Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Είναι και ο κος Αβραμόπουλος υπερήφανος για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση? Μια ακόμα επιστολή.

 
Το τέλος του 2008 βρίσκει τις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που λειτουργούν από ΜΚΟ, στη γνωστή δραματική κατάσταση. Περικοπές στη χρηματοδότησή τους κατά 50%. Ξενώνες και Οικοτροφεία στα πρόθυρα του κλεισίματος (η πρώτη αναστολή της λειτουργίας ενός ξενώνα άφησε αδιάφορο το Υπουργείο Υγείας). Το μέλλον των εξυπηρετούμενων άγνωστο. Οι οικογένειές τους αναστατωμένες. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται για το καλοκαίρι! Δεκάδες οι παραιτήσεις. Απλήρωτα τα ενοίκια, ανεξόφλητοι οι λογαριασμοί...

Από ό,τι φαίνεται, το Υπουργείο Υγείας άρχισε να εφαρμόζει το ίδιο πετυχημένο σύστημα και στον δημόσιο τομέα. Διαβάζουμε στην σημερινή Ελευθεροτυπία ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) “δεν έχει ούτε λίγα ευρώ για πετρέλαιο για τις εξωτερικές δομές”, “έχει απλήρωτες τις δεδουλευμένες εφημερίες γιατρών και ψυχολόγων” και “η χρηματοδότηση κοινωνικών δραστηριοτήτων των εξωτερικών δομών έχει σχεδόν διακοπεί και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των ενοικίων τους έχει συνέπειες τόσο στις συνθήκες ζωής των εκεί φιλοξενούμενων όσο και στη συντήρηση των κτιρίων από τους ιδιοκτήτες.” (Ελευθεροτυπία)

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται παράξενα, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υπερηφανεύεται για αυτή την κατάσταση και συνεχίζει να την ονομάζει ψυχιατρική μεταρρύθμιση! Στις γνωστές δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κου Κωνσταντόπουλου προστέθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις της Γ. Γραμματέως Πρόνοιας κας Τροχάνη, η οποία μίλησε για “την τήρηση των δεσμεύσεών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση και ενίσχυση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης”, “την επίτευξη του στόχου που κατέστη δυνατή με την συστράτευση και εναργή συμμετοχή όλων” και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. www.mohaw.gr/ministry/deltia_tupou/ekdilosi-gia-tin-psychiatriki-metarrythmisi

Μόνο από τον Υπουργό Υγείας κο Αβραμόπουλο δεν έχουμε καταγεγραμμένες δηλώσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε (ή δημιούργησε;) στο διάστημα της θητείας του. Αν μπει στον κόπο και απαντήσει στην επιστολή, που του απευθύνουν οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, ίσως μάθουμε πόσο υπερήφανος αισθάνεται για το έργο του Υπουργείου Υγείας:

Άμφισσα, 22/12/2008
 
Προς
κ. Δ. Αβραμόπουλο, Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κοινοποίηση:
κ. Γ. Κωνσταντόπουλο, Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Μ. Τροχάνη, Γενική Γραμματέα Πρόνοιας
κ. Α. Καλογερόπουλο, Γενικό Γραμματέα Υγείας
κ. Ε. Πέτση, Διευθύντρια Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας

Κύριε Υπουργέ,  

Η Ενημέρωση – Διαμαρτυρία που μοιράστηκε στους κατοίκους του Νομού Φωκίδας, (σημ. του blog http://psi-action.blogspot.com/2008/12/blog-post_02.html) ανέδειξε, όπως πάντα, την επιθυμία των κατοίκων να συνεχίσουν να προσφέρονται υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στον Τόπο μας, όπως γινόταν από το 1981.  

Οι χιλιάδες υπογραφές και τα μηνύματα συμπαράστασης από όλους τους Κατοίκους, τις Αρχές και τους Φορείς, είναι η δύναμη που μας κάνει να παλεύουμε ακόμα και χωρίς χρήματα.
 
Από το 1981 οι υπηρεσίες αυτές ανέδειξαν τον ψυχικά ασθενή, ως άνθρωπο, ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Απέδειξαν ότι η κοινοτική ψυχιατρική προσφέρει Θεραπευτικά, Κοινωνικά, Ηθικά, και Οικονομικά:
 
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ τα αποτελέσματα της είναι μονιμότερα, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται η υποτροπή της νόσου.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ το όφελος είναι πολλαπλό, με την αποκατάσταση των σχέσεων αρρώστου και κοινωνίας στην φυσική τους διάσταση.
ΗΘΙΚΑ βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο προσφέροντας περίθαλψη με αποδοτικά μέσα και όχι με απάνθρωπο τρόπο όπως η άσκηση βίας ή ο εγκλεισμός στο άσυλο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ είναι συμφέρουσα λύση, καθώς η κοινωνική-κοινοτική ψυχιατρική λειτουργεί κυρίως έξω από το νοσοκομείο των οποίων το κόστος είναι πολλαπλάσιο για τη δημόσια οικονομία.
 
Εμείς οι εργαζόμενοι,
Λίγες μέρες πριν το τέλος του έτους θέλουμε να γνωρίζουμε κύριε Υπουργέ, είναι το ηθικότερο για όλους μας:
-Αν θα μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα που μας οφείλονται από τον Σεπτέμβριο 2008 και αν θα συνεχίσουμε την εργασία μας.
-Αν θα καταβληθούν τα λειτουργικά έξοδα που οφείλονται από τον Αύγουστο του 2008 και θέτουν προβλήματα πλέον επιβίωσης των Μονάδων μας. Ήδη καθημερινά αντιμετωπίζουμε τους προμηθευτές μας που παρά την επιθυμία τους η γενικότερη οικονομική κρίση δεν τους επιτρέπει πλέον να μας πιστώνουν.  
 
Και το σημαντικότερο, απαντήστε μας:
-Αν η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ενήλικες και τα παιδιά.
-Αν οι Αζήτητοι Άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν ούτε καν αστυνομική ταυτότητα και απέκτησαν κυριολεκτικά, σπίτι και ανθρώπινη ζωή, στα Οικοτροφεία και τα Προστατευμένα Διαμερίσματα, θα συνεχίσουν να ζουν μαζί μας ή θα συνεχίσουν το ταξίδι της προσωπικής τους Οδύσσειας, χωρίς ποτέ να βρουν την Ιθάκη τους.
 
Κύριε Υπουργέ,

Σας αποστέλλουμε φωτοαντίγραφα των χιλιάδων υπογραφών που συγκεντρώθηκαν, από τις οποίες αποδεικνύεται η έμπρακτη υποστήριξη του Κοινωνικού Συνόλου στο έργο μας. Ζητάμε και τη δική σας έμπρακτη υποστήριξη με την άμεση καταβολή των οφειλόμενων και την εξασφάλιση της λειτουργίας των Δομών μας. Οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας  
Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που παρέχονται από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας στη Θράκη. Ακολουθεί η επιστολή που λάβαμε:
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που από το 1986 παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και στη Θράκη. Στόχοι της είναι η πρόληψη, η θεραπεία, η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση του ψυχικά ασθενή. Ο αριθμός των συνανθρώπων μας στη Θράκη που δέχεται αυτές τις υπηρεσίες, ανέρχεται στα 1000 άτομα.  

Η παρουσία της στη Θράκη συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων όσο και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.  

Οι πόροι του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι είναι και η μοναδική πηγή χρηματοδότησης των υπηρεσιών μας, ολοένα και μειώνονται. Εδώ και πέντε μήνες ο φορέας μας αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.  

Λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης
-Οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, είμαστε απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2008.
-Τα λειτουργικά έξοδα των τμημάτων (Οικοτροφεία, Διαμερίσματα Κλιμάκια Κινητών Μονάδων) είναι απλήρωτα.
-Οι προμηθευτές, οι ιδιοκτήτες των κτηρίων που νοικιάζουμε, είναι απλήρωτοι.
και το σημαντικότερο:
-Το θεραπευτικό έργο επηρεάζεται μέρα με τη μέρα με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Θεωρούμε καθήκον μας να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη συμπαράσταση της τοπικής μας κοινωνίας στη μέχρι τώρα δύσκολη πορεία μας. Μεγάλο μέρος της σημερινής μας λειτουργίας το οφείλουμε στους προμηθευτές μας και στους ιδιοκτήτες των χώρων των δομών μας, που παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση, συνεχίζουν να δέχονται πιστώσεις, αλλά και στους τοπικούς φορείς που φροντίζουν να μας στηρίζουν αδιάκοπα.

Σήμερα, χρειαζόμαστε και πάλι έμπρακτα την υποστήριξη όλων των συμπολιτών μας, για τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Εταιρίας στην Αλεξανδρούπολη, Κουντουριώτη 12, τηλ.2551038178, fax 2551020656, e-mail ekpsale1@otenet.gr Πρόσωπο επικοινωνίας Βασιλούδη Τάνια.

Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε ως συμπέρασμα είναι ότι οι προσπάθειες για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση κατάφεραν να βρουν ανταπόκριση και υποστήριξη από τους πολίτες και τις τοπικές κοινότητες, αλλά όχι από το Υπουργείο Υγείας και την πολιτεία. Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά ...στα χειρότερα;

Καλές γιορτές (για όσους μπορούν να γιορτάσουν αυτές τις μέρες)
 

13 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ο ΠΗΓΑΙΜΟΣ είναι κοντά σας και έτοιμος με τον καινούριο χρόνο να συμπορευτεί στον αγώνα σας.
Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η τακτική της παραπληροφόρησης ,και κάποιοι απο θέση ισχύος να πουλάνε τρέλα τελικά. Πρέπει να πέσουν οι μάσκες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο .Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει να ενημερώνεται σωστά και να αποφασίζει όταν έρχεται η ώρα της κρίσης....
Υγεία, τουλάχιστον ,παιδιά κι αλληλεγύη. Τα Χριστούγεννα δεν εξαιρούν κανένα από την ελπίδα.
Με πολύ αγάπη και εκτίμηση σας στέλνω τις ευχές μου .
http://ligery.pblogs.gr

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και τις ευχές.

Εμείς δεν σταματάμε ούτε τις γιορτές να διαμαρτυρόμαστε, γιατί φέτος δεν γιορτάζουμε. Τίποτα δεν σεβάστηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Τουλάχιστον, "παραδοσιακά" υπήρχε μια στοιχειώδης μέριμνα για τις μέρες των Χριστουγέννων. Ούτε αυτό δεν είδαμε. Οι μάσκες, που γράφετε, έχουν ήδη πέσει.

Αυτά τα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, πολλές δομές δεν έχουν ούτε πετρέλαιο για θέρμανση και η ηγεσία του Υπουργείου συνεχίζει να θριαμβολογεί προκλητικά.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα και χρόνια πολλά!
έχουμε κάνει μαι εφημερίδα και οι περισσότεροι απο μας είμαστε ιατροί.
γνωρίζουμε άριστα τι εστί αβραμόπουλος και συμμεριζόμαστε το πρόβλημα σας.
αύριο θα αναδημοσιεύσουμε το άρθρο στην εφημερίδα μας.

πολλές ευχές :)

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ευχαριστούμε για τις ευχές και τη συμπαράσταση.

Αφού είστε στο χώρο της υγείας σίγουρα θα γνωρίζετε τι εστί Αβραμόπουλος. Αναμένουμε την αναδημοσίευση και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Πολλές ευχές και να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας προσφέρει όπως μπορεί.
Ο Αβραμόπουλος έχει προσφέρει ...στο youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=acy4UWG7RIw

http://www.youtube.com/watch?v=mS4JzNxzCy4

Εντυπωσιακή δουλειά

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, έχει πει:
Είναι τρία αυτά για τα οποία ο άνθρωπος ενδιαφέρεται.
Τρίτο και τελευταίο είναι η φροντίδα για το σώμα και ΠΡΩΤΟ η φροντίδα για την ΨΥΧΗ.
Πρέπει όμως πρώτα να ανοίξει η πολιτεία ΔΙΑΥΛΟΥΣ.
Να μην είναι ΤΥΦΛΗ.
Να μην είναι ΚΟΥΦΗ.
Ο Αβραμόπουλος αποδείχτηκε ΑΝΑΠΗΡΟΣ.
Με συγκίνηση και ευαισθησία για όλα αυτά που είναι ΚΑΙ δίπλα μου, ευχές, δύναμη, ελπίδα, αγώνας.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλή μέρα φίλοι μου,
Σήμερα αρχίζω από Εσάς.
Στον ΠΗΓΑΙΜΟ θα δείτε μιαν επιθετική προσέγγιση του θέματος που μας απασχολεί. Αυτή είναι και η τελευταία κίνηση του ΠΗΓΑΙΜΟΥ με αυτόν τον βηματισμό. Η επόμενη θα είναι Άλμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την σελίδα μου ή και μένα προσωπικά.
Αυτό όμως το "άλμα" χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία και αυστηρή στοιχειοθεσία.
Γι αυτό σας παρακαλώ," να παρέμβετε " ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ με την ευθύνη που σας χαρακτηρίζει. Επίσης να επικαλεστείτε την παρέμβαση ,όσο περισσοτέρων γίνεται, φορέων, ατόμων ενδιαφερομένων, επιστημών συναδέλφων και λοιπών εμπλεκομένων στο χώρος της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της εν γένει Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ενός μεγάλου αριθμού
παιδιών- εφήβων και ενηλίκων του Ελληνικού πληθυσμού.
Κανένας υπουργός δεν νομιμοποιείται να κωφεύει απέναντι σε μια τέτοια κραυγή λαού Τουλάχιστον να βγει να εκτεθεί στην κοινωνία και αν έχει πράξει το καθήκον του να αναγνωρισθεί. Εάν όχι, να μας απαλλάξει από την παρουσία του το
συντομότερο δυνατόν και να μην περιμένει να στρίψει δια του ανασχηματισμού.
Με εκτίμηση και πολύ σεβασμό
Λυγερή Βασιλείου
http://ligery.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΑΣ ΣΦΑΙΡΑΣ

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Καλό!
Αλλά... μήπως εσείς πυροβολείτε τας πέτρας και μάλιστα ανωνύμως ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ!!!!!!!

προέρχεται από το

http://www-org.megatv.com/gegonota/shownews.asp?id=31653&cat=8

και από το

http://www.katagelies.gr/katagelies/content/view/616/178/

Απίστευτη απάτη σε βάρος ψυχικά ασθενών και Δημοσίου P


Σάλο προκαλεί το οικονομικό σκάνδαλο που αποκάλυψε το ΜEGA για την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ από ιδρύματα που φιλοξενούν ψυχικά ασθενείς. Τα... "πιράνχας" της υγείας έβαζαν στην τσέπη τους τις κρατικές επιχηρηγήσεις, εμφανίζοντας τους ασθενείς να ζουν μέσα στην πολυτέλεια. Δήλωναν ότι δήθεν τάιζαν εκατοντάδες ψυχικά ασθενείς σε ιδρύματα της Μακεδονίας με καπνιστούς σολωμούς και προσούτο, αλλά και με ακριβά ουίσκι, που αγοράστηκαν με χρήματα του Δημοσίου.

Αυτοί που φαίνεται ότι πραγματικά έτρωγαν με... χρυσά κουτάλια είναι τα μέλη ιδιωτικής εταιρείας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία διαχειρίζεται δέκα ιδρύματα στη συμπρωτεύουσα, τη Χαλκιδική, τη Δράμα, την Κοζάνη και την Πιερία, αποκλειστικά με κρατική επιχορήγηση.



Η εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, επιχορηγήθηκε το 2007 απο το υπουργείο Υγείας με 4.137.000 ευρώ για την πληρωμή προσωπικού, αλλά και λειτουργικών αναγκών για τα δέκα ιδρύματα που διαχειρίζεται. Στις αδικαιολόγητες αγορές της δήθεν για τους ασθενείς που έλεγξαν οι επιθεωρητές υγείας περιλαμβάνονται επίσης, πολυτελή κοστούμια, ασημικά, συσκευές κινητών, Ι.Χ. και άλλα, σύνολο 158.174 ευρώ. Οι λογαριασμοί των κινητών για 20 άτομα της διοίκησης έφθασαν τα 112.000 ευρώ. Ολα χρήματα του Δημοσίου.

Στο εμπιστευτικό πόρισμα που συνέταξαν οι επιθεωρητές, αναφέρουν ακόμη ότι 4 ψυχίατροι εμφανίζονται να εισπράττουν για υπηρεσίες τους 60.000 ευρώ χωρίς να έχουν υπογράψει συμβάσεις. Για παράδειγμα, πλαστικός χειρουργός εκτελούσε χρέη ψυχιάτρου και εισέπραξε 26.412 ευρώ, ενώ διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής στο ΑΧΕΠΑ απασχολούσε προσωπικό της εταιρείας στην κλινική του, χωρίς την άδεια του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα δεκάδες εργαζόμενοι, είναι εδώ και μήνες απλήρωτοι.

Η υπόθεση όμως δεν έχει τέλος. Απο τους 150 ασθενείς παρακρατήθηκαν 374.000 ευρώ από συντάξεις τους και επιδόματα πρόνοιας. Το υπουργείο Υγείας διέταξε άμεσα την εταιρεία να επιστρέψει τα χρήματα.

Το πόρισμα των επιθεωρητών θα σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ ο έλεγχος για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος θα επεκταθεί και στις 59 ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται 110 ιδρύματα σε όλη τη χώρα, με ετήσια κρατική επιχορήγηση 70 εκατομμύρια ευρώ.'

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε, να το σχολιάσουμε. Εξάλλου είναι γνωστό το δημοσίευμα και μάλλον δεν είστε καλά πληροφορημένος για την κατάσταση.

Οι ΜΚΟ που λειτουργούν τις δομές ψυχικής υγείας εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας. Αν κάποιος φορέας ή άνθρωπος ή "πιράνχας" κλέβει τα χρήματα που παίρνει από το Υπουργείο (με ή χωρίς την ανοχή του Υπουργείου) ποιός θα πρέπει να τον ελέγξει ?

Θεωρείτε υπεύθυνη πολιτική το να κινδυνεύουν να κλείσουν οι δομές ψυχικής υγείας, επειδή η πολιτεία δεν είναι ικανή να βρει ποιός την κλέβει ?

Πολλοί φορείς, εδώ και χρόνια, ζητούν την εφαρμογή συστήματος οικονομικού ελέγχου και αξιολόγησης του επιστημονικού τους έργου από το Υπουργείο Υγείας.

Γι΄αυτό ακριβώς διαμαρτυρόμαστε. Γιατί κάποια στιγμή η πολιτεία θα πρέπει να δει σοβαρά το θέμα της ψυχικής υγείας και αυτό θα πρέπει να γίνει πριν κλείσουν οι δομές που λειτουργούν. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες που δεν πείθουν, τουλάχιστον εμάς που παρακολουθούμε από κοντά το θέμα από τότε που υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΉ? 100 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ? ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ?

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ανώνυμε:
Σχετικά με το κόστος, σε παραπέμπουμε στην 16η παράγραφο παλαιότερου post για να μην τα ξαναγράφουμε:
http://psi-action.blogspot.com/2008/10/blog-post_6202.html

Φυσικά, θα ήταν πρόχειρο εκ μέρους μας να απαντήσουμε με ένα νούμερο (ο Υπουργός το έχει κάνει στα κανάλια). Το κόστος εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, από τα προβλήματα ή/και αναπηρίες του και συνεπώς τις ανάγκες υποστήριξης του (μιλάμε για ανθρώπους που συχνά έχουν και άλλα προβλήματα).

Για το κόστος ανά άτομο, σε σχετικές έρευνες φαίνεται ότι δεν διαφέρει ιδιαίτερα μεταξύ ενός ιδρύματος τύπου "Λέρου" και ενός ξενώνα.

Προσφέρονται, λοιπόν, σαφώς καλύτερες υπηρεσίες με το ίδιο κόστος.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates