Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Περιμένοντας την απόφαση του Υπουργείου Υγείας



Αναμένοντας την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για το μέλλον του Κοινοτικού Σπιτιού “Η Θέτις” και των υπολοίπων δομών της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., μετά από την αίτηση του φορέα για διακοπή της λειτουργίας τους λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησής τους, παρουσιάζουμε ένα παλαιότερο ρεπορτάζ του Alter που δυστυχώς παραμένει επίκαιρο.

Ενάμιση χρόνο μετά την προβολή του παραπάνω ρεπορτάζ (Νοέμβριος 2008), η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να υποχρηματοδοτεί τις δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τις δημόσιες δηλώσεις της υπουργού υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της υφυπουργού Φώφης Γεννηματά.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην προηγούμενη ανάρτησή μας, η οποία αναδημοσιεύθηκε σε πολλά blogs (με την ευκαιρία σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον και την προβολή του θέματος). Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ΜΜΕ, τα οποία είχαν ασχοληθεί με το θέμα τα τελευταία χρόνια, ξαφνικά σιώπησαν (με εξαίρεση τις αναφορές της εφημερίδας “Αυγή”).

Στον “Πηγαιμό για την Ιθάκη” έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

ΥΓ. Προς το παρόν η κυρία Ξενογιαννακοπούλου δεν έχει δεχτεί κανέναν εκπρόσωπο από φορέα ψυχικής υγείας και κανένα σωματείο εργαζομένων στις δομές ψυχικής υγείας (παρακαλούμε να μας διορθώσετε αν γνωρίζετε κάτι διαφορετικό). Επίσης, τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (δεν έχουμε πιο πρόσφατα στοιχεία), η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είχε τις περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις (με δεύτερη την κυρία Γεννηματά!). Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως γι' αυτό σιωπούν τα ΜΜΕ;

5 σχόλια:

χαρη είπε...

θυμάσαι τι λέγαμε κάποτε για τις ωραίες προεκλογικές μπαρούφες όλων, που (άνευ εξαιρέσεως αν θυμάμαι καλά) ήταν όλοι "και με την τρέλα και με τούς τρελούς και με τήν έννοια τους" ;

υγ : καλώς (ξανά)ρθες, και από δω, psi-a (και καλό κουράγιο...) :D

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Φυσικά και θυμάμαι. Ξεχνιούνται αυτά; Έχω μεγάλη μπαρουφοσυλλογή στο αρχείο μου. Μέχρι και mails από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είχα λάβει πριν από τις εκλογές. Θα τους τα θυμίσω κάποτε, γιατί αυτοί ξεχνάνε τι έλεγαν.

Σε ευχαριστώ χάρη, θα τα ξαναλέμε τώρα :)

Ανώνυμος είπε...

τικ τακ τικ τακ...σαν πολύς χρόνος να έχει περάσει από το "αναμένουμε την οριστική απάντηση μετά το Πάσχα"...

Πριν το Πάσχα πάντως βρέθηκα σε κάποια διαβούλευση του Υπουργείου με καλεσμένες Υπουργό και Υφυπουργό, όπου όλοι κλάφτηκαν για την κακοδιαχείριση του προηγούμενου υπουργού, ουδείς όμως έθεσε το ερώτημα "και τώρα τι;"

Τολμώ δε να πω ότι υπήρχε υπεραντιπροσώπευση των φορέων ψυχικής υγείας.

Και τώρα τι;

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

silentcrossing, μάλλον δεν έχουν λύση και περιμένουν να τους έρθει καμιά ιδέα ή περιμένουν να βρουν κανέναν άλλο φορέα να πάρει τις δομές (με λίγα λόγια, μπορεί να γίνονται παζάρια τώρα που μιλάμε).

Ανώνυμος είπε...

Ε, ας τις πάρει ο Βγενόπουλος τότε να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο :{

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates