Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Δε θα περάσει

Λάβαμε μια επιστολή και πιστεύουμε ότι εκφράζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στην ψυχική υγεία. Των εργαζομένων που παρατηρούν πλέον, απογοητευμένοι, εξουθενωμένοι αλλά και χρεωμένοι, τις προσπάθειές τους να καταρρέουν τη στιγμή που οι αρμόδιοι "επιλύουν" τα προβλήματα με λόγια και ανεφάρμοστες εξαγγελίες ...τα τελευταία τρία χρόνια. Και δεν θα σχολιάσουμε τίποτα άλλο. Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια.


Δουλειά μου είναι η φροντίδα ατόμων που έχουν αυτό που λέμε διπλή διάγνωση. Ψύχωση και νοητική υστέρηση. Χρειάζονται αυξημένη φροντίδα.

Εδώ που δουλεύω όμως, ο κόσμος παραιτείται, παίρνει συνεχώς αναρρωτικές και όσοι έχουμε απομείνει είμαστε εξουθενωμένοι και απελπισμένοι. Έχουμε να πληρωθούμε από τον Σεπτέμβριο και λένε ότι θα πληρωθούμε Μάρτιο. Ούτε δανεικά δεν υπάρχουν πια. Αλλά η καθημερινή δουλειά συνεχίζει, πώς να κάνεις αλλιώς; Δεν μπορούμε να προσλάβουμε νέο προσωπικό. Ξέρουν, ποιός θα έρθει να δουλέψει σε τόσο δύσκολες συνθήκες και να μην πληρώνεται;

Ανησυχούμε για τη φροντίδα των ασθενών. Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις και τις υποτροπές, όταν στη βάρδια μένουν δέκα άτομα αντί για δεκαεπτά; Με δέσιμο ή με «χημική καθήλωση»; Όλη μας η δουλειά είναι να αποφεύγουμε αυτά τα πράγματα, να προστατεύουμε τα δικαιώματα τους, να τους δίνουμε ποιότητα ζωής. Να γυρίσουν στα ψυχιατρεία; Ας αναλάβει το κράτος την ευθύνη, το κρίμα.

Τα έφεραν από εδώ, τα έφεραν από εκεί, θα ξανανοίξουν τα ψυχιατρεία που έκλεισαν! Έκαναν προτάσεις στο ΚΕΣΥ για νέα τμήματα «δυσίατων επικινδύνων μη παρεμβατικών ασθενών». Νέος όρος που υπονοεί τη δημιουργία νέων ασύλων! Το κράτος έχει την ευθύνη της αποσύνθεσης των υπηρεσιών και στον δημόσιο και στον κοινωνικό τομέα. Εμείς μιλούσαμε για «εξατομικευμένα σχέδια φροντίδας, δικτύωση με την κοινότητα, προαγωγή ψυχικής υγείας, πιστοποίηση ποιότητας φροντίδας, εκπαίδευση, επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη» και τα κάναμε πράξη. Έτσι που τα έκαναν, αυτά ακούγονται αστεία πια. Τι θα κάνουμε; Άλλες δομές ήδη έκλεισαν και ήταν, φαντάσου, για εφήβους. Τι λέει γι’ όλα αυτά το κράτος; Δε θέλω να τους ακούω πια. «2% τέλος ανθρωπιστικής αντίληψης από τα έσοδα των νοσοκομείων (από πότε το ακούμε αυτό;), σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς (το προέβλεπε και σωστά εξαρχής ο νόμος, τα ταμεία συμφώνησαν καταρχήν, αλλά στην πράξη πολλά σοβαρά προβλήματα), ειδική μονάδα ελέγχου (η μονάδα υποστήριξης και παρακολούθησης ανενεργή 2 χρόνια και τι έγινε με ό,τι παρήγαγε;), φταίει η κακοδιαχείριση στους φορείς (πότε θα μάθουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων των ράμπο της υγείας, του πρώην ΣΔΟΕ, της διαχειριστικής αρχής, της επιθεώρησης εργασίας που επισκέφθηκαν πολλάκις τις δομές;- γιατί το υπουργείο δεν προστατεύει τους φορείς που λειτουργούν καλά και άρα τα χρήματα των πολιτών;)». Αστεία πράγματα.

Ο προηγούμενος υφυπουργός, την μία έλεγε φταίνε οι φορείς, κλέβουν (αλλά ποιος να τους κυνηγήσει τώρα) και μετά, έχετε δίκαιο, έως μέσα Ιανουαρίου θα έχετε καλυφθεί πλήρως. Μάλλον ήξερε ότι θα φύγει. Ο καινούριος, μιλάει για μέτρηση αποτελεσματικότητας (πάλι από την αρχή …απλά χρειάζονται κριτήρια, πόροι και αξιολόγηση!), κατηγορεί τους φορείς για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα (όταν το ακούς αυτό από το Υπουργείο Υγείας σου έρχονται πολλές ελληνικές παροιμίες στο μυαλό) και εν τέλει φταίει και η παγκόσμια κρίση (μα εμείς φωνάζουμε δύο, τρία…πέντε χρόνια τώρα). Για την αρμόδια Γ.Γ. ας μην πω τίποτα. Το Υπουργείο λοιπόν έχει πάρει μέτρα, θα πάρει μέτρα, εξετάζει μέτρα. Αποτέλεσμα μηδέν. Τους εγκάλεσε ο Συνήγορος του Πολίτη. Τι ξέρει αυτός; Τους εγκάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απάντησαν με νέα μέτρα, ψέματα, αλλά και απειλές. Ο πρόεδρος της επιτροπής προστασίας δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων δήλωσε σε επίσημη συνάντηση ότι άμα συνεχίσει το υπουργείο να αγνοεί τις εισηγήσεις της επιτροπής, θα τις στέλνει απευθείας σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα.

Θα μου πεις τι κάνουν οι σύλλογοι των ασθενών, των συγγενών, τα σωματεία των εργαζομένων, οι πολίτες που στερούνται υπηρεσίες, οι δήμοι, οι τοπικές κοινότητες; Δεν θα έπρεπε να είναι συνεχώς στους δρόμους; Δεν έχουν τρακτέρ… Τους έχει αποδυναμώσει η διάσπαση που πέτυχε το υπουργείο, με υποσχέσεις από εδώ και από εκεί, ψέματα και απειλές, τα εσωτερικά τους προβλήματα και οι διαφορές, η αδυναμία να απαντήσουν σ’ ένα κατεστημένο που ελέγχει τα ΜΜΕ (τα προβλήματα δεν υπάρχουν εφόσον δεν μιλούν γι’ αυτά οι ειδήσεις δήλωσε ο υπουργός), ο αργός στραγγαλισμός που έδινε την εντύπωση ότι αντέχεις ακόμα. Έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συναντήσεις ενημέρωσης, συλλογή υπογραφών, αλληλογραφία, δημοσιεύσεις στον τύπο, συνεντεύξεις τύπου, ημερίδες, επερωτήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορές, νομικές κινήσεις. Και τι έγινε;

Έχουμε ξεχάσει ποια είναι η δουλειά μας. Που είναι η φροντίδα, η αποκατάσταση, η υποστήριξη, η αγάπη. Μας λένε δεν έπρεπε να είναι έτσι, είναι ακριβό, είναι λάθος. Αλλά σχεδιάζουν τα ίδια, επικαρπώνονται ό,τι νέο δημιουργείται για προσωπική προβολή ως επίτευγμα και μετά το αφήνουν στην τύχη του. Δεν ακούνε καμία πρόταση για το πώς πρέπει να είναι, πώς μπορεί να είναι, από άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά 25 χρόνια. Τρία – πέντε άτομα αποφασίζουν για όλους: ασθενείς, εργαζόμενους, φορείς, πολίτες. Η σοφία τους θα τους πνίξει.

Ψάχνουμε λοιπόν για την μουσική των τίτλων τέλους; Adagio του Albignoni ή Exit music των Radiohead; Ή δε θα τους περάσει;

Παναγιώτης Χονδρός, Ψυχολόγος



21 σχόλια:

why είπε...

Συγχαρητήρια για την επιστολή σας.Εκφράζει πιστεύω όλους εμάς που σιωπηλά υπομένουμε την κατάσταση το τελευταίο διάστημα.Δεν νομίζω ότι μας έχει απομείνει κάτι άλλο να κάνουμε από μιά πολύ δυναμική συνάντηση όλων των Φορέων και Fργαζομένων σε αυτούς στις 6 Μαρτίου στο Υπουργείο Υγείας ( άν δεν κάνω λάθος τότε θα γίνει η συνάντηση με τον Επίτροπο ).Όλοι μαζί και από όλη την Ελλάδα .Τα τελευταία γεγονότα και οι κύριοι που είναι υπεύθυνοι έχουν γυρίσει τα θέματα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Ελλάδα 20 χρόνια πίσω και άν δεν αντιδράσουμε θα γίνει χειρότερη η κατάσταση διότι στους χώρους που λαμβάνονται οι αποφάσεις υπάρχει ΑΓΝΟΙΑ .Θεωρώ ότι η προσπάθεια του συντονισμού επρέπε να έχει ξεκινήσει ήδη . Με φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους τους γράφοντες και συντελεστές του Blog

Είναι ντροπή να συμπεριφέρονται μ αυτό τον τρόπο στους ανθρώπους που "σήκωσαν στις πλάτες τους" την ευθύνη τις Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και συνανθρώπους - συγγενείς τους με ειδικά προβλήματα στη χώρα μας και στην κυριολεξία κατέθεσαν περίσσευμα ψυχής .Δυστυχώς όμως είτε δεν υπάρχει φιλότιμο είτε υπάρχει άγνοια .Και βέβαια μπορεί να μην υπάρχει και η στοιχειώδης πολιτική σύνεση με την έννοια ότι τούτες οι Μονάδες μέχρι πρίν από λίγο καιρό λειτουργούσαν πρότυπα - και θα λειτουργήσουν και πάλι - και να τις "διαφημίζουν" θα έπρεπε΄.Υπομονή!

Unknown είπε...

...δεν θα περάσει, δεν θα περάσει και μας έχουνε τσακίσει!
μπράβο στο φίλο που επώνυμα καταγγέλλει (αυτά που όλοι ξέρουμε) για το καζάνι που βράζει στην ψυχική υγεία. αλίμονο το πότε και πως θα σκάσει στα μούτρα μας!

Aνεμος είπε...

μπράβο την δημοσιεύω τώρα συνεχίστε

Ανώνυμος είπε...

de tha perasei!!!!!

Aνεμος είπε...

συμπαράσταση και απο το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html
και 'επονται και άλλα συνεχίζουμε

Aνεμος είπε...

http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/02/blog-post_2501.html

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ. Παναγιώτη Χοντρό για την ευαισθησία του και την ανθρωπιά του.
Και βέβαια αμέτρητες φορές ντροπή σ' αυτούς, που, όπως φαίνεται,την έχουν-δυστυχώς- ξεχάσει.
Που σημαίνει ότι κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει στις επόμενες εκλογές την αιαντροπιά και την απανθρωπιά τους....

παπα-Ηλίας

eyharis είπε...

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της δημιουργίας της psi-action και σε όσους με τις επιστολές τους μας βοηθούν να μην ξεχνάμε!
Το "αυτονόητο"για την ποιοτική ζωή των χρηστών της Ψυχικής Υγείας και των εργαζομένων,πιστεύω, οτι διαστρεβλώνεται απο το Υπουργείο Υγείας που "σοφά μεριμνεί για την κάθαρση". Δυστυχώς όμως διαστρεβλώνεται και απο μια μερίδα εργαζομένων που εκλογικεύει τα όσα ζει σε τέτοιο βαθμό ώστε να κρατιέται αδρανής,αναβλητική,αναποφάσιστη, σιωπηλή. Στην μερίδα αυτή θα χαρίσω μια εικόνα: μια κούνια για βρέφη που με το κλάμα τους περιμένουν την μητρική και πατρική φροντίδα.
Μόνο που οι γονείς μας δεν ζουν αντι εμάς τη δική μας ζωή. Είναι δίπλα μας ,ναι, και εφ'όσον μπορούν μας βοηθούν οικονομικά για να βγάλουμε τον μήνα.
Είμαι κι εγώ εργαζόμενη απλήρωτη εδώ και 5 μήνες σχεδόν.
Αναρωτιέμαι μεταξύ άλλων πόσο σοβαρά παίρνουμε την δουλειά μας ώς εξειδικευμένοι επαγγελματίες, φροντιστές κ.λ.π όταν συναινούμε στην κατάργηση του "αυτονόητου"-των μηνιαίων αποδοχών. Όταν μ'αλλα λόγια συναινούμε να πληρωνόμαστε μετά απο 3 ή 4 μήνες ! και μάλιστα ένα απροσδιόριστο ποσό.
Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να σφίγγουμε το χέρι στο Υπουργείο Υγείας για μια τόσο σοφή ιδέα για το καλό μας !
Νιώθω οτι είναι ανάγκη να μην σταματήσει ούτε μέρα η κινητοποίησή μας και απέναντι σε όσους υπονομεύουν
τον κ α λ ό α γ ώ ν α !
Το αυτονόητο για τα δικαιώματα ζωής των ασθενών και των εργαζομένων δεν είναι ένα χαμένο κουτί στα αζήτητα.
Δεν είναι μια χαμένη αξία μέσα στα χρόνια.
Η αξιοπρέπεια δεν χαρίζεται απο κανένα Υπουργείο και κανέναν φορέα.
Είναι δικό μας κομμάτι που μόνο εμείς μπορούμε να υπερασπίσουμε.!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω και ξαναβλέπω τις δηλώσεις της κας Τροχάνη στην πρόσφατη πρωϊνή εκπομπή του MEGA. "Θαυμάζω" πραγματικά την επικοινωνιακή τους πολιτική. Ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται ως υπερασπίστρια του δημοσίου χρήματος. Και ω του θαύματος οι δημοσιογράφοι "τσιμπάνε" όταν ακούν το αυτονόητο από την κα Τροχάνη ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχει έλεγχος στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος με το οποίο επιχορηγούνται τα νπιδ -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα!! Αυτό που πιθανόν "έμεινε" σαν εντύπωση στους θεατές είναι αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα "της αρπαχτής". Σκόπιμα βέβαια αποσιωπάται ότι αυτοί οι επιστημονικοί Φορείς χρόνια τώρα ζητάνε από το Υπουργείο τη διενέργεια ελέγχου με κριτήρια βέβαια τη συνετή οικονομική διαχείριση αλλά ταυτόχρονα και τη παροχή υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού επιπέδου στους ενοίκους των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Πόσο πια άλλο θα ανεχτούμε τις ύβρεις αλλά και την υποκρισία του Υπουργείου για το δήθεν ενδιαφέρον του για τους ψυχικά ασθενείς αλλά και για τους εργαζόμενους ειδικούς ψυχικής υγείας. Πόσο πια θα ανεχτούμε να τους βλέπουμε να πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα για το τέλος "ανθρωπιστικής αντίληψης" αλλά πολύ περισσότερο για το ειδικό νοσήλιο!! Φτάνει η κοροϊδία! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Υπουργείο με τις δήθεν τροπολογίες του (αλήθεια τις είδατε?) να "πείσει" τον αρμόδιο Επίτροπο ότι το Ελληνικό Δημόσιο τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ανώνυμος είπε...

Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground
To a life consumed by slow decay

Ανώνυμος είπε...

We have long observed that every neurosis has the result, and therefore probably the purpose, of forcing the patient out of real life, of alienating him from actuality. Sigmund Freud

Μόνο αυτό θα είχα να σχολιάσω για τον κ. Αβραμόπουλο και τους συν-ασθενείς του...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Η θέση μου γνωστή. Η αγωνία μου μεγάλη.
Η αγανάκτηση με πνίγει.
Χθες ο Χατζηνικολάου στο alter έστησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την υγεία και για το επερχόμενο
φονικό στο χωρο της Ψυχικής Υγείας κουβέντα. Φυσκά δεν τιμήθηκε από τον ωραίο της ωραίας παρέας.Θα το επαναλάβει την ερχόμενη Δευτέρα. Μήπως πρέπει να δραστηριοποιθείτε
μέχρι τότε ,τουλάχιστον να δημοσιοποιηθεί το θέμα σε ώρα υψιλής ακρόασης, κάποιοι να απαντήσουν εκει και τώρα !

Aνεμος είπε...

κι άλλη επερώτηση βουλευτών για τηνΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Οι Επερωτώντες Βουλευτές
Γρηγοράκος Λεωνίδας
Βενιζέλος Ευάγγελος
Νασιώκας Εκτωρ
Χριστοφιλοπούλου Παρασκευη
Αντωνίου Αντωνια
Σκουλάκης Εμμανουήλ
Γειτονας Κωστας
Αντωνακοπουλος Παναγιωτης
Κουτσουκος Ιωαννης
Λιντζερης Δημητριος
Μανιατης Ιωαννης
Μουσιωνης Αριστειδης
Παπαχρηστος Ευαγγελος
Περλεπε-Σηφουνακη Αικατερινη
Τσουρας Αθανασιος
Τσουρη Ελπιδα
Φραγκιαδουλακης Εμμανουηλ
Χαϊδος Χρηστος
Χωρεμης Αναστασιος
Αποστολακη Μιλενα
http://www.maniatisy.gr/showRestArticle.asp

Aνεμος είπε...

και εδώ
http://www.maniatisy.gr/showNewsDetail.asp

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟIΝΟΒΟΥΛIΟ
του Δημήτρη Παπαδημούλη:

ΘΕΜΑ Χρηματοδότηση δομών ψυχικής υγείας

Το Υπουργείο Υγείας σε δελτίο τύπου αναφέρει: «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη σε αναστολή για την ενδιάμεση πληρωμή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υγείας και Πρόνοιας, επισημαίνοντας ότι η αναστολή αυτή ισχύει μέχρι την πλήρη διευθέτηση της βιωσιμότητας των ιδιωτικών δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης». Το σοβαρό πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης επισημαίνει και ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) ο οποίος διαπίστωσε ότι λόγω των περικοπών κινδυνεύει να ματαιωθεί το όραμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και να εγκαταλειφθεί ο στόχος του προγράμματος «Ψυχαργώς».
Θα επιθυμούσα η Επιτροπή να με ενημερώσει:
1.Ποιοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή πληρωμής που αναφέρει το Υπουργείο Υγείας; Σε τι ποσό αναφέρεται, ποια μέτρα περιλαμβάνει και ποια αναμένεται να είναι η διάρκεια της;
2. Κινδυνεύει το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» λόγω υποχρηματοδότησης; Ποιες είναι οι σχετικές υποχρεώσεις των ελληνικών αρχών και σε ποιες ενέργειες οφείλουν να προβούν;

04.02.2009

Ανώνυμος είπε...

Και έχουμε και από πάνω τα αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Αβραμόπουλου (13 Φεβρουαρίου 2009):

"Θα μπορούσα όλα αυτά, να τα έχω βάλει κάτω από το χαλί. Είναι πολύ εύκολο να είσαι Υπουργός και να επιτύχεις, με το να μην έχεις κάνει απολύτως τίποτα. Εγώ όμως τόλμησα...

...Γιατί αξίζει πραγματικά ένας κοινωνικός πολιτισμός υψηλότερου επιπέδου στους Έλληνες πολίτες".


Ξεχωρίζει με διαφορά το "Είναι πολύ εύκολο να είσαι Υπουργός και να επιτύχεις, με το να μην έχεις κάνει απολύτως τίποτα", αλλά έχει και άλλα καλά εδώ:

http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7317311

Αυτοσαρκάζεται μαλλον!

Astrojoggi είπε...

Μην τους περασει!!!
Ενα παραδειγμα μονο θα σας πω...
ενα χρονο πριν στην Βαρσοβια
Γιατροι και ιδιαιτερα οι νοσοκομες
κατεβηκαν σε απεργια μια και η προηγουμενη κυβερνηση μονο υποσχοταν.Ζητουσαν καλυτερους μισθους , προσληψεις,υλικο...
Διαλεξαν μια κεντρικη γεφυρα του Βιστουλα
Μια βαρδια εργαζοταν
μια βαρδια απεργουσε
οσοι μπορουσαν...
Εκλειναν 2 φορες την ημερα
την ωρα της αυξημενης κινησης
για 20 λεπτα ,την αρτηρια
μοιραζοντας χαρτια με τα αιτηματα τους στους οδηγους...
για μια δυο εβδομαδες δεν εγινε τιποτε, μετα υπηρχαν στα καναλια
σχεδον καθε βραδυ
την πεμπτη εκτη εβδομαδα
ο κοσμος βαρεθηκε να ξυπναει
πιο νωρις για να μην πεσει
στο κλεισιμο...και εφτανε στο σπιτι του καθυστερημενος
Αρχισε η γρινια του
την εβδομη εβδομαδα ξεκινησαν ξανα οι συνομιλιες χωρις να ληξει η απεργια...την ογδοη υποχωρησαν
και εληξε με ενα πλανο που μεχρι σημερα ακολουθουν,για τα επομενα χρονια...
Μην τους περασει!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν οικονομικά παιγνίδια με την ψυχική υγεία των ελλήνων πολιτών.

Ο ανεκδιήγητος πρώην Υφυπουργός Γ. Κωνσταντόπουλος το ίδιο διάστημα που κατηγορούσε τους μη-κερδοσκοπικούς φορείς για κακοδιαχείριση, εγκαινίαζε ιδιωτικές κλινικές και δήλωνε για μια από αυτές:
«πραγματικό αριστούργημα, φιλική προς τον ψυχικά ασθενή, πιστή στο νέο πνεύμα της ψυχιατρικής και στις νέες επιστημονικές εξελίξεις».

Υποκριτές. Όλοι στους δρόμους. Δεν θα περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χατζηνικολάου τσιμουδιά για την ψυχική υγεία... γιατι τέτοια προσπάθεια να διαχωριστεί η ψυχική υγεία απο την υγεία γενικότερα?? Μήπως πρέπει να υπάρξει μαζικός βοβμαρδισμός με e-mail στον ALTER και στο e-mail του κ. Χατζηνικολάου...αν θέλει να αγγίξει το θέμα να το κάνει σωστά τουλάχιστον. Μήπως να παμε την Δευτέρα να στηθούμε απ'εξω απο το σταθμό?? Δεν πρέπει να τους περάσει...για τους ανθρώπους που βοηθάμε τόσα χρόνια και για τους επόμενους που θα έρθουν.. φτάνει πια η κοροΐδία..


public@alter.gr
newsline@alter.gr

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από το να παρατηρούμε παθητικά την κατάρρευση των προσπαθειών μας. Γράψτε ότι θέλετε να μοιραστείτε (επώνυμα ή ανώνυμα) και στείλτε το με e-mail.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα blogs που μας βοηθούν στην ενημέρωση και συμπαραστέκονται στις προσπάθειές μας.

Τα blogs που ασχολούνται με σχετικά θέματα και μας στηρίζουν θα τα βρείτε στο blogroll του psi-action.

Αλλά και πολλά άλλα έχουν αναδημοσιεύσει το υλικό μας:

tvxs.gr
troktiko.b​logspot.com
makelio.blogspot.com
tilecontro​l.blogspot.​com
prezatv.bl​ogspot.com
taxalia.bl​ogspot.com
citypress-gr.blogspot.com
ellinonxoros.blogspot.com

Η επιστολή "Δε θα περάσει" αναδημοσιεύθηκε εδώ:

http://tsimitakis.wordpress.com/2009/02/17/επιστολή-απο-το-psi-action
http://anemos5.blogspot.com/2009/02/blog-post_1089.html
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html
http://makelio.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html
http://www.epikairo.gr/?p=12741
http://ventetta.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html
http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/02/blog-post_2501.html
http://apneagr.blogspot.com/2009/02/blog-post_7741.html
http://www.newsblog.gr/?p=5637
http://press-gr.blogspot.com/2009/02/blog-post_9636.html

Τέλος, ευχαριστούμε όσους μας δίνουν δύναμη με τα μηνύματά τους (mails).

Ζητάμε συγγνώμη αν παραλείψαμε κάποιον. Θα γίνει κάποια στιγμή εκτενής αναφορά.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι πολύ που πληθαίνουν οι φωνές εδώ μέσα, μέχρι τώρα όμως οι φωνές δεν φτάνουν εκεί που πρέπει γιατί οι περισσότεροι, όταν έρχεται η στιγμή να διεκδικήσουν έμπρακτα, κάνουν πίσω. Άισθάνομαι ότι έχει πιάσει φωτιά το σπίτι μας και προσπαθούμε να τη σβήσουμε με νεροπίστολα. Το ελληνικό κράτος είναι εντελώς ανίκανο να παρέχει στοιχειώδη μέσα επιβίωσης και αξιοπρεπούς διαβίωσης στους "παραγωγικούς" πολίτες πόσο μάλιστα να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους "μη παραγωγικούς". Η 6η Μάρτη πλησιάζει και χρειάζεται να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates