Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Καθιστική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας από το Οικοτροφείο «Αθηνά» της ΠΕΨΑΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Οικοτροφείο «Αθηνά», μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Επιστημονικού Σωματείου της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε διαμένουν εδώ και περίπου 4,5 χρόνια στην περιοχή Κορυδαλλού 15 άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχιατρικές διαταραχές. Οι άνθρωποι αυτοί πριν την διαμονή τους στο Οικοτροφείο, έζησαν για πολλά χρόνια σε συνθήκες απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του ασύλου των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Στο Οικοτροφείο μέσα από ένα κλίμα οικογένειας, ζεστασιάς και ενδιαφέροντος, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνδεθούν ξανά με την ζωή στην κοινότητα ως καθημερινοί πολίτες, να αποκτήσουν την χαμένη ταυτότητα και αυτονομία τους και να ζήσουν με την αναγνώριση ότι αξίζουν και ότι μπορούν να παίρνουν ικανοποίηση από την ζωή.

Το Οικοτροφείο «Αθηνά» χρηματοδοτείται από τους Εθνικούς πόρους του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσα από το πρόγράμμα «Ψυχαργώς β φάση». Δυστυχώς κατά το έτος 2008 οι εργαζόμενοι της δομής παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου για καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι απειλούν με επίσχεση εργασίας εάν δεν λάβουν άμεσα τα χρήματα τους, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία του Οικοτροφείου. Οι ένοικοι κινδυνεύουν είτε να βρεθούν στον δρόμο, είτε να επιστρέψουν στα ψυχιατρεία γεγονός που αποτελεί έγκλημα για την ανθρώπινη ελευθερία και ψυχή.

Την Παρασκευή 19/12/2008 και ώρα 10:00 π.μ εργαζόμενοι, ένοικοι και συγγενείς των ενοίκων του Οικοτροφείου ξεκινούν καθιστική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την συνάντηση με τον Υπουργό και την άμεση καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων. Η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση και ο αγώνας θα εντατικοποιηθεί μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates