Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του δικτύου "Αργώ" προς πρωθυπουργό - πολιτικούς αρχηγούς


ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΑΡΓΩ»

Εξαιρετικά επείγον

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πρός 
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρα
τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρο Τσίπρα
τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Παναγιώτη Καμμένο
τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη
την Γενική Γραμματέα του Κουμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας κα. Αλέκα Παπαρηγα

Θέμα: Αδυναμία λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των ΝΠΙΔ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και αξιότιμοι αρχηγοί των κομμάτων,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της Ψυχικής Υγείας, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής εγκεκριμένης χρηματοδότησης για το έτος 2012. Συγκεκριμένα αντί των 90 εκατ. ευρώ (82 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες του 2012 και 8 εκατ. ευρώ για το έλλειμμα του 2011) που είναι αναγκαία για τον ΚΑΕ 2544 για τη λειτουργία των 216 Μονάδων Ψυχικής Υγείας των 65 ΝΠΙΔ που εκπροσωπούμε, έχουν διατεθεί μόλις 47 εκατ. ευρώ (40 εκατ. ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και 7 εκατ. ευρώ από την παρακράτηση του 2% επί των προμηθειών του Υπουργείου Υγείας). Δηλαδή η χρηματοδότηση αγγίζει περίπου το 50% των πόρων που απαιτούνται για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε 35.000 συμπολίτες μας ψυχικά πάσχοντες, την φιλοξενία 1.600 ψυχικά πασχόντων σε στεγαστικές δομές και συνακόλουθα την μισθοδοσία 3.000 επαγγελματιών ψυχικής υγείας καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των 216 Μονάδων Ψυχικής Υγείας.

Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλει καμία δαπάνη νοσηλίων από τον Σεπτέμβριο του 2011, βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι Φορείς με τον οργανισμό, με αποτέλεσμα οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του απέναντι στα ΝΠΙΔ να αγγίζουν τα 12 εκατ. Ευρώ, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την παρούσα κατάσταση. 

Γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας και ως Φορείς έχουμε προβεί σε μειώσεις της μισθοδοσίας του προσωπικού, έχουμε επιτύχει μειώσεις στα ενοίκια από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση του λειτουργικού μας κόστους σε καθημερινή βάση, μειώσεις που αγγίζουν το 20% από το 2009 έως σήμερα. Θα πρέπει ακόμα να ληφθεί υπόψη ότι ο προαναφερόμενος προϋπολογισμός των Φορέων παραμένει ο ίδιος εδώ και χρόνια.

Σήμερα το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης έχει οξυνθεί ιδιαίτερα. Τα οφειλόμενα ποσά από το Υπουργείο Υγείας προς τους Φορείς, βάσει των κατατεθιμένων προϋπολογισμών τους, έχουν ξεπεράσει ήδη τα 20 εκατ. ευρώ και τα διαθέσιμα από το Υπουργείο χρήματα για τους υπόλοιπους τρεις μήνες του 2012 είναι μόλις 5 εκατ. ευρώ. Είναι πλέον αδύνατο να καλύψουμε ακόμα και τις πιο βασικές λειτουργικές ανάγκες των Μονάδων (μισθοδοσίες, ενοίκια, ΔΕΚΟ κλπ.), καθώς και τη διαβίωση των ενοίκων των στεγαστικών δομών μας. Τα θεραπευτικά και λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν είναι τεράστια και ο κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας πολλών Μονάδων αμεσότατος. Τα συσσωρευμένα χρέη προς εργαζόμενους, προμηθευτές και ιδιοκτήτες κτιρίων μας εκθέτουν σε διάφορες αστικές και ποινικές διώξεις, δεκάδες εργαζόμενοι αποχωρούν καθημερινά από τις θέσεις τους, αφού έχουν πάνω από 5 μήνες να πληρωθούν, ενώ μεγάλος αριθμός τους έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές του μήνα, καθιστώντας αδύνατη την ομαλή λειτουργία των μονάδων και επισφαλή την υγεία των εξυπηρετούμενων ψυχικά πασχόντων.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας και παρά το γεγονός ότι τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν προβλέπονται, στο πλαίσιο των πολιτικών δημοσιονομικής σταθερότητας που ορίζει το Μνημόνιο, περικοπές στο χώρο της ψυχικής υγείας ύψους 50%, δεν έχει υπάρξει ως σήμερα καμία εξέλιξη για την αύξηση των πόρων του ΚΑΕ 2544 ώστε να διασφαλίσουμε την παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας, αποκατάστασης και φιλοξενίας προς τους ψυχικά πάσχοντες που εξυπηρετούμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σθεναρή και συνεχή υποστήριξη τους στα αιτήματα μας έχουν εκδηλώσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία και πλήθος θεσμικών, επιστημονικών, κοινωνικών φορέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας μας, οι φορείς ψυχικής υγείας και το Δίκτυο ΑΡΓΩ, υποβάλλαμε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υγείας, θεωρώντας ότι η μη ανταπόκριση τους στο αίτημα για άμεση αύξηση του ΚΑΕ 2544, πέρα από τον άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας πολλών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εξυπηρετούμενων ψυχικά πασχόντων που μας δηλώνουν πλέον καθημερινώς τις ανασφάλειές τους, ενώ δυστυχώς κάποιοι εκφράζουν και αυτοκτονικές / καταθλιπτικές σκέψεις, με τυχόν δυσάρεστες συνέπειες για όλους μας. Τα μέλη μας, στην ίδια εξώδική διαμαρτυρία, δηλώνουν ότι σε περίπτωση μη επίλυσης των προβλημάτων τους, προτίθενται να ζητήσουν την ανάληψη της ευθύνης όλων των Μονάδων από το Υπουργείο Υγείας. Η βούληση όλων μας είναι να συνεχίσουμε το έργο το οποίο παρέχουμε εδώ και πολλά χρόνια, οι ποινικές, διοικητικές και αστικές ευθύνες που μας βαρύνουν όμως, λόγω των τεράστιων χρεών, χωρίς άμεση δική μας ευθύνη, είναι πλέον δυσβάσταχτες και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν ανταποκρίνεται πλέον στα επιστημονικά πρότυπα και στην δεοντολογία που υπηρετούμε.

Η κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη Χώρα μας είναι πλέον ορατή, αφού εκτός από την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκονται οι μονάδες των ΝΠΙΔ τραγική είναι και η κατάσταση στις μονάδες των Δημόσιων Ψυχιατρείων που αντιμετωπίζουν επίσης τεράστια ελλείμματα, με αποτέλεσμα, εκτός από τη πανευρωπαϊκή έκθεσή μας σε αρνητικές κριτικές, την υποχρέωση επιστροφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση της χρηματοδότησης που έχουμε λάβει από το 1984, δηλαδή 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, και στη διακοπή του συνόλου της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, δηλαδή πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 2 χρόνια υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Βάσει των παραπάνω, σας παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΚΑΕ 2544 για το έτος 2012 στα 90 εκατ. ευρώ, ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους εξυπηρετούμενους μας, τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των Μονάδων και τις θέσεις εργασίας των 3.000 επαγγελματιών ψυχικής υγείας που απασχολούμε.

Τέλος, θα θέλαμε μια επίσημη συνάντηση μαζί σας ώστε να μπορέσουμε να σας ενημερώσουνε αναλυτικά τόσο για το παραπάνω πρόβλημα όσο και γενικότερα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και τα επιτεύγματα της.

Παραμένοντας στη διάθεση σας.   
Με εκτίμηση,
Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του Δικτύου ΑΡΓΩ

Μενέλαος Θεοδωρουλάκης,
Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου ΑΡΓΩ,
Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής
 

19 σχόλια:

Madman είπε...

Εσείς δεν θα παραδίδατε τα κλειδιά στο Υπουργείο?

Ανώνυμος είπε...

Αν θες ενημέρωση μπρείς να ρωτήσεις ανοικτά είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε

Ανώνυμος είπε...

E.. ανοικτα ρωταει ο συναδελφος. Εσεις δεν θα παραδιδατε κλειδια μετα τις 10/10; Τι αλλαξε δηλαδη...; Χρωστατε και της Μιχαλους κυριοι του Αργως.

Madman είπε...

Επειδή πιο άμεσα δεν γίνεται: Ας πούμε πως παραδίδετε τα κλειδιά στο Υουργείο. Τι δουλειά θα κάνετε? Ποιός θα σας δώσει τα χιλιάδες Ε κάθε μήνα, που χωρίς ιδιαίτερο κόπο παίρνετε από τις δομές, ως Επιστημονικά Υπεύθυνοι κλπ? Πως θα κάνετε τα "ψώνια" σας (περιλαμβάνουν από ανακαινίσεις σπιτιών μέχρι κάλυψη κόστους διακοπών με χρήματα των δομών?
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν σας πήρε ο πόνος για τις δομές. Απλά συνηθίσατε να κάθεστε και να σας ταίζει η ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια. Οι μόνοι που άφησαν δομές, είναι άνθρωποι αξιόλογοι (βλ. Τσιάντης) που είχαν κάτι άλλο να κάνουν. Οι υπόλοιποι? Ποιός θα τους πληρώσει 4.000Ε και 5.000Ε κάθε μήνα? Που θα βρουν δουλειά με τόοοοοση αυθαιρεσία? Αφήστε τις δομές λοιπόν. Αν τολμάτε. Κάποιος η(υ)μέτερος θα βρεθεί να τις πάρει. Μπορείτε άλλωστε να τους κάνετε ταχύρυθμα σεμινάρια "οικονομικής διαχείρισης" στη συνέχεια. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ?????????
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ...
ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ...
ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΜΑΖΙ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!! ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Και εσείς που τα βλέπατε είστε μικρότερα λαμόγια νομίζεται? Ρε όλοι βολεμένοι είστε κρίμα στους κακόμοιρους τους ασθενείς σας. ΜΚάρχες και εργαζόμενοι μια κλίκα. Ποιος από σας θα μπορέσει να πιάσει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ε? Τόσα χρόνια κλαίγεστε και κάθε φορά γυρνάτε και κάνετε την πάπια μόλις πάρετε λίγα ευρώ. Που είναι οι επώνυμες καταγγελίες σας ε? Μόνο στα λόγια προστατεύεται τα δικαιώματα των ασθενών σας, αλλά πως να τις κάνετε όταν από κάποιο πολιτικό γραφείο σας χώσαν στην ΜΚΟ που τώρα φτύνεται. Λίγοι όπως ο Αχιλλέας είχαν τα κότσια να τα βάλουν με τις διοικήσεις.

Ανώνυμος είπε...

THE END ψυχιατρικη μεταρρυθμικη χαθηκε στην υφεση!! η οικονομικη κριση σε εφαγε καλη μου ψυχιατρικη μεταρρυθμιση!! κριση εξαλου εχουμε!! και ειναι μεγαλυτερη η κριση αυτοι!!

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΑΚΗΣ είπε...

Κάποιοι βιάζονται πολύ να ξεφορτωθούν τις ΜΚΟ και ζηλεύουν τα καλά του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να συλλογίζονται την τύχη των εξυπηρετούμενουν. Το Δίκτυο και τα μέλη του όμως πρώτα από όλα και πάνω από όλα σέβονται τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους εξυπηρετούμενους και τους εργαζόμενους τους και στο πλαίσιο αυτό έχουμε, σε συνέχεια του εξώδικου, ζητήσει το Υπουργείο Υγείας να μας προσδιορίσει επακριβώς τις διαδικασίες μεταβίβασης των μονάδων και οικονομικής εκκαθάρισης ώστε να διασφαλιστούν πλήρως οι ομαλές συνθήκες των όποιων αλλαγών, τα δεδουλευμένα και οι θέσεις των εργαζομένων αλλά, και κυρίως, την συνέχιση της παρεχόμενης φροντίδας και υποστήριξης στους εξυπηρετούμενους μας. Οπότε ζητάμε συγνώμη σε όσους ανεύθυνους βιάζονται τόσο να δουν τις μονάδες να καταρρέουν και περιμένουν τους όποιους νέους φορείς με τα όποια νέα συμφέροντα. Εμείς και την έσχατη στιγμή συνεχίζουμε να προσπαθούμε να διασώσουμε το έργο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και δεν την "κάνουμε σαν τα ποντίκια" όσο και αν αυτό λυπεί κάποιους. Το εξώδικο λοιπόν ισχύει και οι φορείς συνεχίζουν να θέλουν να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας την ευθύνη των μονάδων αν έτσι διασφαλιστεί η συνέχιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, η παροχή των υπηρεσιών και η εργασία των 3000 εργαζομένων.

Madman είπε...

Αγαπητέ κύριε Θεοδωρουλάκη
Κάθε φορά που διαβάζω μια απάντησή σας, έχω την εντύπωση πως πραγματικά δεν καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Δεν έχει κανένας την αγωνία να γυρίσουν οι ασθενείς στο άσυλο, να κλείσουν οι δομές, να φύγουν οι ΜΚΟ κλπ. Άλλωστε οι ΜΚΟ ήρθαν να διορθώσουν τα αίσχη των δημόσιων ψυχιατρείων. Μέχρι βέβεια να αρχίσουν τα δικά τους αίσχη. Η δική μου -τουλάχιστον- αγωνία είναι να καταλάβουμε τι έχει γίνει όοοοολα αυτά τα χρόνια. Η πλειοψηφία των ΜΚΟ λειτουργεί αμαρτωλά, με τις πλάτες της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας, για πολλά χρόνια. Είναι ψέματα τα όσα λέγονται για τους παχυλούς μισθούς και τις τόοοοοοσες ατασθαλίες όλα αυτά τα χρόνια? Με έκπληξη είδα μόλις χθες ΜΚΟάρχης που έχει κατηγορηθεί επίσημα για οικονομικές ατασθαλίες αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ (από τη Δ/νση Ψυχικης Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών κλπ), να ζητάει προσωπικό, ακίνητα και "κατσαρολικά" για να στεγάσει νέα διαμερίσματα (της τελευταίας εσοδείας). Πως δέχεστε να κάθεστε στο ίδιο τραπέζι μαζί του/τους? Ένοχο το Κράτος για τα πενιχρά χρήματα που δίνει, ενοχότατες και πολλές από τις ΜΚΟ για τη διαχείριση των χρημάτων τόοοοοσα χρόνια. Πόθεν έσχες στις κατοικίες, στα αυτοκίνητα, στα εξοχικά, στις διακοπές κλπ κλπ των ΜΚΟαρχών. Να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Μόνο έτσι θα καθαρίσει ο χώρος. Και θα έχει το Δίκτυο το δικαίωμα να απαιτεί. Αλλιώς η κάθε Σκοπούλη θα πατάει στις ατασθαλίες και θα κόβει χρήματα. Όσο για τους η(υ)μετέρους, τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΚΟάρχες. ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ, ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΟΟΟΟΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΗ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (και πριν μιλήσετε για την ανωνυμία μου, τα έχω καταθέσει επίσημα και με αποδείξεις τα ανωτέρω, εκεί που έπρεπε. Με πολλές πολλές αποδείξεις. Τι έγινε? ΤΙΠΟΤΑ). Αναλάβετε τουλάχιστον εσείς στο ΔΙΚΤΥΟ την πρωτοβουλία. Όχι βέβαια ως δικαστές. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11:14 Θελεις να θολωσεις τα νερα η εισαι απλα οφφ τοπικ ? Γινεται συζητηση για λεφτα που φαγωθηκαν απο ΜΚΟ και το δικο σου θεμα ειναι οι ειδικοτητες ?

Εξαιρειται καποια ειδικοτητα απο την απατη ?

Η δικια σου ισως ?

Να ψαχτουν ΟΛΟΙ, καθηγηταδες, ψυχιατροι, ψυχολογοι, νοσηλευτες, φυσικοθεραπευτες, κοινωνικοι λειτουργοι, διοικητικοι, καθαριστριες

Oποιος εκλεψε να τιμωρηθει!

Ανώνυμος είπε...

Αν ισχύουν όλα αυτά πέστε μας ονόματα.
γενικεύσεις και λασπολογίες δεν βοηθούν κανένα.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 11:14 ουτε να το σκεφτεσαι γιατι υπαρχει το παραδειγμα απο μια Κοισπε που πηγε κατα διαολου

Ανώνυμος είπε...

Απο τη ειδικοτητα κρινεται το ηθος και η τιμιοτητα; Τιποτα αλλο; Μην ανησυχειτε ΜΚΟαρχες δεν σας τις παιρνει κανενας τις δομες ετσι που τις κανατε, μην ψαχνετε συνενοχους. Ολη η δοξα δικια σας ειναι.

Με ανωνυμες εξυπναδες στα blogs δεν ξεχρεωνετε τους μισθους που χρωστατε στους εργαζομενους.

ο ιδιος απο 4:18 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 1:11 Αφού οι 216 μονάδες των 65 ΜΚΟ λειτουργούν άψογα και με διαφάνεια, μην αγχώνεσαι για έναν κοισπε που πήγε κατά διαόλου. Το πολύ πολύ να τον δώσει το υπουργείο στον “πάρτα όλα” για να τον φτιάξει.

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα ΟΧΙ στο κλεισιμο των δομων!

Ανώνυμος είπε...

κε Μενέλαε Θεοδωρουλάκη,
Πρόεδρε της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου ΑΡΓΩ,
Διδάκτορα Κοινωνικής Πολιτικής

θα απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έχουν τεθεί σε αυτό το Blog;
Εσύ ο δημιουργός ενός κέντρου διαλόγου θα καταδεχτείς να συνδιαλεχθείς με όσους σου έθεσαν κάποια ερωτήματα σχετικά με τα προγράμματα που πήρες τα τελευταία χρόνια;

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates