΚΑΙ οι ένοικοι που ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ τουλάχιστον ΕΞΙ. Και δεν τα λέω εγώ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και σχετικό ΕΓΓΡΑΦΟ που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
• ΚΑΛΑ τα λες για τη “ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΑ”, αλλά ξαναδές τις φωτογραφίες. Θα ΘΥΜΙΘΕΙΣ και πάλι γιατί το ΓΝΚ φοβόταν να αγγίξει την υπόθεση, έστω και αν στο τέλος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
• Για να πείσεις, λες και πολλά ΨΕΜΑΤΑ ατιμούλη. Αναφέρθηκες, ας πούμε, σε μήνυση(;) που έκαναν στο σωματείο κάποιοι άγνωστοι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Αθήνα… ενώ η αλήθεια είναι και την γνωρίζεις, πως αγωγή έκαναν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ των ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, με σκοπό να ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ και δικαστικά πως το συγκεκριμένο σωματείο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑ, όπως το ΙΔΙΟ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΝ ΨΕΥΔΩΣ στο υπουργείο υγείας.
• ΞΕΧΑΣΕΣ να αναφέρεις ότι ο Γ. Γραμματέας του σωματείου απολύθηκε μετά από μήνυση σε βάρος του, γι΄αυτό και δεν έλαβε αποζημίωση. ΞΕΧΑΣΕΣ επίσης να αναφέρεις ότι, αφού ολοκληρώθηκε η δικαστική έρευνα σε βάρος του, ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, φαντάζομαι γνωρίζεις και με τις κατηγορίες…
• ΞΕΧΑΣΕΣ να ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, γιατί από τις 12 ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΟΟΟΣΑΑΑΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ μόνο σε ένα οικοτροφείο στο ΑΡΓΩ;
• Με συγκίνησες με τα όσα ανέφερες στο τελευταίο μέρος της τριλογίας σου, για τα όσα ανέφερες ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ…
(συνεχίζεται...)

Ανώνυμος είπε...

(2)

Άντε, έλα τώρα να βάλλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, γιατί ο Ανώνυμος «ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ» ξέφυγε (σκόπιμα) από το θέμα και αναφερόμενος υποτίθεται στην ουσία του θέματος (όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται) σήκωσε σκόνη για να καταλήξει στην προσφιλή του μέθοδο, ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ…

1) Δεν αντιλήφθην πως ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μεταξύ τους ΘΕΜΑΤΑ (το ένα οι όποιες διαφορές των εργαζομένων του ΕΝΟΣ και μόνο οικοτροφείου της Κέρκυρας από τα ΕΠΤΑ που διατηρεί συνολικά η Κλίμακα- με την Κλίμακα και το άλλο η ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΗ συμπεριφορά του ΥΥΚΑ απέναντι στην Κλίμακα) κατόρθωσε ο Ανώνυμος να τα συμπτύξει και έγιναν ΘΕΜΑ ΕΝΑ.

2) Δεν αντιλήφθην επίσης πως και γιατί ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ και στη δεύτερη ανάρτηση στο blog του psi-action, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ (όπως και η πρώτη ανάρτηση) κυρίως ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ, ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ και ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ συμπεριφορά του υπουργείου υγείας απέναντι στην Κλίμακα, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ κατέληξε από μέρους ορισμένων σχολιαστών σε ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της απαράδεκτης ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ή αντίστροφα, πως το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (των Αβραμόπουλου, Τροχάνη κ.λ.π.) καλώς συμπεριφέρθηκε τιμωρητικά και καταδιωκτικά στην ΚΛΙΜΑΚΑ, γιατί νοιάζεται ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ…

Λέγε με και Σ. Σκουπίδη...

(συνεχίζεται...)

Ανώνυμος είπε...

(3)

Αγαπητέ Ανώνυμε, ας τα ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ, κατ΄αρχήν τουλάχιστον, και ας πάμε πρώτα στη συμπεριφορά του υπουργείου:

Ι. ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟΝ - Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ

Ο,ΤΙ ΘΥΜΑΣΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!
Με εντυπωσίασε ο λεπτομερής και αναλυτικός σου λόγος Ανώνυμε, όπως με εντυπωσίασε και η απαξίωσή σου να αναφερθείς και τοποθετηθείς το ίδιο αναλυτικά και στα θέματα συμπεριφοράς που αναφέρει η ανάρτηση, θα στα πω περιληπτικά γιατί:

1) ΞΕΧΑΣΕΣ Ή ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ πως οι λόγοι για τους οποίους το ΥΥΚΑ ανακάλεσε την άδεια ίδρυσης του Οικοτροφείου ΝΕΦΕΛΗ (πιστοποιητικό ΠΥΡΟΠΣΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑ ενοίκων στην μονάδα) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΙ;

2) ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ότι χρησιμοποιήθηκαν οι πιο πάνω λόγοι, γιατί κανένας άλλος σοβαρός λόγος δεν βρέθηκε, ούτε από τους απανωτούς και κατ΄εντολή ελέγχους στα οικονομικά της Κλίμακας, όπως διακαώς ποθούσαν ορισμένοι;

3) ΞΕΧΑΣΕΣ (ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ;) την ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του υπουργείου απέναντι στην Κλίμακα, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΩΝ, συμπεριφορά η οποία δυστυχώς ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ, και ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ;

4) Δεν περνάει (καθόλου;) από το μυαλό σου, μήπως η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΥΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ και ένα ακόμη ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και αυτό επειδή η Κλίμακα ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ 7 ΔΟΜΕΣ της επί ΠΑΣΟΚ;

5) ΞΕΧΑΣΕΣ Ή ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ πως για το ΥΥΚΑ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ των οικοτροφείων Αργώ και Νεφέλη ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ και γι΄αυτό ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ στα τόσα έγγραφά του.

Αν αγαπητέ Ανώνυμε συνεχίζεις να πιστεύεις πως το ΥΥΚΑ προχώρησε στις ανακλήσεις των 2 δομών της Κλίμακας, επειδή ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΕ από τη συμπεριφορά της Κλίμακας απέναντι σε 4-5 εργαζομένους της και γι΄αυτό ανακάλεσε την άδεια ίδρυσης και του Νεφέλη για να την ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ, να σε ΡΩΤΗΣΩ τότε…

ΒΡΕ ΕΣΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΥΥΚΑ;

Αν ναι, τότε ΟΚ! Κατανοητή η συμπεριφορά σου, έχεις ΔΙΚΙΟ! Είσαι σε καλό δρόμο, ΣΥΝΕΧΙΣΕ!

(συνεχίζεται...)

Ανώνυμος είπε...

(4)

ΙΙ. ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ - Η ΣΤΑΣΗ 3-4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ

Αγαπητέ Ανώνυμε,
με το θέμα αυτό δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά με αναγκάζεις.

Επέτρεψε μου λοιπόν να σου ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ, ΜΟΝΟ, ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ 3-4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ (ΞΑΝΑ)ΧΑΡΕΙΣ:
(το απόσπασμα από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ του από 18.05.2009 εγγράφου που κατέθεσε η ΚΛΙΜΑΚΑ στο ΥΥΚΑ, στην κυρία Τροχάνη, στην Τ.Ε.Ψ.Υ. Ν. Κέρκυρας - Λευκάδας και στην Ειδική Επιτροπή Προστασίας Δικαιωμάτων (την ύπαρξη του οποίου προφασίζεσαι πως αγνοείς, αν και σε έχω δει πολλές φορές να το ξεφυλλίζεις):

«… τα ανωτέρω αναφερόμενα προβλήματα δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκαν στο Οικοτροφείο «ΑΡΓΩ» περί τα τέλη του έτους 2007, μέχρι την εκρυθμία που κορυφώθηκε στις αρχές του έτους 2008 με τη δημοσιοποίηση της αναληθούς σε βάρος της «ΚΛΙΜΑΚΑ» καταγγελίας, προκλήθηκαν αποδεδειγμένα από την απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά του νοσηλευτή … και της ομάδας του, που όμως, κατά την εκτίμηση της «ΚΛΙΜΑΚΑ», όχι μόνο δεν ήταν τυχαία, αλλά είχε και συγκεκριμένο στόχο.
1. Οι χρονικές συμπτώσεως των γεγονότων.
Ειδικότερα:
α) στις 13.02.2007 δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Α’ 25/9.02.2007) ο ν. 3527/2007, ο οποίος με την παρ. 6 του άρθρου 6, πρόσθεσε στο άρθρο 13 ν. 2012/1992 6η παράγραφος, η οποία αναφέρεται στη «μετάταξη, απόσπαση ή μεταφορά προσωπικού, που υπηρετεί σε εποπτευόμενα από το ΥΥΚΑ νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου», με διάρκεια ισχύος της ένα έτος από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου,
β) σύμφωνα με την ανωτέρω παράγραφο εκδόθηκε το υπ' αριθμ. πρωτ. οικ. 1500/19.02.2008 έγγραφο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΨΝΚ) με θέμα "Ανακοίνωση πρόσκληση για μετάταξη Υπαλλήλων", με την οποία καλούσε για μετάταξη στο ΨΝΚ εργαζόμενους στα προαναφερόμενα νομικά πρόσωπα, υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά τους από 20.03.2008 μέχρι και 21.04.200810,

Η ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς του νοσηλευτή ….. και της ομάδας απέναντι στη διοίκηση της «ΚΛΙΜΑΚΑ» εμφανίζεται λίγο μετά τη δημοσίευση του ν. 3527/2007. Από τότε καθοδηγούμενος έχει θέσει ως στόχο του να κλονίσει τη φήμη και το κύρος της «ΚΛΙΜΑΚΑ» και των εκπροσώπων της.
Η γνωστοποίηση της υπ' αριθμ. πρωτ. οικ. 1500/19.02.2008 ανακοίνωσης του ΨΝΚ, βρίσκει την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί πλέον στο Οικοτροφείο στο απόγειο.

2. Η εκτίμηση της «ΚΛΙΜΑΚΑ».
Κατά την εκτίμηση της διοίκησης της «ΚΛΙΜΑΚΑ», η έκρυθμη κατάσταση που εμφανίστηκε στο Οικοτροφείο «ΑΡΓΩ» ήταν μέρος προκαθορισμένου και καλά καθοδηγούμενου εγχειρήματος -ενδεχομένως πείραμα για όλες τις δομές που ανά την Ελλάδα υλοποιούν το πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»-, να βλάψουν το κύρος της «ΚΛΙΜΑΚΑ» και των εκπροσώπων της, ώστε να κλονιστεί n εμπιστοσύνη της πολιτείας στην «ΚΛΙΜΑΚΑ», στους νομίμους εκπροσώπους της και για τις υπηρεσίες που παρέχει, με απώτερο στόχο να εγκαταλείψει ή να υποχρεωθεί η «ΚΛΙΜΑΚΑ» στη διακοπή λειτουργίας του Οικοτροφείο της «ΑΡΓΩ», να αναλάβει την ευθύνη συνέχισης της λειτουργίας του το ΥΥΚΑ σε συνεργασία με την Τομεακή Επιτροπή Ψυχικής Υγείας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 13 της υπ' αριθμ. Υ5β/οικ. 1962/21.09.2000 ΥΑ12 και συγκεκριμένα αποσκοπούσαν να περάσει το οικοτροφείο «ΑΡΓΩ» στο ΨΝΚ και ο νοσηλευτής με την ομάδα του να μεταταχθούν σ'αυτό, να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, συμφωνά με πς διατάξεις τις παρ. 6, άρθρου …
Για να συσπειρώσουν; τους υπόλοιπους εργαζόμενους τους προέτρεπαν να εναντιωθούν και εκείνοι στην «ΚΛΙΜΑΚΑ», θωπεύοντας τους πως θα γίνουν με αυτόν τον τρόπο δημόσιοι υπάλληλοι. Πράγματι, όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι κατέθεσαν συλλήβδην αιτήσεις, για μετάταξη τους σε ΝΠΔΔ και συγκεκριμένα από την «ΚΛΙΜΑΚΑ», ως ΝΠΙΔ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Το εγχείρημα αυτό είχε και άλλες ωφέλειες. Κάλυπτε τις οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση των φαρμάκων του νοσηλευτή σε βάρος των ενοίκων, της «ΚΛΙΜΑΚΑ» αλλά και του ελληνικού δημοσίου, τα οποία στη συνέχεια θα μετακυλόύσαν στην υποτιθέμενη κακοδιοίκηση της «ΚΛΙΜΑΚΑ»…..
Αν μου διέφυγε κάτι, μην ανησυχείτε, εδώ είμαστε και θα ξαναπούμε.

Συγγνώμη αν σας κούρασα…
Σωτήρης ΣΚ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε υπερασπιστή εργασιακών δικαιωμάτων και διεκδικητή συνδικαλιστικών αιτημάτων...
Όταν άνθωποι δέρνονται, κακοποιούνται, όταν καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους από αμόρφωτα ανθρωπάρια που θεωρούν ότι μπορούν να αναδείξουν την όποια αρρενωπότητά τους (την οποία μερικές φορές βάζουν στην άκρη), όταν τα ίδια ανθρωπάρια καπηλεύονται το όνομα της αριστεράς για να κάνουν προεκλογικό αγώνα υπέρ της κυρίας Τροχάνη, τότε η δικαιοσύνη δείχνει το δρόμο. Φασιστοειδή, θα έπρεπε να ντρέπεστε...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε από τις 7.48.
Επειδή απ' ότι φαίνεται μάλλον είσαι συνάδελφος, καλό θα ήταν να μη συνεχίζεις την τρομοκρατία, στο καθεστώς της οποίας μας κρατούσατε τόσον καιρό.Πού βρίσκεις το θάρρος να γράφεις κάτι τέτοιο;Την αλήθεια την ξέρουμε όλοι. Και την πληρώνουμε και όλοι με τις μαλακίες σας...Πού να τις ήξεραν και όλες...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Έχουμε, λοιπόν, και την άλλη πλευρά και ευχαριστώ και τον Σωτήρη ΣΚ. που εμπλούτισε τη συζήτηση. Ελπίζω, να είναι κατανοητό από όλους ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε εδώ στο τι ακριβώς συμβαίνει.

Είναι ενδιαφέρον το πως μπορεί να περάσει ένα θέμα προς τα έξω, ανάλογα με το ποιός το περιγράφει.

Συνεχίζω να αναρωτιέμαι αν είναι σε εξέλιξη κάποια νομική διαδικασία, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιον πρέπει (ή αν θα ξεχαστεί το θέμα μόλις Αβραμόπουλος και Τροχάνη φύγουν από το Υπουργείο).

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Και τα δύο τελευταία ανώνυμα σχόλια μάλλον συμφωνούν με την άποψη του Σωτήρη ΣΚ.

Θα ήθελα να εκφράσω και άλλη μια (δική μου) απορία: Κάποιοι από εσάς (τους σχολιαστές), αν κατάλαβα καλά, δουλεύατε μαζί (ίσως και στην ίδια ομάδα);

Ανώνυμος είπε...

...και κλάμα οι αυλικοί ...κουράγιο...έχουν μείνει άλλα πέντε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ PART1
Χα χα χα Ειναι πραγματικα διασκεδαστικη η αντιδραση ορισμένων απέναντι στα γραφόμένα μου (όχι πως δεν την περίμενα )
Ενδιαφέρον έχει και το ύφος της αντίδρασης .
Πέρα όμως απο την πλάκα ας μιλήσουμε λίγο σοβαρα για να τελειώνουμε με αυτο το ζήτημα . Ούτως ή άλλως μπήκα για πρώτη φορα στο Psi action για να δώ τα τεκταινόμενα προχθές , και παρέθεσα την γνώμη μου όπως ζητουνταν και απο την ιστοσελίδα . Το κάνω σήμερα για δευτερη φορα (και πιθανότατα τελευταια γιατι έχουμε και άλλα πραγματα να κάνουμε στη ζωή μας απ το να σπαταλάμε την ώρα μας στο διαδίκτιο)
Καταρχάς αντιπαρέρχομαι τα σχόλια περι φασιστοειδων τρομόκρατιας (σιγα μην είμαι και η al Kainta- πάντως αν τρομοκρατήθηκε ο συγκεκριμένος απο το κειμενο μου , να αρχίσει να το προσέχει ), μαλακιων, σεξιστικών σχολίων κλπ τα οποία είναι ανάξια λόγου και απάντήσεως . Απλά δειχνουν πανικο και έλλειψη επιχειρηματων κατα τη γνώμη μου . Ωραιο ήταν και αυτο με την αρίστερη καπηλεια(πως κολλαει με τον όρο φασιστοειδη??) και τον προεκλογικο αγωνα της Τροχάνη . Τρομερη εμπνευση !!!
Τωρα επι της ουσιας
Η στάση του υπουργειου εξηγειται απο τον αγαπητο φίλο ανώνυμο και αποδίδεται σε πολιτικο ρεμβασισμο (τα οικοτροφία δώθηκαν επι ΠΑΣΟΚ και για αυτο τους εκδικουνται)
Λανθασμένο επιχείρημα απο την Βάση του . Αμα ήταν έτσι θα είχαν κάνει κινήσεις να τους αποσπάσουν τα οικοτροφεία εδω και χρόνια ,και δεν θα τους έδιναν και άλλα προγράμματα (τα τελευταία χρόνια η Κλίμακα είχε μπει στον χωρο των" διεθνων δράσεων" σε Αφγανισταν Ιρακ κλπ με χρηματοδότηση απο το Υπουργειο Εξωτερικών), γραμμες αυτοκτονίας καταφύγειο για κακοποιημένες γυναικες κλπ Και σε τελική ανάλυση όλοι αυτοι που λαμβάνουν επιδοτησεις δεν γνωρίζουν χρώμματα και ιδεολογίες( Χαρακτηριστικη εικόνα ήταν το πορτρετο του Κωνσταντίνου Καραμανλη ( του παλαιότερου)
στο γραφειο του προεδρου της ΚΛΙΜΑΚΑΣ μετα την Κυβερνητική αλλαγη του 2004 . Τωρα μάλλον προβλέπεται Επαναστήλωση του Γεωργίου Παπανδρέου (του νεότερου )
Η μανιχαική λογική Καλη ΚΛΙΜΑΚΑ - Κακο Υπουργειο , δεν μπορει να εξηγήσει γιατι όλοι οι πολιτικοι χωροι στέκονται απέναντι απο την ΚΛΙΜΑΚΑ συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ (που σε περίπτωση πολιτικου ρεμβασισμου τουλάχιστον θα το χε κάνει παντιερα -εδω έχει κάνει αλλα και άλλα )
Τωρα για το αν το υπουργειο ενδιαφερθηκε για 3-4 εργαζόμενους όπως αναφέρεται .πιστευω σαφως και όχι .(Απο που και ως που έγινε φιλεργατική μια συντηριτικη κυβέρνηση ?)Ειναι θέμα που ξεπερνα τα όρια των 3-4 εργαζομένων (για αυτο και οι έλεγχοι επι των οικονομικων κλπ) και που τελικα δεν αφορα μόνο την ΚΛΙΜΑΚΑ αλλα το μεγαλύτερο μέρος (μην πω το σύνολο) των ΜΚΟ πουχουν μπει στην ψυχιατρικη μεταρυθμιση και προσπαθουν να βγάλουν απ την μυγα ξυγκι . Τωρα για το αν βρέθηκε ή δεν βρεθηκε κάτι, φίλε μου ισχυει το μεγαλη μπουκια φάε μεγάλο λόγο μην λές .
Πάντως για όποιον εξακολουθει να βλέπει μονο το δέντρο και όχι το δάσος σαφώς τα γεγονότα θα παραμένουν ανεξήγητα, τιμωρητικα κλπ
Σκοπός του υπουργειου ειναι σαφέστατος ,να πάρει σιγα σιγα τις μοναδες απο την Εταιρεια . Τωρα αν χρησιμοποιεί προφάσεις και προσχήματα, τα ίδια προσχήματα και προφάσεις χρησιμοποιούσε και η Εταιρεια τα 2 τελευταια χρόνια για να διώξει τόσο κόσμο
Οσον αφορα την επιχειρηματολογία σχετικα με τους 3-4 εργαζόμενους Αυτη είναι ακόμα πιο αδύνατη .
Αφου κατα πρώτον αναφέρεται σε ένα εγγραφο της ΚΛΙΜΑΚΑΣ προς Υπουργειο κλπ για το αβάσιμο των καταγγελίων (και τι θα λέγε βρε παιδια η εταιρεια ότι είναι αληθης και βασιμη???)
περνα ταχυδακτυλουργικα στο νόμο για τις μεταταξεις 3527/07 και θεωρει ότι όλο αυτο έγινε για να πάει το οικοτροφειο στο δημοσιο μαζι με αυτους σαν δημόσιους υπαλλήλους
Λαθος 1ον Η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων σε όλες τις δομές της Κλιμακας και σχεδον όλων των ΜΚΟ της ψυχικής υγειας καναν τα χαρτια τους με βάση αυτο το νόμο (κοντα 3000)και όχι μόνο αυτοι οι 3-4
Λαθος 2ον Οταν κανεις τα χαρτια σου για μεταταξή πάς μόνος , δεν πάς μαζι με το οικοτροφείο που δουλευεις , είναι ακυρο ακομα και σαν λογική σκέψη . Απο την στιγμη που θα εγκριθει μια μετάταξη , απλά πάς στην καινουρια σου δουλεια

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ PART2
Οσον αφορα το θέμα με τις κακοποιήσεις
Ενδιαφέρον παρουσίασε παρόλη τη σεξιστικότητα της ένα σχόλιο απο τον άλλο ανωνυμο ,σχόλιο που ουσιαστικα περιέγραψε πρωήν εργαζόμενο του Αργω ώς κακοποιήτη . Και εγειρεται το μεγάλο ερώτημα (ακόμα και στην υποτιθέμενη πέριπτωση ότι το συμβαν είναι πραγματικο) ,αφου τον περιγράφεις πάει να πει ότι τον ξέρεις , τότε γιατι δεν άσκεις κυρώσεις στο άτομο που θεωρεις υπευθυνο (έχεις ήδη κάνει τόσες απολυσεις και "παραιτήσεις"για ψιλου πήδημα τόσο καιρο ) και απολύεις ένα ολοκλήρο οικοτροφειο???
Ποια η ανάγκη μιας τέτοιας κίνησης και ποιος ο σκόπος της ??? ιδιαίτερα σε στιγμές που οι ίδιοι σου οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει μηνυσεις εναντιον σου για τις οικονομικές τους απολάβες .
Οσόν αφορα τη δερματίτιδα που βαφτίστηκε κακοποίηση το νέο που μάθαμε είναι ότι και το Γενικο Νοσοκομειο φοβήθηκε (ξανα ανεξήγητα πραγματα )Τώρα το κάτα πόσον φοβηθηκε ένας γιατρος στα εξωτερικα ιατρεια που του φέραν έναν ηλικιωμένο που δεν τον έχει ξαναδει ποτέ του και τον εξέτασε ελέγχεται . Πάντως σίγουρα φοβήθηκε το εξάνθημα διοτι με την δερματική αλοιφη δεν ξανεμφανίστηκε . Οι γνωματευσεις ιδιωτων ιατρων δεν με απασχολουν (όλοι ξέρουμε πως μπορει να σου γράψει ο καθένας ότι θέλει ) . Αλλα αν πάλι αυτοι είχαν δίκιο και όχι ο δερμάτολόγος γιατι δεν δόθηκε κάποια αντίστοιχη αγωγή ή γιατι ακολουθήθηκε η αγωγή του δερματολόγου . Είναι σαν να χω σπάσει το πόδι μου και να βάζω γυψο στο χέρι μου.!!!. Οσον αφορα τις φωτογραφίες ανοιξτε καμια δερματολογία θα δείτε πολυ χειρότερες
Αντίστοιχα και με τις ιατροδικαστικες γνωματευσεις . Θα ήθελα πάρα πολυ να δω την 2η ιατροδικαστική γνωμάτευση , Οχι πως θα μιλάει για διαφορετικα πραγματα (υπομασχαλιαιο αιματωμα - ρηξη μυος κλπ) Αλλα είναι το ύφος της ιδιωτικής που περισσότερο θυμίζει φιλολογικο κείμενο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εργοδότη του. Οσον αφορα για άλλα περιστατικα κακοποιήσεων παρακαλώ αναφερθήτε συγκεκριμένα (εγινε αυτο και αυτο τότε) γιατι και εγω μπορω να πω για 8-10- 20 και ουτω καθεξής .
Και σε τελίκη ανάλυση άμα είχαν ξανασυμβει περιστατικα τι έκανε ο Επιστημονικα υπευθυνος της Δομής επέβαλε κυρώσεις?? , νιάστηκε ?? το ψαξε ???. Και ποιος ήταν επιστημονικα υπευθυνος ?? Μα ο ίδιος ο πρόεδρος της Εταιρειας είναι η απάντηση.
Και τιθεται το ερώτημα γιατι δεν έκανε κάτι τόσο καιρο (αφου είχε τέτοιους εγκληματίες για εργαζομένους ), και τό κανε τώρα
Αρα ή κάλυπτε (εγκληματικο απο μόνο του ) ή δεν ήξερε τι γινότανε (επίσης εγκληματικο εφόσον φέρεις θέση υπευθυνου και στην τελικη εσυ έχεις επιλέξει και το προσωπικο) ή τελικα όλα αυτα είναι μια μουφα για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων . Διαλέξτε εκδοχη μόνοι σας
Για να ολόκληρώσω (ελπίζοντας πως δεν θα ξαναγραψω )
Ενα σωματειο εκπροσωπει τα μέλη του (και όχι μόνο)και τον χώρο του εργασιακο και γεωγραφικο μεσα στα οποια κινειται .
Με αυτη την ιδιοτητα το σωματειο του νομου της Κερκυρας κατέβηκε στην Αθήνα για παράσταση διαμάρτυρίας στο Υπουργειο για αυτα που γινονταν στα οικοτροφεια στην Κέρκυρα
Τώρα με ποιο δικαιωμα μη μέλη του σωματειου και εκπρώσοποι της Διευθυνσης μιας Εταιρειας θα απογορευσουν σε μένα ή σε οποιοδήποτε άλλο να είναι μέλος σε σωματειο και να ασκω τα συνδικαλιστικα μου δικαιωματα ή να απαγορευσουν σε σωματεια ,να έχουν δικους τους εργαζομένους, στις τάξεις τους μόνο αυτοι το ξέρουν . Συγνωμη παιδια αλλα αυτα λύθηκαν τον 20 αιωνα μετα απο πολυ αίμα και θυσίες .
Οσον αφορα το Γραμματεα του σωματειου που αναφέρθηκε ο αγαπητος ανώνυμος η απόλυση του έγινε ακριβως την επαυριο μετα την παρασταση διαμαρτυριας στο υπουργειο (μειωσεις μισθων -μειωση προσωπικου-αυξηση του αριθμου ενοικων κλπ)
Η διοικηση έπρεπε να βρει ενα τροπο να διωχθει ο συγκεκριμένος(υπάρχει ακόμα συνδικαλιστική προστασια μην το ξεχνάμε )
Του κανε μηνυση λοιπον για να μπορέσει να τον απολυσει και να τον στιγματίσει Κλασική εργοδοτική τακτικη . Αντίστοιχες μηνυσεις έκανε και ο συγκεκριμένος εργαζόμενος στην Εταιρεια . Αυτα τέλος

ΥΓ1 :Αγαπητε PSIACTON : έχει πολύ μέλλον και ιστορία αυτη η ύπόθεση (καθώς και προεκτάσεις ) αν θές ψαξτο λίγο ,σε κακο δεν θα σου βγει σίγουρα.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, πραγματικά φαίνεται να έχει πολλές προεκτάσεις αυτή η ιστορία. Γι΄αυτό ρωτάω πιο πάνω αν είναι σε εξέλιξη κάποια νομική διαδικασία.

Τώρα, το να το ψάξω, όπως καταλαβαίνεις, μάλλον είναι δύσκολο (αυτή είναι δουλειά της δικαιοσύνης και δεν νομίζω ότι θα την αντικαταστήσουμε σε ένα blog). Έχουμε τα τηλε-δικεία μην κάνουμε και διαδικτυο-δικεία!

Προσωπικά, αδυνατώ να καταλήξω κάπου και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα πει οποιοσδήποτε δεν γνωρίζει τα γεγονότα από μέσα. Άσε που και μέσα να είναι, πάλι δεν ξέρω αν θα γνωρίζει όλα τα γεγονότα.

Σε ευχαριστώ και σένα που επέστρεψες για τις διευκρινήσεις.

Kostis είπε...

Anonime polla psemata kai anali8ies xrisimopiis bre pedi mou gia na stiri3is tous xamerpis isxirismous sou. kala ta pas, alla den les tipota. Kai pou eise, Kalo boli k me to kalo i eklogi tis Troxani..

χαρη είπε...

Λοιπόν να πω κι εγώ κατι ως τελείως "απέξω" - διότι, αν εσύ psi-a γνωρίζεις μόνο "μερικώς" την υπόθεση, εγώ δεν την γνωρίζω ούτε κατά το μισό τού μερικού, όπως καταλαβαίνεις, αφού δεν έχω καν την συνάφεια προς το θέμα που διαθέτεις...
Μπήκα λοιπόν για να σου πω βασικά ότι μού άρεσε που επανήλθες σ' ένα θέμα "παλιότερο", κάτι που δεν κάνει σχεδόν ποτέ η "συμβατική" "δημοσιογραφία", και πέφτω πάνω στα σχόλια τών αλλεπάλληλων ανώνυμων

Πρώτον, λοιπόν : Δεν κατάλαβα φυσικά σχεδόν τιποτα, ούτε ποιος απαντούσε σε ποιον,ούτε αν μιλούσε κάποιος μόνος του

Δεύτερον : Κατάλαβα εντέλει αυτό που κατάλαβες μάλλον κι εσύ, ότι δλδ όλοι οι "ανώνυμοι" είναι εντέλει μεταξύ τους επωνύμως γνωστοί - μόνο που εμάς δεν μάς βοηθάνε να καταλάβουμε τι γίνεται - τα λένε μάλλον για να τ' ακούσουν οι ίδιοι - και κάποιος απ' όλους ομολόγησε κιόλας πως μπήκε σε μπλογκ για πρώτη φορά και δεν θα ξαναμπει γιατί "δεν έχει καιρό για χάσιμο".

Και μόνο ένας απ΄όλους, έβαλε τελικά κάποιο "διακριτικό" όνομα για να ξέρουμε με ποιον μιλάμε και ποιον ακούμε, αλλά η συζήτηση συνεχίστηκε μετά πάλι μονότονα μεταξύ "ομωνύμων" "ανωνύμων"...

Εμένα - λοιπόν - όλο αυτό μού μυρίζει συνδικαλιστικές διαμάχες, και τίποτα παραπάνω, - όχι ότι είναι παντελώς άχρηστες, αλλά η ουσία τού ανθρώπινου προβλήματος (κάποιων ανήμπορων ανθρώπων που ταλαιπωρούνται) δεν μού φάνηκε να απασχολεί ουσιαστικά κανέναν Ανώνυμο σήμερα - Κι αυτό μου έκανε, πρέπει να πω, πολύ κακή εντύπωση.

Συμπέρασμα : κύριοι συνδικαλιστές : Κατ' αρχάς, λίγο περισσότερο θάρρος (έστω ένα ψευδώνυμο ή ένα αρχικό, όπως έκανε κάποια στιγμή και κάποιος "ανώνυμος" "σκ" (αν θυμάμαι...) Δεύτερον: οι "άλλοι" άνθρωποι (εμείς δηλαδή) που "δεν θεωρούμε ότι χάνουμε τον καιρό μας" ερχόμενοι εδωμέσα και ασχολούμενοι (και) με τα προβλήματά σας, δεν είμαστε βλήτα ούτε τρώμε κουτόχορτο: Και να'σαστε πιο προσεκτικοί όταν "μπαίνετε" σε ξένα σπίτια. Ούτε τόσο εύκολα θα μάς εντυπωσιάσετε, ούτε τόσο εύκολα θα μάς πείσετε : εδωμέσα όσοι τρων τον χρόνο τους (και πολλοί τρων και πολύ χρόνο - όπως ο οικοδεσπότης μας π.χ.) δεν έχουν σχέση με το κοινό τής τηλεόρασης με την οποία εσείς ίσως τρώτε πολύ χρόνο

(επί τής ουσίας τώρα psi-a : συνέχισε εσύ όπως ξέρεις, και στο τέλος κάτι θα καταλάβουμε κι εμείς - όσοι νοιαζόμαστε κυρίως για τούς "τρελούς" στην ελλάδα - και δευτερευόντως για τούς "νοσοκόμους" τους...)

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ...

Χαίρομαι που κατόρθωσα να διασκεδάσω τον Ανώνυμο με τις αναφορές μου στο blog, οι οποίες αποδεικνύονται με στοιχεία.

1) Πρώτον, γιατί διαβάζοντας το κείμενο του (αυτά περί "πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του παλαιότερου) στο γραφείο του προεδρου της ΚΛΙΜΑΚΑΣ), μου δημιούργησε την πεποίηθηση πως δεν έχει χάσει εντελώς την αίσθηση του χιούμορ αφού, για να είμαι πιό κριβής, κάποτε μαζί με τον Ανώνυμο, τότε που επισκεπτόταν τακτικά το γραφείο του Προέδρου -γελούσαμε μ΄αυτό, και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι το πορτρέτο ανασύρθηκε άπό την Ανακύκλωση και, δεύτερον, διότι συνεχίζει να μιλάει αόριστα...

2) Και είναι εντυπωσιακό πως στις συγκεκριμένες αναφορές μου, ο Ανώνυμος απάντησε με γενικόλογα, επιδεικνύοντας και υποστηρίζοντας, μάλιστα, μια ιδιόμορφη αντίληψη περί της συμπεριφοράς του κράτους δικαίου, ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ, ούτε λίγο ούτε πολύ, την υποτιθέμενη προσχηματική συμπεριφορά της Κλίμακας, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, λέγοντας πως: "Σκοπός του υπουργειου ειναι σαφέστατος ,να πάρει σιγα σιγα τις μοναδες απο την Εταιρεια . Τωρα αν χρησιμοποιεί προφάσεις και προσχήματα, τα ίδια προσχήματα και προφάσεις χρησιμοποιούσε και η Εταιρεια τα 2 τελευταια χρόνια για να διώξει τόσο κόσμο"...
Δηλαδή, πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, κατά τις αντιλήψεις του Ανώνυμου, ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΘΕΤΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟ... Και γι΄αυτό αναρωτιέμαι...
Τελικά, μήπως έχει δίκιο ο Ανώνυμος όταν μιλάει για "Φασιστοειδή"...

3) Για τις κακοποιήσεις, που αναφέρει: "Οσον αφορα για άλλα περιστατικα κακοποιήσεων παρακαλώ αναφερθήτε συγκεκριμένα (εγινε αυτο και αυτο τότε) γιατι και εγω μπορω να πω για 8-10- 20 και ουτω καθεξής", τον δικαιολογώ επειδή δεν πρόλαβε να δει τα τα έγγραφα που το psi-action, αφού προφανώς δεν είχε χρόνο, όπως άλλωστε ομολογεί (πολλές προεκλογικές δουλειές...), και ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Διότι, θα έβλεπε στη σελίδα http://www.scribd.com/doc/17655065/- ότι αναφέρονται ημεροχρονολογικά και με λεπτομέρειες.

4) Ψεύδεται ΄Ανώνυμος ασυστόλως όταν λέει: "Αμα ήταν έτσι θα είχαν κάνει κινήσεις να τους αποσπάσουν τα οικοτροφεία εδω και χρόνια, και δεν θα τους έδιναν και άλλα προγράμματα (τα τελευταία χρόνια η Κλίμακα είχε μπει στον χωρο των" διεθνων δράσεων" σε Αφγανισταν Ιρακ κλπ με χρηματοδότηση απο το Υπουργειο Εξωτερικών)", διότι τα συγκεκριμένα προγράμματα ανατέθηκαν και υλοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 2003-2007, όπως φαίνεται στη σελίδα: http://www.klimaka-cosmos.net/.

5) Για τις μετατάξεις, αν και το έγγραφο παραπέμπει σε συγκεκριμένο νόμο, τον οποίο ο Ανώνυμος γνωρίζει πολύ καλά, άλλωστε ο ίδιος τον χρησιμοποίησε, όχι μόνο δεν ανατρέξε σ΄αυτόν αλλά ισχυρίζεται ψευδώς ότι: "Λαθος 2ον Οταν κανεις τα χαρτια σου για μεταταξή πάς μόνος, δεν πάς μαζι με το οικοτροφείο που δουλευεις, είναι ακυρο ακομα και σαν λογική σκέψη. Απο την στιγμη που θα εγκριθει μια μετάταξη, απλά πάς στην καινουρια σου δουλεια".
Διότι, όπως πολύ καλά γνωρίζειο Ανώνυμος, η εν λόγω μετατάξεις είχαν ως απαραίτητη προϋπόθεση την έγκριση και σύμφωνη γνώμη του φορέα ΝΠΙΔ... Είναι δε εντυπωσιακό πως από από τους 170 εργαζόμενους της Κλίμακας, έκαναν αιτήσεις 16-17 περίπου άτομα, με πλειοψηφία τους εργαζομένους του Αργώ, τους οποίους κατεύθυνε ο τότε Διοικητής του ΨΝΚ.

6) "Τσού και τσώπα"... Εσύ τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά τι ακριβώς σημαίνει αυτή η έκφραση. Συμμετείχες στη διαμόρφωσή της... δες τέλος πάντων το έγγραφο της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Δικαιωμάτων... υπάρχει στο διαδίκτυο...

7) Ανώνυμε, τι ακριβώς εννοείς δερματοπάθεια; Μήπως Εννοείς επίσης, πως στην φαρμακευτική αγωγή του ιατρού δερματολόγου ήταν ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ στις υπόλοιπες δομές της Κλίμακας και γι΄αυτό σταμάτησαν αμέσως τα εξανθήματα;

8) όσον αφορά τον ΓΓ Γραμματέα του σωματείου σε παραπέμπω στα όσα είπα στο προηγούμενο σχόλιο...

Συγγνώμη και πάλι…
Σωτήρης ΣΚ.

AnteVag είπε...

Στην Ανώνυμη Τρομοκρατία θα απαντήσω με μια κινέζικη παροιμία: ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΦΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.

Σε κάτι πιο σημερινό θα θυμήσω έναν στίχο από τους Terror X crew ελαφρά διασκευασμένο (ποιητική αδεία λέγεται):
έχω τη μέθοδο του Προκρούστη να φέρνω στα μέτρα μου τον κάθε πούστη...

υγ1 άσε την αφισσοκόλληση. Το εργοστάσιο έκλεισε.

υγ2 μη βροντοχτυπάς τα ζάρια όσοι είναι παλικάρια... γίνατε μαλλιά κουβάρια!!!

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

γεια σου χάρη, ξέρεις ότι σε τέτοιες ιστορίες οι “απέξω” μπορεί να βλέπουν πιο καθαρά από τους μέσα. καλά κάνεις, λοιπόν, και γράφεις τις σκέψεις σου. σε πληροφορώ ότι, εκτός από τη “συνάφεια” (συνάφεια με αυτό το θέμα; δεν θα το έλεγα), ούτε εγώ γνωρίζω την υπόθεση.

επανήλθα στο θέμα γιατί μου φάνηκε απίστευτο να μη λαμβάνεται μέριμνα για την υποστήριξη των ασθενών - οι ασθενείς ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν κακοποιήθηκαν αρχικά, τελικά κακοποιήθηκαν στη συνέχεια αφού η διαμάχη για το “ποιος θα τους πάρει” συνήθως γίνεται για αντικείμενα και όχι για ανθρώπους - και για την τιμωρία των βασανιστών (αν δεχτούμε ότι πραγματικά κακοποιήθηκαν). αν όλα αυτά γίνονταν κρυφά (στους κόλπους ενός φορέα) θα λέγαμε ότι δεν το έμαθε κανείς, αλλά από τη στιγμή που εμπλέκεται η πολιτεία (που εποπτεύει αυτούς τους φορείς) και μάλιστα συμμετέχει με την ανωριμότητα και την προχειρότητα που βλέπουμε, τι να πω; (το γνωστό: α ναι, είμαστε στην ελλάδα!, βαρέθηκα να το λέω).

δεν κατάλαβα και εγώ πολλά. οι ανώνυμοι - ευτυχώς υπάρχει και ένας με όνομα - με μπέρδεψαν και μένα. δεν πήρα απάντηση στο αν δούλευαν/δουλεύουν στην ίδια ομάδα, απορία που διατύπωσα σε κάποιο σχόλιο γιατί θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πως συνεργάζονταν μεταξύ τους μέχρι να γίνει ό,τι έγινε. η λειτουργία της ομάδας είναι η πιο σημαντική παράμετρος σε αυτούς τους χώρους και η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της θεωρείται απαραίτητη. βέβαια, τα συναισθήματα είναι έντονα (σε κάποιες φάσεις της δουλειάς μας) αλλά εδώ ξέφυγε η κατάσταση.

σε ευχαριστώ για τα μαθήματα σαβουάρ βιβρ (στο στοιχείο σου ε; :) ) προς κάποιους σχολιαστές (κάτι που εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω). με την ευκαιρία, να πω επίσης ότι τα διάφορα συνθήματα και τα ειρωνικά σχόλια δεν προσφέρουν τίποτα στο διάλογο και δεν εντυπωσιάζουν κανέναν. προφανώς, κάποιοι έχουν μάθει να “συζητούν” έτσι, αλλά μόνο και μόνο που “επιλέγουν” αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας δεν θα βρουν ποτέ το δίκιο τους (ακόμα και αν το έχουν). αν είναι και συνάδελφοι, ακόμα χειρότερα. υποτίθεται πως έχουν μάθει να ακούν, να συζητούν, να σέβονται τον άλλο (ακόμα και αν διαφωνούν μαζί του).

...και όλα αυτά, χάρη, μου έκαναν (και μένα) πολύ κακή εντύπωση. όπως και να 'χουν τα πράγματα, σε ευχαριστώ που πέρασες από δω και μας θύμισες ότι είμαστε σε ένα χώρο συζήτησης και όχι στο γήπεδο.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Σωτήρη ΣΚ., δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη για τα σχόλια. η δυνατότητα του σχολιασμού στους αναγνώστες δίνεται για να λένε τις απόψεις τους.

η συζήτηση, βέβαια, έγινε κάπως προσωπική (μεταξύ όσων γνωρίζετε γεγονότα και καταστάσεις, όπως και ο Kostis και ο AnteVag) και εμείς (οι απέξω) δεν μπορούμε να συμμετέχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Post.Scriptum.Inter-Action, αισθάνθηκα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες του blog σας, επειδή υποχρεώθηκα να γράψω τόσα πολλά, για το προφανές και αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι ένοικοι των οικοτροφείων δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν να είναι μέρος "ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ" ή "ΕΞΑΡΤΗΜΑ" του κάθε οικοτροφείου ή φορέα, όπως το υπουργείο υγείας αντιλαμβάνεται την ύπαρξη τους, αφού επί 3 μήνες "περί άλλων τυρβάζει".

Όσα και να γράφουμε δεν φαίνεται να συγκινούν την ηγεσία του υπουργείου υγείας. Τώρα μάλιστα που ο κύριος Αβραμόπουλος και η κυρία Τροχάνη βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση του “ΕΡΓΟΥ” τους τσιροΓκόλιες και αυτοί συνεχίζουν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ συμπεριφορά τους απέναντι στους ασθενείς και την ΕΚΔΙΚΗΣΗ της Κλίμακας.
Η ηγεσία του υπουργείου υγείας (που για μια ακόμη φορά έδειξε το πραγματικό της βέβηλο πρόσωπο) με τη ανίερη υποστήριξη ενός κόμματος και βουλευτή του) δεν σταμάτησε σ΄αυτά. Προφανώς ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, έσπευσε και ανάρτησε στις 14/9/2009 το απόγευμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου (Author ο κύριος Λαζαρίδης, όπως φαίνεται από τα properties του εγγράφου) "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΟΜΩΝ", στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα οικοτροφεία "ΑΡΓΩ" και "ΝΕΦΕΛΗ". Και ήταν τόσο μεγάλη η βιασύνη να αναρτηθεί πάση θυσία αυθημερόν η πρόσκληση, ΠΑΡΟΤΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΗ, ΟΥΤΕ Η ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (βλ. http://www.yyka.gov.gr/health/domes-kai-draseis-gia-tin-ygeia/programma-psychargos/nea-anakoinoseis/perilipsi-ekdilosis-endiaferontos-gia-tin-ypoboli-schedioy-drasis-gia-tin-epilogi-forea-foreon-leitoyrgias-monadon-psychikis-ygeias-n.-2716-1999/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-foreon-npid-mi-kerdoskopikoy-charaktira-n.-2716-1999-gia-tin-epilogi-schedion-drasis-gia-ti-synechisi-leitoyrgias-monadon-psychikis-ygeias/view).
Βέβαια, νωρίς - νωρίς το πρωί της 15/9/2009 αναρτήθηκε στη σελίδα του υπουργείου Περίληψη της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος (Author κυρία Μιχαλάκη, όπως φαίνεται από τα properties του εγγράφου), τώρα με τον Αριθμ. Πρωτ. Υ5β/ΓΠ οικ.123045...

Η πρόσκληση αυτή, Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΒΙΑΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΗ, αφού δεν ορίζει τους νόμους βάσει των οποίων θα διενεργηθεί η αξιολόγηση, δεν αναφέρει την επιτροπή που θα αξιολογήσει τις προτάσεις κ.λ.π., ΟΡΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/9/2009 και ώρα 9:00, δηλαδή ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ημέρες πριν τις εκλογές...

Πάντως Post.Scriptum.Inter-Action, εκτός από τα παραπάνω, διαβάζοντας την πρόσκληση ενδιαφέροντος διαπιστώνεις αμέσως πως το υπουργείο υγείας αντιλαμβάνεται την ύπαρξη των εργαζομένων όπως αυτή των ασθενών, δηλαδή ως “ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ” και “ΕΞΑΡΤΗΜΑ”.
Γιατί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος το υπουργείο υγείας εκμεταλλεύεται την αγωνία και την ανασφάλεια των εργαζομένων και ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ (τον οποίο δεν γνωρίζουν, ούτε έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ, προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια τους.
Αυτούς καλούμαστε στις 4/10/2009 να ψηφίσουμε στην Α’ Αθηνών και στην Αρκαδία.

Δεν ξέρω αν κάποιο κόμμα (λ.χ. ΚΚΕ;) ή βουλευτής (λ.χ. Χαραλάμπους;) ευαισθητοποιήθηκε από την προσβολή της αξιοπρέπειας των εργαζομένων εκ μέρους του υπουργείου υγείας και ανέλαβε την υποστήριξή τους με ερωτήσεις στο κοινοβούλιο ή δηλώσεις στα ΜΜΕ, Ή ΜΗΠΩΣ "ΠΑΙΖΟΥΝ" –ΓΕΝΙΚΩΣ- ΑΛΛΑ “ΚΟΛΠΑ” ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;
Και αυτούς….


Σωτήρης Σκ.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Σωτήρη Σκ., νομίζω ότι αρκετά από αυτά που γράφεις θα ταιριάζουν και στην επόμενη ανάρτησή μας που ...έρχεται σύντομα (και θα δώσει την αφορμή για σχόλια εφ' όλης της ύλης).

καταστροφεας είπε...

βγαλτε το σκανδαλο κυριοι και κυριες υπουργοι του υπουργειου υγειας και μην αποκρυπτεται την εμπορευμοτοποιηση τα ξερουμε ολοι ολα και στειλτε τους ψυχιατρους απο την ψυχιατρικη μεταρρυθμιση σπιτι τους αυτο απο την κερκυρα

κερκυραιοιοιοιοιοι είπε...

αθωοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοικερκυραιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοιοι.- αντε γεια

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates