Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΜΜΕ: Παλιά σκάνδαλα - Νέες σκοπιμότητες


Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” σήμερα διαβάζουμε: “Σκάνδαλο: Κοστούμια Αρμάνι και κούτες ουίσκι για ...τους ψυχικά ασθενείς”.
Αγοράσαμε, λοιπόν, την εφημερίδα για να ενημερωθούμε για το σκάνδαλο. Φθάνοντας στις σελίδες 44-45 βρήκαμε το δισέλιδο ρεπορτάζ: “'Όργιο ατασθαλιών αποκαλύπτει ο έλεγχος των επιθεωρητών υγείας, που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα σε 10 οικοτροφεία και ξενώνες της Βόρειας Ελλάδας”.

Αν και κάτι μας θύμισε, συνεχίσαμε να το διαβάζουμε μέχρι που καταλάβαμε ότι πρόκειται για το ίδιο σκάνδαλο που δημοσίευσε η εφημερίδα “Έθνος” την 10η Μαΐου 2008 με τίτλο:



Τότε το “Έθνος” έγραφε: “Ο ογκώδης φάκελος βρίσκεται στον εισαγγελέα, ο οποίος χειρίζεται πια τη σοβαρή υπόθεση” και σήμερα το “Πρώτο Θέμα” γράφει ότι το πόρισμα έχει σταλεί στον εισαγγελέα.


Εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να εξετάσει ο εισαγγελέας την υπόθεση, ούτε αν έγιναν όλα αυτά που αναφέρονται στις εφημερίδες. Γι' αυτά θα αποφανθεί ο εισαγγελέας, αν τελικά φτάσει ο “ογκώδης” φάκελος, γιατί από ό,τι φαίνεται ακόμα ...πηγαίνει.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι το ίδιο ακριβώς “σκάνδαλο”, που εμφανίστηκε πριν από ένα χρόνο στο “Έθνος”, επανεμφανίστηκε σήμερα στο “Πρώτο Θέμα” καθώς και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του “Alpha”. Μάλιστα, στο δελτίο ειδήσεων είδαμε και την Γ. Γραμματέα Πρόνοιας κ. Μαρία Τροχάνη να κάνει δηλώσεις για την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Με όλα αυτά θυμηθήκαμε και τον πρώην Υφυπουργό Υγείας κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, στις 17 Ιουλίου 2008, διαβεβαίωνε τους απλήρωτους εργαζόμενους στις δομές ψυχικής υγείας ότι δεν ευθύνεται το Υπουργείο Υγείας για τη μη καταβολή των μισθών τους, αλλά κάποιοι φορείς που κακοδιαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα. Επίσης, είχε δεσμευθεί ότι θα έλυνε το πρόβλημα σε δύο μήνες (συγκεκριμένα ζήτησε από τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη 2008), αφού όπως υποστήριζε το θέμα των δύο φορέων που κακοδιαχειρίζονταν τα χρήματα για την ψυχική υγεία βρισκόταν ήδη στον εισαγγελέα! Επίσης, είχε τονίσει ότι πρόκειται για ένα φορέα της Θεσσαλονίκης (ο ίδιος είναι στο “νέο σκάνδαλο” που ξανα-αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα”) και για ένα φορέα της Πάτρας (αυτό το ξανα-αποκάλυψε σήμερα ο “Alpha”).

Το γιατί εμφανίστηκε το περσινό σκάνδαλο ως νέο σκάνδαλο, λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Vladimir Spidla για το γνωστό θέμα της υποχρηματοδότησης των δομών ψυχικής υγείας (δείτε στο “ποιος ψεύδεται”), δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε. Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες.

Όμως, για τους δημοσιογράφους, που “ανακάλυψαν” σήμερα το σκάνδαλο, τι να υποθέσουμε;

Προς το παρόν εμείς (οι απλήρωτοι εργαζόμενοι), διαβάζοντας το “Πρώτο Θέμα” που μόλις ανακάλυψε το περσινό σκάνδαλο – και μας στοίχισε 2 ευρώ - και παρακολουθώντας τον “Alpha” που επίσης ανακάλυψε σήμερα το περσινό σκάνδαλο, σκεφτόμαστε να αρχίσουμε να γράφουμε μια blacklist τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων (ή/και δημοσιογράφων).

Τι λέτε;

ΥΓ. Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου από το δίκτυο φορέων ψυχικής υγείας"Αργώς"

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

yes!

Ανώνυμος είπε...

"Πως παρουσιάζεις τις αποτυχίες ως επιτεύγματα" by L. Zagoritis

1η δήλωση: Εξασφαλίσαμε τη συνέχιση της κοινοτικής χρηματοδότησης στον τομέα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και για την τέταρτη Προγραμματική Περίοδο και την παράταση για το Γ΄ Κ.Π.Σ.

- Ενώ είναι γνωστό ότι ανεστάλη η χρηματοδότηση, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τις δομές ψυχικής υγείας οι οποίες ...κλείνουν.

2η δήλωση: Προχωρήσαμε στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, με εισφορά από τις προμήθειες και το κρατικό λαχείο.

- Ενώ είναι γνωστό ότι η ψυχική υγεία δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ούτε από προμήθειες ούτε από λαχείο.

Αν θέλετε και άλλα τέτοια, είναι εδώ:
http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7431344

και τα λέει ο Λευτέρης Ζαγορίτης σε ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες, που κατοικούν στον ...Άρη.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ξέρει τους δημοσιογράφους, που τα έκαναν πλακάκια με το υπουργείο και τώρα θάβουν μαζί την ψυχική υγεία και το μέλλον των ασθενών, ας γραψει και κανένα όνομα.

Ποιος ήταν στις ειδήσεις του αλφα και ποιος στο πρώτο θέμα;

Άντε να τους μαθαίνουμε σιγά-σιγά.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πάει ρε παιδιά το εξώφυλλο τέλως πάντων?

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλημέρα παιδιά.
Αν θυμάστε είχαμε επισημάνει προ πολλού ότι το θέμα δεν είναι απλά διαχειριστικό-οικονομικό μόνο . Τα προβλήματα αναφύονται και από τις δύο μεριές(όχι βέβαια τους εργαζόμενους).Τώρα συσσωρευτήκαν και επειδή ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται, επειδή δεν υπάρχει υπεύθυνη πολιτική βούληση, επειδή η στρόφιγγα της ΕΕ περιορίστηκε ,επειδή...επειδή... Η Αν-αρμόδια Αρχή γαντζώνεται από κάποια πιθανά μεμονωμένα προβλήματα κακοδιαχείρισης κάποιων δομών ,τα γενικεύει . Δεν κατορθώνει τίποτ' άλλο παρά να ενισχύσει την δική της αναξιοπιστία ,ανικανότητα ελέγχου και πιθανή συμμετοχή κάποιων εκπροσώπων της διαμεσολαβητών .Δεν έχει σημασία αν οι πιθανές ατασθαλίες χρονολογούνται. Τόσο το χειρότερο .Το Υπουργείο είναι συνένοχο και υπεύθυνο γι αυτό. Τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα και θα πρέπει και oi δύο πλευρές(Υπουργείο και Διοικήσεις) να διαχειριστούν τις ευθύνες τους να βρουν τρόπους εξομάλυνσης της κρίσης και να αποκαταστήσουν την εύρυθμο λειτουργία των Δομών.
Το ότι "έκλεισε" το 2008 δεν λέει τίποτα. Από δω και πέρα τι γίνεται.
Μεθόδευση και οργάνωση κι από πλευράς σας παιδιά γιατί αλλιώς μην περιμένετε να έλθει άσπρη μέρα.
http://ligeri.pblogs.gr

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Λυγερη,
Τι να οργανώσουμε και να μεθοδεύσουμε; Όταν όχι μόνο δεν υπάρχει πολιτική για την ψυχική υγεία, αλλά ο εμπαιγμός αποτελεί σταθερή πρακτική πλέον;

Πριν από ένα χρόνο το σκάνδαλο δημοσιεύθηκε στο Έθνος, πριν από μισό χρόνο το χρησιμοποίησε ο υφυπουργός υγείας για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση (μας κλέβουν γι’ αυτό δεν έχουμε να δώσουμε) και τώρα (λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του επιτρόπου) το ξαναχρησιμοποιεί το υπουργείο για να αποδείξει ότι προσπαθεί να εξυγιάνει το χώρο.

Εντωμεταξύ ο φάκελος με το σκάνδαλο ...πηγαίνει από πέρσι στον εισαγγελέα. Αν είχε πάει στον εισαγγελέα θα είχαν αποδοθεί οι ευθύνες και δεν θα συκοφαντούνταν όλοι.

Ένα μόνιμο σκάνδαλο για τις δύσκολες ώρες. Το υπουργείο προτιμά να παρουσιάζει στην κοινή γνώμη τους πάντες ως ύποπτους (με τη βοήθεια των αμερόληπτων δημοσιογράφων), από το να κατηγορείται το ίδιο ότι έχει εγκαταλείψει την ψυχική υγεία.

Όσο για την άσπρη μέρα, μάλλον δεν θα έρθει. Σε τι να ελπίζουμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας; Σε μια ηθικά χρεοκοπημένη χώρα ζούμε. Μακάρι να ήταν οικονομικό το πρόβλημα. Μήπως να μεταναστεύσουμε και να κάνουμε κάπου αλλού τη δουλειά μας;

Ανώνυμος είπε...

http://press-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_5607.html

Μέσα από όλες τις δυσκολίες που έχουμε περάσει αυτό το διάστημα τουλάχιστον είμαστε περήφανοι γι όσα έχουμε αντιληφθεί...........

Ανώνυμος είπε...

Σκάνδαλο διαρκείας προμηθειών από νοσοκομεία (22-03-09)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_71_22/03/2009_308618

Και τα νοσοκομεία πληρώνουν για δωρεές που τους κάνουν οι εταιρείες!
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/03/blog-post_6550.html
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=45019

Κατα τα άλλα δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία! Έχουμε οικονομική κρίση κτλ.

Τι έλεγε (και λέει) για τα πιράνχας της υγείας η κυβέρνηση;
Μήπως τα μετέτρεψε σε καρχαρίες;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο οικονομικά τα σκάνδαλα, για δείτε και αυτό:

Σκάνδαλο μεγατόνων στην Υγεία…
Νέα χούντα προ των πυλών!

Ο Αβραμόπουλος από-φασίζει να παύσει το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου!!!

Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα του 57 (άρθρο 56 του Β.Δ. 11/10/1957), παύει το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και ορίζει, με αυθαίρετο τρόπο, προσωρινή διοικούσα επιτροπή, αποτελούμενη από Ιατρούς της επιλογής του...

και η συνέχεια εδώ:
http://www.epikairo.gr/?p=16164

giannis21 είπε...

Μην τα θυσιάζουμε όλα πια για το χρήμα,ΕΛΕΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates