Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Τετάρτη 4 Μάρτη στο Υπουργείο Υγείας !


Την 6η Μάρτη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα προσπαθήσει να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πολιτική της, ώστε να αρθεί η αναστολή χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια» λόγω μη τήρησης των δεσμεύσεων της Ελλάδας απέναντι στην Ε.Ε.

Οι εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας γνωρίζουν καλά την πολιτική του Υπουργείου Υγείας. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής οι κοινοτικές δομές κλείνουν, οι χιλιάδες εξυπηρετούμενοι των υπηρεσιών εγκαταλείπονται και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για έξι μήνες (χωρίς να γνωρίζουν πότε και εάν θα ξαναπληρωθούν). Η οικονομική κρίση στις δομές ψυχικής υγείας ξεκίνησε το 2005 ως αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης και δεν σχετίζεται με την παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως προσπαθεί να πείσει το Υπουργείο Υγείας. Μπορείτε να δείτε το χρονικό εδώ: Το Υπουργείο Υγείας και η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Δημοσιεύματα στον τύπο.

Η ανοχή μας και η αντοχή μας εξαντλήθηκαν, γι΄ αυτό την Τετάρτη 4 Μάρτη τα σωματεία εργαζομένων μας καλούν όλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Υγείας. Πολλοί εργαζόμενοι σε δομές ψυχικής υγείας δεν γνωρίζουν για την κινητοποίηση, γι' αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων σας στην ενημέρωση. Η ιδιαιτερότητα του χώρου (πολλές μικρές δομές σε όλη την Ελλάδα) δημιουργεί δυσκολίες στην πληροφόρηση. Χρησιμοποιήστε e-mails, τηλέφωνα, ταχυδρομεία, φωνάξτε το στους δρόμους... Ενημερώστε εσείς, σήμερα και μην το αφήνετε σε άλλους, αύριο. Γιατί απομένει μόνο μια εβδομάδα.

Ακολουθεί το κάλεσμα (αφίσα) ενός ακόμα σωματείου. Είμαστε πολλοί. Καιρός να το καταλάβουν.



3 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Αγαπητοί μου
Ένα πρόβλημα στον υπολογιστή μου και μάλιστα την ώρα που έγραφα ένα σχόλιο στην σελίδα σας, με κράτησε λίγο μακριά σας αλλά είμαι διαρκώς κοντά σας και το ξέρετε.
Κατ' αρχή να σας συγχαρώ και να σας θαυμάσω για μια ακόμη φορά για τον αγώνα τον οποίον δίνετε με αξιοπρέπεια, μεθοδικά και χωρίς σπασμωδικές ενέργειες.
Ναι αυτή είναι μια πολύ σωστή ενέργεια που προγραμματίζετε.
Έχετε όλων την συμπαράσταση και ιδιαίτερα των παροικούντων στην Ιερουσαλήμ....
Η προσπάθεια σας θα αναρτηθεί ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ δύο μέρες πριν την ορισθείσα ημερομηνία. Πες τε μου τι άλλο μπορώ να κάνω για να βοηθήσω και θα το κάνω.
Δεν σας κρύβω όμως ότι προσωπικά έχω πειστεί ότι από την πόρτα που χτυπάτε ( Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) δεν πρόκειται να έχετε καμία ανταπόκριση. Απλά γιατί δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ αποφασισμένος να σας ακούσει. Η λύση ,αν θα υπάρξει ,θα έλθει μόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπομονή παιδιά κι ακόμη περισσότερη ΕΠΙΜΟΝΗ
Με εκτίμηση απεριόριστη
http://ligery.pblogs.gr

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

λυγερη,
το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται πίσω από την πόρτα που χτυπάμε. Ίσως γι' αυτό χτυπάμε την πόρτα των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας.

Το υπουργείο ίσως βρει τον τρόπο να "πείσει" την Ε.Ε. Δεν δίστασε να εκδόσει δελτίο τύπου με στοιχεία που δεν ισχύουν για να πείσει τον κόσμο. Δεν διστάζει να λέει τις ίδιες δικαιολογίες εδώ και τέσσερα χρόνια. Γιατί να μην παρουσιάσει και την κατάσταση στην Ε.Ε. όπως θέλει, ειδικά όταν υπάρχει η απειλή να χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια;

Ίσως να μην υπάρχει καμιά ελπίδα, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Δεν μας "επιτρέπει" η μέχρι τώρα πορεία μας να κάνουμε αλλιώς.

Είναι σημαντικό να μην αισθανόμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Και το ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Σας ευχαριστούμε γι' αυτό.

Aνεμος είπε...

δεν είστε μόνοι όλοι μαζί για το άδικο αδέλφια θα έλθω και εγώ

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates