Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Διαμαρτυρία της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»


Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τη διάλυση των κοινοτικών δομών χωρίς διακρίσεις. Από αυτή την “επιχείρηση” δεν γλύτωσε ούτε η τρίτη ηλικία:
 
ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ»

 Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 4/2/2009 το προσωπικό της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 8.30 το πρωί για τη διεκδίκηση των 6 (έξι ) μισθών που του οφείλονται από το Υ.Υ.Κ.Α.
 
Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία "Ο Νέστωρ" αναπτύσσει υπηρεσίες που σχετίζονται με την άνοια και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα των ηλικιωμένων. Λειτουργεί δυο Ψυχογηριατρικά Οικοτροφεία, ένα Κέντρο Ημέρας με εξωτερικά ιατρεία και μια Κοινωνική Λέσχη με ιατρική, ψυχολογική, νομική και συμβουλευτική υποστήριξη.
 
Προσοχή:
 
Το πρόβλημα της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας δεν το είδαμε στις ειδήσεις γι' αυτό μπορεί να μην είναι υπαρκτό. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ότι δεν υπάρχει στις ειδήσεις...απλά δεν υπάρχει! Δείτε και το σχετικό video:



Να σας θυμίσουμε τις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου για την τρίτη ηλικία:

"Στεκόμαστε με σεβασμό σε αυτή τη γενιά που προσέφερε τόσα πολλά και που δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από την αγάπη, τη φροντίδα, τη στοργή, την θαλπωρή, την αλληλεγγύη μας.
Ένα μήνυμα λοιπόν, παρουσίας και αγάπης προς τους απομάχους της ζωής, οι οποίοι με τη σειρά τους μας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα μέσα από τις εμπειρίες, τη σοφία και τη γνώση τους.
Λέω καμιά φορά, ότι ο πολιτισμός μας κρίνεται από τη στάση μας απέναντι στις ειδικές ομάδες των συνανθρώπων μας που οι καταστάσεις, οι συνθήκες δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα να ασκούν το δικαίωμά τους στη ζωή όπως και εμείς."
http://www.mohaw.gr/ministry/deltia_tupou/Kalanta-3a7ristoygennon-ston-Ypoyrgo-Ygeias-kai

Και όλα αυτά μόλις πριν από ένα χρόνο!

8 σχόλια:

Unknown είπε...

καλή δύναμη και καλό κουράγιο φίλοι! εμείς καταφέραμε να αντέξουμε οχτώ μήνες απλήρωτοι από άλλο υπουργείο, αλλά τελικά τα πήραμε!

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να μην κάνουμε αυτή την προσπάθεια μόνο για να πάρουμε τα δεδουλευμένα !

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μπράβο psi-action όσα ανεβάζεις εδώ δεν τα μαθαίνει κανείς από πουθενά αλλού. Ίσως χρειάζεται μία μεγαλύτερη συλλογικότητα κάποια στιγμή, δίνονας χώρο και σε συναφή πλαίσια όπως οι ΜΚΟ και τα ιδρύματα. Αυτή είναι η διή μου εμπειρία (στους 5 μήνες απλήρωτοι). Ήδη έχουμε κάνει προσπάθειες συσπείρωσης και φτιάξαμε ένα κοινό καταστατικό. Και βέβαια δεν είναι οι μισθοί το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά η ανικανότητα αυτής της χώρας να παρέχει τα αυτονόητα στους κοινωνικά ευπαθείς πληθυσμούς...

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Γιατί όχι? Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αρχικά και τη δημιουργία ενός blog που να το διαχειρίζονται άτομα ή ομάδες που ασχολούνται με σχετικά θέματα (ο καθένας αναλαμβάνει την ενημέρωση για κάποιον τομέα πχ. υγεία, παιδεία, πρόληψη, εξαρτήσεις, μετανάστες κτλ). Έτσι, όλα αυτά τα θέματα, εκτός από το blog του καθενός, θα συγκεντρώνονται σε έναν "κοινό χώρο". Πως το βλέπεις ?

Αν διαβάζει και κάποιος άλλος που ενδιαφέρεται, περιμένουμε σκέψεις.

Unknown είπε...

το πιο πάνω σχόλιο μου ήταν τελείως αυθόρμητο και βιωματικό. ελπίζω να μην εκληφθεί ως στυγνό συνδικαλιστικό, μακριά από μένα...
@ post.scriptum, μπορώ να συνεισφέρω με ενημέρωση στη θεματική "βία-γυναίκες-εμπορία ανθρώπων".

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

ΟΚ. Ας αφήσουμε λοιπόν ένα χρονικό διάστημα για να δούμε αν υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλους (και για ποιά θέματα) και στη συνέχεια σκεφτόμαστε, μέσω mail πλέον, για το τι μπορούμε να κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαίρομαι που μία αυθόρμητη σκέψη ίσως πιάσει τόπο. Εγώ μπορώ να συνεισφέρω με θέματα για μετανάστες/πρόσφυγες/θύματα τράφικινγκ/φυλακές...ας μη στοχοποιηθώ άλλο :) Για αρχή θα μεταφέρω την ιδέα στο μπλογκ μου για μία πρώτη ενημέρωση, τι λες;

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Η "κάποια στιγμή" που είπες στο προηγούμενο σχόλιο σου, ίσως να ήρθε. Είμαστε ήδη τρείς και καλύπτουμε κάποια θέματα.

Ξεκίνησε το από το blog σου (το δικαιούσαι εξάλλου). Να δούμε αν υπάρξει ενδιαφέρον και από κάποιον άλλον και συνεχίζουμε τον διάλογο και τις σκέψεις με mail.

Το psi-action θα κλείσει μέχρι και Κυριακή (λόγω ταξιδιού). Από Δευτέρα βλέπουμε που βρισκόμαστε.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
2008-2016 psi-action. Powered by Blogger Blogger Templates designed by Deluxe Templates. Premium Wordpress Themes | Premium Wordpress Themes | Free Icons | wordpress theme
Wordpress Themes. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates