Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν εργαζόμενοι σε δομές ψυχικής υγείας Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης και Λάρισας


Οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, από τη Δευτέρα 1/10/2012, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης για την ψυχική υγεία. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρνείται να αναλάβει την ευθύνη της παροχής δημόσιας και δωρεάν ψυχικής υγείας για όλους και καταδικάζει τους ασθενείς και τις οικογένειες τους στην εγκατάλειψη, στην φροντίδα από τον ιδιωτικό τομέα για όσους μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα και στον επανεγκλεισμό στα ψυχιατρεία για όλους τους υπόλοιπους.

Ως εργαζόμενοι στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου - Ιθάκης αποτελώντας μέρος ενός πανελλαδικού δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» εργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με αυταπάρνηση, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους. Έχοντας μείνει για 6 και πλέον μήνες απλήρωτοι και βλέποντας την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους ψυχικά πάσχοντες, τις δομές ψυχικής υγείας και τους εργαζομένους τους, αποφασίσαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας ως διαμαρτυρία γι’ αυτή την πολιτική.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ψυχικά Πασχόντων σε ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας
  • τη διασφάλιση της λειτουργίας της Μονάδας μας και όλων των δομών ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας
  • την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων

----------------------------------------------------------------------------------------------

Οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας βιώνοντας την αδιέξοδη και τραγική κατάσταση στην ψυχική υγεία προχωρούν σε καθολική επίσχεση εργασίας προκειμένου να ενεργοποιήσουν όλες τις δυνάμεις ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εγκατάλειψη και απαξίωση που βιώνει ο χώρος της ψυχικής υγείας.

Οι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει 5 μήνες απλήρωτοι.

Οι ωφελούμενοι κινδυνεύουν να γυρίσουν σε άσυλα και να ζήσουν καταστάσεις 30 χρόνων πριν.

Οι γονείς των ατόμων με αυτισμό βρίσκονται σε διαρκή αγωνία κι οδηγούνται σε απόγνωση όσον αφορά το μέλλον των παιδιών τους.

Αύριο στις 02 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ στον Ξενώνα Ελευθερία (Δημοκρατίας 117) οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς, τα τοπικά Μ.Μ.Ε και οποιονδήποτε θέλει να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας.

1 σχόλια:

καταστροφεας είπε...

βγαλτε το σκανδαλο της εμπορευματοποιησεις κυριοι και κυριες υπουργοι του υπουργειου υγειας και μην το αποκρυπτεται αλλο! τα ξερουμε ολοι ολα!! ή γυριστες τους παλι στα δημοσια ψυχιατρεια τους ψυχικα πασχοντες εκει που ηταν και παλιοτερα και ηταν και καλυτερα!! αυτο απο την κερκυρα!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates