Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ποιό όραμα; Ώρα για business!



Μπορεί να κινδυνεύει να καταρρεύσει το όραμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις του Συνηγόρου του Πολίτη http://psi-action.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html, αλλά μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς ...όραμα.

Δεν μπορούμε όμως να ζήσουμε χωρίς υπηρεσίες ψυχικής υγείας, γιατί καλύπτουν μια μεγάλη ανάγκη των πολιτών. Και όταν αυτές οι υπηρεσίες δεν παρέχονται και δεν υποστηρίζονται από την πολιτεία, όλο και κάποιος βρίσκεται να καλύψει το κενό.

Είναι γνωστό ότι, τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια, οι δημόσιοι φορείς ψυχικής υγείας βουλιάζουν στα χρέη και οι κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας των μη-κερδοσκοπικών οργανισμών κινδυνεύουν να κλείσουν. Το κενό, λοιπόν, δημιουργήθηκε. Τώρα, αρκεί ένα “ψάξιμο” σε μια μηχανή αναζήτησης για να βρείτε και το πως θα καλυφθεί.

Για να σας βοηθήσουμε θα αναδημοσιεύσουμε ένα δικό μας εύρημα, αλλά σας παροτρύνουμε να ψάξετε και εσείς.


Ανακοίνωση της Euromedica

Η Euromedica Α.Ε. ενημερώνει τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό ότι η κατά 50% θυγατρική της εταιρία "Ιδιωτική Νευροψυχιατρική Κλινική Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ Α.Ε.", που λειτουργεί Ψυχιατρική Κλινική στην Καρδίτσα, προέβη στη σύσταση της νέας ανώνυμης εταιρίας "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε.". Η έδρα της νέας εταιρίας είναι ο Δήμος Πατρών και κύριος σκοπός της η λειτουργία νέας Ψυχιατρικής Κλινικής στην Πάτρα.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 960.000 ευρώ, το 50% κατέχει η "Ιδιωτική Νευροψυχιατρική Κλινική Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ Α.Ε." και το υπόλοιπο 50% κατανέμεται σε 22 ιατρούς - επενδυτές από την Πάτρα.

Η εταιρία προτίθεται να κατασκευάσει σε ιδιόκτητο ακίνητο 20 περίπου στρεμμάτων, νέα Ψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας 200 κλινών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να διαμορφωθεί σε 12 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Euromedica Α.Ε., με την παραπάνω συμμετοχή, θα διευρύνει το δίκτυο ψυχιατρικών κλινικών της, αφού ήδη κατέχει 50% των μετοχών της εταιρίας "Ιδιωτική Νευροψυχιατρική Κλινική Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ Α.Ε." στην Καρδίτσα και το 50% των μετοχών της εταιρίας "Νευρολογική Ψυχιατρική Κλινική Α. Πισσαλίδης - Α. Καρίπης Α.Ε. - ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαπραγματεύεται τη συμμετοχή της και σε άλλες ψυχιατρικές κλινικές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης η Euromedica Α.Ε. προχώρησε στη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "ΓΕΝΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ". Η έδρα της νέας εταιρίας είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και κύριος σκοπός της η παροχή κατ΄ οίκον νοσηλευτικών υπηρεσιών. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, το 51% κατέχει η Euromedica Α.Ε., ενώ στο υπόλοιπο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής κατ΄ οίκον νοσηλευτικών υπηρεσιών.

Η εταιρία προτίθεται να αναπτύξει τις δραστηριότητές της κατ΄ αρχήν στο Νομό Θεσσαλονίκης και στους γύρω νομούς (Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς) και μελλοντικά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όλο το δημοσίευμα εδώ:
http://www.capital.gr/news.asp?id=675785

Να σας βοηθήσουμε και άλλο; Δείτε και αυτό, αλλά τα υπόλοιπα ...μόνοι σας.
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=7438

Όσο για εσάς, απλήρωτοι λειτουργοί ψυχικής υγείας, μην ανησυχείτε.
Όλο και κάποιος θα σας ...αγοράσει.

Υ.Γ. Στο "Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία" δεν είδαμε συνθήματα στα σχόλια. Τώρα μήπως σκέφτεστε τίποτα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβουμε όλοι τι παίζεται τα τελευταία χρόνια με τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Εχουμε ακούσει από το "αρμόδιο" Υπουργείο όλων των ειδών τα επιχειρήματα και τα ευφυολογήματα για τη δυσλειτουργία των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του μη κερδοσκοπικού τομέα.
1. Οι κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας είναι ακριβές
2. Οι Φορείς του μη κερδοσκοποικού τομέα κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, κοινώς είναι κλέφτες
3. οι αναμενόμενες εισροές από το τέλος κοινωνικής αντίληψης και το ειδικό νοσήλιο
4. Οι αντίστοιχες Μονάδες του Δημοσίου λειτουργούν μια χαρά (εδώ πια γελάνε και κλαίνε μαζί...)
5. τώρα τελευταία ακούμε και για τη γενικότερη οικονομική κρίση. Ξέχασα κάποιο "σημαντικό επιχείρημα"; Συγχωρέστε με αλλά πια μπορεί και να ξεχνάω με τόσα που έχω ακούσει. Η αλήθεια είναι πίσω από τις γραμμές αυτής της οικονομική ανακοίνωσης. Απλά η Εταιρεία EUROMEDICA του κ. Λιακουνάκου (μία από αυτές που "επενδύουν" στο τομέα της υγείας)αποφάσισε να "επενδύσει" και στη ψυχική υγεία. Πόσης δυναμικότητας θα είναι οι νέες ιδιωτικές (ναι αυτοί είναι επιχειρηματίες) ψυχιατρικές κλινικές? Αν αυτά δεν είναι άσυλα τι είναι τότε? Δομές που εμπνέονται από τις αρχές της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης? Η βούληση του "αρμόδιου" Υπουργείου είναι σαφής και ξεκάθαρη. Θέλει να ξεφορτωθεί τις κοινοτικές δομές με το λιγότερο δυνατό θόρυβο. Θέλει να εξαντλήσει τους Επιστημονικούς Φορείς που συμμετείχαν στη πραγμάτωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και να τους αναγκάσει να παραδώσουν τις Μονάδες τους, ώστε να αποφύγει οποιοδήποτε έστω και μηδαμινό πολιτικό κόστος! Αν πραγματικά ήθελε να εξυγιάνει το χώρο των ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα το είχε κάνει εδώ και χρόνια. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο μη γελιόμαστε! Απλά δεν ενδιέφερε το Υπουργείο η διατήρηση και η βιωσιμότητα των Μονάδων αυτών αλλά η εξόντωση τους, ώστε να δημιουργηθεί η ανάγκη για "επενδύσεις" από πραγματικούς επιχειρηματίες...
Ο θυμός και η απογοήτευση μεγάλη. Δεν είναι μόνο ότι δουλεύουμε απλήρωτοι και εξουθενωμένοι. Είναι κυρίως γιατί ένα έργο τουλάχιστον 20 ετών που έχει να κάνει με το σεβασμό στα δικαιώματα και με τη ποιότητα ζωής των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα θα σβήσει. Πρέπει να μας βρούν όλους μπροστά τους.

Ανώνυμος είπε...

http://fileleutheros.pblogs.gr/2009/03/423929.html

http://fileleutheros.pblogs.gr/2009/03/sok-kleinei-h-epapsy.html

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates