Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Εγκαταλείπονται οι ασθενείς με καρκίνο


Το Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με καρκίνο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του, όπως μας ενημερώνουν ο επιστημονικός υπεύθυνος και οι συνεργάτες του Κέντρου:

"Το Κέντρο Ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο ιδρύθηκε το 2004 από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αποτελεί μια πρότυπη εξωνοσοκομειακή μονάδα για την ψυχολογική στήριξη του ογκολογικού ασθενούς και δέχεται παραπομπές από όλες τις ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων, καθώς και από συλλόγους και σωματεία πασχόντων. Οι υπηρεσίες μας (ψυχολογική στήριξη, ψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχοθεραπεία, ατομική ή οικογενειακή συμβουλευτική, μουσικοθεραπεία και τεχνικές χαλάρωσης) παρέχονται δωρεάν. Το Κέντρο Ημέρας στελεχώνεται από έμπειρους και με ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση ψυχίατρους, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας.

Έργο μας είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υποστήριξης σε μια ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα όπως είναι οι καρκινοπαθείς και τα μέλη των οικογενειών τους. Παράλληλα με την ιατρική θεραπεία για την αντιμετώπιση της νόσου, η ψυχολογική βοήθεια είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι αλλαγές που επιφέρει η νόσος.

Από τον Αύγουστο του 2008 οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, παρά την υποχρέωση και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το αντίθετο, και οι προοπτικές για το μέλλον δεν προοιωνίζονται καλές.

Υπό τις συνθήκες αυτές κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας.

Έτσι, αποδεικνύεται στην πράξη ότι το Κράτος Πρόνοιας στέκεται ανάλγητο απέναντι στις ανάγκες των πλέον ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Ενόσω το αρμόδιο υπουργείο κωφεύει, εμείς συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας για όσο αντέξουμε. Αναρωτιόμαστε όμως, θα αφήσουμε χωρίς στήριξη τους ασθενείς μας στην δυσκολότερη περίοδο της ζωής τους; Έχουμε όλοι ευθύνη."

Πληροφορίες για το Κέντρο Ημέρας: http://www.psychooncology.gr/


4 σχόλια:

λυγερη είπε...

Είπαμε !!!
Η κατάσταση τους έχει ξεφύγει εντελώς από τα χέρια γι αυτό και ποιούν σιγή ιχθύος. Ακούς πλέον να διαψεύδουν τίποτα απ' όσα δημοσιεύονται το ένα μετά το άλλο ;;
Στην καλύτερη περίπτωση προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι και την 8 Μαρτίου (?) που τους έδωσε ΕΕ για ρύθμιση και μετά να βγουν νικητές και τροπαιούχοι οι "ωραίοι" να κομπορρημονούν και να διαψεύδουν τις Κασσάνδρες. Εδώ που τα λέμε μακάρι να συμβεί αυτό .Εμείς όχι απλά το ευχόμαστε αλλά προσευχόμαστε να διευθετηθεί το θέμα. Ο χρόνος δεν είναι υπέρ ημών να τρέχει σε απραξία.
Την αγάπη μου και την έννοια μου έχετε όχι μόνο εσείς προσωπικά αλλά και όλοι οι ήρωες εργαζόμενοι των δομών που εργάζεστε κάτω από αυτήν την οικονομική αλλά καi ψυχολογική πίεση. Να είστε σίγουροι ότι οι.. παροικούντες στην Ιερουσαλήμ την επιμεριζόμαστε.

Με εκτίμηση
http://ligery.plogs.gr

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις προσπάθειες ετών που κινδυνεύουν από τις φιλοδοξίες των περαστικών "ηγετών".

Σας ευχαριστούμε που είστε καντά μας.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για δομή που δημιουργήθηκε βάσει προγράμματος της Ε.Ε., την οποία είχε αναλάβει να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο για ένα ακόμη χρόνο μετά την λήξη του προγράμματος.
Τελικά τι έγινε? Βρέθηκε τρόπος χρηματοδότησης? Λειτουργεί το κέντρο?

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ναι, οι δομές αυτές συγχρηματοδοτούνται το πρώτο διάστημα της λειτουργίας τους από την Ε.Ε. και στη συνέχεια αναλαμβάνει το ελληνικό κράτος τη χρηματοδότησή τους (θεωρητικά, γιατί πρακτικά υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως βλέπετε).

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη και για το συγκεκριμένο κέντρο και για τις υπόλοιπες δομές. Μπορείτε να διαβάσετε τις νεώτερες αναρτήσεις του http://psi-action.blogspot.com/, για περισσότερα νέα. Εξάλλου, το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης επηρεάζει το ίδιο όλες τις σχετικές δομές,

Δημοσίευση σχολίου

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates